[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Ugyan nem teljesen látom, hogy mit lehetne adni nekik a Red Arrows Hawkjain kívül,
de talán a Typhoon Tranche 1-et megkaphatják. Ezek úgyis mennének a levesbe 2025-ben...


ja... talán Ukrajnát nem kellett volna megtámadni. Na ennek lesznek következményei LoL

/na, jöhet a hisztike :D /
Nem tudom, hogy a folyamat, hogy zajlik, a szakértők biztos kijavítanak ha hülyeséget mondok, de a kiképzés nem úgy megy, hogy azon a típuson tanulják meg amit meg is kapnak? Erről - mármint a géptípusról - nincs valami infó? Emlékeim szerint az ukránok F-16-at akarnak amiből még van is készleten jó pár országban.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 820
113
Dehogy kell, szerencsére nem kell! Itt senki sem fogja lerúgni a vesédet akkor sem ha magyarul beszélsz, de azt se szigszallagozzuk meztelenül oszlophoz télen, aki csúnyán beszél a kormány politikájáról! Az ellenzéki pártok nincsenek betiltva, s Szegedet sem lőjük Botka miatt Gvozigykával. Ha ez az Ukrajna nem diktatúra szerinted, akkor nem tudom hogy mi az?! Én tiszteletben tartom a véleményed, komolyan, de megdöbbentő volt olvasni miket írtál, mert TE katona vagy, nem egy lila ködben tengődő belpesti bölcsész, tudnod kell hogy mi folyt és folyik ott a magyarokkal, ha már az hidegen is hagy hogy pl. az ottani oroszokat konkrétan nép irtották/vegzálták etnikai/nyelvi alapon, ezek a "nyugatos" derék ukránok. Tényleg csak simán nem értelek...
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 896
113

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 356
113
Francokat.
Az orosz légierő képtelen volt elnyomni a 80as évekbeli exszovjet,már digitális légvédelmet.S300 meg a Buk területvédelmét nem tudták feltörni.Az annál régebbi,60as,70es évek beli rendszereket,radarokat már igen,azok ellen működött a muszka SEAD.
Ja,hogy a ruszki helik még mindig stand on fegyverzettel rendelkeznek csak......Hát ez bizony rosszat tett a túlélő képességnek.De ehez semmi köze az USAnak,ez bizony orosz probléma.Nem tökfelesleges Posedionra,meg 60 éves LTV Pluton tervezet másolataira kellett volna költeni a pénzt,hanem inkább erre (ICBMek mellett teljesen feleslegesek ezek a rendszerek.Ha ilyen játékszerekkel inditanának háborút,akkor is megkapnák a Tridenteket válaszul)
Én a RuAF első heti bevetési profiljait és az ukrán légvédelem ugyanezen időszakban végzett tevékenységét elemezve jutottam erre a következtetésre - úgy, hogy elsősorban ukrán forrásokat használtam. Volt egy nagyon hirtelen törés az orosz EW hatékonyságában és a légvédelem hirtelen szinte a semmiből felállt (addig a vadászokra hagyták a légvédelmet, el is kenték az oroszok a szájukat).
Viszont azt feltételezni, hogy az orosz képtelen volt elnyomni azt a jó 40 éves, saját maga gyártotta, egy végtelenül korrupt, lerohadt ország által üzemeltetett légvédelmet - na az azért erős túlzás. Kicsit ásd bele magad olyan rendszerekbe, mint az L-265V Khibiny-MV. Tendereket nyernek vele, még a kínaiak is elismerően nyilatkoznak róla és nem is cserélték le.
Az ukránnak esélye sem lenne, ugyanakkora volt a légvédelmük lemaradása, mint a vadászoké - ahol klassziskülönbséggel, gyorsan le is szedegették őket első vonalas erőkénbt, azóta már csap a partvonalról próbálkoznak.

Viszont az amerikai EW ellen kvázi tehetetlenek, az vagy két generációval előttük jár. Ha az nem jön be az ukránoknak, MANPADSt leszámítva nem létezne mára ukrán légvédelem.

