Ezenkívül önjáró aknavetők várhatók.Van valakinek infója az aknavető beszerzésről? Az M12-ről tudok de mintha nem csak arról lett volna szó.
Volt egy olyan mondás is, hogy 81 mm-esek nem lesznek, csak 60-as meg 120-asok...javítsatok ki ha tévednék!
Ezenkívül önjáró aknavetők várhatók.Van valakinek infója az aknavető beszerzésről? Az M12-ről tudok de mintha nem csak arról lett volna szó.
Igen!Ha már itt tartunk én a Spike állványos verziójának beszerzéséről is lemaradtam .... Olvassak vissza ?![]()

Segíts ki jelentette be mert én csak @krisss től hallottam
Bár a forrás hiteles de darabszámot nem mondott. Legendásan hallgatag 
Megfrissítettem a kommentem!Segíts ki jelentette be mert én csak @krisss től hallottamBár a forrás hiteles de darabszámot nem mondott. Legendásan hallgatag
![]()

Igen!![]()
Még 2021-ben utalt rá Dr. Sticz László dandártábornok, de máshol is volt rá utalás pl. a debreceni dandár új parancsnokával készült riportban - ő mondta hogy 2023-ban feladat a kiképzés megkezdése rá...Debrecenben nincs Lynx így csak kézi indítóval tudnak elkezdeni Spike-traininget
Nem meglepő. A beruáházások nagy részét visszamondták minden iparágban és költségvetési szervnél (a sereg is ilyen), sőt még a kifizetéseket is sorolják - el sem tudjátok képzelni milyen fizetési problémák vannak. Ami a forint jelenlegi kedvező árfolyamát illeti, amig az UNIÓ lebegteti és nem zárolja a forrásokat, addig lényegesen nem emelkedik, mivel a külföldi piac még bizakodó, a leminősétések ellenére is. Ennek ellenére nagyon drága kamatú papírokat bocsájtottunk ki, az EU-s pénzek pótlására , vabanka játszik a kormányzat és annak pártja, a jövőre bízza, ki a fene fogja majd kifizetni. Az biztos, hogy még az oligarcha beruházásokra sem futja. Lehet, hogy Papi is azért volt, pld. a Karmelitában,hogy csússzanak a programok, legfeljebb ráfogák az orosz-ukrán háborúra, hogy az RM-nek kiadta a német kormány a használt eszközök javítását, felújítását Ukranának...Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről
Vállalkozási keretszerződés „Lokátor- és rakétatechnika javítás, felújítás, fenntartás (2023-2025)” tárgyban
Ajánlatkérő a Részvételi felhívást a részvételi határidő lejárta előtt visszavonta.
Sokat beszél a müsorvezető, mindenkinek személyes ismerőse (egyébként tényleg), ugyanakkor talán az egyik egyetlen riporter (bár nekem nem szimpatikus, de akkor is) akivel szóba állnak.. Érdekes, hogy ilyen müsor kormánypárti dedikált tv-kben rádiókban nincs, viszont ez is mutatja az ATV-s csoport összefonódását a jelen kurzussal.. (bár ellenzékiként viselkedik maga a televiziós rész) de az egyházi támogatás stb. azért komolyan begyűrűzik a csoportba..Már megint többet pofázott a riporter mint a tábornok!
Ukrajnai háború tapasztalatai alapján kiemelt területek:
Ezek a döntő tényezők.
- felderítés és az információk gyors feldolgozása
- kiképzettség
- logisztika
- információs hadviselés: nemzetközi közvélemény hogy tekint a háborúzó felekre (agresszor vagy honvédő)
ATV-médiacsoport > Hitgyülekezete > erős kapcsolat befolyásos amerikai "evangelical christian" vallási szervezetekkel > akiknek erős befolyásuk Republikánus pártra, pláne radikálisabb ágára, akikkel Orbán szeretne jóban lenni.Sokat beszél a müsorvezető, mindenkinek személyes ismerőse (egyébként tényleg), ugyanakkor talán az egyik egyetlen riporter (bár nekem nem szimpatikus, de akkor is) akivel szóba állnak.. Érdekes, hogy ilyen müsor kormánypárti dedikált tv-kben rádiókban nincs, viszont ez is mutatja az ATV-s csoport összefonódását a jelen kurzussal.. (bár ellenzékiként viselkedik maga a televiziós rész) de az egyházi támogatás stb. azért komolyan begyűrűzik a csoportba..
Nem akarlak összezavarni, de ha nincs rá pénz nem lett volna egyszerűbb ki sem írni ezt a pályázatot? Gondolom nem szorították kést a torkukhoz, hogy decemberben ki kell írni.Nem meglepő. A beruáházások nagy részét visszamondták minden iparágban és költségvetési szervnél (a sereg is ilyen), sőt még a kifizetéseket is sorolják - el sem tudjátok képzelni milyen fizetési problémák vannak.
Amikor kiirták, akkor még elvileg volt rá forrás. A másik pedig, amikor kiírod a pályázatot köteles vagy a forrást is allokálni hozzá. Ha a forrás már nem tudod biztosítani, akkor vagy visszavonod, vagy végigjátszod és utána jelented be, hogy mégsincs rá pénzed.. (mindkettőre volt sok precedens, de utóbbit nem díjazza a piac.Nem akarlak összezavarni, de ha nincs rá pénz nem lett volna egyszerűbb ki sem írni ezt a pályázatot? Gondolom nem szorították kést a torkukhoz, hogy decemberben ki kell írni.
Ööö...be kellett volna vallani...?Aktív htka account kizáró ok![]()

