[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 102
93
Önkéntes/zsoldos NEM NATO hadsereg.AUF felszereltsége döntően exszovjet felszerelés még mindig.Jelen van már nyugati felszerelés,vannak önkéntesek,biztosan vannak "tanácsadók" is,és még felderitési infókat is kapnak-de akkor sem NATO hadsereg.
Ne rugózz ezen igazad van mivelhogy a NATO-naki nincs hadserege csak a tagállamoknak.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Elég ehhez egy megfelelő munkahelyi közeg, haver munkatársa NAFO hívő, így már ő is full kettyós lett az elmúlt 2-3 hétben, mivel szinte napi szinten kapja a dózist.
Szentül hiszi, hogy naponta 2-3000 orosz katona hal meg és az 50.000 wagneresből már 38000 halott, a többi meg börtönökből összefogdosott töltelék.

~1 hete poénból mondtam neki, hogy a románokat figyelje, lapítanak mint a szar a fűben, ez elég sokat mondó a konfliktus alakulása szempontjából.
Erre majdnem nekem esett, hogy ők mitől tényezők...

Úgy látszik mégis megérte USA-nak tavaly a 150 millió $-t rájuk költeni, nem mindenki olyan gyakorlott az internetes meme hadviselésben, mint mi mocskos orosz propagandisták és trump hívők.
Szerintem meg nem kéne mindenkibe beleállni, aki nem a hivatalos narratívának megfelelő
és ebben a topicban is túlnyomórészt jellemző irányvonallal klappoló gondolatot fogalmaz meg.
Vagy lehetne kicsit több tisztelettel tenni, nem úgy ahogy zajlik.
Mert szép lassan mindenki el fog takarodni innen a fszba, akinek ez már kicsit sok.
Aztán már színvonal sem lesz, meg konstruktív vitára sem partner.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Seymour Hersh amerikai újságíró szerint 2022 nyarán a NATO Baltops gyakorlata során amerikai búvárok robbanóanyagokat telepítettek az Északi Áramlat alá, amelyet a norvégok három hónappal később aktiváltak.

Ahogy a Pulitzer-díjas Hersh egy tájékozott forrásra hivatkozva a honlapján írja, 2022 nyarán a haditengerészet búvárai a Baltops 22 NATO-gyakorlat leple alatt távirányítós robbanószerkezeteket telepítettek, amelyek megsemmisítették az Északi Áramlat vezeték négy vonala közül hármat. három hónappal később. RIA News".

Elmondása szerint szeptember 26-án a norvég haditengerészet egyik repülőgépe ledobott egy szonárbóját, amelynek segítségével robbanószerkezeteket aktiváltak.

Joe Biden amerikai elnök a nemzetbiztonsági csapattal folytatott több mint kilenc hónapos titkos megbeszélések után döntött az Északi Áramlat szabotálásáról, Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó részt vett a szabotázs előkészítésében – mondta Hersh.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 076
113
De jóó...ő ezt mondta???Ha! Csak mert én meg ismerek párszázat(!!!) és ez se kamu, se csúsztatás, sem színezés szerintem 2015 óta megfordult több ezer (!) nálunk kárpátaljai magyar is meg volt ukrán aki honapok alatt tök jól megtanult magyarul, és még bőven a háború előtt azt mondták:

-ukrajnában megy a fejmosás már vidéken is már csak a nacionalisták meg a szerencsétlenek (túszul ejtve) maradtak otthon

-USA sz@rt kever a belpolban náluk

-utálják az oroszokat de mégjobban (!) az USA-t

-a 2020-ban megkapott behívókra meg a tavalyira is azt mondták: egy nagy lóf.szt!

-kilátástalanná tette a politika (Zele) a helyzetüket

-a fiatalokat hülyítik és attól tartanak hogy, az addig általuk nagy ívben leszart érdektelen oroszokra lesznek ráküldve amiből baj lesz.

