Én szóltam tegnap. Megint nem figyeltél.PÉNTEK VAN !![]()
Én szóltam tegnap. Megint nem figyeltél.PÉNTEK VAN !![]()
Leginkább úgy, hogy a török kiverése után a Habsburgok megtiltották a magyarok betelepülését oda. Németből meg nem volt elég.Volt egy olyan folyamat is amiről irsz, de vizsgáld meg hogy kerültek a Bánátba az oláhok.
Valaki, aki el tudja olvasni ezeket a tündebetűket, leforditana? Koszi elore is.a görögök nem szarakodnak hát elégnyersen fogalmaznak:
https://warnews247.gr/keravnoi-n-me...-yellow-submarine-se-mia-varka-ston-dneipero/
Elnézést…Én szóltam tegnap. Megint nem figyeltél.

Hátha a Politco megírta és a Portfolio ráadásul PÉNTEKEN lehozta, hát akkor mi más lehetne mint....<oroszok a gazdasági nehézségek idején arra használják a konjunktúra/külker aktívum során félretett forrásokat, hogy semlegesítsék a negatív hatásokat
Portfolio: OROSZORSZÁG BAJBAN, S̶T̶E̶I̶N̶E̶R̶ PUTYIN A VÉGSŐ TARTALÉKOKAT VETI BE, ITT A VÉG44!!4!
![]()
Akkora a baj Oroszországban, hogy már a végsŠtartalékait emészti az ország
Oroszország pénzügyminisztériuma csütörtökön javasolta a Nemzeti Vagyonalap (NWF) válságellenes beruházásaira vonatkozó likviditási korlátozások eltörlését, arra hivatkozva, hogy a kihÃvásokkal teli geopolitikai körülmények között támogatni kell a kulcsfontosságú...www.portfolio.hu

