[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 385
24 811
113
"Tűz ütött ki kedd délután a lettországi Edge Autonomy pilóta nélküli légi járműveket gyártó vállalat üzemében. A gyárban többek között Ukrajna számára is gyártottak drónokat – számolt be az Unian ukrán hírügynökség.

Az Edge Autonomy a világ egyik vezető drónszállítója. A vállalat termékeit katonai, polgári és tudományos célokra használják, és több mint 70 országba szállítják."

Mármint, eddig.

 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
"Tűz ütött ki kedd délután a lettországi Edge Autonomy pilóta nélküli légi járműveket gyártó vállalat üzemében. A gyárban többek között Ukrajna számára is gyártottak drónokat – számolt be az Unian ukrán hírügynökség.

Az Edge Autonomy a világ egyik vezető drónszállítója. A vállalat termékeit katonai, polgári és tudományos célokra használják, és több mint 70 országba szállítják."

Mármint, eddig.

Egy (vélhetőleg orosz) munkás már megint rossz helyen dohányzott. :D
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Harkivot vagy Zaporizzsját támadhatják az oroszok


Ukrajna nemzetbiztonsági vezetője, Olekszij Danilov a Reutersnek adott keddi interjújában elmondta, hogy a Kreml várhatóan az északkeleti Harkiv vagy a déli zaporizzsjai területeket veszi célba egy újabb offenzívában − írta meg a The Guardian.
Ahogy fogalmazott,
természetesen megkísérelnek majd offenzívát indítani akár a harkivi, akár a zaporizzsjai irányban. Hogy mennyire lesznek sikeresek, az tőlünk függ.



Oroszország azelőtt támadna, hogy a Leopard tankok színre lépnének

Oroszország már azelőtt offenzívát indíthat az ukrán erők ellen, hogy az országba érkező nyugati harckocsik elérnék a harcmezőt, jelentette a Washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW).

Az ukrán tisztviselők szerint Moszkva február közepén-végén egy nagyszabású, döntő támadást akar indítani Kelet-Ukrajnában – közölték a szakértők, írja a Newsweek.

Korábban a leváltott ukrán védelmi miniszter egy médiakonferencián azt mondta, hogy Ukrajna egy újabb nagyszabású orosz offenzívára számít a következő hetekben.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Valójában nem nagyon tett olyat az USA.Se Kubába,se Nicaraugába nem vonult be-
Arról az USA-ról beszélsz, amelyik amikor neki nem tetszô gondolatokat làtott Kuba szigetén, amikor az a sziget úgy döntött, hogy inkàbb szabadon nyomorog, mintsem rabként szolgàl nekik, akkor elkezdte demokratikus légicsapàsokkal felégetni a lakossàg élelmét és exporttermékeit, felgyújtva a cukornàdmezôket, a raktàrakat? Az az USA, amelyik arra készült a tôle megszokott szelíd, csodàlatos békét hozó lelkivilàgàval, hogy majd amikor elegen éhenhaltak, akkor majd visszatérnek alamizsnàért mégjobb szolgànak? Mert ugye azzal kezdôdött mind a szembenàllàs a demokràcia csodàjàval, mind az elmélyített együttmûkôdés a szovjetekkel, hogy a kivàló, sosem gonosz elmebeteg àllat amerikaiak ilyen finomak voltak, míg az akkor màr elég orosz szovjetek sàtàni ételt vittek oda a lehetô legszàmítóbb, gonoszabb, aljas módon.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Az oroszokat sokszor még az oroszok lakta részeken sem fogadták újongva. Azoknak az embereknek a döntő része akik Ukrajnában élnek (mindenre való tekintettel) azok hátuk közepére sem kívánják a szoros kapcsolatokat az oroszokkal. Ők a nyugattal akarnak szoros kapcsolatokat es most ezért harcolnak. Ha ez nem így lenne már rég megbuktatta volna az ukrán nép a jelenlegi kormányt.
Az ukrán propaganda 8 éves hatása, hogy kevesebben álltak ki nyíltan az utcákra,meg a félelem ís közbejátszott.. DE igen, 2014-ben kellett volna az oroszoknak elfoglalnia a Donbasszt- addig üsd a vasat amíg forró- ,amit már az oroszok is elismertek. Tehát hiba volt megállni Debalcevó után, hiba volt a Minstk-2 megállapodás. Putyin hibája. Mint Merkel, Hollande, Porosenko isnyilatkozta átverés volt az egész, hogy Ukrajna időt nyerjen, hogy katonailag és gazdaságilag megerősödjön. Jól átbaxták Putyint...
Nem az ukrán "nép" , főleg nem Dél-Kelet Ukrajna lakossága akart a nyugathoz csatlakozni,hanem a nyugat/usa) dolgozott azon, hogy leválassza Ukrajnát Oroszországról, hogy ezzel is gyengítse,rombolja. Maga Viktoria Nudelman vallotta be,hogy 5 milliárd USD költöttek erre.
Ez már geopoltika,kötelező olvasmány: Z. Brzezinski: A nagy sakktábla

