Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még áldott szerencse, hogy nem az ilyen félhülyék döntenek az általunk megrendelt és részben kifizetett eszközökről.Napi lol:
![]()
Egy befolyásos német újságÃró Ukrajnának adná a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es tankokat
Nagyon erÅs kommentárt tett közzé Twitter-fiókján Németország ukrajnai háborús témában talán legnépszerűbb és legbefolyásosabb német újságÃrója, Julian Röpcke. A Bild újságÃrója úgy látja, hogy szerinte a Magyarország által megrendelt Leopard 2-es harckocsikat és...www.portfolio.hu
Ezzel mondjuk úgy, hogy egyet is értek, sőt, szemmel láthatóan az eddigi magyar kormányok nemzetpolitikai stratégiája erre is épült, de lásd Romániát vagy Szlovákiát,...azért, ... nem olyan ...mint ahogyan azt elképzelnénk, ...az EU kényelmesen félrenéz nemzetiségi kérdésekben, ha magyarokról van szó.az ukrajnai magyar kisebbségek helyzetének megfelelő rendezése csak Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával garantálható...
igen, ez igaz, de (folyt egyel lejjebb)...Ehhez Magyarország ereje édeskevés csak a nagyhatalmak elsősorban az USA támogatásával lehetne a védhatalmi státusz érdekében eredményesen fellépni erre pedig a jelenlegi amerikai-magyar kormányzati viszony ismeretében még a leghalványabb esély sincsen...
...de mindketten kényelmesen megfeledkeztek a világ mondjuk úgy másik háromnegyedéről, akinek kezd tele lenni a töke a "nyugati hatalmak" mondjuk úgy "politikájával". A képletből kényelmesen kifelejtitek pl. KínátPont fordítva - egyre valószinutleneb.
1.- Oo a hasonló háborúkat még akkor is sorra elvesztette, amikor még komoly nagyhatalom volt.
2.- A nyugati hatalmak az ilyen háborúkat sorra megnyerik, mert bizonyos határok átlépese után kegyetlenul hajthatatlanok. És jelen háborúban ez a határ már át volt lépve.
Ez egy felvidéki liberális körökben IS elterjesztett tévhit. Még nem találtam meg a forrását, de egy a retinába alaposan beleégetett progressziv kiindulási pont, ha az orosz-ukrán konfliktusról és Putyinról kezdünk beszélni. ÉN is nyilván félkézzel kezdem majd ütlegelni a szomszédot, ha el akarom tenni láb alól...na ne vicceljünk má'.Putyónak mindig is ez volt a célja, csak soha nem volt hozzá elég eszkoze (hiába hitte azt, hogy igen).
de, ezek döntenekMég áldott szerencse, hogy nem az ilyen félhülyék döntenek az általunk megrendelt és részben kifizetett eszközökről.
Tévedsz! Ezeket mondjuk Orosz + Kínai támogatással miért ne lehetne elérni? Az Oroszok mondjuk speciel közelebb is vannak. Az USA + EU "támogatással" kapcsolatban meg már vannak tapasztalataink. Ukrajna az EU-ba? Na, azé' nem kéne fullba nyomni..!Ehhez Magyarország ereje édeskevés csak a nagyhatalmak elsősorban az USA támogatásával lehetne a védhatalmi státusz érdekében eredményesen fellépni erre pedig a jelenlegi amerikai-magyar kormányzati viszony ismeretében még a leghalványabb esély sincsen...
Reálisan nézve jelenleg nagyobb esély van arra, hogy a háború lezárásakor Ukrajna területi veszteségeket szenved a 2022 február 23-i állapotához képest mint mint arra, hogy visszafoglal minden 2022 február 24-i óta az orosz haderő által elfoglalt ukri területet, de a háború még nem ért véget , az viszont tény, hogy az ukrajnai magyar kisebbségek helyzetének megfelelő rendezése csak Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával garantálható...
Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..Tévedsz! Ezeket mondjuk Orosz + Kínai támogatással miért ne lehetne elérni? Az Oroszok mondjuk speciel közelebb is vannak. Az USA + EU "támogatással" kapcsolatban meg már vannak tapasztalataink. Ukrajna az EU-ba? Na, azé' nem kéne fullba nyomni..!
Passz hogy milyen alakulat, de nekem meg azt tunt fel hogy az ukran fogoly ejtesi videokon az elfogott "orosz" katonak is ilyen szedett vedett uniformisban vannak.Vá’ mót, de jó, hogy betetted mert kérdéseim lennének:
- ezek milyen orosz katonák lehettek, milyen egységtől? Csak azért kérdem, mert ennyire szedett-vedett “egyenruhát” (+sisakot!) én eddig csak a szakikon láttam meg ukrán mobikokon
- ez a zene mi?
