Egyáltalán miért szüntették meg és most miért hozták vissza? Milyen okok húzódtak meg mögötte?
Talán az alkarunk valamit, de nem tudjuk mit, gondolatvilága.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyáltalán miért szüntették meg és most miért hozták vissza? Milyen okok húzódtak meg mögötte?
- H225M: lihivas az iptr kialakítása (mondtam, hogy francia parasztvakítás!). Hangárkomplexum kialakítása márciusban kellett volna kezdődnie, de egy kapavágás sem történ. Ezeket nem lehet sátorba tarolni, mint a H145M-et. Szimulátor nagyon kéne, de nem lesz az első etapban (akkor mi a fenét mutogattak a TV-ben!?)
- ACCS egyseges NATO vezetési rendszer: szfi és légi integrálása. Par éven belül lehetőleg lesz. Nagyon sokat költött rá a NATO.
Iptr: irányított páncéltörő rakéta.A kiemelteknél mire gondolsz?
Érdekes hogy IPTR-t akarnak a nagy helikre is...először a 145-ösökre kellene sikeresen rávarrni. Ott is csak 5 darab fullos HForce-os.Iptr: irányított páncéltörő rakéta.
Szfi: szárazföldi
(telóról gépelek)
Akkor orr lesznek a Hermesek. Milyen állapotban lehet az az egykori helikopteres bázis?
- Szentkirályszabadján drón egység lesz, de előtte Szolnokon lesz.
Skynex gyanús ez a CRAM képesség! Tömböl nagyon ajánlgatta a podcastban. Ha nem akarunk Iron Dome-ot vagy tréleres Phalanxot venni, akkor nem is nagyon van más a piacon...
- C-RAM kepesség létrehozása (részleteket nem.közölt)
A felderítőkről nem mondott valamit?
- L-39 NG: teljes csomag alkatrdszek + kiképzés. 8 pilóta 48 műszaki
Na végre!
- H145M: 70mm es lézervez rakéta beszerzés folyamatban van. Eddig 20000 repóra teljesítve.
6+1 ütegre érthető ha nincs elég ember egy munkahellyel bőven kecsegtető környéken, mint Győr...pláne ha jönnek még eszközök (
- Légvédelem Győrből széttelepül
Ez nagyon lassan halad. Az MBDA teljesen kivonta ezt a kategóriát a kínálatából, pedig még fél-egy éve is volt egy IMCP nevű radaros irányító központ náluk...
- Mistral: MCP modernizáció folyamatban
Mi az az ita? Italy?
- Új külföldi képzés usa, ita keresése. Olaszoknal minden megvan Szardíniaban, ez az esélyes 2025-től. Usába is megy 1-2 pilótanövendék.
70mm es lézervez rakéta beszerzés folyamatban van. Eddig 20000 repóra teljesítve.
Ezzel mit szeretnél mondani?
Nyilván nem erről van szó hanem az FZ levegő-föld rakétáiról...
Mi hónapok óta várunk uj fajta taktikai övet es lövések álló mellényt gondolj bele ha ezt evek le papirozni finanszírozni akkor egy par hangar mennyi idoEgy hangár megépítése tervezéssel, engedélyezéssel együtt max 4-5 hónap. Mit balfaszkodnak?
Ki a mi?Mi hónapok óta várunk uj fajta taktikai övet es lövések álló mellényt gondolj bele ha ezt evek le papirozni finanszírozni akkor egy par hangar mennyi ido
Azt hiszem, elég világos, hogy mire gondolok.
Inkább ezzel házaljál!
Ez már kialakult, nem erre gondolok. Goddamit miért nem ért engem ez a fórum, a hadsereg csak a leltárban szereplő korlátozott számú helikopterben akarja használni a leltárban lévő lézervezérelt 70 mm-es rakéták nagy számát, miért nem kapják meg a szárazföldi erők ezt a képességet.Inkább ezzel házaljál!
