[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Kedves finn barátaink is hogy megköszönték a dolgokat. Rohadjanak meg.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
általában az van kifelejtve az összes ilyenből, hogy maga a gáz "molekula" ára a gáz árában, még talán a tavalyi extrém magas árak esetén se volt több a végső árban, mint a fele. A szállítás, tranzit díjak, kitárolás, betárolás stb mind rárakódik. Na ez a többlet nő iszonyatosan az LNG-vel. Csak erről nem ír cikket a portfólió.
De ezt én már többször leírtam levezettem a villamos topicban. De még mindig van fizetett hívő, troll, hülye, értelmi fogyatékos stb aki kibaszottul nem érti meg hogy működik a gázipar. Az nem olyan termék, hogy majd a tőzsdén megveszem egy ország energia hivatala sem ad ki gáz ellátási engedélyt semmilyen cégnek ami nem rendelkezik ELŐRE lekötött kapacitásokkal és forrásokkal amely fedezi a fogyasztóinak a várható fogyasztását!!!!!
Minden ország az ellátás biztonságát ELŐRE biztosítja csak a barmok tagadják ezt , német ződ hülyék = belpesti idióta bőcsész
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 770
56 228
113
Igen, de ez most már nagyon Off.


Az a durva ez Covid helyreállítási alapnak hívják. 2020 végén hozták létre a gazdasági visszaesés miatt. Az volt a cél, hogy segítse a tagállamok 2021-es gazdasági helyreállítását.

Ehhez képest:

A helyreállítási forrásoknál komoly késedelem tapasztalható a kifizetésekben. Eltelt két év, de a rendelkezésre álló 338 milliárd eurós támogatási keretből csak 95 milliárdot fizettek ki. A kölcsönök esetében ez még kevesebb: 47 milliárdot utaltak ki a lehetséges a 385 milliárd euróból. 16 tagállam az előfinanszírozáson kívül még nem kapott semmilyen forrást, és még mindig van 5 olyan tagállam, amely az előfinanszírozást sem kapta meg. ( köztük mi sem)
Mégsem üvöltözik senki! :(
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 636
3 340
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 996
15 463
113
Mikor és hova tárolnád be a mostani olcsóbb gázt? Tudod ez pont olyan okoskodás, mintha a fuldokló azon gondolkodna, h "most a víz alatt nem tud levegőt venni, max a felborult csónak aljából, de az nehéz...de majd 6 óra múlva ha kiemelik és parton lesz, akkor aztán!". A "nincs" és a "van" között meg pont ez a különbség.

Nem fér el a drágán megvett gáztól...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 996
15 463
113

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 110
14 485
113
Ezt magyarázza ár el valaki, hogy mi értelme!?
"A Hungaroring tulajdonosi jogkörét a Sportért felelős államtitkárságon keresztül a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja" ???
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 543
17 445
113
Ezt magyarázza ár el valaki, hogy mi értelme!?
"A Hungaroring tulajdonosi jogkörét a Sportért felelős államtitkárságon keresztül a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja" ???
Minden sporttal kapcsolatos állami pénzt a HM kapott. Értelme semmi,viszont jobban lehet halászni a zavarosban.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 677
16 840
113
Nem fér el a drágán megvett gáztól...
Azt el tudom fogadni, h nem értesz egyet a kormánnyal, de ne legyél hülye is.
A fuldoklós példánál nem tudom egyszerűbben megfogalmazni, tessék a linket megnézni.
De "okoskodjunk" a fejeddel. Most "olcsóbb" a gáz, tehát most vegyünk. Ok, de kitárolás van (-1- -5 fok éjjel). Nem baj leáll a kitárolás, mindenki bekaphatja, betárolunk? Ok csak Edericsen tárolunk be, Zsana átveszi az igényt...3 nap alatt kész is. De a többit hova rakod?
Vagy várjunk a betárolással? Ok, legfeljebb nem lesz elérhető a piacon, vagy ha mégis, egy téli csúcs elviszi a betárolt mennyiséget. Ezek után kíváncsi vagyok a tankolási szokásaidra :)
Tudod az a baj már rendszerszinten az ellenzékiekkel és szavazóikkal, h elemi szintű logikai gondolkodásra sem képesek/hajlandóak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Értelme semmi,viszont jobban lehet halászni a zavarosban.
Azért ez a zavarosban halászós logika is elég zavaros. Szóval náluk van a kincstár kulcsa, mégis azt a ravasz tervet találták ki, hogy majd úgy lopnak, előbb a hm-hez utalják a pénzt, mert akkor tuti nem buknak le?
Csak az a fránya htka fórum már megint észrevette a turpisságot... :hadonaszos: