[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nem mintha bele akarnék szólni ebbe a beszélgetésbe.
Viszont...közepén?
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fa72e799e-d9ba-4a93-9f78-7a02002bd260_765x762.png
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 497
113
Ember leírtam azt a kőkemény tényt amely nem csak az ukránokra hanem minden népre igaz, ha a megtámadott ország társadalma nem akar harcolni akkor adhatnak nekik pénzt, paripát,fegyvert nem fognak harcolni. tudom, hogy hardcore orosz fan vagy de a helyzet az, hogy a tények bizony makacs dolgok, attól, hogy te nem akarod őket elfogadni még a valóságot jelentik..
Ez akár igaz is lehetne egy hagyományos értelembe vett konfliktus esetében, de ezt már vagy egy éve tárgyalgatjuk hogy a jelen eseményekhez ennek semmi köze.

Kérdezem én, mennyi mozgás és vélemény szabadsága van egy proxi lándzsára ukrán módra felbandázsolt ukrán nemzetnek, akit így betoltak a medve barlangjába? Ő már évek óta nem a saját lábán közlekedik - így a frontra sem, hanem úgy "viszik"..

Ezért én az összes ukrán politikusi , vezetői nyilatkozatot, pénzt és segélyt tarháló nyugati adományfelhajtó körutat stb úgy veszem, mintha a Nagy Fehér Főnökünk kérését kellene szinte "kötelező" jelleggel teljesíteni.

A gazdasági hatalom átvétel (1990 óta ukraja gazdaságát szöröstűl bőröstül a saját "oligarcha" vezetősége már bagóért eladta) után a politikai hatalom átvételének bejelentése 2014 tavaszán teljesen nyilvánosan történt, mikor a Nagy Fehér Főnökünk az ukrán parlament Elnöki Üléstermében az Elnöki székbe beülve nyilvános ukrán kormányülést tart az ukrán kormánytagoknak, a későbbi miheztartás (hatalomátvétel következményei) végett:


Itt láthatjátok, hogy Elnök Urunk bal kezénél az ukrán zászló, jobb kezénél USA zászló van kitűzve a félreértések elkerülése végett. Ki más ülhet külföldi létére egy ilyen "szuverén" ország Elnöki székébe, mint aki azt irányítja és így birtokolja?

Ebből az egyetlen képből akkor mindenkinek le kellett volna vonnia a hosszútávú következtetést..
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ti is elfelejtitek hozzátenni. Objektív tény itt max az lehet hogy melyik települést ki birtokolben SZERINTEM Ukrajna meglepően jól áll.
z oroszok nem ideológiai és érzelmi alapon indították ezt a háborút?

Az amerikai adósságplafon hisztéria mindig előjön. Amerika tudja fizetni az adósságát, csak ez egy jogi korlát amin mindig vitatkoznak a republikánusok és a demokraták, de végül mindig megegyeznek.

Szerintem is kizárt a tűzszünet. Egyik fél sem arra készül.

Szerinted az amerikaiak leváltották az ukrán főügyészt. Szerintem meg nem is léteztek volna soha a népköztársaságok, ha putyin nem dönt úgy.

Hát már elég régóta tartja magát az ukrán légvédelem. Szerintem a nyugat gondoskodni fog róla hogy ez így is maradjon.

