Semmi sem determinisztikus az életben. Az oroszok arra játszottak, hogy le tudják vágni a kígyó fejét, és majd transzplantálnak egy új, szelídebb fejet. Nem sikerült. Innen viszont a biztonsági problémájuk (amit meg akartak oldani a fejcserével) továbbra is fennállt, akkor màr nem lehetett csak úgy kivonulni.
Mondtam, ha nem tudom megcsinálni, akkor nem kezdek bele, mert semmi jó sem fog kisülni belőle. Ha hülye vagyok, akkor meg ez lesz, ami van.
Lehet, hogy sokat moziztak a döntés előtt.
Talán látták a Halál ötven óráját, ahol Hessler azt kérdezte Kohlertől, hogy:
"We must measure what we might gain by what we might lose." A filmben így fordították: "Mit nyerünk azon amit vesztünk?"
Ha hagyták volna Ukrajnát, hogy lerohanja Azovékkal a DLNRt, akkor - ahogy Putyin is mondta - még szarabb pozícióból kellett volna indulniuk, ha meg akarják menteni az ukrajnai oroszokat és ha nem akarták volna a NATOt még közelebb magukhoz, seggükben egy akkor összességében cirka 43 millás, feláldozható, szláv testvérnemzetet, amelynek az oroszokat náci módon utáló vezetése van.
De az is lehet, hogy látták a Warrior c. sorozat 2. évad, 9. részét (ez 2020as!), amikor a kínai klán látja, hogy mindenképpen jönnek az írek, jön a dilemma is:
-If we dice these ducks, they'll bring in the fucking army.
-We don't dice them, they'll burn this place down, THEN bring in the army.
-What do you think?
-I think I'm glad I'm not in charge ...
-Fuck you!
-What do you think?
-I think we spend every day living in their world. But today they're gonna die in ours.
Úgyhogy, nem volt nehéz a döntés. Ha már a NATOval kell harcolni, mert tudták, vagy legalábbis sejtették, hogy majd azzal kell, akkor inkább ott, ahol eddig mindig nyertek, szinte ősorosz földön, ősorosz, még ha most éppen ukránok is lakják, mint bárhol máshol. Mert azt ismerik. Szeretik. Tisztelik. Aztán belevágtak.
Egy döntetlenre még mindig esélyesek, de ha jól Kalibrálják a helyzetet, talán jóval többre is, és megnyerhetnek mindent, amit 1990 után elvesztettek, vagy talán még többet is. De a NATO szarvát mindenképpen letörhetik.