Francokat.
Az orosz légierő képtelen volt elnyomni a 80as évekbeli exszovjet,már digitális légvédelmet.S300 meg a Buk területvédelmét nem tudták feltörni.Az annál régebbi,60as,70es évek beli rendszereket,radarokat már igen,azok ellen működött a muszka SEAD.
Ja,hogy a ruszki helik még mindig stand on fegyverzettel rendelkeznek csak......Hát ez bizony rosszat tett a túlélő képességnek.De ehez semmi köze az USAnak,ez bizony orosz probléma.Nem tökfelesleges Posedionra,meg 60 éves LTV Pluton tervezet másolataira kellett volna költeni a pénzt,hanem inkább erre (ICBMek mellett teljesen feleslegesek ezek a rendszerek.Ha ilyen játékszerekkel inditanának háborút,akkor is megkapnák a Tridenteket válaszul)
Én a RuAF első heti bevetési profiljait és az ukrán légvédelem ugyanezen időszakban végzett tevékenységét elemezve jutottam erre a következtetésre - úgy, hogy elsősorban ukrán forrásokat használtam. Volt egy nagyon hirtelen törés az orosz EW hatékonyságában és a légvédelem hirtelen szinte a semmiből felállt (addig a vadászokra hagyták a légvédelmet, el is kenték az oroszok a szájukat).
Viszont azt feltételezni, hogy az orosz képtelen volt elnyomni azt a jó 40 éves, saját maga gyártotta, egy végtelenül korrupt, lerohadt ország által üzemeltetett légvédelmet - na az azért erős túlzás. Kicsit ásd bele magad olyan rendszerekbe, mint az L-265V Khibiny-MV. Tendereket nyernek vele, még a kínaiak is elismerően nyilatkoznak róla és nem is cserélték le.
Az ukránnak esélye sem lenne, ugyanakkora volt a légvédelmük lemaradása, mint a vadászoké - ahol klassziskülönbséggel, gyorsan le is szedegették őket első vonalas erőkénbt, azóta már csap a partvonalról próbálkoznak.
Viszont az amerikai EW ellen kvázi tehetetlenek, az vagy két generációval előttük jár. Ha az nem jön be az ukránoknak, MANPADSt leszámítva nem létezne mára ukrán légvédelem.
Úgy általánosságban a "muszkafanoknak".Pontosan azt csináljátok,amit az orosz hibridháború elmélet kiosztott rátok.A ruszkik 5. hadoszlopának szerepe,zavarkeltés,elbizonytalanitás,ködösités,propi.(najó,nálunk különösen könnyű dolguk van,"köszönhető" a fikuszpropi agyzsugoritó hatásának)
Tudod, te is remek példája vagy annak a szomorú tendenciának, ami a nyugati oldalon lejátszódik.
Szerintem sokan azért megerősítik, hogy én igyekszem pártatlanul elemezni az eseményeket (egyik hadviselő fél sem a szívem csücske) - de azért a viselkedés, a reakciók színvonala egyre erősebben elkülönül az oldalak között. Te tökéletesen képviseled azt a főleg nyugati/liberális/demokratákra jellemző hisztérikus ellenállást bármi ellen, ami a világképedbe nem fér bele, legyen az magyar politika vagy éppen ez a háború. Bocs, de ezzel a mentális állapottal nem lehet világháborút nyerni...
Vagy akkor hozzád hasonló stílusban - azért a Kfír lehozná az egész légi háborút gombokért, igaz?
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
100%-ig egyetértek. A győztes/kizsákmányoló oldalon kell lenni, ahogy a nyugat abból él sokszáz éve. Csúnya, de ez van , ezt vallom én is.
Csakhogy itt inkább arról van szó, hogy a többség ezzel így is lenne, csakhogy azok a tendenciák, amik nyugaton az utóbbi évtizedekben felütötték a fejüket (Woke, BLM, vágod...), veszélyesnek tűnnek az értelmes ember számára. És már nem csak ott. Nézz meg random magyar TVs vetélkedőt, mindig a cigót hozzák ki győztesnek, azokat sztárolják fő műsoridőben, stb.. ugyan azok a folyamatok ütik fel a fejüket itt is, és az a félelem, hogy ha az oroszt meg a kínait eltapossák, ez olyan szintre jut, mint az USAban (ahol már az őrületet kezdi súrolni).
Senki sem orosz/kínai uralmat akar, hanem ellensúlyt a woke nyugati terjeszkedése ellen.