Azt olvastam tegnap, hogy Oo terteléka 524mrd $ra nőtt.<oroszok a gazdasági nehézségek idején arra használják a konjunktúra/külker aktívum során félretett forrásokat, hogy semlegesítsék a negatív hatásokat
Portfolio: OROSZORSZÁG BAJBAN, S̶T̶E̶I̶N̶E̶R̶ PUTYIN A VÉGSŐ TARTALÉKOKAT VETI BE, ITT A VÉG44!!4!
![]()
Akkora a baj Oroszországban, hogy már a végsŠtartalékait emészti az ország
Oroszország pénzügyminisztériuma csütörtökön javasolta a Nemzeti Vagyonalap (NWF) válságellenes beruházásaira vonatkozó likviditási korlátozások eltörlését, arra hivatkozva, hogy a kihÃvásokkal teli geopolitikai körülmények között támogatni kell a kulcsfontosságú...www.portfolio.hu
Az egyik legkártékonyabb fér.. akarom mondani ember aki valaha az MTA- vezette és még Magyar gyűlölő is volt !Én is ajánlok neked.
Glatz Ferenc: A kisebbségi kérdés Közép-Európában, tegnap és ma. 1992, MTA.
Ha nem tudod ki a Glatz megtalálod a wikiben.
Ezt hogy a csöcsbe fordítottad le, kb minden tiltva van a siteon...a görögök nem szarakodnak hát elégnyersen fogalmaznak:
https://warnews247.gr/keravnoi-n-me...-yellow-submarine-se-mia-varka-ston-dneipero/
jó a kérdés: én angolról fordítottam le magyarra ott volt ki részletezve a göröggel csak most probálkoztam de sehogy se megy nekemse.Ezt hogy a csöcsbe fordítottad le, kb minden tiltva van a siteon...
Valaki már írta, hogy a nemzetiségekkel mi jobban ,sőt sokkal jobban bántunk, mint azt más országok tették a saját nemzetiségeikkel. Ezek tények, amivel fölösleges vitatkozni.Ez egy Romsics cikk kivonata. Van fenn a neten számos tanulmány és előadása, hogy speciel mi hogy bántunk a nemzetiségekkel. Ismétlem, a baj az, hogy sok magyar még most is így akar velük bánni....
![]()
Nemzetiségek és nemzetiségi kérdés 1800-1914 között Magyarországon
Nemzetiségek és nemzetiségi kérdés 1800-1914 között Magyarországon. A politikai eszközökkel létrehozott nemzettudatnak elkerülhetetlenül szükséges része az ellenségkép. Egy – még csak programként létező – nemzet csak valamely másik nemzethez viszonyítva tételezheti magát nemzetnek.erettsegi.com
Sajnos nem, sokkal rosszabb.És az az irodalom majd megmagyarázza, hogy mennyire jó volt a magyarüldözés, hogy mennyire jó, hogy csökken folyamatosan a magyarság lélekszéma az elcsatolt területeken. Te idegen vagy itthon.
Míg időnként alábecsülik Oroszország képességeit, a RAND emberek nem hülyék. Tudtak egy háború várható kimeneteléről.Ukrajna nagyobb részének elfoglalása csak növelheti [Oroszország] terheit, bár az ukrán nép rovására. Egy ilyen lépés azonban jelentős költséggel járhat Ukrajnának, valamint az Egyesült Államok tekintélyének és hitelességének is. Ez aránytalanul nagy ukrán áldozatokat, területi veszteségeket és menekülthullámokat okozhat. Ez akár kedvezőtlen békébe is vezetheti Ukrajnát.
És az oroszok meg a kínaiak biztosan nem ismerik a RAND-ot meg embereit! Biztos nem készültek és számoltak ők is. Ugyan pontosan tudják mit csinálnak a kínaiakkal együtt. Nyugat meg csak pislog.egyik kedvenc oldalam mai szöszenete: Rand 2019 tanulmány 1
A 2018-as nemzeti védelmi stratégia felismerte, az Egyesült Államok jelenleg nagyhatalmi versenyben áll Oroszországgal. Ez a jelentés igyekszik meghatározni azokat a területeket, ahol az Egyesült Államok a saját előnye érdekében versenyezhet. Nyugati és orosz forrásokból származó mennyiségi és minőségi adatokra támaszkodva ez a jelentés Oroszország gazdasági, politikai és katonai sebezhetőségeit és szorongásait vizsgálja. Ezt követően elemzi a lehetséges szakpolitikai lehetőségeket ezek kiaknázására – ideológiailag, gazdaságilag, geopolitikailag és katonailag (beleértve a légi és űrhajózási, a tengeri, a szárazföldi és a multidomain lehetőségeket).
![]()
Az első három intézkedést az ukrajnai háború kitörésekor hajtották végre.
A geopolitikai intézkedések között szerepelt egy lehetőség, hogy halálos segítséget nyújtsanak Ukrajnának. Ez azzal a kockázattal járna, hogy Oroszország katonailag válaszol, és végül többet vesz el Ukrajnából, mint a két donbászi köztársaság:
Míg időnként alábecsülik Oroszország képességeit, a RAND emberek nem hülyék. Tudtak egy háború várható kimeneteléről.
A RAND további geopolitikai intézkedései közé tartozott a „szíriai lázadók” támogatása, a rendszerváltás színenkénti forradalma Fehéroroszországban, a dél-kaukázusi feszültségek kihasználása és az orosz befolyás csökkentése Közép-Ázsiában.

Ez azonban nagyon sokáig fog tartani.A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője kijelentette, hogy Austin megjegyzései összhangban vannak az Egyesült Államok hónapok óta kitűzött céljaival, nevezetesen azzal, hogy „ez az invázió stratégiai kudarc legyen Oroszország számára”.
„Azt akarjuk, hogy Ukrajna nyerjen” – tette hozzá a szóvivő. „Az egyik célunk az volt, hogy korlátozzuk Oroszország lehetőségét arra, hogy ismét ilyesmit tegyen, ahogy Austin miniszter mondta. Ezért fegyverezzük fel az ukránokat fegyverekkel és felszerelésekkel, hogy megvédjék magukat az orosz támadásokkal szemben, és ezért alkalmazunk olyan szankciókat és exportellenőrzéseket, amelyek közvetlenül az orosz védelmi iparra irányulnak, hogy aláássák Oroszország gazdasági és katonai erejét a szomszédok fenyegetésére és megtámadására. ”
ahogy mi Ők is olvassákÉs az oroszok meg a kínaiak biztosan nem ismerik a RAND-ot meg embereit! Biztos nem készültek és számoltak ők is. Ugyan pontosan tudják mit csinálnak a kínaiakkal együtt. Nyugat meg csak pislog.![]()
Csak én érzek lüktető fájást a tarkómban a történész urat olvasva?
Ne etessétek már pls.

Az orosz szárazföldi erők új parancsnoka Lapin tábornok. Lapin= nyúl, franciáúl.
Ez most jó, vagy rossz előjel?![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..