[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113
Elvileg egy Il-22M is leesett, de a roncsokról még nem látni semmit.


A veszteség itt inkább szervezeti jellegű, ha orosz kombattáns lennék (akár pmc akár katona) nagyon elbizonytalanodnék látva ezt a műsort.

-Ha wagneres vagyok: Mennyire bízhatok a parancsnokaimban? Meghirdetnek egy puccskísérletet habzó szájjal, amit 1. feladnak a cél előtt 2. eleve a renitensek beugratására terveznek a politikai vezetés érdekében. Minek vállaljak a cégért kockázatot, ha ilyen (konspirált?) manőverekre használ és csak feláldozható vagyok? Hazatelefonáltam a családnak, akiket vagy elkezd vegzálni az FSzB, vagy nem...

-Ha katona, rendőr, belügyes, nemzeti gárdista vagyok: miért kockáztassak legközelebb egy ilyen helyzetben, ha úgyis megáll az egész/előre le van szervezve? Rendezzék le a fejesek egymás között, nem akadályozok meg semmit. Ha lelövik a gépem az elnök közvetlen bizalmasának emberei semmi következménye nem lesz rájuk nézve, feláldozható vagyok.

-Szeparatista mozgalmak, GUR, más asszimetrikus erők: kellő erő és gyorsaság esetén, ha nem kívülről jön a támadás (mint Belgorodban) a szilovikok lefagynak.

-Nyugati hírszerzők: egy lázadás támogatottsága még nem többségi, de jóval magasabb a vártnál, erre tudunk építeni középtávon.

A Wagnernek meg kell szűnnie mert egy kompetens csoport, ahogy a szakadárok is ilyenek voltak, aki egy kicsit is önálló azt bedarálják.
Nem tudom, hány éves vagy, de ideje szembenézni a ténnyel: feláldozható vagy, egy arctalan senki, egyetlen jelentéktelen tétel a statisztikában. Ahogy a többségből mindenki más is: akár civil, akár nem.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Oroszországnak miért állt érdekében az "agresszív külpolitika" ukrajnával kapcsolatban, ahogy larper fórumtársunk hivatkozott rá? Mert egy NATO védőernyő alatt működő, kizárólag amerikai (/atlantista) érdekeket szolgáló, teljesen militarizált ország jött volna létre, az oroszok küszöbén, amely többféleképpen is egzisztenciális veszély az oroszoknak:
  • Elveszítették volna Szevasztopolt (mint az egyik legfontosabb melegvízű kikötőjüket) - ez teljesen nyíltan kommunikálva is volt az ukránok részéről. Amellett, hogy a kikötőt elveszítik, a Fekete-tenger partvidéke gyakorlatilag olyan 80% fölötti NATO ellenőrzés alá esett volna így.
  • Az orosz kisebbség helyzete: egyszerűen egy nagyon rossz precedens lett volna (és részben ez meg is történt sajnos), ha Putyin semmit nem tesz a vegzált, magát orosznak azonosító lakossággal. Már így is az utolsó előtti pillanatban avatkozott be 2022 februárjában, ugyanis ha nem teszi, az ukránok - amerikai segítséggel - mentek volna a Donbasszba "rendet tenni". Ha az megtörténik, ha az ATO-t újramelegítették volna a felhízlalt ukrán hadsereggel, akkor Putyin biztosan elbukik.
  • Az oroszéval jórészt azonos kultúrális gyökerekkel és a száz meg ezer családi szállal az oroszokhoz kötődő ukrán társadalom kiváló táptalaja lett volna diverzánsok és politikai felforgatók kiképzésének. Aki szkeptikus ezzel kapcsolatban, csak gondoljon bele ezekbe:
    • már a háború alatt is hány terrorcselekményt hajtottak végre teljesen zavartalanul az ukránok orosz területen
    • navalnij családi háttere
  • ... az előző ponthoz még: lehet azzal jönni, hogy ez NATO-tagságtól független ügy, de valójában nem az. Az, amit a háború alatt láttunk az ukrán terroristáktól, egy-két nagyságrenddel durvábban lenne előadva, ha ukrajnának nem kéne a háborúval foglalkoznia, és a diverzáns "tehetségek" pl nem a lövészárokban rohadnának, illetve ha az a sok nyugati pénz most erre fordítódna. És mindezt az 5. cikkely védelme alatt.
  • A NATO védőernyője alatt büntetlenül telepítgethettek volna bármit is az orosz határ mellé ezek a derék ukránok.

    Illetve képzeljétek el egy pillanatra, ha mondjuk a mi viszonyunk a románokkal még ennyire se lenne sima, és a románok parancsot vérszemet kapva azon mesterkednének, hogy politikai aktivistákat, esetleg full terrorista elemeket képezzenek az országukon belül, akiket mondjuk a magyar kormány megdöntéséhez használnának fel valakik. Vajon mennyire lenne nehéz a magyar kultúrát ismerő, a magyar nyelvet tökéletesen beszélő, neadj'isten magyar gyökerű alapanyagot találni ehhez a tevékenységhez??
Szóba került az is, hogy És még valami ukrajnáról: továbbra sem látom, hogyan tudna az az ország talpraállni. Ebben jelentős faktorok:
  • eleve egy nagyon vert helyzetből indultak demográfiailag
  • a lakosságuk kb 25%-a (egyesek szerint már harmada) külföldre költözött, és a többségük már nem fog visszajönni
  • mely kiköltözött lakosságban pont a jövő szempontjából legértékesebb korcsoport felülreprezentált (gyerekek, meg általában a fiatal családok)
  • a korfa látványosan beszakadt, egész véletlenül pont abban a korosztályban, amely tipikusan a fronton leli most a halálát
  • a gazdaságuk a tönk szélén van: az oroszok pont azokat a területeket annektálták (vagy épp lőtték porrá), ahonnan a GDP-jük jelentős része jött - ez se fog visszajönni
  • már az államisághoz szükséges bevételeik jó részét is csak nyugati segélyekből tudják biztosítani - és ez egy nem fenntartható állapot, ugyanis az a pénz, érdemi megtérülés híján hiányozni fog valahonnan. Az USA és az EU együtt sem tudnak eltartani egy aktívan háborúzó országot, amely kinullázta a gazdasági teljesítőképességét
  • a kritikus infrastruktúrájuk (elsősorban az energia) azért nem omlott még teljesen össze, mert az ipari fogyasztók gyakorlatilag megszűntek - ezt se két fillér, de főleg nem két nap lesz helyreállítani. Enélkül pedig nem lesz ukrán gazdaság se, hacsaknem szervezi ki a nYuGaT az összes dildóházhozszállító applikáció fejlesztését ide, és áll át a teljes ukrán gazdaság szolgáltatásokra (nem fog).
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 967
28 006
113
A "ķörnyezetéhez képest" a kádári magyarország is jóléti modern állam volt, valahogy mégsem sírjuk vissza (jobb esetben).
Ha polgárháború lenne, vagy olyan terrorállam, h a kendő nélküli nőket, szakáll nélküli férfiakat megölik, akkor visszasírnánk. Ha a 8 gyerekedből 7 meghalna, mert nincs étel és / vagy gyógyszer, akkor visszasírnád.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
7. Sok olyan erőt fedeztek fel, amelyet a NATO-országok puccsra készítettek az Orosz Föderációban, megmutatták magukat az információ szempontjából.
...
A tegnap történtek után, gatyába lehet rázni dolgokat, újra lehet pozícionálni sokmindent és sokmindenkit.
Nem sokan figyeltek erre a részletre, de az internetet is eltérítették Oroszországban a lázadás egy napjára, és igyekeztek elérhetetlenné tenni azokat a szolgáltatásokat, amiken keresztül ellenőrizetlenül tájékozódhattak/kommunikálhattak az emberek. Ha a NATO kapcsolat nem is biztos, de rengeteg elégedetlen/szeparatista/hatalom erőszakos megdöntésére hajlamos embert térképezhettek fel, ami biztos jól jön jelen helyzetben azoknak akik a hatalom megtartására törekszenek. Aki részt vett a buliban az mind megkapja a szürke pontját, mert kegyelmi menlevelet kell kapnia, megy a kartonba (per pill hivatalosan nem fekete az a pont).