-szabadok voltak és jöhettek mehettek eddig is a háború előtt, nem is értik milyen "szabadságot" tol az angolszász propaganda

-soha a büdös életben nem mennek vissza

A sokszázas/ezres forgó létszámból összesen 4-en mentek haza harcolni családtagok miatt.
Ezért sajnálom nagyon és szívből és őszintén az ukránokat...az a vezetés ott náluk a kib.szott ördöggel kötött szövettséget a vérüket áldozzák idegen érdekekért.
Igen, kolléganőm mondta.
A férje kárpátaljai magyar, együtt költöztek ide 25 éve.
A szülei, testvérei Lvov-ban laknak.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Szerintem meg nem kéne mindenkibe beleállni, aki nem a hivatalos narratívának megfelelő
és ebben a topicban is túlnyomórészt jellemző irányvonallal klappoló gondolatot fogalmaz meg.
Vagy lehetne kicsit több tisztelettel tenni, nem úgy ahogy zajlik.
Mert szép lassan mindenki el fog takarodni innen a fszba, akinek ez már kicsit sok.
Aztán már színvonal sem lesz, meg konstruktív vitára sem partner.
Szerintem meg már többször is próbáltam/tunk konstruktívan vitatkozni veletek, néha sikerül, néha nem.
Konstruktívan úgy lehetne társalogni, hogy pl. nem csak röhögő fejet tolsz mondjuk a mostani Hersh cikkre, hanem megmagyaráznád, hogy miért gondolod személyesen így.
Van egyáltaláj saját véleményed, vagy csak ami a ménsztrímben van?
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Na nézzük:
Senkit nem engednek át a frontvonalon sem az ukránok sem az oroszok.
Miért nem alakult ki fegyverey ellenállás? Bucsa után azért ez érthető, de ez sem ilyen egyszerű, mert pl délen van partizántevékenység.
A majdan 2014-ben volt, azóta bármilyen hibetetlen de eltelt 8 év és Ukrajna lakosságának minimum megfelel az a nyugati irányultság amit az új rezsim hozott. Van olyan akinek nem tetszik? Igen. Van olyan aki ezt pártolja? Ez is egyertelmű. De az is, hogy a kőkemény diktatúrákat leszámítva sehol semmilyen rendszer nem marad meg kisebbségi támogatottság mellett.

Ami a elrugaszkodottságot illeti: lehet, hogy én az vagyok, de nálam sokkal vakabbnak kell lenni, hogy elhiggye valaki, hogy Ukrajnában kisebbségben vannak a nyugati orientációjú polgárok.
Ukrajnában 3 fajta ember van: az orosz orientáltságú, ebből van a legkevesebb. Nyugati orientáltságú, ebből több van mint az előzőből és vana 3. és egyben messze a legnagyobb réteg, akiknek megfelelő a nyugati orientáltságú vezetés. Mit is jelent az utóbbi? Nem fáj neki annyira a jelenlegi vezetés, hogy tegyen ellene. Ti ezt a réteget tévesen keleti orientáltságúnak tituláljátok, pedig nem azok. Miért? Mert ahogy már írtam, ők nem szeretik a mostani rendszert, de megfelel annyira nekik, hogy ne tegyenek ellene. Ez nem belefásultság, hanem egyszerű érdek.
Ez attól függ, hogy mely területekről beszélünk.
Szerintem az emberek 50-70%-a odahúz, aki éppen uralja a települést (azért bárhogy is telt ez a 8+ év, számos szempontból nagyon közeli népekről beszélünk), minden csak ezután jön, szóval szvsz ők adják a többséget, s itt (jelenleg) elsősorban a fronttelepülésekre gondolok, ahol a lakosság törtrésze maradt meg. Bizonyos, hogy Kelet-Ukrajnában is más arányokat kapnánk, meg mondjuk Nyugat-Ukrajnában is. Itt nemcsak az érdekemberekre, vagy éppen az etnikai arányokra gondolok, úgy vélem, hogy az emberek döntő többsége a frontterületeken csak egyszerűen békét akar, illetőleg "ott"/helyben végre szűnjön meg a fegyverzúgás. Nem sokkal előttem @Littlejohn, úgy vélem, pont erre célzott.