Az orosz katonáknak van fogalmuk a saját viselt dolgaikról? A háború nem szép, de a háborút Oroszország indította most is és 2014-ben is és bőven csinált nem szép dolgokat Oroszország.
Én általában nem szoktam elfelejteni.
Szoledar és Artyomovszk kapcsán láthattuk már, hogy általában az is kérdéses melyik pajta vagy tanyasi budi kinek az ellenőrzése alatt áll.
Milyen ideológia vagy érzelmi alapról beszélsz orosz oldalról? Ugyan semmi újdonságot nem jelent az hogy nem vagy a legélesebb kés a fiókban, viszont ez a kijelentésed még a szokásos marhaságaidat is felülmúlja. Érzelmi alapon indított háború??? Ezt a hülyeséget meg honnan szedted vagy mégis mire alapozod?
Szerintem Oroszország részéről ez inkább egzisztenciális kérdés mint ideológiai avagy érzelmi.
Orosz részről a művelet megindítása óta nyitott a lehetőség a tárgyalásos rendezésre....
Érdekes módon bizonyos dolgok kapcsán nagyon feledékeny vagy Te kis butus! Biden saját maga büszkélkedett el azzal, hogy egy 1 milliárdos dolláros segély folyósításának a visszatartásával ZSAROLTA ki azt hogy kirúgják Viktor Sohint! Mit gondolsz, mégis mi minden mehet még, ha ezt simán elmondja kamerák előtt (potenciálisan nézők/WSJ olvasók százmilliónak)???
ht://www.wsj.com/video/opinion-joe-biden-forced-ukrne-to-fire-prosecutor-for-aid-money/C1C51BB8-3988-4070-869F-CAD3CA0E81D8.html
Ez is ruszki agitprop ugye Tompa Kés nagyfőnök? SZERINTED!
A népköztársaságok kapcsán azt tudom mondani, hogy ha 2014-ben a nyugat által finanszírozott csőcselék és zsoldosok nem puccsolták volna mg023, a legitim kijevi vezetést, akkor nem lett volna sem Krím sem Donbasz.
Egyébként pedig, ha valóban Putyin találta volna ki az egészet, akkor nem várt volna 8 évet.
Én azt gondolom, hogy Putyint akkor 2014-ben egyedül a Krím, a szevasztopoli flotta bázisának biztosítása érdekelte, Luhanszk és Donyeck kifejezetten nemkívánatos melléktermékként jelentkezett, ugyanis ezek a népköztársaságok kellemetlen helyzetbe hozták, Ők egyáltalán nem számoltak ezzel és nem is voltak erre felkészülve.(ami valljuk be nem csoda hiszen alaposan belegondolva a két megye krími szintű ellentmondást nem tűrő einstandolása alsó hangon 150-200 ezer tetőtől talpig felfegyverzett katona észrevétlen bedobását igényelte volna)
Éppen ezért Putyin és az orosz vezetés számára nem is csak kellemetlen, de kimondottan káros volt a NK-ok létrejötte, hiszen a nép elvárta volna, hogy Oroszország Anyácska keblére ölelje megtért gyermekeit vagy legalábbis segítsék őket, de ezt a vezetés nyíltan nem akarta felvállalni. Ez pedig azt gondolom politikai kárt okozott Putyinnak és veszített a tekintélyéből is.
Tartja magát a hohol légédelem... mihez képest? mint minden másban kijev a légvédelem terén is a nyugat kezében van. A támogatás megszűnése szinte azonnali összeomlást jelentene számukra. A korábbi saját légvédelmükből szinte alig van már valami, ami egyben azt is jelenti hogy a közepes hatótávolságú csapatlégvédelmük hamarosan teljesen megszűnik, azon sokat nem fog segíteni a csehek által felajánlott Kub állomány. A nyugati városokat és kijevet nagyjából lefedik majd a nyugat által adományozott