Rá kell keressek erre a Sojgu lányra, ránézésre tehetségesebb mint az apja
Ha polgárháború lenne, vagy olyan terrorállam, h a kendő nélküli nőket, szakáll nélküli férfiakat megölik, akkor visszasírnánk. Ha a 8 gyerekedből 7 meghalna, mert nincs étel és / vagy gyógyszer, akkor visszasírnád.
Tök jó arcok azért, hogy miután vége van, rá fél napra előbújnak a nagy hallgatásból hogy igazából ők amúgy mindenről tudtak előre, nincs baj, meg ok az aggodalomraWagner főnöke meghátrál Putyin lenyűgöző kihívása után
"Az amerikai kémügynökségek ebben a hónapban olyan hírszerzési információkat gyűjtöttek, amelyek arra utalnak, hogy Prigozhin fegyveres akciót tervez az orosz védelmi létesítmény ellen. A Fehér Házat, a Pentagon és a Külügyminisztérium tisztviselőit, valamint a Kongresszus vezetőit tájékoztatták a fejleményekről, mivel a "polgárháború" instabilitása aggodalomra ad okot az Egyesült Államok számára."
mi közöm egy random twitter fiókhoz amit most látok először?Pont erről beszélt, lefagytatok, mondanám, hogy hirtelen azt sem tudjátok fiúk vagytok vagy lányok, de ez nálatok teljesen normális....
@Nagy Csaba azért akkor ez nem volt annyira vicces, hiszen volt, mikor a magyar-ukrán határon a mátyásföldi repülőtér parancsnokhelyettese volt a tolmácsom és biztonsági kísérőm. Erra az ukrán oldalon, a határtól 500 m re és 2 km re felállított fegyveres ellenőrző pontok miatt is szükség volt. Ez az az időszak mikor az erre tartó, áruval megrakott lengyel túrista buszok 3 - 5 napot álltak sorba a határátlépés reményében.Még tegnp délelőtt írtam arról, hogy az egész szinházi előadás egyik lehetséges célja az alvó ügynökök felébresztése, a nyulak kiugratása a bokorból.
Az orosz és ukrán területeken még az átkosban is jelentős számú nyugati orientáltságú ügynök fészkelte be magát az ottani közéletbe, így az elhárítási tevékenység is sokkal erősebb volt mint azt most ti elképzelitek.
Ezt onnan tudom, mikor az egyik állami kiküldetésem során, helyi kisérő nélkül utaztam céges Volgával az ottani szálláshelyemre, megálltunk tankolni - azaz tankoltunk volna..
Én barom, benzint keresni a benzinkuton..
No meg is lett az eredménye, Pestiesen szólva megdőltem mint Weisz Gizi : 24 órán belül mehettem vörös szőnyeg széli kihallgatásra a helyi kiskirályhoz, rangja KGB alezredes volt.
Volt valakinek külföldiként, KGB kihallgatásban része odaát?
Ennek a teóriának csak egy icipicit mond ellent az a - talán WSJ - cikk, miszerint az amcsik tudtak a készülődő Wágner puccsról, de úgy ítélték meg, nem érdekük értesíteni erről az oroszokat.Nem sokan figyeltek erre a részletre, de az internetet is eltérítették Oroszországban a lázadás egy napjára, és igyekeztek elérhetetlenné tenni azokat a szolgáltatásokat, amiken keresztül ellenőrizetlenül tájékozódhattak/kommunikálhattak az emberek. Ha a NATO kapcsolat nem is biztos, de rengeteg elégedetlen/szeparatista/hatalom erőszakos megdöntésére hajlamos embert térképezhettek fel, ami biztos jól jön jelen helyzetben azoknak akik a hatalom megtartására törekszenek. Aki részt vett a buliban az mind megkapja a szürke pontját, mert kegyelmi menlevelet kell kapnia, megy a kartonba (per pill hivatalosan nem fekete az a pont).
Aztán, hogy az orosz elit szervezte-e a bulit a belső ellenségek feltérképezésére, az ebből a szempontból szinte teljesen mindegy, csak az információ egy kis hányada marad ki akkor is, ha nem az orosz elit szervezte. Az, hogy leálltak, lehetőséget teremt a rezsim stabilizálására.
