[HUN] T-72 korszerűsítés

Minek a mindent-is-tudó közeli képesség a Leo 2 huszas(m$) körüli árán, mikor a Leo 2 képességét a BMS-el meg tudod osztani az 1-2m$-ból modernizált hetvenkettessel!

Ennyi pénzből pedig van neki APS(500e$)/BMS(200-...-e $-os(saját))/ERA(200-400e$)-NERA(BDD-hazai ???, "gombokért") +a második vonalas 2-3-4 km-ig látó thermo+egyebek(már gombokért).

...ééés, a megmaradt darabonkénti tizes(m !!!) $-ocskák harmadából megvan(lehetne) a drón-támogatás, +raketta-tüzérség (kb. 60-120 km-ig). A második-harmad($/HUF)ból lehetne ellensúlyozni a zsíros üzletről lemaradt piaci/politikai-körök média/bal-lib/bármik sárdobálását, a harmadik-harmad pedig nyereség=> végre Varga Misiék is kapnának kis mozgásteret!!! Win-Win...

...kivéve, ha nem német(új változat: átcímkézett/német-áras izraeli)-ben akarunk német-szopkodni-gondolkodni továbbra is, ahogy az I-II-ik "(V-H-s)menetben" is "sikeresen"! :hadonaszos:

@krisss : Igen "meglepően" jó árakkal számolok, mert kihagyom a német(3x)-szorzót a csúnya-anyagi és még-csúnyább-politikai kettős német érdek miatt.
Elismerem, ez az én hibám, hogy az izraeli, szerb, (korábbi)svéd/finn sikeres politikai szemléletet várom el Itthon!
Elnézést kérek, hogy a magyar érdeket tekintem elsődlegesnek a média-sulykolt/jelenlegi gyakorlattal szemben.

Bocsss!!! :oops: + :rolleyes: + ;)

.
Olyan árakkal számolsz amik nem léteznek, de már megszoktuk és emiatt nem is igazán foglalkozik vele senki.

Olyan árakkal számolsz amik nem léteznek, de már megszoktuk és emiatt nem is igazán foglalkozik vele senki.

...és lassan bele is buknak ebbe szemléletbe! :oops:

Gyorsan jobb lenne!!!

U.I.:
Évi 100-150 média-milliárdból mindenkinek "igaza lenne" ! ..."ma/most"!
Az Idő és Valóság adta válasz elejét még talán mindketten látjuk majd!

.

Probáljunk becsülni.
Nimda egy teljes hajtáslánccserét a Covid elött 1milkáért vállalt volna (Chally Perkins motor,zsidó váltó-de Continental,vagy MB dizelt,Allison vagy Renk váltót is ajánlottak,fenetudjafejböl mennyiért).Ma ez simán a duplája.
Elbit 400ezrtől 1,5millióig kinált elektronikai rendszereket(utóbbi teljeskörű rendszercsere a Merkava IV rendszereire,beleértve a lövegstabit).Ma ez inkább 1 és 3 (4?)milka között lehet.
Pótpáncélzat-no,ez egy elég tág fogalom.RM csempe példul szerintem pótpáncélzat,egy APS-ERA.De végülis minden APS sorolható ide.Vegyünk korszerű NERA páncélt,amit kivülről RM csempe borit. @krisss ,mennyi lehet ez most?1 milka??Három?
RCWS,milyen legyen (a pk-nak)?Én még szeretnék egy szlovák mintára,de a töltő oldalára rakott AHEAD képes gá-t Szlovén Valhalla kinál olyat-de árat azt nem találtam hozzá......Mondjuk ennél megelékszem,ha csak függőlegesen mozog-de igazi az,a horizontálisan is....
No,és akkor én még ehez egy teljes kiépitésű Iron Fist rendszert is szeretnék-még egy milka.(mellesleg a Lynxekre és a Leókra is szeretném)
Dehogy jön ki ez gombokbol.Ez lényegében ugyan az,mint amit az usák csinál az Abramsal.Csupasz vázbol újraépiteni a hk-t.
Persze egy újraépitett Abramsnál,vagy egy új Leónál jóval olcsóbb.fele-harmada.És gyorsabban eredményez hadrendbe állitható gépeket.
Plusz az igy előállt tanknak volna néhány olyan jellemzője,ami kifejezetten előnyös támogató tipussá tenné.