Patriot, SAMP/T, Iris-T rendszerek, de ezeket nem fogják a front felé tologatni így a csapataikat legfeljebb az esetleg még meglevő Kub/Buk, Sztrela illetve MANPADS rendszerek segítségével kellene megvédeniük. A Kub/Buk rendszerek folyamatos működtetése kizárható, ugyanis azt még mi is tudjuk hogy szinte folyamatosan járőröznek a Szu-35ösök H-31P rakétákkal, így azokat csak nagyon korlátozottan használhatják a frontvonal közelében. Márpedig a légvédelem így elég karcsú lesz, ha FAB-500UMPK-kat, Izgyelije 305ösöket, Grom-Eket és egyéb nyalánkságokat kezdenek rájuk hajigálni. Szerintem.
A háborút a jenki DS indította nem tavaly és nem is 2013-14-ben, hanem már kb a SZU megszűnésekor, ráadásul nem is csak banderisztánban, de szinte az összes szovjet utódállamban, az arab világban és mindenhol a világban ahol a SZU megszűnésével keletkezett némi hatalmi/befolyásbéli vákuum. Az orosz katonák milyen viselt dolgaira gondolsz? Nem vitatom azt, hogy voltak atrocitások, de én még nagyon durva kegyetlenkedéseket nem láttam orosz részről. Már ne is haragudj, de még a nyugati haderők is többet durvultak Irakban/Afganisztánban, a hoholok meg nagyságrendeket vernek az orkokra DOKUMENTÁLTAN!!! A Bucsa szintű esti meséket* meg a brit bulvármédiában megjelenő csecsemőket erőszakoló orkokról szóló baromságokat a romkocsmák bölcsészeinek ecseteld pls, ők tuti vevők az ilyesmikre.
*Bucsa visszafoglalása után először 20-30 áldozatról szóltak a hírek, (nagy részükben a hoholok által tőlünk megvásárolt 122-es flechette srapnel nyilacskáit találták meg...) mostanra ez a szám 400-ra nőtt! Valaki magyarázza már el, miért gyilkoltak volna le 400 embert??? Főleg úgy, hogy parancsba van adva számukra hivatalosan, hogy kímélniük kell a polgári lakosságot!
Oroszország már csak területi alapon is világhatalom, a nyersanyagkészlete és mezőgazdasága okán szintén az, a fegyverzete alapján megint csak az. Az, hogy a ruszofóbiádtól nem látod a fától az erdőt, az a te hibád... Ha a világ nem a vágyaid szerint épül fel, nem a világot kell megváltoztatni.
Mackótestvér lenni tévedés nagy! Manapság például a genderek kapcsán is láthatjuk, hogy ha valaki rózsaszín csillámfaszlámának gondolja magát, akkor biza legott tapsoljatok buta parasztok, igazodjatok az új trendhez hiszen ez egy normális, sőt mi több megsüvegelendő dolog. Hát éppen így meg kell tisztelni cuci mester véleményét is, hiszen legalább annyi tudományos alapja van...
Viccen kívül : Mindenki tisztában van azzal, hogy Oroszország nem a világ vezető gazdasága, de azért annyira rosszul sem állnak, főleg akkor nem, ha a valódi termelő ipart, a nyers gazdaságot nézzük. Mert azért valljuk be a szolgáltatóipar, a szórakoztatóipar vagy épp a turizmus/vendéglátás nagyrészt nélkülözhető luxus.
@Robur már megint ezzel az ócska nácival jössz???
Komolyan nem értem, hogy lehet ennyi eszük, ennél nagyobb szívességet nem is tehetnének a ruszkiknak, mint hogy ezt az egész Európában közismert náci férget engedik beszélni!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
543
4 935
93
Nagy meglepődéssel hallgatom a legújabb ukrán elképzelést, kinyilatkoztatást, követelést.