Az, hogy a sovinizmus viszonylag könnyen gyökeret ereszthet, ahhoz elég csak megnéznünk a Balkánt a '90-es években (számtalan példát lehetett arról olvasni, hogy a szomszédok, szinte "egyik napról a másikra" egymásnak estek), szóval az ott maradt, magukat ukránnak vallók, többsége szerintem is inkább már "nyugati" orientáltságú. Legalábbis jelenleg. Meg ez attól is függ, hogy ukránok, vagy oroszok uralta területről beszélünk, meg a front távolságától.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 142
113

Ukrajnának már lehet atomfegyvere –8 Skshipchak​

Ukrajnának már lehet atomfegyvere – javasolta Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok.
„Nem zárom ki, hogy Ukrajnának vannak nukleáris fegyverei, mert az ukránoknak van atomerőműveik, tudósaik, laboratóriumaik, know-how-jaik. Vagyis mindenük megvan ahhoz, hogy legyen ilyen fegyverük.



Hm, mikor egy eve Zelenszkij ezt hajtotta es verte cipojevel az asztalt Munchenben, az orosz azt mondta ok, bevonolunk ezek megorultek. A nyugat azt mondta erre Zeli csak viccelt gonosz Putyin. Mikor az orosz az atomeromu megszerzesenel az ukran piszkos bombakrol beszelt a nyugat befogta a fulet. Most meg...

Egyebkent szinten hasonlo eset a gabona biznisz. Ment a rinya a vilagnak hogy gonosz Putyin kiehezteti az ehezoket Afrikaban mert nem engedi az ukran gabonat (jogosan). Mikor engedte a gabona nyugatra ment az EU-ba, nem Afrikaba, oda az oroszok kuldtek. Erre azt mondta a nyugat hogy nem is igaz. Most meg...

Uj Oroszorszag terkep.

Ujabb adag ukran hősök altal lemeszarolt donyecki civilek. Remelem a napi adag megvolt.

Ma lelottek egy ukran bekalabat Kercs kornyeken.

 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 049
6 489
113
Igen, kolléganőm mondta.
A férje kárpátaljai magyar, együtt költöztek ide 25 éve.
A szülei, testvérei Lvov-ban laknak.
Igen Lvov valóban az ukrán nacionalizmus fészke, kárpátaljai ismerőseim is mind azt mondják, hogy azok ott Lvov-ban nagyon ukránok. Az elmúlt 19 évben én is jobban megismertem Kárpátalján több mint 100 embert (feleségem oda való), de mindegyik azt mondja, hogy adják már oda az oroszoknak amit akarnak, aztán legyen már végre vége, ne halljon meg több szerencsétlen a harcokban.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Igen Lvov valóban az ukrán nacionalizmus fészke, kárpátaljai ismerőseim is mind azt mondják, hogy azok ott Lvov-ban nagyon ukránok. Az elmúlt 19 évben én is jobban megismertem Kárpátalján több mint 100 embert (feleségem oda való), de mindegyik azt mondja, hogy adják már oda az oroszoknak amit akarnak, aztán legyen már végre vége, ne halljon meg több szerencsétlen a harcokban.
Amúgy meg vicc az is, hogy Lvov/Lviv/Lemberg az uki fészek, mert ugye az ott polák rész volt számos galíciaival...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 191
113
Nekem van ukrán kolléganőm. Tegnap beszélgettem vele erről, akarnak harcolni még mindig. Testvére és a testvére fiai is bevonultak, van aki decemberben, maguktól. Kurva dühösek az oroszokra. Nyilván nem 100% érez így, soha semmilyen háborúban nem volt olyan hogy minden baka örömmel ment volna háborúba...
Ha nagy részük nem akarna harcolni már rég "szétfutottak"volna mint az Afgán kormányerők a tálibok elöl.Pedig hagygak ott bőven fegyvert nekik ami kvázi "ajándék" lett a táliboknak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 191
113
Nekem van ukrán kolléganőm. Tegnap beszélgettem vele erről, akarnak harcolni még mindig. Testvére és a testvére fiai is bevonultak, van aki decemberben, maguktól. Kurva dühösek az oroszokra. Nyilván nem 100% érez így, soha semmilyen háborúban nem volt olyan hogy minden baka örömmel ment volna háborúba...
Amit írsz , az megerősíti más irányokból érkező infóimat. Kicsit én is furcsának találom hogy egyes emberek véleménye az 5 - 10 évvel ezelőtti álláspontjuktól hogyan változott meg ilyen hmmm "egy csapásra".

