[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

Nem a tudás hiányát éreztem kritikus pontnak. Az alapanyag biztosítása háborús helyzetben a kritikus - hiszen abból indultunk ki @LMzek 2.0 -vel, hogy embargóérzéketlen megoldás kellene.
Valamint a kapcsolódó repülőgéphajtómű-specifikus elemeknél azért nincs ekkora tudásunk. Nem véletlen, hogy a vezető kategóriában Kína is évtizedeket küzdött/küzd a megfelelően működő hajtómű létrehozásával, pedig ott a pénz és az emberi erőforrás biztosítva van.
Persze, a szándék is hiányzik, csak az a kérdés, szükség van-e ekkora befektetésre néhány tucat romos kiképzőgép drónná alakításához.
Értem mire gondolsz; de kína egy csapágyat nem tud olyan minöségben, mint az skf pl. Azért egy sugárhajtómű nem egy ördöglakat. Inkább azt kell mérlegelni, h akarunk/érdemes e nulláról vmit fejleszteni?! Szerintem licensz, aztán saját...már amennyiben kell. Rakétát meg tényleg bárki tud a SLS-terjedése óta.

Volt ma valaki Hajmáskéren nézelődni? Volt L-39NG éleslövészet? (A "radaron" látszott a gép.)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
FpaKH_iXEAAIbpy

Omnipol

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Lehet, hogy én vagyok vak, de csak éppen az UB-blokkozás maradt ki a felvételből?
Talán azért, mert pontosan célba találtak?
Vagy éppen fordítva, a szélrózsa minden irányába repültek (ami egyébként szokása az 57 mm-es NIR-nek) és nagy blamázs lenne, ha ezt a pórnép is látná?

Én gratulálok a Combattant Blogot készítő jó ismerősömnek, hogy kiment és meggyártotta ezt a történelmi videót. Az más kérdés, hogy az L-39NG és hozzá a mint a másfél tucat Sz-5 rakéta fogja a földi csapatokat támogató CAS-t emelni hazánkban a XXI. századba...
No ez utóbbi gonosz, mivel elvileg, ha az Sz-5 is elkészítik az okos lézerfejet, akkor talán még viszonylag pontosan is lehet(ne) használni, bár nem igazán van olyan irányítószerve a rakétának amely segítené ezt, hiába lenne a cél megvilágítva.. De hát a haderőfejlesztés dübörög, a miniszter fél évig stómanokodott az Aero-ban, majd komoly szakértők fogják ezt is dicsérni..
Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy hány év múlva áll hadrenbe az L-39NG úgy, hogy kiképzésre lehet használni,mert San Antonioban kiképzett néhány pilóta kivételével szerintem több évig nem lesz harci repülőgépvezető kiképzés a Gripenekehez, mert 2010 óta nem képeztünk ki annyi pilótát, mint amekkora keretünk volt Kanadában, és nem lesz kiküldendő hajózónk Szardíniába majd..

Lehet, hogy én vagyok vak, de csak éppen az UB-blokkozás maradt ki a felvételből? Talán azért, mert pontosan célba találtak? Vagy éppen fordítva, a szélrózsa minden irányába repültek (ami egyébként szokása az 57 mm-es NIR-nek) és nagy blamázs lenne, ha ezt a pórnép is látná?
Vagy esetleg mert a lőtéren kivülről készült a videó, kb. 3-5 km távolságra a céltól amit a fák takartak?

Most ez komoly? Ennyi pénzért amiret ezt a szart adják egy valamire való drónt is kapni, az is tud ennyit sőt nem viszed s bőrödet a vásárba!
A tabornok urak fiatalkori emlekeit megszepiti, meg kell fizetnunk a nosztalgiazasukat.
Most azert ugy elkepzelem hogy ilyenekkel berepulunk Bahmut fölé... :(