~ a háború befejezése után az orosz területen az ukrán határtól legalább 100 km távolságban demilitarizált övezetet kell létrehozni.

Valaki nagyot mert álmodni vagy már győztek az ukránok és az oroszok kapituláltak?
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
8 ukrán drónt lőttek le Moszkva felett. Az ukrán terrorista állam lakóházakat támadott Moszkvában. Természetesen a göthös nyugat ezt sem ítélte el.



A Nyugat reakciójáról (illetve annak hiányáról) nem érdemes beszélni. Sokkal érdekesebb, hogy Moszkva mit lép erre? Mert Lehet itt vörös vonalazni, meg fenyegetőzni, hogy "el se kezdték a komoly dolgokat", de ha nem csapnak az asztalra, akkor látható, hogy az ukránok egyre merészebbek lesznek és egyre tovább mennek a "vörös vonalakon" át...

Katonai szakértő: Súlyos pszichológiai hatással vannak a kijeviekre az orosz támadások

Az orosz támadások „komoly pszichológiai hatást” gyakorolnak a kijevi lakosokra, annak ellenére, hogy a fővárosban ritkák a halálos áldozatok – mondta egy katonai szakértő.

Sir Richard Barrons tábornok, a brit egyesített erők volt parancsnoka a Sky Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy valószínűleg ez az egyik célja a moszkvai erőknek a sokat hangoztatott ukrán ellentámadás előtt.

Szerinte a Kijev elleni támadások ugyan nem okoznak hatalmas pusztítást és nem járnak súlyos halálesetekkel, de pszichológiai szempontból jelentős hatással vannak a helyi lakosságra.

A volt parancsnok szerint az orosz erők mindent meg fognak tenni, hogy megrendítsék az ukránok ellentámadásba vetett hitét, a légiharc pedig „nagyon fontos része lesz annak, ami ezután történik”.
Kitért arra, hogy nehéz lesz felmérni az „akaratok harcát” a konfliktusban.

Mennyire lesznek elszántak az oroszok, amikor majd megjelennek az ukránok a NATO-felszerelésükkel az orosz lövészárkoknál azzal a harci akarattal, amit eddig is láttunk tőlük? És az ukránoknak lesz-e elég akaratuk ahhoz, hogy egy jól védett állást támadjanak?
– fogalmazott Sir Richard Barrons.

A szakértő szerint az ukrán ellentámadás minden bizonnyal nagyon költséges lesz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 806
113
Kijevi toronyhazat lott ki a sajat legvedelemuk. A sok Geran meg Kalibr sziluett melle ideje volna ha felfestenenek Klicskoek par toronyhazat is. :)

Kijev tűzben.


Drontamadasok a moszkvai regioban.
Sima civil celpontok vaktaban... 4 dront lottek le.

Ukran dron lelovese.

Csernyigov tersegebol indultak.

Ilyen, fel nem robant bombakat hordoztak.

Osszessegeben ez tortent.
A Moszkva és a moszkvai régió elleni UAV-támadás szerint reggel 9 órakor.

1. Akár 25-30 különböző típusú UAV-t használtak.
2. Szumi vagy Csernyihiv régió északi régióiból indították.
3. A legtöbbet Moszkva felé közeledve és a régióban lelőtték.
4. Többen az MSC-hez tudtak repülni, és kisebb károkat okoztak a lakóépületekben.
5. Kórházakhoz 2 fő fordult segítségért.

A spartaiak utodai elfutottak.

Elhalasztjak. Nagyfaxoskodnak ezek. Azt gondoljak ha ezert nem blokkoljuk a penzt, akkor ha majd az megerkezett utana ujra eletbe leptetik. Nagyon furfangosnak hiszik ezek magukat...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 685
55 477
113
A Nyugat reakciójáról (illetve annak hiányáról) nem érdemes beszélni. Sokkal érdekesebb, hogy Moszkva mit lép erre? Mert Lehet itt vörös vonalazni, meg fenyegetőzni, hogy "el se kezdték a komoly dolgokat", de ha nem csapnak az asztalra, akkor látható, hogy az ukránok egyre merészebbek lesznek és egyre tovább mennek a "vörös vonalakon" át...

Katonai szakértő: Súlyos pszichológiai hatással vannak a kijeviekre az orosz támadások

Az orosz támadások „komoly pszichológiai hatást” gyakorolnak a kijevi lakosokra, annak ellenére, hogy a fővárosban ritkák a halálos áldozatok – mondta egy katonai szakértő.

Sir Richard Barrons tábornok, a brit egyesített erők volt parancsnoka a Sky Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy valószínűleg ez az egyik célja a moszkvai erőknek a sokat hangoztatott ukrán ellentámadás előtt.

Szerinte a Kijev elleni támadások ugyan nem okoznak hatalmas pusztítást és nem járnak súlyos halálesetekkel, de pszichológiai szempontból jelentős hatással vannak a helyi lakosságra.

A volt parancsnok szerint az orosz erők mindent meg fognak tenni, hogy megrendítsék az ukránok ellentámadásba vetett hitét, a légiharc pedig „nagyon fontos része lesz annak, ami ezután történik”.
Kitért arra, hogy nehéz lesz felmérni az „akaratok harcát” a konfliktusban.