Más
Visszatérve az ukránok által használt vegyifegyverre.

Valószinü a ClCN (aki nem ismeri a kémiai képletet: cianogén-klorid vagy klór-cián) Vízben is oldódik. Többek közözött görcsök, bénulás is a tünetek között vannak. (videó a vízben lévő katonákról)
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 426
93
Mi a francnak használna Ukrajna vegyi fegyvert?

Két dolog jutott erről eszembe, hozzátéve, hogy fogalmam sincs mi történt valójában:
  1. Bizonyos ponton túl, amikor már nincs más lehetőség valószínűleg mindenki megpróbálkozna egy kevésbé mérgező változattal. Nem gondolom, hogy az oroszok atommal válaszolnának első lépésben. Tegyük hozzá, hogy ez a valószínűtlenebb verzió.
  2. Az eset lehet egy civilben vegyész, kémiatanár stb. katona elszigetelt magánakciója is. Ha tényleg vegyi fegyver, akkor én erre tippelnék.
Az 1. pontban igazából nem hiszek, ahhoz, hogy a háborút befolyásoló hatása legyen túl nagy területen kellene alkalmazni, amit nem lenne könnyű kimagyarázni.

Abban viszont biztos vagyok, hogy ahogy nő a nyomás valamelyik oldalon, úgy fognak egyre durvább eszközökhöz nyúlni.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Ti teljesen...
Mi a tökömet túráztatjátok magatokat? Tényleg atomháborút akartok, hogy itt fröcsögtök
nagy elégedetten olyan feltételezéseket tényként elfogadva, amikre egyelőre nincs perdöntő bizonyíték?
Mi a francnak használna Ukrajna vegyi fegyvert?
Ha kiderül, bukja a Nyugat szimpátiáját
+kockáztat atomfegyverek támadását
+mi a sz@rnak vetnék be 1, EGY katona ellen b+?

És ha ESETLEG még meg is történt volna /amit kizártnak tartok/, akkor is MINDENKINEK az
a jól felfogott érdeke, hogy jó mélyre el legyen ásva ez a történet.
Kivéve ha olyan debil, hogy a következő lépcsők bekövetkeztének is tapsikolna.

Az meg depláne vicces, hogy mióta nincs jelen ebben a topicban a mérleg másik serpenyője,
ájuldoztok itt jobbra-balra, hogy húúúú vegyifegyverük vaaan, hűűűű atomuk is van.
Vicceske :D A Színvonal meg kb ripost, blikk, pestifrászok kategória.
Keep up the good work LoL
Először is, ha az egész fórumközösség családostól, minden erejét megfeszítve akarná az atomháborút, akkor sem tudnánk kirobbantani. Ezt csupán a tények kedvéért. Viszont emögé az álaggodalmad mögé bújva, műfelháborodva, relativizálva egy lehetséges vegyi támadást azért elég erős. A te szavaiddal élve nem menő. És még valami. Mindannyian elhisszük neked, hogy beszéled az angol nyelvet, örülünk is ennek, de ez egy magyar fórum és kéretik magyarul diskurálni. Köszi.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113

A New York Times dezinfója lenne...?​

:oops: :)

New York Times: Nehéz a helyzet, Ukrajna vesztésre áll.​


2023. FEBRUÁR 08. - 08:06


Ukrajna vesztésre áll a háborúban, ezért hoztak döntést a NATO tagországai arról, hogy modern harckocsikat adnak át nekik” – fogalmazott Christopher Caldwell.

ukraine-flag.jpg


Az amerikai lap újságírója úgy látja, a döntés, hogy az Egyesült Államok M1 Abrams típusú harckocsikat ad át Ukrajnának, „gyors reakció volt egy súlyos problémára”.



