[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 028
14 917
113

Az orosz hadsereg előrenyomul a Liman és a Bahmut fronton – az ukrán védelmi minisztérium összefoglalója​

Az ukrán fél azt állítja, hogy az ukrán fegyveres erők folytatják az offenzívát Melitopol és Berdyansk irányában, "megpróbálják megvetni a lábukat az elért vonalakon és kiegyenlíteni a frontvonalat".
► Az ukrán fegyveres erők keleti részén az orosz hadsereg nagyszabású offenzívát hajt végre a Liman és a Bahmut fronton, számos támadást végrehajtva.
Ennyi erővel írhatták volna az ukránok, Melitopol helyett, hogy Sidney, esetleg Fokváros, vagy Damaszkusz irányába...az is délre van a frontvonaltól...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 269
113
Egy kis biolabor...
Zap
Kremenna-Liman
T-72B3 torony
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 709
113
Napi lol:
Még áldott szerencse, hogy nem az ilyen félhülyék döntenek az általunk megrendelt és részben kifizetett eszközökről.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 435
33 747
113

Fogyóeszköz, a táliboknak hány száz ilyet hagytak hátra 2021-ben? (Elvakultabb ukránpártiak elő is jönnek majd szerintem vele, hogy az oroszok ezeket vásárolják fel a táliboktól, már pár hónapja felröppent ilyen hír... meg a belgorodi betöréskor hátrahagyott megtépett Hummerek esetében is felhozták, hogy nagyon beállított szerintük a felvétel róluk).
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 163
113
az ukrajnai magyar kisebbségek helyzetének megfelelő rendezése csak Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával garantálható...
Ezzel mondjuk úgy, hogy egyet is értek, sőt, szemmel láthatóan az eddigi magyar kormányok nemzetpolitikai stratégiája erre is épült, de lásd Romániát vagy Szlovákiát,...azért, ... nem olyan ...mint ahogyan azt elképzelnénk, ...az EU kényelmesen félrenéz nemzetiségi kérdésekben, ha magyarokról van szó.
Ehhez Magyarország ereje édeskevés csak a nagyhatalmak elsősorban az USA támogatásával lehetne a védhatalmi státusz érdekében eredményesen fellépni erre pedig a jelenlegi amerikai-magyar kormányzati viszony ismeretében még a leghalványabb esély sincsen...
igen, ez igaz, de (folyt egyel lejjebb)...
Pont fordítva - egyre valószinutleneb.
1.- Oo a hasonló háborúkat még akkor is sorra elvesztette, amikor még komoly nagyhatalom volt.
2.- A nyugati hatalmak az ilyen háborúkat sorra megnyerik, mert bizonyos határok átlépese után kegyetlenul hajthatatlanok. És jelen háborúban ez a határ már át volt lépve.
...de mindketten kényelmesen megfeledkeztek a világ mondjuk úgy másik háromnegyedéről, akinek kezd tele lenni a töke a "nyugati hatalmak" mondjuk úgy "politikájával". A képletből kényelmesen kifelejtitek pl. Kínát :oops: , de hogy ne menjek messzire, a franciákra érdemes lesz figyelni, hogy nyerészkednek majd az eseményeken és épitik újra hatalmukat európában és még sorolhatnám. Nem, az USA ma már nem a világ közepe. :rolleyes:
Putyónak mindig is ez volt a célja, csak soha nem volt hozzá elég eszkoze (hiába hitte azt, hogy igen).
Ez egy felvidéki liberális körökben IS elterjesztett tévhit. Még nem találtam meg a forrását, de egy a retinába alaposan beleégetett progressziv kiindulási pont, ha az orosz-ukrán konfliktusról és Putyinról kezdünk beszélni. ÉN is nyilván félkézzel kezdem majd ütlegelni a szomszédot, ha el akarom tenni láb alól...na ne vicceljünk má'.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
Még áldott szerencse, hogy nem az ilyen félhülyék döntenek az általunk megrendelt és részben kifizetett eszközökről.
de, ezek döntenek
ők a média
nem az egyszem röpcke hanem a médiamunkásosztály kompletten
konteós sztorik tömege ismert arról hogy európai vezető politikusok miért, milyen motivációk alapján képviselnek nem európai érdekeket, ezek közül a legjóhiszeműbbek azok amelyek szerint ezek agyhalott hülyék mind, de ennél gyakoribb nézet hogy megvették őket ügynökök stb.
a valóság ennél egyszerűbb
az európai politikus jellemzően megélhetési politikus, vagy úgy politizál ahogy a választók elvárják, vagy nem politizál
a választók elvárásait a média határozza meg amiből tájékozódnak a világ dolgairól, innen tudják meg mi a jó és mi a rossz, mit kell támogatni mit kell elutasítani
a demokrácia a médiatulajdonosok diktatúrája, akik hatalmukat a médiamunkás-szavazó-politikus láncon keresztül gyakorolják
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
ÉBREDNAK AZ OLASZOK IS!