– fogalmazott Sir Richard Barrons.

A szakértő szerint az ukrán ellentámadás minden bizonnyal nagyon költséges lesz.
Istenem, egy brit szagértő szőr triviális észrevételei. Főleg az utolsó mondat nagyon mély gondolati világra utal. A legtöbb volt parancsnok teljesen elhülyül, mihelyt nyugdijba megy. Vagy mindig is ilyen együgyűek voltak?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Everbody heard about the bird...
Minden szavad igaz, és meg lehetne mesélni doszt, pedig nem mese hanem a valosag.

Minket meg epp most ugraszt ossze a Nato a szerbekkel Koszovoban a libling albanjai miatt, amihez semmi kozunk.

Kivegzett orosz katonak holttestei. Hatra van kotozve a kezuk, nincs mirol hazudni.
Baszod nemhogy komolyabb gép vagy alkatrészt de zsanérok, zárak, csavarok vagyis alap vasárú is alig kapható...
Sajnos várható volt hogy a szerbeket valahogy megfenyítik... :(
Kész csoda, hogy ezt nyilvánosságra hozták. Bár szerintem öngyilkosok lettek és azért kötözték meg magukat nehogy meggondolják és elmeneküljenek.
Ez a videó a Nudliról többéves, de mindig jó újra megnézni. Brutlis az a sebesség ahogy elindul, tessék pár másik kameraállásból is megkukkantani :
Láttam egy videot youtubon ahol egy török cég szerszámgépe termelte a minden féle kaliberű lőszert csúcstechnikával.
Gyártanak jó minőségű szerszámgépet sok helyen és ha rászorulnak, a ruszkik maguknak is csinálnak majd. Hülyék voltak és Ők is beültek a glbalizációs hintába, viszont most még időben kiugrottak, így megúszták pár horzsolással. Össze fogják szedni magukat nincs kétségem ezzel kapcsolatban. Ezt a leckét is megtanulták, hogy ezen a vonalon is fenn kell tartaniuk saját képességet, akkor is ha a hazai drágább. Azért ezek után kíváncsi leszek bizonyos fémek exportjára, attól tartok hogy komoly drágulás lesz a nyugati piacon, különösen a Titán esetében.
Nagy meglepődéssel hallgatom a legújabb ukrán elképzelést, kinyilatkoztatást, követelést.

~ a háború befejezése után az orosz területen az ukrán határtól legalább 100 km távolságban demilitarizált övezetet kell létrehozni.

Valaki nagyot mert álmodni vagy már győztek az ukránok és az oroszok kapituláltak?
Vagy valaki Zeljával reggelizett és túl sok porcukrot hintett a gofrijára ;)
Helyes,támogatom őket, harcoljanak a végsőkig,igazuk van mindenben.





Nem a nyugatosság volt a baj,hanem az amerikai fegyverek,bázisok lettek volna,ne játszd már csipkejózsikát.
No,meg az ott élő Oroszok gyilkolászása,csak ezt valahogy,mindig, elegánsan elfelejtitek.
Magyarként....
Na igen... nekem meggyőződésem hogy azt a nem gyenge hagyatékot a Szovjetuniótól nem véletlenül kapták. Azért hagytak mindent változatlanul, hogy lojálisak maradjanak, ehelyett az első alkalommal elárulták és hátbaszúrták testvéreiket. CSÁKÁNNYAL B+!!!!
14589880_1141986279169719_8951814526365675302_o.jpg

KZ-6 diverzáns csapatoknak fejlesztett kumulatív töltet. 1.8kg TG-40 (40%TNT/60%hexogén, ez persze nem egészen pontos, általában azért akad benne némi flegmatizáló anyag és alupor is) a teljes tömeg kb 3 kg. Én mondjuk drónon nem ilyen formában használnék ennyi robbanóanyagot, hanem inkább kibányásznám az anayagot és egy műanyagflaskába téve bekenném vastagon pálmatexszel és gyújtógyertya kerámiájának morzsalékába hempergetném. Lehetne kombinálni is, hogy univerzális kumulatív/repesz legyen. Mindenesetre a lemezburkolattól megszabadulnék első körben.
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 531
4 720
113
K

kamm

Guest
Jöhetne a magyarbarátságról messzeföldön híres Fico?