– írta a The New York Times szerzője, hozzátéve, Oroszország lakossága a háromszorosa Ukrajnáénak, a gazdasága egyelőre hadi szempontból „érintetlen” maradt, és a katonai eszközeik is fejlettebbek (leszámítva a nyugatról érkezett eszközöket).

Mindemellett az újságíró azt sem rejtette véka alá, hogy azért Oroszország is gondokkal küzd: egyrészt nem volt elég katonájuk a fronton (ezt próbálják most orvosolni a tömeges sorozással), és az ukránok gyakran érzékeny csapásokat tudnak végrehajtani ellenük, javarészt a nyugatról érkezett HIMARS-rakétarendszerek segítségével.

Amerika akadályozza a békét

A szerző úgy látja, ennek értelmében mindkét félnek lenne oka arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön, de Joe Biden kormányzatának más tervei vannak.

Mint írta: az amerikai kormány abban bízik, hogy a tankokkal növelhetik Ukrajna győzelmi esélyeit, és elérhetik, hogy a harc ne úgy végződjön, mint az első világháború, hanem úgy, ahogy a második világháború is zárult (amikor az orosz harckocsiknak szintén nagy szerepük volt Németország vereségében).

„De a bideni stratégiának van egy csúnya neve is: eszkaláció. Egy bizonyos pont után az Egyesült Államok már nemcsak »segít«, vagy »tanácsokat ad«, vagy »eszközöket szállít« Ukrajnának”, hanem átveszi Ukrajna helyét Oroszország legfőbb ellenségeként a csatatéren” – írta az szerző, feltéve a kérdést:



Miért vártak eddig a németek a harckocsikkal?

A The New York Times szerzője azt is megemlíti, hogy az Egyesült Államok végül azért járult hozzá az Abrams harckocsik leszállításához, mert Olaf Scholz német kancellár ezt szabta feltételként ahhoz, hogy ők is átadják a Leopardokat. Mint írta, Scholz az 1980-as években, ifjú szocialistaként még az európai lefegyverzésért küzdött, és valószínűleg ő maga sem gondolta volna, hogy pár évtizeddel később ő lesz Hitler óta az első kancellár, aki német tankokat küld az orosz frontra.

Megjegyezte azt is, hogy a döntést a németek nem csak Scholz miatt halogatták eddig, hiszen a korábbi háborúkból is megpróbáltak már kimaradni: 2003-ban Gerhard Schröder német kancellár ellenezte az iraki inváziót, 2011-ben pedig Angela Merkel is hasonló álláspontot foglalt el azzal kapcsolatban, hogy be kell-e avatkoznia a Nyugatnak Líbiában Moammer Kadhafi ellen.

„A németek álláspontja utólag mindkét esetben bölcsnek bizonyult” – vélte a szerző, megjegyezve azt is, ettől még nem biztos, hogy a mostani háborúban jogos volt a halogatásuk.

Ez bizonyítja: Amerika hadviselő féllé vált

Az újságíró ezután arra tért ki, hogy a modernebb eszközök szállítása miért jelent az eddiginél nagyobb szerepvállalást a háborúban. Mint írta, az Ukrajnának átadott, fejlett vezérléssel rendelkező eszközöket az amerikai hadsereg információs hálózata működteti, ez utóbbi pedig olyan szolgáltatási hálózat, amely az ukrajnai harcosoktól függetlenül működik, és teljesen sosem lesz megosztva velük.

Tehát az Egyesült Államok részt vesz ezekben a katonai műveletekben, abban a pillanatban, amint megtörténnek. Most már küzdő félnek számít – véli a The New York Times szerzője, megemlítve azt is, hogy tavaly tavasszal szintén az amerikaiaktól érkezett adatokkal tudta Ukrajna elsüllyeszteni az oroszok fekete-tengeri zászlóshajóját, a Moszkva cirkálót, és akár a szilveszterkor történt, a nyugati hírszerzések szerint több száz halálos áldozattal járó makijivkai rakétacsapásban is szerepe lehetett a külső segítségnek.

Nagy hozzájárulást igényelnek majd a bonyolult technológiával rendelkező Abrams harckocsik, amelyeknél alapos kiképzésre és javításokra lesz szükség a háborúban való bevetésükhöz. A szerző szerint az is elképzelhető, hogy amerikai mérnököket is Ukrajnába kell küldeni emiatt.