Ukrajna, a konfliktus! 40. epizód A mészárlás
Stefano Orsi és Max Bonelli / 20 június 2023
Több mint két hete tart egy be nem jelentett ukrán offenzíva, amelynek azonban egyre drámaibb az ára anyagi és emberi életekben.
Ez egy olyan valóság, amelyet a rezsim és a NATO egyre nehezebben tud a propaganda fátyla mögé rejteni, és katonai szempontból csekély jelentőségű akciókat hajt végre. Ezzel együtt maga a NATO legyőzhetetlenségének mítosza is kezd megroppanni. Egy újabb fontos darab a nyugati narratíva hitelességének és tekintélyének bukásában. Az Egyesült Államok a konfrontáció logikáját követte, és gátolta a diplomáciai megoldás minden lehetőségét.

Orosz légvédelmi eszközök lelőtték a kapor légierő Mi-8-as helikopterét Orehov (Zaporozsjei terület) közelében.
Emellett Himars rakétarendszer 5 lövedékét is elfogták.
Ezen kívül 14 pilóta nélküli légi járművet lőttek le Mihajlovka, Pjatikatka, Pologi (Zaporozsjei terület), Kirillovka (Donyecki Népköztársaság), Nyikolajevka, Zmiyovka (Luganszki Népköztársaság), Sztaraja Zburjovka (Herszon terület) és Velikij Vyselok (Harkovi terület) közelében.
A végén még Zselé is böfög.

Az orosz csapatok egy gondosan megtervezett hadművelet során, a felderítés által azonosított célpontok elleni erőteljes tüzérségi előkészítés után az orosz 33. és 255. gyalogezredek rohamosztagai megrohamoztak több kapor erődítményt Marjinka irányában (ahonnan Donyeck központját szokták unalmukban ágyúzni).
A kapor fegyveresek súlyos veszteséget szenvedtek, állásaikban fegyvereket és lőszert hagyva menekültek el.
A támadás után az orosz erők bemutatták az ukrán erődítményekre leadott tüzérségi és harckocsitűz hatását is: az erőd romokban hever. (Itt nincs szó csecsenekről)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Ehhez Magyarország ereje édeskevés csak a nagyhatalmak elsősorban az USA támogatásával lehetne a védhatalmi státusz érdekében eredményesen fellépni erre pedig a jelenlegi amerikai-magyar kormányzati viszony ismeretében még a leghalványabb esély sincsen...

Reálisan nézve jelenleg nagyobb esély van arra, hogy a háború lezárásakor Ukrajna területi veszteségeket szenved a 2022 február 23-i állapotához képest mint mint arra, hogy visszafoglal minden 2022 február 24-i óta az orosz haderő által elfoglalt ukri területet, de a háború még nem ért véget , az viszont tény, hogy az ukrajnai magyar kisebbségek helyzetének megfelelő rendezése csak Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával garantálható...
Tévedsz! Ezeket mondjuk Orosz + Kínai támogatással miért ne lehetne elérni? Az Oroszok mondjuk speciel közelebb is vannak. Az USA + EU "támogatással" kapcsolatban meg már vannak tapasztalataink. Ukrajna az EU-ba? Na, azé' nem kéne fullba nyomni..!
 
W

Wilson

Guest
Tévedsz! Ezeket mondjuk Orosz + Kínai támogatással miért ne lehetne elérni? Az Oroszok mondjuk speciel közelebb is vannak. Az USA + EU "támogatással" kapcsolatban meg már vannak tapasztalataink. Ukrajna az EU-ba? Na, azé' nem kéne fullba nyomni..!
Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..

Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 431
113
Vá’ mót, de jó, hogy betetted mert kérdéseim lennének:
  • ezek milyen orosz katonák lehettek, milyen egységtől? Csak azért kérdem, mert ennyire szedett-vedett “egyenruhát” (+sisakot!) én eddig csak a szakikon láttam meg ukrán mobikokon
  • ez a zene mi?
Passz hogy milyen alakulat, de nekem meg azt tunt fel hogy az ukran fogoly ejtesi videokon az elfogott "orosz" katonak is ilyen szedett vedett uniformisban vannak.
A szakik sem igy oltoznek, raadasul ok mindig jelolik magukat piros csikkal.
Nem tudom milyen alakulat ez, mert ilyet meg orosz reszrol nem lattam. A Wagner is normalisan oltozkodik.
Leginkabb valami ellenero alakulatnak tunik, vagy foglyoknak, azoknal elofordul a szedett vedett oltozet.
Illetve ukran oldalon volt telen nagy divat a civil kabat.
En mar minden ilyen ukran videot fenntartassal kezelek, de azert az oroszt is modjaval kezelem.
Rengeteg hamis, kamu filmet lattunk mar itt ukran oldalrol.

