A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Senki nem nézte meg ezek szerint mi az a Maws201m.... Ez az:
58db2d00b1ba2e6eac547f85062f6551.jpg

PZH-hoz nagyon nem ilyen jött :D
Jah hogy ilyet rendeltünk és nem a konténereset? De akkor ez mire jó? Zlj tüzérségnek aknavetőhöz?

Az egyetlen komolyabb beszerzés, ahol a magyar állam gyakorlatilag a magyar állam zsebébe helyezi át a pénzt. Pont ezt a progit vágnák????
Az egyetlen
A jövő eldönti.
100 gép megrendelését várják 25-ig, akkor nyitnak 2 sort, most 34 rendelés van 1 sor. Ez már termelne bőven nyereséget. És ez csak a cég egyik, de talán legfontosabb lába.

Bár nemcsak ebből jöhet az államnak haszon. Hazai befektetéseket is végrehajthat a cég. Illetve a különböző katonai repülőgép szerződések eladásánál, nő Mo. lobbiereje. Egy L-39NG deal kapcsán hozzácsapva más Mo. számára előnyös üzleteket is lehet az oldalvizen kötni.

A befektetett pénzt, hitelt, meg törleszti havonta, évente a cég. Tehát a befektett pénz kamatosan visszakerül Magyarországra.

Ez lehet egy olyan tőkekifektetés, amit a németek folyamatosan csinálnak. Itt egy jó példát másolhatunk.
Én is várom, hogy megnyerjem az ötös lottót.

• Tetszik
Reactions: bel
azt gondolod eddig ezek a képességek hiányoztak csak mert nem teszem azt szárazfőldi haderőnem parancsnoka vólt valaki megnevezése? nem vólt lyuk a rendszerbe eddig se.
semmi több mint átnevezés és előmenetelt jelentő új beosztásba lépés míg a régi beosztás megszünik 1:1 be átkerül a feladat és jogkör az új megnevezésű beosztásokba.
tehát mi változott? a név. és plussz egy csillag.
Azt hozzátennèm hogy nem lett több csillag

• Tetszik
Reactions: Tyrbak and Szittya
Beosztás sem lett több hanem csak át lettek csoportosítva. Szóval igazából csak tologatás történt.
igen ezt írtam én is. kb.
nekem ezzel sincs bajom. nekem azzal van a bajom egyedül hogy divattávált az utobbi időbe hogy mire valaki átveszi a beosztását már kezdhet neki az átadás átvételnek újra mert új ember jön a helyére. így senkinek nincs teljes rálátása a dolgokra így tenni sem tud semmit mert mindenki össze vissza kavarog aki teljesparkettás mostanába.

igen ezt írtam én is. kb.
nekem ezzel sincs bajom. nekem azzal van a bajom egyedül hogy divattávált az utobbi időbe hogy mire valaki átveszi a beosztását már kezdhet neki az átadás átvételnek újra mert új ember jön a helyére. így senkinek nincs teljes rálátása a dolgokra így tenni sem tud semmit mert mindenki össze vissza kavarog aki teljesparkettás mostanába.
Ámen

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Jah hogy ilyet rendeltünk és nem a konténereset? De akkor ez mire jó? Zlj tüzérségnek aknavetőhöz?
Olcsó, mobil, egyszerű saját napelemes taktikai cucc, kompakt és 360°-os panorámát ad a környezet időjárásáról, gps iránytűvel, asszem felügyelet nélkül is (stratégiai helyeken le lehet "szúrni") minden időben, gyors pontos információt ad és támogatást nyújt helikopteres mentéshez, aknavetőknek, gidránokhoz, katasztrófaelháritásnak, erdőtüzeknél is még a vaskupola által bemért ellenséges csapás viszonzásához is, légi műveletekhez, is azonnal ad támogató információkat meg hasonlók "szemek a földön"

Olcsó, mobil, egyszerű saját napelemes taktikai cucc, kompakt és 360°-os panorámát ad a környezet időjárásáról, gps iránytűvel, asszem felügyelet nélkül is (stratégiai helyeken le lehet "szúrni") minden időben, gyors pontos információt ad és támogatást nyújt helikopteres mentéshez, aknavetőknek, gidránokhoz, katasztrófaelháritásnak, erdőtüzeknél is még a vaskupola által bemért ellenséges csapás viszonzásához is, légi műveletekhez, is azonnal ad támogató információkat meg hasonlók "szemek a földön"
Tehát rmagyarul: ha véletlenül idepofátlankodna az ellen és ez a cucc a környéken van (a stratégiai ponton), akkor amíg Szerjózsa megszopja az újját, hogy hátraszóljon Szásának a vontatottakhoz, hogy éppen akkor honnan fúj a szél...közben mi már azt is tudni fogjuk, hogy a fing amit húsz perccel azelőtt eleresztett hol és merre kevereg a légáramlatokkal.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Könnyű dandár.

Tehát elvileg, Tatán nehéz dandár. Hódmezővásárhely, közepes, Debrecen könnyű dandár. Tata nehézfegyverzetét lényegében tudjuk már. A Másik kettő a kérdéses. A Lynx lesz Hódmezőn, ez eddig ok. De mi más még Harckocsik lesznek ? Tüzérség, páncéltörők, csapatlégvédelem, ott is kötelező lenne még. Debrecen Gidrán alapon, akkor könnyűlövész, rendben. De ott is kell tüzérség, páncéltörő képesség komolyabb, csapatlégvédelem. Hol lesz a további 5 lövész zlj. ? Fegyverzetük ? Stb. Sok még a kérdés.

Tehát elvileg, Tatán nehéz dandár. Hódmezővásárhely, közepes, Debrecen könnyű dandár. Tata nehézfegyverzetét lényegében tudjuk már. A Másik kettő a kérdéses. A Lynx lesz Hódmezőn, ez eddig ok. De mi más még Harckocsik lesznek ? Tüzérség, páncéltörők, csapatlégvédelem, ott is kötelező lenne még. Debrecen Gidrán alapon, akkor könnyűlövész, rendben. De ott is kell tüzérség, páncéltörő képesség komolyabb, csapatlégvédelem. Hol lesz a további 5 lövész zlj. ? Fegyverzetük ? Stb. Sok még a kérdés.
Időben meg fogjuk tudni.