Bár Joe Biden hangsúlyozza, hogy a harckocsik nem jelentenek „offenzív veszélyt” Oroszországra, hanem csak Ukrajna védelmét szolgálják, az orosz politikai vezetés és a lakosság ezt valószínűleg nem így látja. A szerző végül azzal zárta sorait, hogy az ukrajnai háború alapvetően nem a Nyugaton gyakran hangoztatott értékekről szól, hanem egy klasszikus, államok közti háború a birodalmak határain, amelynek a tétje nem más, mint a terület és a hatalom.

Ebben a konfrontációban Putyinnak és Oroszországnak kevesebb jó lehetősége van arra, hogy meghátráljanak, mint azt az amerikai döntéshozók vélhetően gondolják. Sokkal több késztetésük lehet viszont arra, hogy az Egyesült Államok után másszanak az eszkaláció létráján – írta a The New York Times szerzője.
Ezt a cikket tegnap este én is olvastam az indexen. Viszont ami nekem "szöget ütött a fejembe" az az alábbi kijelentés: "Az amerikai lap újságírója úgy látja, a döntés, hogy az Egyesült Államok M1 Abrams típusú harckocsikat ad át Ukrajnának, gyors reakció volt egy súlyos problémára”.

Ha jól emlékszem az Ambrams harckocsik csak valamikor idén év végén, vagy rosszabb esetben jövő év elején fognak megérkezni az ukránokhoz, ergo ezzel a döntéssel az ukránok problémája egyáltalán nem oldódott meg, hiszen mire ezek a hk- eljutnak a frontra, addigra rengeteg minden változhat. Hozzáteszem, hogy egyébként számomra (mármint az USA ezen döntése) ez átverésnek tűnik, hiszen a németek azt mondták akkor küldenek Leopárdokat, ha az USA ambramseket küld, viszont mire azok a frontra érnek a Leok egy része vagy nagyon le lesz amortizálva, vagy megsemmisülnek, így az a kb 30 darab hk amit küldeni fognak kb semmit nem fog hozzátenni a már most sem túl rózsás harci helyzethez. Sőt, még az is lehet, hogy addigra okafogyottá válik a szállítás amivel eléggé szépen kijátszották a németeket.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Mi a francnak használna Ukrajna vegyi fegyvert?
az ukrán oldalról meglepően sok kreatív megoldást láttunk ebben a háborúban, ezek nem a kijevi vízfejhez hanem sor végi névtelen taraszokhoz és szerhijekhez köthetőek, arról is sok hír van hogy az ukrán sereg lejött már az exszovjet merev irányítási struktúrákról minden döntést a lehető legalacsonyabb szinten hoznak meg
ezt jól csinálják, ez egy jó hadseregszervezési koncepció
viszont ennek a struktúrának lehet egy olyan hátránya, hogy szerhij 12 drónkezelő (civilben mezőgazdasági vegyésztechnikus) sikeresen ráinnovál egy doboz rovarölőt a gránátdobó drónjára, mert nem látja át teljes mélységében hogy ezzel milyen komplikációkat is okoz, ő csak annyit lát hogy jobb hatékonysággal tudja ölni az ellenséget, esetleg látványosabb videót tud feltenni a twitterre
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 830
113
Ti teljesen...
Mi a tökömet túráztatjátok magatokat? Tényleg atomháborút akartok, hogy itt fröcsögtök
nagy elégedetten olyan feltételezéseket tényként elfogadva, amikre egyelőre nincs perdöntő bizonyíték?
Mi a francnak használna Ukrajna vegyi fegyvert?
Ha kiderül, bukja a Nyugat szimpátiáját
+kockáztat atomfegyverek támadását
+mi a sz@rnak vetnék be 1, EGY katona ellen b+?

És ha ESETLEG még meg is történt volna /amit kizártnak tartok/, akkor is MINDENKINEK az
a jól felfogott érdeke, hogy jó mélyre el legyen ásva ez a történet.
Kivéve ha olyan debil, hogy a következő lépcsők bekövetkeztének is tapsikolna.