Marinkanal sikeres harcok.

Scholz felszolitotta a kinai elnokot, Biden meg lediktatorozta.

Felszamolt ukron ongyilkos osztag.

Ujabb elhanyagolt ukran asszonysag.
Mentalisan zavart allapotban.

Szetvert ukran hadoszlop, a tamadast tulelo harcos nagyon boldog

Ujabb fogsagba esett MRAP.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113

„Az ellentámadás lassabban halad, mint szeretnénk” – mondta Zelenszkij​

Az UAF ellentámadása " lassabban halad, mint szeretnénk" - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek.
Az egykori humorista azt tanácsolta a nyilvánosságnak, hogy ne hasonlítsák össze a történéseket a hollywoodi filmekkel.
„Vannak, akik úgy veszik, mint egy hollywoodi filmet, és most várják az eredményeket. Ez rossz. Életek forognak kockán...
Bármit akar valaki, beleértve a nyomásgyakorlási kísérleteket is, minden tisztelettel, úgy haladunk a csatatéren, ahogy jónak látjuk” – mondta Zelenszkij, anélkül, hogy pontosította volna, ki és mit követel Kijevtől.
Источник: https://rusvesna.su/news/1687349682

Lettország minden helikopterét átadja Ukrajnának
– jelentette ki Lettország miniszterelnöke.
összesen 2 db, igen
Az előző négyet tavaly szállították le⚡️
Az Orekhovsky szakasz helyzete 2023. június 21-én 15:00-kor
Ma reggel az orosz katonai személyzet ellentámadást indított
Zserebjanki faluból, hogy visszafoglalja Pjatikhatki állásait . Az ezt követő ütközetben a tüzérség támogatásával kiszorították a településről az Ukrán Fegyveres Erők 128. gárda-lövészdandár alakulatát.
Most Pjatikhatki orosz irányítás alatt áll. Spetsnaz arkangyal szerint az ukrán egységek ellentámadást próbálnak elérni. De az RF fegyveres erők 429. ezredének harcosai sikeresen legyőzték az ukrán fegyveres erők tekercseit. Egy pontos ütés megsemmisített egy ellenséges gyalogsági harcjárművet. Más területeken gyakorlatilag változatlan a helyzet, sem a Rabotino-Verbovoye
fordulóján , sem a Vremijevszkij- párkánynál nem támadtak ukrán egységek.. A tűz intenzitása azonban megnőtt, ami újabb támadásra való felkészülést jelezhet.
A tegnapi pozícióerősítés és az erősítések átadása megerősíti ezt a forgatókönyvet. Annak ellenére, hogy a 128. gárda-lövészdandár tagjai között meglehetősen alacsony morál uralkodik, a stratégiai tartalék egységek június harmadik felében támadásra készülnek.

Elkerülte a figyelmedet, hogy ugyanezt mondtam? :)
Mit is írtál? "Nem vitatom, hogy a Teris egy jól sikerült játék, de olyan erőforrásigénytelen, hogy még én is meg tudtam saját változatot valósítani a 80as években 8 bites számítógépen." Mondjuk nyelvhelyességi szempontból is kifogásolható a válaszod, de lélektanilag nagyon kicsinyes a mondandód. Ez a Berne-féle játszmák közül az "Igen, de..." típusú játszma. Ha valamit objektív okok miatt nem lehet tagadni, akkor keressünk negatívumokat, amivel kétségbe vonjuk az állítás első felét. A savanyú a szőlő esete. Nem szeretek piszkálni senkit, de a képmutatás bosszant!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 324
14 068
113
A képletből kényelmesen kifelejtitek pl. Kínát :oops: , de hogy ne menjek messzire, a franciákra érdemes lesz figyelni, hogy nyerészkednek majd az eseményeken és épitik újra hatalmukat európában és még sorolhatnám. Nem, az USA ma már nem a világ közepe.
A Kína akkor se veszít, ha Oo igen, majd az legfeljeb a partnerjébol a kliensévé válik. Ami viszont nem tetszene sokakknak pont USA-ban. Szerencsére most már mindikább USA nélkul is fentarthatóvá válik az Ukrajna támogatása. A Kina árnyékolt politikai támogatása vizsont nem segíti az Oo kozvetlen háborús érdekeit és ez már szinte biztosan nem fog változni.