Úgy általánosságban a "muszkafanoknak".Pontosan azt csináljátok,amit az orosz hibridháború elmélet kiosztott rátok.A ruszkik 5. hadoszlopának szerepe,zavarkeltés,elbizonytalanitás,ködösités,propi.(najó,nálunk különösen könnyű dolguk van,"köszönhető" a fikuszpropi agyzsugoritó hatásának)
Tudod, te is remek példája vagy annak a szomorú tendenciának, ami a nyugati oldalon lejátszódik.
Szerintem sokan azért megerősítik, hogy én igyekszem pártatlanul elemezni az eseményeket (egyik hadviselő fél sem a szívem csücske) - de azért a viselkedés, a reakciók színvonala egyre erősebben elkülönül az oldalak között. Te tökéletesen képviseled azt a főleg nyugati/liberális/demokratákra jellemző hisztérikus ellenállást bármi ellen, ami a világképedbe nem fér bele, legyen az magyar politika vagy éppen ez a háború. Bocs, de ezzel a mentális állapottal nem lehet világháborút nyerni...

Vagy akkor hozzád hasonló stílusban - azért a Kfír lehozná az egész légi háborút gombokért, igaz? :D

Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.

100%-ig egyetértek. A győztes/kizsákmányoló oldalon kell lenni, ahogy a nyugat abból él sokszáz éve. Csúnya, de ez van , ezt vallom én is.
Csakhogy itt inkább arról van szó, hogy a többség ezzel így is lenne, csakhogy azok a tendenciák, amik nyugaton az utóbbi évtizedekben felütötték a fejüket (Woke, BLM, vágod...), veszélyesnek tűnnek az értelmes ember számára. És már nem csak ott. Nézz meg random magyar TVs vetélkedőt, mindig a cigót hozzák ki győztesnek, azokat sztárolják fő műsoridőben, stb.. ugyan azok a folyamatok ütik fel a fejüket itt is, és az a félelem, hogy ha az oroszt meg a kínait eltapossák, ez olyan szintre jut, mint az USAban (ahol már az őrületet kezdi súrolni).
Senki sem orosz/kínai uralmat akar, hanem ellensúlyt a woke nyugati terjeszkedése ellen.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod?
Az a baj ezzel a logikátokkal, hogy fogalmunk sincs mi lenne, ha.
De ne azért szurkoljunk már a usa féle egypólusú világért, hogy a több száz évnyi kizsákmányolás ne csapódjon vissza. Ez olyan szánalmas.
Amúgy meg Európát az usa kb halálra ítélte azzal, hogy elvágták az orosz kapcsolatokat. Ez is egy célja volt az usának. (NS2 felrobbantás, stb)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Teljes mértékben igazad van.
Csak az a baj, hogyha rekedt egy kis jóérzés az emberbe (sajnos a mai nyugati emberbe, így belénk sem ragadt), akkor ezt elítéli. Más kárán élni, Isten és az univerzum rendje elleni hatalmas BŰN! Szóval, inkább évente egyszer elmenni wellneszelni, mint háromszor mások kifosztása által.
Mi magyarok pedig nem fosztottunk ki senkit.
Ha a sok magyar földre betelepített és betelepült idegen népekre gondolsz, akkor az is tévedés, ti. ők is pont olyan helyzetben voltak, mint a magyar jobbágy vagy szabad paraszt. Adót fizettek a kincstárnak, főúrnak és egyháznak. Ezt o tulajdon anyaországukban is meg kellett volna tenniük. Sőt, rosszabb körülmények közül menekültek ide, mint pl. a románok.
Rajtunk nincs amit számon kérjen a harmadik világ, szemben a spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, hollandokkal, belgákkal, angolokkal és USA-val. Az utóbbi 20 évben kezdtük tolni a kizsákmányolásra épülő rendszerük szekerét. Ez pedig még nem megbocsájthatatlan bűn.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Az orosz csodafegyver BMPT Terminator lett szétkapva az ukránok által.

Orosz Szu-34 lett az ukránok áldozata a közelmúltban.