Mit is írtál? "Nem vitatom, hogy a Teris egy jól sikerült játék, de olyan erőforrásigénytelen, hogy még én is meg tudtam saját változatot valósítani a 80as években 8 bites számítógépen." Mondjuk nyelvhelyességi szempontból is kifogásolható a válaszod, de lélektanilag nagyon kicsinyes a mondandód. Ez a Berne-féle játszmák közül az "Igen, de..." típusú játszma. Ha valamit objektív okok miatt nem lehet tagadni, akkor keressünk negatívumokat, amivel kétségbe vonjuk az állítás első felét. A savanyú a szőlő esete. Nem szeretek piszkálni senkit, de a képmutatás bosszant!Elkerülte a figyelmedet, hogy ugyanezt mondtam?![]()
A Kína akkor se veszít, ha Oo igen, majd az legfeljeb a partnerjébol a kliensévé válik. Ami viszont nem tetszene sokakknak pont USA-ban. Szerencsére most már mindikább USA nélkul is fentarthatóvá válik az Ukrajna támogatása. A Kina árnyékolt politikai támogatása vizsont nem segíti az Oo kozvetlen háborús érdekeit és ez már szinte biztosan nem fog változni.A képletből kényelmesen kifelejtitek pl. Kínát, de hogy ne menjek messzire, a franciákra érdemes lesz figyelni, hogy nyerészkednek majd az eseményeken és épitik újra hatalmukat európában és még sorolhatnám. Nem, az USA ma már nem a világ közepe.
Pedig elég lenne meghalgatnod Putyint, amikor az merkérdojelzi az Ukrajna, vagy ukránok létét, esetleg a csatlósai beszédeit, amikor azok még Lo keleti részeit ideíglenesen megszált orosz teruleteknek nevezik. Mert Putyó az elejétol fogva nem Ukrajnával szándékozot hadakozni - arról azt hitte, hogy kapásból beveszi, mikozben nyomul a néhai Orosz birodalom határai felé.Még nem találtam meg a forrását, de egy a retinába alaposan beleégetett progressziv kiindulási pont, ha az orosz-ukrán konfliktusról és Putyinról kezdünk beszélni. ÉN is nyilván félkézzel kezdem majd ütlegelni a szomszédot, ha el akarom tenni láb alól...na ne vicceljünk má'.
Ez a mondat külön kiemelendő annak fényében, hogy gyakorlatilag az európai országok kifogytak minden átadhatóból, lassan már a pénzből is. Legutóbb ugye már a németek is emiatt sírtak.Szerencsére most már mindikább USA nélkul is fentarthatóvá válik az Ukrajna támogatása.
Az az ország egy börtön.Az ukránok mennyire kényszerülnek rá, hogy a börtönökből is toborozzanak ?
Kőkeményen nyomod ma. Már másodszor kellett pelust cserélnem.Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..
Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor.
Isten mentsen attól, hogy bosszantsam, de engem piszkálhatna.Nem szeretek piszkálni senkit, de a képmutatás bosszant!
Arra nem is merek gondolni, hogy hadifoglyokon gyakorlatoznak élesben.Vá’ mót, de jó, hogy betetted mert kérdéseim lennének:
- ezek milyen orosz katonák lehettek, milyen egységtől? Csak azért kérdem, mert ennyire szedett-vedett “egyenruhát” (+sisakot!) én eddig csak a szakikon láttam meg ukrán mobikokon
- ez a zene mi?
"Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem.."Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..
Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor.
Primitív orosz próbálkozás!!!!Fogyóeszköz, a táliboknak hány száz ilyet hagytak hátra 2021-ben? (Elvakultabb ukránpártiak elő is jönnek majd szerintem vele, hogy az oroszok ezeket vásárolják fel a táliboktól, már pár hónapja felröppent ilyen hír... meg a belgorodi betöréskor hátrahagyott megtépett Hummerek esetében is felhozták, hogy nagyon beállított szerintük a felvétel róluk).
Pedig a vége az lesz,bármennyire is nem tetszik neked, a háborút követően majd az oroszok fogják megmondani,hogy Ukrajnában mi lesz. Egy gazdaságilag,katonailag,és demográfiailag lenullázott roncs senkinek sem lesz már fontos. Nagyon szépen hangzik,hogy majd újjáépítik Ukrajnát. Egy kib@szott nagy gond van. A pénz. Amit eddig beletoltak,kizárólag azért,hogy maga az államgépezet működjön,hogy fizetéseket,és nyugdíjat tudjanak egyáltalán fizetni. Jelenleg Ursula néni egy 50 milliárdos ötlettel házal,de a németek azonnal kijelentették,hogy ők nem tudnak adni. Ennek az összegnek alsó hangon a sokszorosára lenne szükség,hogy bármilyen minimális fejlődést elindítsanak,viszont még azt sem tudni,hogy az orosz mennyit hagy meg nekik. Nagyon szépen cseng a felépítjük Ukrajnát jelszó,de ahhoz komplett államszervezet cserét kell végre hajtani. Ezt meg el lehet felejteni. Ezeken a nyomorultakon egy valami segítene,ha megjelenne egy ukrán Putyin,aki egy csődtömegből működő államot csinált. Viszont a dolog ott sántít,hogy ehhez Ukrajna adottságai nincsenek meg. Meg kellene végre érteni,hogy ezt a bulit nem csak katonailag,hanem főként gazdaságilag bukta az angolszász vezetésű világrend.Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..