Probáljunk becsülni.
Nimda egy teljes hajtáslánccserét a Covid elött 1milkáért vállalt volna (Chally Perkins motor,zsidó váltó-de Continental,vagy MB dizelt,Allison vagy Renk váltót is ajánlottak,fenetudjafejböl mennyiért).Ma ez simán a duplája.
Elbit 400ezrtől 1,5millióig kinált elektronikai rendszereket(utóbbi teljeskörű rendszercsere a Merkava IV rendszereire,beleértve a lövegstabit).Ma ez inkább 1 és 3 (4?)milka között lehet.
Pótpáncélzat-no,ez egy elég tág fogalom.RM csempe példul szerintem pótpáncélzat,egy APS-ERA.De végülis minden APS sorolható ide.Vegyünk korszerű NERA páncélt,amit kivülről RM csempe borit. @krisss ,mennyi lehet ez most?1 milka??Három?
RCWS,milyen legyen (a pk-nak)?Én még szeretnék egy szlovák mintára,de a töltő oldalára rakott AHEAD képes gá-t Szlovén Valhalla kinál olyat-de árat azt nem találtam hozzá......Mondjuk ennél megelékszem,ha csak függőlegesen mozog-de igazi az,a horizontálisan is....
No,és akkor én még ehez egy teljes kiépitésű Iron Fist rendszert is szeretnék-még egy milka.(mellesleg a Lynxekre és a Leókra is szeretném)
Dehogy jön ki ez gombokbol.Ez lényegében ugyan az,mint amit az usák csinál az Abramsal.Csupasz vázbol újraépiteni a hk-t.
Persze egy újraépitett Abramsnál,vagy egy új Leónál jóval olcsóbb.fele-harmada.És gyorsabban eredményez hadrendbe állitható gépeket.
Plusz az igy előállt tanknak volna néhány olyan jellemzője,ami kifejezetten előnyös támogató tipussá tenné.

A hajtásláncra volt magyar terv(automata váltó, "bolond-biztos"-ítás), az szerintem elég lenne, és itthon is meg lehetne csinál(tat)ni, ha mernének végre követelményeket támasztani és számonkérni.

1. Ezt a képességet nem kellet volna felszámolni.
  2. Már az első kétharmad alatt el kellett volna kezdeni visszaszerezni!

+ futómű erősítés az szinte biztos 50(+)T körüli súlyhoz.
A löveget-stabilizátor: ha tudná azt ami a papíron volt az elég lenne az A7Hu mellé, DE --katonaidőm emlékei+ helyi hozzászólások szerint-- azt sosem sosem tudta!

Páncélzat: Igen, én is hasonlókra gondolok, ahogy korábban is elsődlegesnek írtam!
... +: és bizony a --remélhetőleg hazai-- Harctéri információs rendszer(BMS-Hu).

APS: Az eddigi egyetlen bizonyított izraeli gyanúsan egekbe emelkedő ára mellett kezdenek feltűnni szintém jónak mondható --tesztelendő-- versenytársak... :oops:

.

Mintha lefestették volna ezt a T-72-est. Ennek a tanknak nem sikerült az új álcázófestést megadni. Kár. Ugye a Gidránok első 10 példányát újra festették. Ott megoldható volt az álcázó színek alkalmazása. Ennél az öreg vasnál vajon miért nem ?

345619952_1423285305074911_46957457574041762_n.jpg

Mintha lefestették volna ezt a T-72-est. Ennek a tanknak nem sikerült az új álcázófestést megadni. Kár. Ugye a Gidránok első 10 példányát újra festették. Ott megoldható volt az álcázó színek alkalmazása. Ennél az öreg vasnál vajon miért nem ?

Nem kapott új festést. Nem Tatáról hozták.

A faszomért nem lehet ennyi év alatt lefesteni a T-72-t a színeinkre ha egyszer hasznàlva van meg kiàllítjàk?

T-72M4CZ.jpg

74k2xfR.jpg

serbia-exhibits-new-t-72ms-white-eagle-main-battle-tanks-donated-by-russia.jpg

Igaz, de mivel a fent látható modernizált verziókkal összeveted a hazai T-72 felszereltségét/állapotát, akkor festés a legutsó dolog amit kellett volna csinálni ezekkel a vasakkal..

