Jaja ez kb mint a 3x kilőtt ugyan az a harckocsi 5x posztolva!Nem túl valószínű, mivel elvileg még az ősszel levágták a jobb lábát (hacsak vissza nem nőtt neki).

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jaja ez kb mint a 3x kilőtt ugyan az a harckocsi 5x posztolva!Nem túl valószínű, mivel elvileg még az ősszel levágták a jobb lábát (hacsak vissza nem nőtt neki).
Jaja...de az a Szladkov volt? Mert a Wargonzo a hírügynökség neve. Asszem a faszi a Szladkov, de nem volt levágva a lába...csak hátrafelé hajlítva....sok videó volt utána, h bicegve ment forgatni a frontra. Nem vágták le neki.... de ki mondta, hogy ő halt meg?Nem túl valószínű, mivel elvileg még az ősszel levágták a jobb lábát (hacsak vissza nem nőtt neki).
Állítólag az egyik Wargonzo az ukrik szerint:
De hát 80-as években készült 8 bites számítógépen.Nem vitatom, hogy a Teris egy jól sikerült játék, de olyan erőforrásigénytelen, hogy még én is meg tudtam saját változatot valósítani a 80as években 8 bites számítógépen.
Rakjunk rendet:Jaja...de az a Szladkov volt? Mert a Wargonzo a hírügynökség neve. Asszem a faszi a Szladkov, de nem volt levágva a lába...csak hátrafelé hajlítva....sok videó volt utána, h bicegve ment forgatni a frontra. Nem vágták le neki.... de ki mondta, hogy ő halt meg?
Neked az a jó játék ismérve, hogy erőforrásigényes? Aki játszik vele vagy játszott vele, az örült ennek. Egyszerűbb gépeken is működött.Nem vitatom, hogy a Teris egy jól sikerült játék, de olyan erőforrásigénytelen, hogy még én is meg tudtam saját változatot valósítani a 80as években 8 bites számítógépen.
► Belogorovka-Sipilovka irányban az ukrán fegyveres erők "támadásba lendültek, részben sikerrel jártak, az elért vonalakon igyekeznek megvetni a lábukat" - mondják Kijevben.► Különösen heves harcok folynak Liman irányában a DPR-ben a Yampolovka és a Serebryanskoye erdőgazdaság területén.
Amikor F-16-osaink lesznek, eltalálunk egy-két orosz repülőgépet, azok megijednek, és többé nem repülnek át a területeinken” – biztosítják az ukrán fegyveres erők álmodozói.Jelenleg nem tehetünk semmit. Egyáltalán nem harcolhatunk ellenük rakétáinkkal, radarjainkkal.
Szerintem se, igaz szerintem sosem volt céljuk, mert akkor már megtették volna.az oroszok nem fogják elfoglalni Ukrajnát
Ebben én is biztos vagyok, lesz.a háború lezárását követően lesz Ukrajna és ukrán állam
...tegyük hozzá, sajnos. Ha lesz valaha is értelmes béketerv, az autonómiák és a nemzeti kisebbségek védelmével kell kezdődniük, azután lehet területi integritásokról beszélni... Én a mindenkori magyar kormánytól elvárnám a Kárpátalja feletti védhatalmi státusz kiharcolását az Ukrajna elkövetkező EU-s és NATO csatlakozási témáinak felhozatalakor. 1000 dologgal megindokolható lenne az elmúlt évek tükrében, ill. soha vissza nem térő alkalom MO szempontjából.a Kárpátalján maradó magyaroknak az ukrán állam területén kell élnie
Ukrajnának és a mindenkori ukrán kormánynak pedig azokat a körülményeket kellene -már most!- figyelembe vennie, hogy Magyarország teljes jogú EU és NATO tag.a mindenkori magyar kormánynak ezen körülmény figyelembevételével kell az ukrajnai magyar kisebbségek érdekeit képviselnie
ruszki szar, bezzeg a fejlett nyugati Leok!!T-90 több akna és RPG találat után is tör előre és lövi az ellenséget...
Ehhez Magyarország ereje édeskevés csak a nagyhatalmak elsősorban az USA támogatásával lehetne a védhatalmi státusz érdekében eredményesen fellépni erre pedig a jelenlegi amerikai-magyar kormányzati viszony ismeretében még a leghalványabb esély sincsen......tegyük hozzá, sajnos. Ha lesz valaha is értelmes béketerv, az autonómiák és a nemzeti kisebbségek védelmével kell kezdődniük, azután lehet területi integritásokról beszélni... Én a mindenkori magyar kormánytól elvárnám a Kárpátalja feletti védhatalmi státusz kiharcolását az Ukrajna elkövetkező EU-s és NATO csatlakozási témáinak felhozatalakor. 1000 dologgal megindokolható lenne az elmúlt évek tükrében, ill. soha vissza nem térő alkalom MO szempontjából.
Reálisan nézve jelenleg nagyobb esély van arra, hogy a háború lezárásakor Ukrajna területi veszteségeket szenved a 2022 február 23-i állapotához képest mint mint arra, hogy visszafoglal minden 2022 február 24-i óta az orosz haderő által elfoglalt ukri területet, de a háború még nem ért véget , az viszont tény, hogy az ukrajnai magyar kisebbségek helyzetének megfelelő rendezése csak Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával garantálható...Ukrajnának és a mindenkori ukrán kormánynak pedig azokat a körülményeket kellene -már most!- figyelembe vennie, hogy Magyarország teljes jogú EU és NATO tag.
Szval legyen mihamarabb béke. Mindenkinek az az érdeke,...az ukránoknak is. Az meg nyilvánvaló -most már-, hogy Ukrajnára nézve területi veszteség nélkül nem fog létrejönni. Nem példa nélküli, meg tették velünk is, de lásd Szerbiát és Koszovót,...lesz csonka Ukrajna is. Sőt, ez ma már tény.