Fico opportunista nacionalista, ne feledd.
Siman Orbant fogja kovetni, mert a masik oldal foglalt, emiatt aztan nem is lesz magyarellenesseg.

Akkor mi is a baj Ukrajnával?
Hogy gyakorlatilag egy diktatura? Semmi kulonbseg nincs az oroszokhoz kepest, ugyanaz a kategoria. Sot, az ukran konkretan egypartrendszer, minden part es media be van tiltva, es az SBU terrorizalja az oshonos etnikai kisebbsegeket. Tiszta roman tempo Csau alatt.

Reggelre, kicsit lazitani... :D

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 379
113
Az Orosz Önkéntes Hadtest parancsnoka beszél az oroszországi kalandjaikról. Nehezebb volt bejutni az épületbe, ahol az interjút adta, mint Oroszországba.:):):)
na ez aztán szempont .. :D :D :D

hivatalosan 1576km-es határszakasz van a két ország között ..
háborútól függetlenül egy pár tíz fős egység ekkora határszakaszon bármikor át fog csúszni,de gondolom szerinted az az elvárható norma ha a ruszkik minden négyzetcentiméteren állomásoztatnak egy komplett zászlóaljat. (izrael hány éve áll "hadban" az arabokkal ? ,hány km-es határszakasza van Palesztinával?,mekkora az állandó biztonsági készültség Izraelben ? és ennek ellenére bejutnak-e arabok Izraelbe terrorcselekményeket elkövetni ? Izrael gyenge és fejletlen országnak tekinthető-e ? csak pár kérdés egy másik helyszínről hasonló témával kapcsolatban .. összevetés szempontjából )

@dudi

hamár Kanadát említetted,valószínúnek tartom,hogy soha nem jártál még ott .. de ha egyszer eljutsz menj el majd Quebec-be és utána vonj párhuzatmot , ha ugyanazt az autonómiát megkapta volna az Ukrajnában élő helyi orosz kisebbség,valószínű ez a topic se létezne,tehát almár hasonlitod megint a körtéhez,ízre ,formára,színre.

@Wilson még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre,hogy mi van azzal a lepattant pár milla ukránnal,meg a kényszersorozottakkal .. de megint beböfögöd ezt a faszságot

"Az ukrán társadalom nagy többsége úgy döntött , hogy az országukra,szülőföldjükre, szeretteikre támadó orosz haderő ellen felveszi a harcot"

akkor az a pár millió mondjuk kb az ország lakosságának majdnem a fele az most végeredményben mi ? hazaáruló ? orosz kollaboráns aki így gyengíti Ukrajnát ? A kényszersorozottak mennyire tekinthetők önkétesnek ? (természetesennem vonom kétségbe,hogy van,aki ténleg hazaszeretetből állt katonának)

az megvan egyébként hogy a "civil" energetikai infrastruktúra az voltaképpen katonai is ? vagy tudsz mutatni esetleg a bolygón egy olyan országot ahol vannak külön katonai energetikai erőművek és vannak civil energetikai erőművek ? (vanilyen csak én nem hallottam róla ? )
Irakban pl a NATO bizonyára a katonai energetikai infrastruktúrát bombázta le első körben,mint ahogyan Szerbiában is,kínosan vigyázva a civil energetikai infrastruktúrára ! (ROTFL)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Lengyel,Ukrán, Román, szövetség kurvára jólesz nekünk egy ukrán győzelem után.
azt az európát amibe mi annó beléptünk, németország fransziaország és nagy-britannia vezette
ezt a vezető pozíciót gazdasági erejük és a közös terhekhez - így a mi támogatásunkhoz - történő anyagi hozzájárulásuk adta, ezért nem is vitattuk soha
jelenleg egy olyan európa körvonalazódik, melyeknek vezető ereje lengyelország a baltiak és ukrajna