Ha màr màst nem, legalàbb ennyit illett volna, évek àlltak rendelkezésre ennek a hihhetetlenül nehéz feladatnak az elvégzésére is.

A haderő látszata sem kell igazán, ha van pénz netre/-flix-re/sorozatra --+sör !!! a folyékony kenyér--, és haderő nélkül is dőlnek a kétharmadok.

...(média-)cirkuszt, +kenyeret= kétharmad, ennyi elég a "magyarnak", "Ez itt a Való Világ!"
Sőt: kora kiemelkedő politikusa megfejtette a receptet, majd megvacsorázott! :hadonaszos: :oops:

.

...másodszor!

.

.

Igaz, de mivel a fent látható modernizált verziókkal összeveted a hazai T-72 felszereltségét/állapotát, akkor festés a legutsó dolog amit kellett volna csinálni ezekkel a vasakkal..

Rá lehetne fújni pl. ERA mintás álcázót, mint a 300-ban Gerard Butler hasára a kockahasat.

Használni nem használ de javíthatja a morált, az ellenségét meg rombolja. :D

Nem értem meg hogy miért nem védjük fiaink életét? Különösen ha nem sokba kerülne!
Valamennyi 10mm-es kazánlemezzel sokat lehetne javítani a védelmen! Ám a nem akarásnak Sz@rás a vége! Egyesek milliókat szeretnének lehúzni a hadseregünkről, s nem érdeklik fiaink élete!
Én nem szeretném hogy fiaink meghaljanak! Ezért mutatok egy egyszerű megoldást.

vdhsmUd.png

- A torony körül egy négyzetet lehet kialakítani egyszerűen akár csavarozva is egyszerűen, s mindjárt a sárgával jelölt részre + védelmet lehet bepakolni. Ezek a (háromszög részek) sérülés esetén ezáltal könnyen cserélhető, szerelhető. LEHET SZÁMOLNI A VÉDELEM NÖVEKMÉNYT!
A torony hátulján + lőszert lehetne tárolni. A torony eleje V formában lenne kialakítva s cserélhető lenne, felcsavarozva a kockára. Több mindent ellehetne benne rejteni, felnyitható részekkel. A torony oldalára így most már mehetne az ERA védelem szépen egymás mellé szorosan. Szerintem ez nem egy hatalmas kiadás volna s hasonlítana a Leopárdokra is, ugye ott is kocka a torony kialakítása, vajon miért. :rolleyes: S lenne a kisöccse.
- Sok mindent meglehetne oldani még csak ugye erre nincs pénz csak a 48 leopárdra!

d4JiDVH.png

Nem értem meg hogy miért nem védjük fiaink életét? Különösen ha nem sokba kerülne!
Valamennyi 10mm-es kazánlemezzel sokat lehetne javítani a védelmen! Ám a nem akarásnak Sz@rás a vége! Egyesek milliókat szeretnének lehúzni a hadseregünkről, s nem érdeklik fiaink élete!
Én nem szeretném hogy fiaink meghaljanak! Ezért mutatok egy egyszerű megoldást.

vdhsmUd.png

- A torony körül egy négyzetet lehet kialakítani egyszerűen akár csavarozva is egyszerűen, s mindjárt a sárgával jelölt részre + védelmet lehet bepakolni. Ezek a (háromszög részek) sérülés esetén ezáltal könnyen cserélhető, szerelhető. LEHET SZÁMOLNI A VÉDELEM NÖVEKMÉNYT!
A torony hátulján + lőszert lehetne tárolni. A torony eleje V formában lenne kialakítva s cserélhető lenne, felcsavarozva a kockára. Több mindent ellehetne benne rejteni, felnyitható részekkel. A torony oldalára így most már mehetne az ERA védelem szépen egymás mellé szorosan. Szerintem ez nem egy hatalmas kiadás volna s hasonlítana a Leopárdokra is, ugye ott is kocka a torony kialakítása, vajon miért. :rolleyes: S lenne a kisöccse.
- Sok mindent meglehetne oldani még csak ugye erre nincs pénz csak a 48 leopárdra!

d4JiDVH.png
De megvédjük, azért váltjuk le a halom ócskavasat modern harckocsira.