Ez egy jó összefoglaló, itt érdemes nézelődni:Segíts ki jelentette be mert én csak @krisss től hallottamBár a forrás hiteles de darabszámot nem mondott. Legendásan hallgatag
![]()
Ez csak azért érdekes, mert ha jól emlékszem ezt a szerződést mindig a HM Ei Zrt "nyeri meg", így tulajdonképpen házon belül marad a pénz. Ráadásul az "Ajánlatkérő nem vállal kötelezettséget a keretösszeg kitöltésére", így semmi kockázat nem lett volna ha most is odaítélnik nekik. A munkát előbb-utóbb úgy is el kell végezni. Hirtelen csak egy más magyarázat jutott eszembe a pénzhiányon kívül, hogy ki lesz vonva a Kub 2023-ban...Nem meglepő.
Oké, majd ha lesz még valami új akkor frissítem az ábrát és akkor bele rakom!Ez egy jó összefoglaló, itt érdemes nézelődni:
![]()
Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Aladeen elég jól összeszedte innen a fórumról a lényeget és a hivatkozásokat is jól megcsinálta. 6 éve tart a haderőfejlesztés, az már sok idő és sok információ, a rendelések nagy átfutási ideje miatt pedig nem lehet mindig mindenre is emlékezni.
@Aladeen: A "Hosszútávú lőszervásárlási szerződés megkötése (2023-2031)"-et esetleg még berajzolhatnád Szárazföldi erők részhez a Grafikus összefoglalóba.

Tudják rólad.Ööö...be kellett volna vallani...?![]()
Nyilvánosan megkövetem @Aladeen -t tényleg ott volt csak átsiklottam felette.Ez egy jó összefoglaló, itt érdemes nézelődni:
![]()
Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Aladeen elég jól összeszedte innen a fórumról a lényeget és a hivatkozásokat is jól megcsinálta. 6 éve tart a haderőfejlesztés, az már sok idő és sok információ, a rendelések nagy átfutási ideje miatt pedig nem lehet mindig mindenre is emlékezni.
@Aladeen: A "Hosszútávú lőszervásárlási szerződés megkötése (2023-2031)"-et esetleg még berajzolhatnád Szárazföldi erők részhez a Grafikus összefoglalóba.
vasarnap.hu
Itt valami baj lesz a matekkal...Átlagkereset feletti az NKE-n végzett pályakezdők jövedelme
![]()
Átlagkereset feletti az NKE-n végzett pályakezdők jövedelme
A 2023 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre történő jelentkezési határidő, február 15-e előtt online nyílt nappal várta az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amelyet élőben követhettek az NKE hivatalos Facebook-oldalán február 2-án. Az egyetem rektora nyitó...vasarnap.hu
A várható pályakezdő bruttó átlagbérek alapján állította sorrendbe a szakokat az UNIside internetes portál, amelynek 15-ös listáján az NKE több képzése is szerepel. A legjobban fizető szakok közül négy az államtudományi képzési területről került ki, amely területen egyedüliként az NKE hirdet képzést. A lista első helyére az NKE HHK-n meghirdetett katonai vezetői alapszakon végzettek kerültek 650 ezer forintos bruttó jövedelemmel. A harmadik helyen szerepel a katonai logisztika 564 ezer forintos havi bruttó átlagjövedelemmel, amely képzésére szintén csak az NKE HHK-n van lehetőség jelentkezn
...
A honvéd tisztjelölti jogviszonyról és a felvételi követelményrendszerről Szászi Gábor ezredes beszélt. A HHK oktatási dékánhelyettese elmondta, hogy 2023-ban is a tavalyi évi felvételi eljárási rend marad érvényben, az egyetlen minimális változás, hogy a 280 pontos minimumértéket központilag megszüntették. 2022-ben módosult a honvédek jogállásról szóló törvény, amelynek értelmében a HHK-ra jelentkezők nem honvéd tisztjelölt jogviszonnyal, hanem szerződéses katonaként kezdik meg tanulmányaikat és ennek megfelelően már hallgatóként biztos jövedelmet kapnak.
Ha vezérezredestől hadnagyig számolod az átlagbértt, úgy, hogy minden létező pótlékot hozzászámolsz, akkor kijöhet a matek. Hisz tudod, minden tiszt ejtőernyős, pilóta, repműszaki, parancsnoki beosztásban 30 éves szolgálati idővel.Itt valami baj lesz a matekkal...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..