Napi lol:
![]()
Egy befolyásos német újságÃró Ukrajnának adná a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es tankokat
Nagyon erÅs kommentárt tett közzé Twitter-fiókján Németország ukrajnai háborús témában talán legnépszerűbb és legbefolyásosabb német újságÃrója, Julian Röpcke. A Bild újságÃrója úgy látja, hogy szerinte a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es harckocsikat és...www.portfolio.hu
Putyónak mindig is ez volt a célja, csak soha nem volt hozzá elég eszkoze (hiába hitte azt, hogy igen).Szerintem se, igaz szerintem sosem volt céljuk, mert akkor már megtették volna.
Pont fordítva - egyre valószinutleneb.Az meg nyilvánvaló -most már-, hogy Ukrajnára nézve területi veszteség nélkül nem fog létrejönni.
Kíváncsi vagyok ki meddig tudná növelni a gyártási kapacitását. Nem vagyok meggyőződve róla hogy egy ilyen fegyverkezési versenyt az oroszok nyernének meg.
Ukrajna berendezkedne védelemre.
Ezt a felőrlés dolgot nem értem részetekről. Amikor az oroszok támadtak akkor is az ukrán őrlődtek és most is. Gyakorlatilag mindegy mi történik, szerintetek az ukránok őrlődnek. Kíváncsian kérdezem az oroszok nem őrlődnek közben? Az oroszoknak sincsenek végtelen tartalékaik, sőt a veszteségeik pótlása is komoly kihívást jelent.
Az oroszok is alkalmazkodnak, de az ukránok is. Olyan eset tudtommal többször nem történt hogy jelentős számú ukrán páncélost szedtek ki egy helyen.
És eddig puszta jófejségből nem támadták ezeket az oroszok?
Persze, hogy megvolt. Még tavaly május elején, azóta el is felejtettük már.Megvolt az első bumm Kárpátalján ezek szerint.
![]()
Rakétatámadás Kárpátalján â kiderült, melyik létesÃtményt érte találat
Rakéta csapódott be Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában, amirÅl Viktor Mikita kormányzó, a megye katonai adminisztrációjának vezetÅje számolt be. Ez az elsÅ alkalom, hogy a legnyugatibb megyét, a magyar határ mellett fekvÅ Kárpátalját támadás érte â számolt be az M1...hirado.hu
Felőlem oda adhatják, továbbra is bizonyítva, hogy micsoda szövetségeseink ezek a jóra való germánok.
Csak a lóvét, amit kifizettünk értük, azt is szeretnénk viszont látni, kamatokkal együtt
Bár ahogyan én őket ismerem, a lóvét ellopják, és a tank sem fog megjönni....![]()
Na meg a lepra és a sárgaláz (ha már delta közelében vannak).Cherszon régióban állomásozó orosz csapatok kozt felutotte a fejét a kolera:
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/r...-maji-choleru-cele-jednotky-konci-v-nemocnici
És azon a néhai utakon kívánnak átkelni? Mert ha igen, megsúgom, hogy azok a több évtizede víz alatti léttől tropára vannak menve. Azzal ne számoljanak. Meg az sem egy egészséges megoldás, hogy átkelnek a Dnyeperen, mert mi van, ha a vastagja átkelt a viszonylag száraz medren és közben az oroszok rájuk robbantják a soron következő tározó vizét. Akkor legalább három hétig el lesznek vágva mindenféle utánpótlástól és ki lesznek szolgáltatva az orosz tüzérségnek és légierőnek, pont mint az angolok a II. Vh. elején Dunkerque. Szóval, ha van rossz opció egy támadási irányra, ez pont a Dnyeperen való átkelés.Egy érdekes oszefoglaló a kachovkai táróló fenekén lévo néhai utakról:
Mert a zusa nem. Korea, Vietnam, Afganisztán, meg a többi apró az mi volt???1.- Oo a hasonló háborúkat még akkor is sorra elvesztette, amikor még komoly nagyhatalom volt.
Az orosz is így gondolja.2.- A nyugati hatalmak az ilyen háborúkat sorra megnyerik, mert bizonyos határok átlépese után kegyetlenul hajthatatlanok. És jelen háborúban ez a határ már át volt lépve.
Remélem nemsokàra alkoholos àllapotban 'öngyilkossàgot' követ el.Napi lol:
![]()
Egy befolyásos német újságÃró Ukrajnának adná a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es tankokat
Nagyon erÅs kommentárt tett közzé Twitter-fiókján Németország ukrajnai háborús témában talán legnépszerűbb és legbefolyásosabb német újságÃrója, Julian Röpcke. A Bild újságÃrója úgy látja, hogy szerinte a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es harckocsikat és...www.portfolio.hu
Elkerülte a figyelmedet, hogy ugyanezt mondtam?Neked az a jó játék ismérve, hogy erőforrásigényes? Aki játszik vele vagy játszott vele, az örült ennek. Egyszerűbb gépeken is működött.
Ennyi erővel írhatták volna az ukránok, Melitopol helyett, hogy Sidney, esetleg Fokváros, vagy Damaszkusz irányába...az is délre van a frontvonaltól...Az orosz hadsereg előrenyomul a Liman és a Bahmut fronton – az ukrán védelmi minisztérium összefoglalója
Az ukrán fél azt állítja, hogy az ukrán fegyveres erők folytatják az offenzívát Melitopol és Berdyansk irányában, "megpróbálják megvetni a lábukat az elért vonalakon és kiegyenlíteni a frontvonalat".
► Az ukrán fegyveres erők keleti részén az orosz hadsereg nagyszabású offenzívát hajt végre a Liman és a Bahmut fronton, számos támadást végrehajtva.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..