Ezért csak és kizárólag a F.O.S média propaganda 2014 óta történő csúcsra járatása okozhatja, mikor egy nemzet elhiszi azt hogy az Ő nyomorúságos kilátástalan életéért kizárólag egy külső nemzet okolható, és most itt az idő minden idők legnagyobb hőseiként halotti áldozatokat hozni egy tök felesleges és kilátástalan háború oltárán.
Sajnos nem érik fel ésszel, hogy semmi nem fog változni legfeljebb komplett családok halnak ki, több generáció erejéig..


Ahogy a régi magyar mondás tartja széllel szemben nem lehet pisálni...

Illetve lehet, így a politikai szembe széllel is, csak nem érdemes, mert annak meg besz@rás lesz a vége..
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Mobikról készült videó nyers változata.


Eközben az orosz oldalon


T-90-esek szórják az ellenség állásait


Wagneresek kifüstölik az orvlövészeket


Dzsihádmobilos brigád kiiktatva


Sikertelen ukrán támadás Ugledar környékén (oryx: 8 destroyed russian T-90)


Odessza


Yesterday 6 missiles got shot at Kharkov. Not even a single one got intercepted.
The IRIS-T failed. It is factually the worst air defense that is currently operating in hohol land.... because the S-300 occassionally hit something.
Congratulation, your German Engineering IRIS-T, the only most modern AA system Germany produces, is worse than 50yo soviet stuff.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The jew hangs out in London while goyim die in filthy trenches. Jedem das seine... I guess
  • The jew met the king and asked for fighter jets
  • Church of England to consider gender-neutral God (https://www.foxnews.com/world/church-england-consider-gender-neutral-god) What the fuck is wrong with this world?
  • Russian attacked something in the Chernigov region
  • Russians try to advance from five directions
  • Russian bookstores in Moscow got new maps that show occupied territories as part of Russia
  • Odessa still experiences extreme blackouts
  • Blackouts for goyim continue
  • Ukraine imported some radioactive nuts from Brazil. No more Brazil nuts for me, I guess
  • The kike's minion demolished some monument in Kiev
  • Carrot become slightly less expensive for goyim. See, goy, we care about you.
  • More than 7800 people died in Syria and Turkey during the earthquake
  • 11 y.o. girl stabbed her classmate 100 times in the town near Moscow
  • French citizens are protesting against the raise of the retirement age
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ugyan nem teljesen látom, hogy mit lehetne adni nekik a Red Arrows Hawkjain kívül,
de talán a Typhoon Tranche 1-et megkaphatják. Ezek úgyis mennének a levesbe 2025-ben...


ja... talán Ukrajnát nem kellett volna megtámadni. Na ennek lesznek következményei LoL

/na, jöhet a hisztike :D /
Az oroszok meg adhatnak pl a hutiknak vagy másoknak valami hajó ellenit, amivel vízalá küldhetnek pár downkóros csónakot. S akkor meg onnan jöhet a hisztike.
Ez a " talán nem kellett volna megtámadni Ukrajnát" a leg szánalmasabb a világon. Mi közül hozza? Valami szövetséges? Hát pont nem. Ráadásul a beltenyésztett új hazád háborúk tucatjait indította, másokat rabolt le és élősködött meg élősködik rajtuk, az egyik utolsó ország akinek bármi alapja lenne az oroszokat kritizálni. De na, a gerinc arrafele is takonyból van.