Az meg depláne vicces, hogy mióta nincs jelen ebben a topicban a mérleg másik serpenyője,
ájuldoztok itt jobbra-balra, hogy húúúú vegyifegyverük vaaan, hűűűű atomuk is van.
Vicceske :D A Színvonal meg kb ripost, blikk, pestifrászok kategória.
Keep up the good work LoL

Offtopic amit csinálsz.
"hogy mióta nincs jelen ebben a topicban a mérleg másik serpenyője," nincs ilyen mondás, serpenyő mindig van.
Ami van az az, hogy a mérleg másik serpenyőjében nem ma született bárányok voltak pláne nem penge vagy akárcsak közepes szakik, hanem némelyikük qrva sok volt, még tőled is több, pedig az már művészet, mert volt aki mindenben, mindenhol, mindenkor kilencven százalék feletti, személyeskedő, témán kívüli felesleges karakter halmazokkal volt jelen, és szépen kitették a szűrét, szűrüket.

Tessék, itt van neked a vegyi fegyver. :mad:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 478
113
Ezzel tudod, hogy mi a probléma? Az oroszokat sokszor még az oroszok lakta részeken sem fogadták újongva. Azoknak az embereknek a döntő része akik Ukrajnában élnek (mindenre való tekintettel) azok hátuk közepére sem kívánják a szoros kapcsolatokat az oroszokkal. Ők a nyugattal akarnak szoros kapcsolatokat es most ezért harcolnak. Ha ez nem így lenne már rég megbuktatta volna az ukrán nép a jelenlegi kormányt.

2014-ben Harkovot, Donyecket Szlovjanszk és Kramatorszk határáig, Mariupol városát, és Odesszát is megszerezték a szakadárok. Putyin élete hibája volt, hogy nem lépte a Krímet, ezeket kisegíteni, és adott időt összeszedni magukat az ukránoknak és újonnani támogatóiknak.

Az azutáni 8 évben meg félelmetes nacionalista propagandizmust terjesztett az Ukrán Kormány, még a románokat is túlszárnyalva.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 042
113
Az ukrán propaganda 8 éves hatása, hogy kevesebben álltak ki nyíltan az utcákra,meg a félelem ís közbejátszott.. DE igen, 2014-ben kellett volna az oroszoknak elfoglalnia a Donbasszt- addig üsd a vasat amíg forró- ,amit már az oroszok is elismertek. Tehát hiba volt megállni Debalcevó után, hiba volt a Minstk-2 megállapodás. Putyin hibája. Mint Merkel, Hollande, Porosenko isnyilatkozta átverés volt az egész, hogy Ukrajna időt nyerjen, hogy katonailag és gazdaságilag megerősödjön. Jól átbaxták Putyint...
Nem az ukrán "nép" , főleg nem Dél-Kelet Ukrajna lakossága akart a nyugathoz csatlakozni,hanem a nyugat/usa) dolgozott azon, hogy leválassza Ukrajnát Oroszországról, hogy ezzel is gyengítse,rombolja. Maga Viktoria Nudelman vallotta be,hogy 5 milliárd USD költöttek erre.
Ez már geopoltika,kötelező olvasmány: Z. Brzezinski: A nagy sakktábla

Más
Visszatérve az ukránok által használt vegyifegyverre.

Valószinü a ClCN (aki nem ismeri a kémiai képletet: cianogén-klorid vagy klór-cián) Vízben is oldódik. Többek közözött görcsök, bénulás is a tünetek között vannak. (videó a vízben lévő katonákról)
Aha, a majdan ellen se tüntetett egész ukrajna...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 767
113

Nagyon nehéz a helyzet az élvonalban az LPR-ben – Pasechnik​

Leonyid Pasechnik, az LPR megbízott vezetője nagyon nehéznek nevezte a front helyzetét a Köztársaság területén.
Szerinte az ukrán fél elegendő erőt húzott az érintkezési vonalra az ellentámadáshoz.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675850173

A Luganszki OVA vezetője, Szerhij Gaidai bejelentette, hogy a helyzet meredeken romlik a Kreminnaya térségben

Az ukrán fegyveres erők harcosai Bahmut elhagyásának folyamata már természetes módon zajlik. Zelenszkij és Zaluzsnij, aki nem akarta elveszíteni az arcát, nemzeti kisebbségeket dobott be a megmaradt városrész védelmi kemencéjébe.
A harcképes egységek (beleértve az MTR-t is) korábban távoztak. A hétvégén kivonták a könnyű páncélozott járműveket. A tankok már nem jönnek ki – elégetik őket. A fennmaradó alkatrészeket csak autóval vagy gyalog lehet kivenni. Vagy cserealap.

