A pár napja megjelent leszakadt farkú Aligátorról két cikk.
www.thedrive.com
defence-ua.com
Én mindig elképedek, mikor az ukránok a saját háborújuk történéseihez nyugati lapokból veszik az infókat. Mint a Kahovkai-gátszakadásnál, mikor a legjobb elemzésük egy amerikai lapra hivatkozott, ami megkérdezett egy jenki professzort, aki pár mp-es videók alapján próbált valami okosat mondani.
defence-ua.com
Az oroszok már kivették a raktárakból az ott tárolt tüzérség 25%-át. Még 4*1,5 év és elkezdenek kifogyni ágyúból. Az ukrán cikk is kihangsúlyozta, hogy az ő adataik is az eddigiek azt jelentették, hogy egy darab tarackkal nem lett kevesebb a fronton a counter-arty miatt, mert eddig darabra annyit tettek a porosodókból harcképessé, mint amennyit az ukránok úgy gondolják, hogy kilőttek.
www.spiegel.de
defence-ua.com
Azért valljuk be, hogy irigykedünk a németekre a hidegvérük miatt! 20ezer tüzérségi lőszeren ülnek és várják az oroszokat. Az új hadügyminiszter pedig megrendelést adott most le és az évtized végére felviszik ezt a számot 200ezerre. Az oroszok addigra meg ellövik az összes lőszerüket. (És ez nem orosz propaganda. Ha a német lapok ezt állítják, én elhiszem nekik. Mármint az utolsó mondatot csak én költöttem hozzá, de a többi az valós.)
Badly Damaged Russian Ka-52 Attack Helicopter Flies Without Its Tail Over Ukraine
The unusual design features of the Ka-52 attack helicopter allow it to keep flying even with much of its tail missing in action.
Росіянам на Ка-52 простіше навіть з відірваним хвостом тягнути до аеродрому, аніж катапультуватись | Defense Express
Це заодно демонструє, наскільки запеклу протидію рашистським вертольотам зуміли організувати ЗСУ
Én mindig elképedek, mikor az ukránok a saját háborújuk történéseihez nyugati lapokból veszik az infókat. Mint a Kahovkai-gátszakadásnál, mikor a legjobb elemzésük egy amerikai lapra hivatkozott, ami megkérdezett egy jenki professzort, aki pár mp-es videók alapján próbált valami okosat mondani.
За час війни проти України РФ вже зняла зі зберігання мінімум 25% артсистем на складах | Defense Express
Але настільки масштабні поставки дозволили хіба що "перекрити" уже наявні втрати ворога по артилерії
Az oroszok már kivették a raktárakból az ott tárolt tüzérség 25%-át. Még 4*1,5 év és elkezdenek kifogyni ágyúból. Az ukrán cikk is kihangsúlyozta, hogy az ő adataik is az eddigiek azt jelentették, hogy egy darab tarackkal nem lett kevesebb a fronton a counter-arty miatt, mert eddig darabra annyit tettek a porosodókból harcképessé, mint amennyit az ukránok úgy gondolják, hogy kilőttek.
(S+) Bundeswehr: Boris Pistorius plant Großeinkauf
Verteidigungsminister Pistorius startet eine Einkaufsoffensive und plant größere Ankäufe von Artillerie- und Panzermunition. Vertrauliche Papiere zeigen erstmals detailliert, wie groß der Mangel bei der Bundeswehr ist.
Бундесвер до 2031 року має купити стільки снарядів, скільки армія РФ може відстріляти за тиждень | Defense Express
Наповнення снарядних арсеналів досі є проблемою для деяких країн, які дають допомогу для ЗСУ
Azért valljuk be, hogy irigykedünk a németekre a hidegvérük miatt! 20ezer tüzérségi lőszeren ülnek és várják az oroszokat. Az új hadügyminiszter pedig megrendelést adott most le és az évtized végére felviszik ezt a számot 200ezerre. Az oroszok addigra meg ellövik az összes lőszerüket. (És ez nem orosz propaganda. Ha a német lapok ezt állítják, én elhiszem nekik. Mármint az utolsó mondatot csak én költöttem hozzá, de a többi az valós.)
válaszolta Prigozhin, hozzátéve: „Beszéltem vele, Viktor készen áll arra, hogy bármit átadjon. (…) De a részleteket megtartanám egy magánbeszélgetésre.”