Nem gondolom, hogy csak neki köszönhetô. A többség inkàbb köszönje magànak. Maróth volt az egyetlen eddig aki a szakterülete körüli érdeklôdésû emberekkel oda-visszajelzés szinten tartotta a kapcsolatot és ebbôl valamint az àtlagos közvélekedésbôl is építette a koncepciójàt.
Ha a nagy többség nem akarta volna kohóba lökni nevetve a megmaradt kevés vasat, nem utasította volna el felhàborodott vonítàssal ezek bàrmelyikének bàrmilyen szintû modernizàciójàt, ha nem utasítottàk volna el az akkor gombokért beszerezhetô hasznàlt nyugati technikàt mellékesben, hogy létrehozható legyen egy ma eléggé hiànyzó erô, mindezt legyintve mert elàjultak a csak a legújabb varàzsàtól, mindezt úgy, hogy olykor fröcsögésig menôen védték a logika és ismeretek ellen ezt és tették mindezt azt a hamis biztonsàgot àrasztva, hogy kurvàra esélytelen bàrmely feszültség kialakulàsa és.fröcsögésig menôen igyekeztek minket kevés többieket hitelteleníteni is akàr a faszsàguk miatt, hàt aligha lehet csodàlkozni, hogy az eredmény Maróth egyéb fonalai és kényszerpàlyài mentén ez lett.
Ràérünk, nem lesz feszkó "mer' azt làtnànk" (én làttam), nem lesz démonizàció ellenünk (de, ezt is làttam), nem kell hasznàlt technika mert az szar (de a fentiek miatt is kellett volna), még így is tökte idôben leszünk mit is gondol a délibàbos bàrki (elkéstünk emiatt), csak vinné a pénzt minden màs elôl (nincs semmi màs így sem, csak hàt valahogy nem sikerült felfogni sokaknak az összefüggéseket) és az összes hasonló történetet sugàrozva, hozzadva a valós(nak eladott) hivatalos hírszerzés gonosz vagy hülye adatait, meg a termeljen pénzt kormànyzati elvàràst, nem csodàlkoznék, ha Maróth szàmàra perifériàlis lett volna a kevés logikus, de hangzavarral elnyomni igyekezett vélemény is.
Így szépen az összes tag aki azt a gondolatot képviselte, hogy nincs gondolata, itt vàllon veregetheti magàt, hiszen kicsit személyesen hozzàjàrult a helyzet kialakulàsàhoz.