Még nem találtam meg a forrását, de egy a retinába alaposan beleégetett progressziv kiindulási pont, ha az orosz-ukrán konfliktusról és Putyinról kezdünk beszélni. ÉN is nyilván félkézzel kezdem majd ütlegelni a szomszédot, ha el akarom tenni láb alól...na ne vicceljünk má'.
Pedig elég lenne meghalgatnod Putyint, amikor az merkérdojelzi az Ukrajna, vagy ukránok létét, esetleg a csatlósai beszédeit, amikor azok még Lo keleti részeit ideíglenesen megszált orosz teruleteknek nevezik. Mert Putyó az elejétol fogva nem Ukrajnával szándékozot hadakozni - arról azt hitte, hogy kapásból beveszi, mikozben nyomul a néhai Orosz birodalom határai felé.

Ami a te tévhiteded illeti, hogy Oo nem teljes erobol támadja mostanra Ukrajnát, nos Oo soha se volt olyan eros, mind ahogyan elhiteti magáról. Ha viszanézunk a napoleóni báborúkig, akkor lássuk, hogy nagy volumenu háborúkat, amelyekben nyugati hatalmak is érdekeltek voltak, nyugati támogatás nélkul nem volt képes megnyerni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Más!

Ugye már mindenkinek hiányoztak Prigó vádaskodásai Sojguval szemben :D :

 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Az ukránok mennyire kényszerülnek rá, hogy a börtönökből is toborozzanak ?
Az az ország egy börtön.


Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..

Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor.
Kőkeményen nyomod ma. Már másodszor kellett pelust cserélnem.


Nem szeretek piszkálni senkit, de a képmutatás bosszant!
Isten mentsen attól, hogy bosszantsam, de engem piszkálhatna.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Háború Ukrajnában – Stier Gábor és Vukics Ferenc a HÍR TV-ben
Ilyenkor csak olyan propagandát lehet folytatni, amelynek köze sincs a valósághoz.




„nem azért vagyunk itt, hogy átkozzuk a sötétséget, hanem hogy meggyújtsuk azt a gyertyát, ami irányíthat bennünket a sötétségen keresztül egy biztonságos és józan jövőbe”
Kennedy reneszánsza Amerikában

Háromszázharminchárom éjszakától hajnalig, hajnaltól alkonyatig háromszázharminchárom"
Szerző és előadó: Alexander Vanyushkin.
«Триста тридцать три с ночи до зари, от рассвета до заката триста тридцать три»
Автор и исполнитель: Александр Ванюшкин.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Vá’ mót, de jó, hogy betetted mert kérdéseim lennének:
  • ezek milyen orosz katonák lehettek, milyen egységtől? Csak azért kérdem, mert ennyire szedett-vedett “egyenruhát” (+sisakot!) én eddig csak a szakikon láttam meg ukrán mobikokon
  • ez a zene mi?
Arra nem is merek gondolni, hogy hadifoglyokon gyakorlatoznak élesben.


Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem..

Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor.
"Mégis, hogy gondolod az ukrán államra az oroszoknak és kínaiaknak semmilyen befolyásuk sincsen ahogy az ukrik mögött álló nyugati nagyhatalmakra sem.."
Mondtam, hogy nem kéne fullba nyomni a kretént.
  • 10 éve még konkrétan ruszki befolyás alatt voltak az ukránok.
  • Utána jött az usa. Ennek látjuk most az eredményét.
  • Ha pár év múlva marad valami ukrajnából, akkor az bármennyire is szeretnéd, nagyon nem valószínű, hogy usa+nyugat befolyásoltságú lesz.

"Pedig a vége az lesz bármennyire is nem tetszik neked a háborút követően Ukrajna az EU tagja lesz csak az a kérdés mennyi időn belül kerül erre sor."
Csak jelzem, hogy ez nem egy, tetszik nem tetszik kérdés. Szabályzók vannak meg direktívák, meg törvények, meg jogharmonizáció, meg kereskedelmi szabályzás, meg stb..
Ukrajna sehol sincs ezekkel, a hatalmas mindent átszövő korrupcióról, antidemokratikus megnyilvánulásairól nem is szólva. Persze földtörténeti időskálán pikk-pakk lehetséges bármi...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
fy5tyc10.jpg

fzejzh10.jpg
fze6_r11.jpg
fze6_t10.jpg