Hogyan szereli szét az 59. ezred a fegyveres erőket Torszkoj közelében⚡️

A @wargonzo projekt egy exkluzív videót kapott, amelyen a 144. Jelnicki-hadosztály 59. ezredének harckocsijai láthatók Torszkoje falu közelében, Liman irányában.
Jelenleg nagyszámú ellenséges személyzet, nehézgépek és külföldi zsoldosok koncentrálódnak ott, akik rendszeresen indítanak támadásokat állásaink ellen.
A közelmúltban azonban ezeket a támadásokat nemcsak visszaverték, az ellenséget több védelmi vonalat is visszadobták, és egységeink ebbe az irányba fejlesztik sikereiket, többek között harckocsik támogatásával is. Örömmel tapasztaljuk, hogy harckocsi rendeléseink új, modernizált T-72-esekkel bővülnek.

Bahmutban legalább 10 000 ukrán katona tartózkodik, akiket egy útról látnak el. Ha elvágják, vagy az orosz csapatok tűz alá veszik, az egységek visszavonása problémássá válik
Hat éve, hogy Mihail Tolsztikh már nincs közöttünk...
Neve halhatatlan, életútja a donbászi milícia bátorságának és bátorságának szimbólumává vált.
"Givi az Oroszországgal való újraegyesítésről álmodozott, célja az ellenség teljes legyőzése volt. Ma Donbass Oroszország, és a győzelem is a miénk lesz." Denis Pushilin
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 870
27 427
113
Szükség törvényt bont. Eddig is azt lehetett látni hogy a várakozásokhoz képest előbb megtanulták a nyugati fegyverek használatát az ukránok.
Ez azért van, mert az ukránok übermenschek.

Vagy. Lehet, hogy sokkal előbb kezdték a nyugati fegyverek használatát tanulni, mint az publikus lett, szóval nem az oroszok kezdték a háborút.
Vagy. Lehet, hogy nem Mikola kezeli a nyugati fegyvereket, hanem Pavel, a lengyel önkéntes, aki tegnapelőtt még lengyel katona volt.

Csodák nincsenek.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Aha, a majdan ellen se tüntetett egész ukrajna...
az a baj az okfejtéseddel (már megint),hogy ezeket állítottad :

-Az oroszokat sokszor még az oroszok lakta részeken sem fogadták újongva.
-Azoknak az embereknek a döntő része akik Ukrajnában élnek (mindenre való tekintettel) azok hátuk közepére sem kívánják a szoros kapcsolatokat az oroszokkal.
-Ők a nyugattal akarnak szoros kapcsolatokat es most ezért harcolnak.
-Ha ez nem így lenne már rég megbuktatta volna az ukrán nép a jelenlegi kormányt.

nem szeretnék minden mondatodra egyenként reagálni,mert véleményem szerint totál felesleges,kissé beszűkült a kép nálad ezzel kapcsolatban, arra sem kérlek meg hogy az Oroszország ( a Szovjetunió utódállama) topicot elkezd olvasgatni az 53-ik oldaltól,pedig lehet ez sokat segítene ..

egy pár kérdést azért engedj már meg ..

ha az oroszokat nem fogadták "újongva" az oroszok lakta területen,miért nem alakult ki velük szemben az ott lakók részéről fegyveres ellenállás ?

ha ennyire szar nekik ott élni,mióta bevonultak az oroszok,miért nem olvasunk,látunk videót azokról a tízezrekről akik fejvesztve menekülnek el a luhanszki és donyecki területekről a biztonságos Ukrajna belsejébe ?

vagy netán ezeket az embereket erővel tartja ott az orosz hadsereg ?

Majdan ellen hányan tüntettek ? tudom hogy szeretsz elveszni a számok világában,nem kérem őket név szerint .. de mégis hányan voltak ?

biztosan nem emlékszel az ellentüntetőkre sem .. aaa dehogy is hiszen ilyenek nem is léteztek,Ukrajnában mindenki, egyöntetűen a lakosság 110%-a a nyugati integrálódás mellett tört lándzsát,és emiatt a 110%-os közakarat miatt tartunk ott ahol jelenleg tartunk .. zseniális.

azzal nincs semmibaj ,hogy a totál nyugati narratívát tolod,de legalább okosan tennéd .. viszont a nagy "éleslátásod" közepette totálisan elrugaszkodsz a valóságtól !
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93

Ukrajna a büntetések szigorításával erősítené a frontharcosok fegyelmét