A pár napja megjelent leszakadt farkú Aligátorról két cikk.
Én mindig elképedek, mikor az ukránok a saját háborújuk történéseihez nyugati lapokból veszik az infókat. Mint a Kahovkai-gátszakadásnál, mikor a legjobb elemzésük egy amerikai lapra hivatkozott, ami megkérdezett egy jenki professzort, aki pár mp-es videók alapján próbált valami okosat mondani.
Az oroszok már kivették a raktárakból az ott tárolt tüzérség 25%-át. Még 4*1,5 év és elkezdenek kifogyni ágyúból. Az ukrán cikk is kihangsúlyozta, hogy az ő adataik is az eddigiek azt jelentették, hogy egy darab tarackkal nem lett kevesebb a fronton a counter-arty miatt, mert eddig darabra annyit tettek a porosodókból harcképessé, mint amennyit az ukránok úgy gondolják, hogy kilőttek.
Azért valljuk be, hogy irigykedünk a németekre a hidegvérük miatt! 20ezer tüzérségi lőszeren ülnek és várják az oroszokat. Az új hadügyminiszter pedig megrendelést adott most le és az évtized végére felviszik ezt a számot 200ezerre. Az oroszok addigra meg ellövik az összes lőszerüket. (És ez nem orosz propaganda. Ha a német lapok ezt állítják, én elhiszem nekik. Mármint az utolsó mondatot csak én költöttem hozzá, de a többi az valós.)
Badly Damaged Russian Ka-52 Attack Helicopter Flies Without Its Tail Over Ukraine
The unusual design features of the Ka-52 attack helicopter allow it to keep flying even with much of its tail missing in action.
www.thedrive.com
Росіянам на Ка-52 простіше навіть з відірваним хвостом тягнути до аеродрому, аніж катапультуватись | Defense Express
Це заодно демонструє, наскільки запеклу протидію рашистським вертольотам зуміли організувати ЗСУ
defence-ua.com
Én mindig elképedek, mikor az ukránok a saját háborújuk történéseihez nyugati lapokból veszik az infókat. Mint a Kahovkai-gátszakadásnál, mikor a legjobb elemzésük egy amerikai lapra hivatkozott, ami megkérdezett egy jenki professzort, aki pár mp-es videók alapján próbált valami okosat mondani.
За час війни проти України РФ вже зняла зі зберігання мінімум 25% артсистем на складах | Defense Express
Але настільки масштабні поставки дозволили хіба що "перекрити" уже наявні втрати ворога по артилерії
defence-ua.com
Az oroszok már kivették a raktárakból az ott tárolt tüzérség 25%-át. Még 4*1,5 év és elkezdenek kifogyni ágyúból. Az ukrán cikk is kihangsúlyozta, hogy az ő adataik is az eddigiek azt jelentették, hogy egy darab tarackkal nem lett kevesebb a fronton a counter-arty miatt, mert eddig darabra annyit tettek a porosodókból harcképessé, mint amennyit az ukránok úgy gondolják, hogy kilőttek.
(S+) Bundeswehr: Boris Pistorius plant Großeinkauf
Verteidigungsminister Pistorius startet eine Einkaufsoffensive und plant größere Ankäufe von Artillerie- und Panzermunition. Vertrauliche Papiere zeigen erstmals detailliert, wie groß der Mangel bei der Bundeswehr ist.
www.spiegel.de
Бундесвер до 2031 року має купити стільки снарядів, скільки армія РФ може відстріляти за тиждень | Defense Express
Наповнення снарядних арсеналів досі є проблемою для деяких країн, які дають допомогу для ЗСУ
defence-ua.com
Azért valljuk be, hogy irigykedünk a németekre a hidegvérük miatt! 20ezer tüzérségi lőszeren ülnek és várják az oroszokat. Az új hadügyminiszter pedig megrendelést adott most le és az évtized végére felviszik ezt a számot 200ezerre. Az oroszok addigra meg ellövik az összes lőszerüket. (És ez nem orosz propaganda. Ha a német lapok ezt állítják, én elhiszem nekik. Mármint az utolsó mondatot csak én költöttem hozzá, de a többi az valós.)