Sorry kicsit félre ment, arra celoztam ha egyéni felszerelesre honapokat/éveket kell varni akkor egy par hangarse megy at hamar a rendszerenKi a mi?
vélhetően ezekből lézeres rakétákból is kisebb mennyiség lesz: néhány százas mennyiségre tippelek - örülnek ha a helikopterekhez lesz elég.Ez már kialakult, nem erre gondolok. Goddamit miért nem ért engem ez a fórum, a hadsereg csak a leltárban szereplő korlátozott számú helikopterben akarja használni a leltárban lévő lézervezérelt 70 mm-es rakéták nagy számát, miért nem kapják meg a szárazföldi erők ezt a képességet.
Az gyorsan megy, ha akarják - Lölö és a haverok szeretnek építeni!Sorry kicsit félre ment, arra celoztam ha egyéni felszerelesre honapokat/éveket kell varni akkor egy par hangarse megy at hamar a rendszeren
Bakke,r kezdek félni tőled. Jó gép a Viking! Nekünk is kell.... csak én ne legyek érintett a bahatoló akcióba!Sikeres behatoló akció után tudósítok a légierős rendezvényről.
- Kilián Nándor szakmai életútja (Krasznodarban is tanult, ahol svab magyapja malenkij robotban elhunyt)
- Szentkirályszabadján drón egység lesz, de előtte Szolnokon lesz.
- C-RAM kepesség létrehozása (részleteket nem.közölt)
- Pooling and Sharing rendszer az alkatrész ellátásban.
- Elindultak a +4 (legalább!) gripen beszerzésre irányuló tárgyalások. 12+2 nem elég. Együléses gépek.
- Meteor tárgyalasok elindultak
- 2026 utáni logisztikai tárgyalasok elindultak (gripen)
- Óriasi gond a pilóták utánpótlása! Szem es gerincproblémák a fiataloknál (kütyüzés)
- Svednek nem kell a Gripen F
- Szerinte a Gripen E nem 4+, hanem 5- generációs.
- L-39 NG: teljes csomag alkatrdszek + kiképzés. 8 pilóta 48 műszaki
- Airbus, Falcon:
- Ftx önvedelmi rendszer 2022-ben beépítve Falconokra. Airbusokra 2024ben
- Kc-390: 8 pilóta 26 műszaki. Lesz Link16 benne.
- H145M: 70mm es lézervez rakéta beszerzés folyamatban van. Eddig 20000 repóra teljesítve.
- H225M: lihivas az iptr kialakítása (mondtam, hogy francia parasztvakítás!). Hangárkomplexum kialakítása márciusban kellett volna kezdődnie, de egy kapavágás sem történ. Ezeket nem lehet sátorba tarolni, mint a H145M-et. Szimulátor nagyon kéne, de nem lesz az első etapban (akkor mi a fenét mutogattak a TV-ben!?)
- ACCS egyseges NATO vezetési rendszer: szfi és légi integrálása. Par éven belül lehetőleg lesz. Nagyon sokat költött rá a NATO.
- Légvédelem Győrből széttelepül
- NASAMS: 95-97% megsemmisítési valószínűség
- Mistral: MCP modernizáció folyamatban
- Kecskemét kettős hasznosítás: katonai részről mindent megtettünk
- NFTC: ilyen minőségi képzést magyar pilóta még nem kapott! Utolsó hallgatók vannak Kanadában.
- Új külföldi képzés usa, ita keresése. Olaszoknal minden megvan Szardíniaban, ez az esélyes 2025-től. Usába is megy 1-2 pilótanövendék.
- Zlin143: 2db 242: 6 db. Modernizáció folyik fél-glass cockpitre.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy aktív katona vagy-é vagy pedig egyéb fegyveres szervnél tengeted a napjaidatSorry kicsit félre ment, arra celoztam ha egyéni felszerelesre honapokat/éveket kell varni akkor egy par hangarse megy at hamar a rendszeren
Fegyveres szervArra lettem volna kíváncsi, hogy aktív katona vagy-é vagy pedig egyéb fegyveres szervnél tengeted a napjaidat