[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 309
16 193
113
Nem a tudás hiányát éreztem kritikus pontnak. Az alapanyag biztosítása háborús helyzetben a kritikus - hiszen abból indultunk ki @LMzek 2.0 -vel, hogy embargóérzéketlen megoldás kellene.
Valamint a kapcsolódó repülőgéphajtómű-specifikus elemeknél azért nincs ekkora tudásunk. Nem véletlen, hogy a vezető kategóriában Kína is évtizedeket küzdött/küzd a megfelelően működő hajtómű létrehozásával, pedig ott a pénz és az emberi erőforrás biztosítva van.
Persze, a szándék is hiányzik, csak az a kérdés, szükség van-e ekkora befektetésre néhány tucat romos kiképzőgép drónná alakításához.
Értem mire gondolsz; de kína egy csapágyat nem tud olyan minöségben, mint az skf pl. Azért egy sugárhajtómű nem egy ördöglakat. Inkább azt kell mérlegelni, h akarunk/érdemes e nulláról vmit fejleszteni?! Szerintem licensz, aztán saját...már amennyiben kell. Rakétát meg tényleg bárki tud a SLS-terjedése óta.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 384
83 507
113
Volt ma valaki Hajmáskéren nézelődni? Volt L-39NG éleslövészet? (A "radaron" látszott a gép.)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 384
83 507
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
FpaKH_iXEAAIbpy

Omnipol

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 154
15 509
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Lehet, hogy én vagyok vak, de csak éppen az UB-blokkozás maradt ki a felvételből?
Talán azért, mert pontosan célba találtak?
Vagy éppen fordítva, a szélrózsa minden irányába repültek (ami egyébként szokása az 57 mm-es NIR-nek) és nagy blamázs lenne, ha ezt a pórnép is látná?

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 204
9 487
113
Én gratulálok a Combattant Blogot készítő jó ismerősömnek, hogy kiment és meggyártotta ezt a történelmi videót. Az más kérdés, hogy az L-39NG és hozzá a mint a másfél tucat Sz-5 rakéta fogja a földi csapatokat támogató CAS-t emelni hazánkban a XXI. századba...
No ez utóbbi gonosz, mivel elvileg, ha az Sz-5 is elkészítik az okos lézerfejet, akkor talán még viszonylag pontosan is lehet(ne) használni, bár nem igazán van olyan irányítószerve a rakétának amely segítené ezt, hiába lenne a cél megvilágítva.. De hát a haderőfejlesztés dübörög, a miniszter fél évig stómanokodott az Aero-ban, majd komoly szakértők fogják ezt is dicsérni..
Én inkább arra leszek kiváncsi, hogy hány év múlva áll hadrenbe az L-39NG úgy, hogy kiképzésre lehet használni,mert San Antonioban kiképzett néhány pilóta kivételével szerintem több évig nem lesz harci repülőgépvezető kiképzés a Gripenekehez, mert 2010 óta nem képeztünk ki annyi pilótát, mint amekkora keretünk volt Kanadában, és nem lesz kiküldendő hajózónk Szardíniába majd..

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 384
83 507
113
Lehet, hogy én vagyok vak, de csak éppen az UB-blokkozás maradt ki a felvételből? Talán azért, mert pontosan célba találtak? Vagy éppen fordítva, a szélrózsa minden irányába repültek (ami egyébként szokása az 57 mm-es NIR-nek) és nagy blamázs lenne, ha ezt a pórnép is látná?
Vagy esetleg mert a lőtéren kivülről készült a videó, kb. 3-5 km távolságra a céltól amit a fák takartak?

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 249
113
Most ez komoly? Ennyi pénzért amiret ezt a szart adják egy valamire való drónt is kapni, az is tud ennyit sőt nem viszed s bőrödet a vásárba!
A tabornok urak fiatalkori emlekeit megszepiti, meg kell fizetnunk a nosztalgiazasukat.
Most azert ugy elkepzelem hogy ilyenekkel berepulunk Bahmut fölé... :(