Aztán, hogy az orosz elit szervezte-e a bulit a belső ellenségek feltérképezésére, az ebből a szempontból szinte teljesen mindegy, csak az információ egy kis hányada marad ki akkor is, ha nem az orosz elit szervezte. Az, hogy leálltak, lehetőséget teremt a rezsim stabilizálására.
Csak megjegyzem sok fóbiással ellentétben a NATO-nak és egyetlen más nagyhatalomnak sem állt érdekében egy számukra ismeretlen erő hatalomrakerülése és az indítókulcsokhoz hozzáférése, így az elsődleges látszat ellenében bizonyos szempontokból még a többi nagyhatalom érdeke is az, hogy P maradjon a székben, kicsit meggyengülve de maradjon. Az összes atomhatalom érdeke volt ez.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 529
8 863
113
:D
Screenshot-20230625-131249.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 031
36 289
113
A lázadás elkerülése: Minden, amit tudunk, amint Prigozsin megállítja a Wagner-felvonulást Moszkvába
Mi váltotta ki Wagner lázadását?
Prigozhin, az Orosz Védelmi Minisztérium vezetésének régóta szókimondója pénteken azt állította, hogy az orosz hadsereg szándékosan támadta meg Wagner bázisait.
"Rakétatámadást hajtottak végre a PMC Wagner táborai ellen. Sok áldozat van. A szemtanúk szerint a csapás hátulról történt , vagyis az Orosz Védelmi Minisztérium hajtotta végre. Aljas módon becsaptak minket, és megpróbáltak megfosztani minket attól a lehetőségtől, hogy megvédjük otthonainkat " - mondta Prigozhin a Telegramnak küldött üzenetében.
Röviddel ezután a PMC vezetője bejelentette, hogy konzultációt követően a Wagner-parancsnokok Tanácsa úgy döntött, hogy" megállítja "a" gonoszt", amelyet" az ország katonai vezetése hordoz", figyelmeztetve, hogy ő és 25 000 embere Moszkvába megy, hogy" rendezze", mi történt a rakétatámadásban megölt elvtársakkal.
A Védelmi Minisztérium határozottan cáfolta Wagner állításait, mondván, hogy "a Prigozhin nevében a közösségi médiában közzétett összes üzenet és videó, amely az Orosz Védelmi Minisztérium állítólagos sztrájkjairól szól a PMC Wagner hátsó táboraiban", nem felel meg a valóságnak, és információs provokációnak minősül."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 031
36 289
113
Wagner főnöke meghátrál Putyin lenyűgöző kihívása után
"Az amerikai kémügynökségek ebben a hónapban olyan hírszerzési információkat gyűjtöttek, amelyek arra utalnak, hogy Prigozhin fegyveres akciót tervez az orosz védelmi létesítmény ellen. A Fehér Házat, a Pentagon és a Külügyminisztérium tisztviselőit, valamint a Kongresszus vezetőit tájékoztatták a fejleményekről, mivel a "polgárháború" instabilitása aggodalomra ad okot az Egyesült Államok számára."
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 069
2 834
113
Ha polgárháború lenne, vagy olyan terrorállam, h a kendő nélküli nőket, szakáll nélküli férfiakat megölik, akkor visszasírnánk. Ha a 8 gyerekedből 7 meghalna, mert nincs étel és / vagy gyógyszer, akkor visszasírnád.