Újabb orosz Szu-35S lett oda, még nyáron jelentette az ukrán haderő a lelövését de akkor nem került megerősítésre. Jobban kellene hinnünk nekik.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
A neoliberális világrend és annak vezető ereje az usa és az azt irányító depp state (rotchild, walburg, rockefeller stb. családok.) épp a szemünk láttára zabálják fel saját magukat. A kelet-európai országokat köztünk hazánkat is csak mint gyarmatokat működtetik és általunk is próbálják fentartani még a viszonylagos jólétüket. Most szintet lépnek és az egész európai úniót, mint gyarmatot kezelik és a helytartóik révén irányítják. Egyértelmű hogy túlélésre játszanak, misem bizonyítja ezt jobban a tagországokra ráeröltetett hitelkihelyezések, az örökjáradék belengetése Soros által.
Egyébbként a drámai változás a Nixon éra alatt következett be amikor is a dollárt elvágták az aranyfedezettől. Beindult az esztelen, fedezet nélküli pénzkibocsátás. A statusqo fentartásához ezért az usa-nak szinte folyamatosan háborúkat ("demokratizálás") kellett kiprovokálnia. Ez a katonai erő és a mainstrem média (amit szintén a deep state irányít) agymosása próbálta elhitetni az emberekkel a fedezetlen dollár mindenhatóságát. Az arab országokkal kötött paktum a dollárt mint kizárólagosan használható fizető eszközt az olaj és gázpiacokon (petrodollár) használata most a háttérbe szorul ezzel is gyengítve a dodo befolyását a világketeskedelemben. Nem elég csak a pénzkibocsájtás jogát megszerezni, ha nincs mögötte fizikai fedezet csak hit ami most megingott akkor kártyavárként omlik össze a rendszer magával rántva a nyugati gazdaságokat. Az usa katonailag is meggyengült (lásd afganisztáni kivonulás). A világ nagyobbik fele pedig megunta azt az arroganciát és kioktatást amit a nyugat képviselt etalonként beállítva a nyugati liberális demokráciát. Nem partnerként kezelte a más berendezkedésű és kultúrájú országokat hanem megpróbálta rájuk eröltetni a saját világnézetét. Na ennek lett most már vége. Hasad a világ és új rend alakul. Ezt jó lesz tudomásul venni, mert aki ezt figyelmen kívűl hagyja és nem lép időben az nem hogy rosszabul fog élni, hanem csak egy járulékos veszteség marad. :)
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi.
Én nem hinném, hogy mi magyarok jobban élnénk az oroszoknál.

Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben.
Dudi! Putyin 10+ éve már jelezte, hogy változtatni kellene a hozzáálláson. Leszarták. A nyugat elkerülhette volna ezt a háborút, ha akarta volna, de nem akarta. Ha rossz vége lesz, akkor abban a nyugat is hibás, legalább annyira, mint az oroszok. Persze, ha rossz vége lesz, akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy ki a hibás.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 775
30 546
113
Én a RuAF első heti bevetési profiljait és az ukrán légvédelem ugyanezen időszakban végzett tevékenységét elemezve jutottam erre a következtetésre - úgy, hogy elsősorban ukrán forrásokat használtam. Volt egy nagyon hirtelen törés az orosz EW hatékonyságában és a légvédelem hirtelen szinte a semmiből felállt (addig a vadászokra hagyták a légvédelmet, el is kenték az oroszok a szájukat).
Eddig tartott,mig működőképessé tették a rendszert (amihez valószinüleg kaphattak nyugati segitséget).14ben ugyan ez megvolt,csak jóval hoisszabb ideig tartott.
Viszont az amerikai EW ellen kvázi tehetetlenek, az vagy két generációval előttük jár. Ha az nem jön be az ukránoknak, MANPADSt leszámítva nem létezne mára ukrán légvédelem.
SEAD ugyan zavarható REH módszerekkel,de attol még a régi exszovjet légvédelmi rakétarendszer ugyan az marad.Meglehet,az amcsiknak jobb véleménye volt az S300ról,mint néked.Hisz ők úgy számoltak,hogy az EW magában már kevés lesz ellene,és kifejlesztették az 5G-os gépeiket.
Vagy akkor hozzád hasonló stílusban - azért a Kfír lehozná az egész légi háborút gombokért, igaz?
Sehol nem irtam ilyet.Mindig is azt irtam,hogy valóban releváns (hadműveleti értelemben) légierőt akarunk,azt csak F35el lehet elérni.Minden más szóbajöhető gép elavult.
Többi meg csak ár/(harc)érték arány kérdése.Mert az számit.Ez az a rész,aminek megértése nem nagyon megy.Pedig ezért bukja el sorban a tendereket a Gripen E az F35el szemben-hiába kerül felébe,ha közben meg a harcértéke a tizede csak.
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él.
Ez igaz is,meg nem is.Érdekes mód azok az országok fejlődnek a legjobban,amik képessek voltak beintegrálódni a nyugati "világrendbe".És az országok több mint fele nem is létezne,ha a nyugati terjeszkedés nem hozza létre őket.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
A hír valódinak tűnik, hogy aztán valóban lekapcsolják-e az AFU pornhub hozzáférését, majd meglátjuk.
Musk már pár hónapja felkerült a mirotvorecre, szóval olyan sok vesztenivalója már nincs ;)
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 982
113
Nem tudom, hogy a folyamat, hogy zajlik, a szakértők biztos kijavítanak ha hülyeséget mondok, de a kiképzés nem úgy megy, hogy azon a típuson tanulják meg amit meg is kapnak? Erről - mármint a géptípusról - nincs valami infó? Emlékeim szerint az ukránok F-16-at akarnak amiből még van is készleten jó pár országban.
.
.
Van ezzel sok gond.... Az F-16 pl nem metrikus mértékegységben készül, tehát az ukránoknál lehet, még a meglévő csavarkulcsuk se lesz hozzá megfelelő? Nem centiméter meg kiló, hanem mindenféle más, brit eredetű "imperial" mértékegységek, amivel a műszakiak nem is tanultak meg fejben gondolkodni.
Reptereken is üzemanyag és egyéb kiszolgáló berendezések? Gondolom, mások az összes csatlakozók, minden más. Pótalkatrész logisztika??
.
Messze több ez, mint pár pilóta kiképzése, és hajrá mehetnek a gépek. Kizártnak tartom, hogy ez gyorstalpalón menjen, ha viszont "tanácsadókat" küldenek oda, az megint egy lépés előre.... (megjegyzem, anno arabok, Vietnam és társai, az egyszerűbb szovjet reptechnika üzemeltetése se ment szovjet helyi tanácsadók nélkül, a technikát nem ismerő kb műszaki analfabéták számára. Az ukrán műszaki is eddig volt a majdnem full analóg MiG-29, Szu-27, Mi-17 szinten a 80-as évekből, lenne teendő bőven átállitani őket a full digitális XXI.századra.)
.
.
Ja, és mi történik, ha zelenszkij egyre több és bonyolultabb fegyvert kér, de az legújabb fogás, a Leopard tank és az F-16 se váltja meg a világot? Akkor mit fog követelni? F-35-öt mostazonnalra? És azután? Atombombát? És ha már semmi átadható új fegyver nincs? Akkor fennhangon közvetlen NATO beavatkozásért kezd házalni?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 820
113
Teljes mértékben igazad van.
Csak az a baj, hogyha rekedt egy kis jóérzés az emberbe (sajnos a mai nyugati emberbe, így belénk sem ragadt), akkor ezt elítéli. Más kárán élni, Isten és az univerzum rendje elleni hatalmas BŰN! Szóval, inkább évente egyszer elmenni wellneszelni, mint háromszor mások kifosztása által.
Mi magyarok pedig nem fosztottunk ki senkit.
Ha a sok magyar földre betelepített és betelepült idegen népekre gondolsz, akkor az is tévedés, ti. ők is pont olyan helyzetben voltak, mint a magyar jobbágy vagy szabad paraszt. Adót fizettek a kincstárnak, főúrnak és egyháznak. Ezt o tulajdon anyaországukban is meg kellett volna tenniük. Sőt, rosszabb körülmények közül menekültek ide, mint pl. a románok.
Rajtunk nincs amit számon kérjen a harmadik világ, szemben a spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, hollandokkal, belgákkal, angolokkal és USA-val. Az utóbbi 20 évben kezdtük tolni a kizsákmányolásra épülő rendszerük szekerét. Ez pedig még nem megbocsájthatatlan bűn.
Volt "szerencsém" a világ azon részein lenni, ahol a jelenlegi rend kárvallotjai elnek és hidd el, hogy számukra nincs magyar német, vagy angol, csak fehér ember. Egy kalap alá vesznek minket a volt gyarmattartóikkal mindentől függetlenül. Fehér európai keresztény ember, csak ez létezik számukra.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Van egy világrend jelenleg amiben kevés ország (köztük mi) jól él annak az árán, hogy a világ nagy része elképesztően rosszul él. Az oroszok ugyan nem az utóbbi kategória, de semmiképp sem az előbbi. Ez a háború arról, szól, hogy ezt a világrendet próbálják lebontani azért, mert nekik lapot sem osztanak ebben a világrendben. A baj csak az, hogyha ez az oroszoknak és a kínaiaknak sikerül, akkor neked, nekem és úgy általában az országnak és a magyarságnak rosszabb lesz mint most (a világ többi része nem fog szemethunyni 200-300 év kizsakmányolás felett!!!). Ezt akarod? Mert akkor szurkolj csak az oroszoknak hajrá! Mocskos rendszer az ukrán ez tény, de egyenlőre abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy az ő véráldozatuk áran tartjuk fent a status quo-t úgy, hogy mi (a jelenlegi vilagrend kedvezményezettjei) csak pénzt és technikát adunk bele.
Gyakorlatilag összefoglaltad a nyugati pénztőke által vezérelt kormányok ki nem mondott vezérelvét!