Csak megjegyzem sok fóbiással ellentétben a NATO-nak és egyetlen más nagyhatalomnak sem állt érdekében egy számukra ismeretlen erő hatalomrakerülése és az indítókulcsokhoz hozzáférése, így az elsődleges látszat ellenében bizonyos szempontokból még a többi nagyhatalom érdeke is az, hogy P maradjon a székben, kicsit meggyengülve de maradjon. Az összes atomhatalom érdeke volt ez.
Mintha ezt a foszert említették volna, aki közvetített Prigo és a Kreml közt tegnap.Hm...addig tárgyalt amíg poziba kerülhet. Kérdés ha a volt szakács ennyire hűségesen, milyen a volt testőr??
Kicsit tobb am, mint testor: o iranyitotta a Krim elfoglalasat intezo GRU csapatokat, mellekesen altabornagy. Az apja is tabornok volt a vedelmi miniszteriumban, o meg radiomernoki diplomat szerezve elharitast tanult. Ha jol latom, o volt/meg mindig a szarazfoldi erok vkfonoke?
Geraszimovot állitolag Aleksandr Matovnikov fogja váltani.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Matovnikov
![]()
Sojgu helyére pedig Alexei Gennadyevich Dyumin lesz helyezve a greyzone szerint.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksey_Dyumin
![]()
![]()
![]()
Nézd a nagy képet és többet látsz.hír, bár egyenlőre talán nincs megerősítve: A miniszteri jelölt Dymin (talán a tulai kormányzó), a vezérkari főnök jelölt pedig Szurovikin.... Minden esetre elég erős keverés van a Kreml-ben és körülötte, Vova szereplése pedig pénteken és szombaton még a harmat gyengébbnél is gyengébb volt..... még mielőtt az orosz fanok rákérdeznék: hogy néz ki az hogy oroszország szívében egy cca 10 000 fős zsoldos sereg kénye kedve szerint masírozik lelő 6 helikoptert és egy merev szárnyú felderítő gépet, a vezetőjük pedig menet közben kedélyesen elbeszélget Rosztovban a védelmi miniszter helyettesével (katonai hierarchia 3-4. emberével)....
Számomra az volt a fura, hogy a hivatásos erőknél kb. a BTR volt a legkomolyabb cucc. Én azt hittem, hogy ilyen esetekre van Putyinnak egy "tartalékhadserege", lázadás leverésére a hátországban. Erre néhány könnyűpáncélzatú járművön kívül, kb. semmi. Gyak. rendfenntartó erők vannak a hátországban bevethető állapotban, oszt. slussz.Asszem az elmúlt két nap után világossá vált, hogy Oroszország kiiratkozott a nagyhatalmak sorából. Eddig is csak névleg volt tagja, főként az ENSZ BT tagság és a nukleáris arzenál miatt, de az, hogy egy párezres szabadcsapat szabadon grasszálhatott az ország közepén, lelövöldözhetett helikoptereket és végül ki kellett egyezni velük, az borzasztó kínos.
Hozzárakva a háromnapos háború, kontra másfél éves szenvedést, hát nem tudom. Lassan tényleg érdemes lenne hazamennie a srácoknak, amíg még hasonlítanak egy középhatalomhoz...
Nem véletlen (valószínűleg), hogy egy darab SIGINT gépet sem emeltek tegnap, sem pedig ma.Tök jó arcok azért, hogy miután vége van, rá fél napra előbújnak a nagy hallgatásból hogy igazából ők amúgy mindenről tudtak előre, nincs baj, meg ok az aggodalomra!
Komolyan mondom parádés!
Leben is hart genug...Ezzel sem mondasz mást, minthogy aki jó a zusának, azt engedik élni, aki nem azt szétcseszik.
Büntetés?Azt minek nevezned, hogy itt nalunk Ausztriaban 50ezer €-ig buntetnek ha szerintuk az orosz propagandat tolod?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..