Totálisan nem érted amiről beszélek. Fel sem fogod, hogy globálisan mit jelent az, hogy kizsákmányolva lenni, ha azt hiszed, hogy mi ki vagyunk zsákmányolva a nyugat által. Próbálj vagy 2-t hátralépni a sértett magyar ember szerepéből és akkor talán meglátod. Azt is jó lnne végre megértened, hogy nincs volt gyarmattartó és hasonló kategóriák, ami van az az európai/Észak-amerikai fehér ember. Ez az egy kategória létezik.
Ha dolgoztál azokban az országokban amit hívhatunk akár 3. világnak is és ezt tapasztaltad, akkor javaslom, hogy menj vissza mindegyikbe 1 hétre nyaralni, de ne valami megszervezett szafari vagy hasonló keretében, hanem csak úgy kirándulni a családoddal. Ráböktök egy random helyre a térképen az adott országban és menjetek el oda. Aztán nmeg ne lepődj azon, hogy azonnal megölnek csupán azért mert fehér ember vagy.
Igen, de ez a vezérelv teszi lehetővé azt, hogy te azon az életszínvonalon élj amin élsz, ne pedig azon amin Csád alsón élnek.
Tudom, hogy nem vagy hülye! Tudom, hogy tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy még a jelenlegi szabadságunknál is kevesebb szabadságunk lenne egy Oroszország vagy Kína által vezetett világban mint ami most van. Tudod amíg keletről kevesebb szabadság jön mint nyugatról (azonos életszínvonal mellet*) addig én a nyugatot tartom üdvösebbnek.
*Az oroszoknál alacsonyabb az életszínvonal mint nálunk, így nehezen tudom elképzelni, hogy egy orosz vezetés mellett ne ugyanaz lenne mint a KGST idelyén, amikor a szovjetek kőkeményen szivattyúzták ki a többi KGST országot azért, hogy fenn tudják tartani az összeomlóban lévő gazdaságukat. Meg se próbáld azt a hülyeséget, hogy szovjet féle szivattyúzást összehasonlítod az EU félével, mert nem az EU van rászorulva a magyar gazdaságra, hanem fordítva, hovatovább mi többet kapunk (kapnánk) vissza az EU-tól mint amennyit beleteszünk= mi gazdasági szempontból nem nettó befiozetők vagyunk.
UI:: A f...aszomat már ebbe a s...zarba, hogy itt még azt sem lehet, hogy egy kommentben válaszolok több ember kommentjére, mert ha megpróbálom beidézni amit mondtak (hogy mindenki értse a válaszaim kontextusát és teljesen tiszta legyen, hogy mit mire írok) és nem csak annyit nyögök oda, hogy ja, akkor közli velem a fórum, hogy bocsi több mint 1000 karakter... Kettészedni meg nem lehet, mert nyomorultul csak 2 óránként 1alkalommal kommentelhetek.
Nekem teljesen korrekt volt a válasz amit írtál, ezt így el tudom fogadni.
Magam részéről nem gondolom azt, hogy ha megmarad a Pax Americana, az jó lesz nekünk. Első körben Magyarországnak, de az EU-nak sem. Leuralnak minket. A mi jólétünk abból eredeztethető, hogy az EU-nak van súlya és gazdasági ereje, még. Az USA ezt tiporja két lábbal, most már terror akciókkal, mint az NS2, meg Majdan szintű akciókkal.
Amit csak tud, ránk akar lőcsölni problémát, itt elégetni - velünk kifizettetni a túlfogyasztásuk/lufaszra való dollárnyomtatásuk eredményeképp előálló hatalmas hiteleit (pl 2008-as tőzsdeválság/ingatlanpiaci bubijuk). Az EU-t totálisan vazallusi sorba taszítja, leuralja, nem fognak minket békén hagyni soha, nem vehetünk mostanra olcsó orosz gázt, mert azt akarják hogy a sok pénzért beröffentett LNG-iparukba öntsük a pénzt.
Nem szeretnék egy orosz-kínai világbirodalmat sem, egy prosperáló EU-t szeretnék!
De azzal is ellen megy ez a buzi woke, meg Lmbtq, migránssimogató politika, amit megint csak az USA-ból erőltetnek ide ránk! Minket gyengítenek ezzel is! Ők az afrikai, közel keleti embercsorda nagyrészétől le vannak választva óceánokkal, mi szopjuk meg a faszt ezzel is, ha azt csináljuk amit szeretnék az USA-ból!
Nekem az is nagyon fontos lenne, hogy nehogy valaki túltolja a bicajt, és tényleg megszaladjon úgy az eszkalációs görbe, hogy a végén MEGINT nálunk, az EU területén legyen egy kibaszott nagy háború, még az sem vigasztalna ha csak néhány és csak taktikai nuki töltet pukkana el közben...
Nem értünk egyet, de azt látom hogy helyén van az eszed, meg a szíved is, ennek meg örülök! Hidd el, nálam is az a lényeg, moralizáláson túl, hogy a családomnak, MAGYARORSZÁGNAK, és az EU-nak jó, lehetőleg jobb, de legalább is rosszabb NE legyen! Ehhez szerintem már közép - hosszabb távon pláne, el kell érjük hogy az USA kitakarodjon innen, vissza a saját kontinensére, és az oroszokkal kell megegyezni.
A világ seggluka harmadik világot meg kint tartani innen! Akire szükségünk van, korlátozott mennyiségben - hogy ŐK oldódjanak fel itt, nem mi bennük! - beengedni.
Azok akik az USA-ból - vagy onnan fizetve itt NGO-nak álcázva - harsogják hogy erkölcsi kötelességünk mindenkit befogadni, tisztelni a vallásukat, szokásukat, sőt, mi legyünk olyanok mint ők, azok csinálják meg ezt az USA-ban, ne ránk oktrojálják!
Mindenféle buzi/antihúsevő/pedo/BLM és egyéb BETEG eszmével kapcsolatban szintén ez a véleményem!
Neked meg erőt, egészséget, Magyarország mindenek előtt!