[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
általában az van kifelejtve az összes ilyenből, hogy maga a gáz "molekula" ára a gáz árában, még talán a tavalyi extrém magas árak esetén se volt több a végső árban, mint a fele. A szállítás, tranzit díjak, kitárolás, betárolás stb mind rárakódik. Na ez a többlet nő iszonyatosan az LNG-vel. Csak erről nem ír cikket a portfólió.
De ezt én már többször leírtam levezettem a villamos topicban. De még mindig van fizetett hívő, troll, hülye, értelmi fogyatékos stb aki kibaszottul nem érti meg hogy működik a gázipar. Az nem olyan termék, hogy majd a tőzsdén megveszem egy ország energia hivatala sem ad ki gáz ellátási engedélyt semmilyen cégnek ami nem rendelkezik ELŐRE lekötött kapacitásokkal és forrásokkal amely fedezi a fogyasztóinak a várható fogyasztását!!!!!
Minden ország az ellátás biztonságát ELŐRE biztosítja csak a barmok tagadják ezt , német ződ hülyék = belpesti idióta bőcsész

REmélem minden német termelő cég átköltözik magyarországra szakemberestűl és ott csak a barom ződ bőcsészek maradnak akik a gdp-t termelik ami alapja a német jólétnek.

• Vicces
Reactions: hete and kiskrumpli
Igen, de ez most már nagyon Off.

Az a durva ez Covid helyreállítási alapnak hívják. 2020 végén hozták létre a gazdasági visszaesés miatt. Az volt a cél, hogy segítse a tagállamok 2021-es gazdasági helyreállítását.

Ehhez képest:

A helyreállítási forrásoknál komoly késedelem tapasztalható a kifizetésekben. Eltelt két év, de a rendelkezésre álló 338 milliárd eurós támogatási keretből csak 95 milliárdot fizettek ki. A kölcsönök esetében ez még kevesebb: 47 milliárdot utaltak ki a lehetséges a 385 milliárd euróból. 16 tagállam az előfinanszírozáson kívül még nem kapott semmilyen forrást, és még mindig van 5 olyan tagállam, amely az előfinanszírozást sem kapta meg. ( köztük mi sem)
Mégsem üvöltözik senki! :(

Mikor és hova tárolnád be a mostani olcsóbb gázt? Tudod ez pont olyan okoskodás, mintha a fuldokló azon gondolkodna, h "most a víz alatt nem tud levegőt venni, max a felborult csónak aljából, de az nehéz...de majd 6 óra múlva ha kiemelik és parton lesz, akkor aztán!". A "nincs" és a "van" között meg pont ez a különbség.

Nem fér el a drágán megvett gáztól...

Ezt magyarázza ár el valaki, hogy mi értelme!?
"A Hungaroring tulajdonosi jogkörét a Sportért felelős államtitkárságon keresztül a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja" ???
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"A Hungaroring tulajdonosi jogkörét a Sportért felelős államtitkárságon keresztül a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja" ???
Minden sporttal kapcsolatos állami pénzt a HM kapott. Értelme semmi,viszont jobban lehet halászni a zavarosban.

Ha a NER-ben értelmes keresel, onnan közelítsd meg, hogy könnyebben lehet-e így ellopni valamit.

Nem fér el a drágán megvett gáztól...
Azt el tudom fogadni, h nem értesz egyet a kormánnyal, de ne legyél hülye is.
A fuldoklós példánál nem tudom egyszerűbben megfogalmazni, tessék a linket megnézni.
De "okoskodjunk" a fejeddel. Most "olcsóbb" a gáz, tehát most vegyünk. Ok, de kitárolás van (-1- -5 fok éjjel). Nem baj leáll a kitárolás, mindenki bekaphatja, betárolunk? Ok csak Edericsen tárolunk be, Zsana átveszi az igényt...3 nap alatt kész is. De a többit hova rakod?
Vagy várjunk a betárolással? Ok, legfeljebb nem lesz elérhető a piacon, vagy ha mégis, egy téli csúcs elviszi a betárolt mennyiséget. Ezek után kíváncsi vagyok a tankolási szokásaidra :)
Tudod az a baj már rendszerszinten az ellenzékiekkel és szavazóikkal, h elemi szintű logikai gondolkodásra sem képesek/hajlandóak.

Értelme semmi,viszont jobban lehet halászni a zavarosban.
Azért ez a zavarosban halászós logika is elég zavaros. Szóval náluk van a kincstár kulcsa, mégis azt a ravasz tervet találták ki, hogy majd úgy lopnak, előbb a hm-hez utalják a pénzt, mert akkor tuti nem buknak le?
Csak az a fránya htka fórum már megint észrevette a turpisságot... :hadonaszos:

Status
Not open for further replies.