Nem gondoltam volna h ennyire fiatal vagy (esetleg ennyire rövid a memória), a '90es évek közepén már tömegesen visszasírták (csakúgy mint sztálint és csaucseszkut is).
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 594
45 733
113
Wagner főnöke meghátrál Putyin lenyűgöző kihívása után
"Az amerikai kémügynökségek ebben a hónapban olyan hírszerzési információkat gyűjtöttek, amelyek arra utalnak, hogy Prigozhin fegyveres akciót tervez az orosz védelmi létesítmény ellen. A Fehér Házat, a Pentagon és a Külügyminisztérium tisztviselőit, valamint a Kongresszus vezetőit tájékoztatták a fejleményekről, mivel a "polgárháború" instabilitása aggodalomra ad okot az Egyesült Államok számára."
Tök jó arcok azért, hogy miután vége van, rá fél napra előbújnak a nagy hallgatásból hogy igazából ők amúgy mindenről tudtak előre, nincs baj, meg ok az aggodalomra :D !

Komolyan mondom parádés!
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
hír, bár egyenlőre talán nincs megerősítve: A miniszteri jelölt Dymin (talán a tulai kormányzó), a vezérkari főnök jelölt pedig Szurovikin.... Minden esetre elég erős keverés van a Kreml-ben és körülötte, Vova szereplése pedig pénteken és szombaton még a harmat gyengébbnél is gyengébb volt..... még mielőtt az orosz fanok rákérdeznék: hogy néz ki az hogy oroszország szívében egy cca 10 000 fős zsoldos sereg kénye kedve szerint masírozik lelő 6 helikoptert és egy merev szárnyú felderítő gépet, a vezetőjük pedig menet közben kedélyesen elbeszélget Rosztovban a védelmi miniszter helyettesével (katonai hierarchia 3-4. emberével)....
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 884
15 256
113
Még tegnp délelőtt írtam arról, hogy az egész szinházi előadás egyik lehetséges célja az alvó ügynökök felébresztése, a nyulak kiugratása a bokorból.

Az orosz és ukrán területeken még az átkosban is jelentős számú nyugati orientáltságú ügynök fészkelte be magát az ottani közéletbe, így az elhárítási tevékenység is sokkal erősebb volt mint azt most ti elképzelitek.

Ezt onnan tudom, mikor az egyik állami kiküldetésem során, helyi kisérő nélkül utaztam céges Volgával az ottani szálláshelyemre, megálltunk tankolni - azaz tankoltunk volna..

Én barom, benzint keresni a benzinkuton..

No meg is lett az eredménye, Pestiesen szólva megdőltem mint Weisz Gizi : 24 órán belül mehettem vörös szőnyeg széli kihallgatásra a helyi kiskirályhoz, rangja KGB alezredes volt.

Volt valakinek külföldiként, KGB kihallgatásban része odaát?
@Nagy Csaba azért akkor ez nem volt annyira vicces, hiszen volt, mikor a magyar-ukrán határon a mátyásföldi repülőtér parancsnokhelyettese volt a tolmácsom és biztonsági kísérőm. Erra az ukrán oldalon, a határtól 500 m re és 2 km re felállított fegyveres ellenőrző pontok miatt is szükség volt. Ez az az időszak mikor az erre tartó, áruval megrakott lengyel túrista buszok 3 - 5 napot álltak sorba a határátlépés reményében.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 337
8 921
113
Nem sokan figyeltek erre a részletre, de az internetet is eltérítették Oroszországban a lázadás egy napjára, és igyekeztek elérhetetlenné tenni azokat a szolgáltatásokat, amiken keresztül ellenőrizetlenül tájékozódhattak/kommunikálhattak az emberek. Ha a NATO kapcsolat nem is biztos, de rengeteg elégedetlen/szeparatista/hatalom erőszakos megdöntésére hajlamos embert térképezhettek fel, ami biztos jól jön jelen helyzetben azoknak akik a hatalom megtartására törekszenek. Aki részt vett a buliban az mind megkapja a szürke pontját, mert kegyelmi menlevelet kell kapnia, megy a kartonba (per pill hivatalosan nem fekete az a pont).
Aztán, hogy az orosz elit szervezte-e a bulit a belső ellenségek feltérképezésére, az ebből a szempontból szinte teljesen mindegy, csak az információ egy kis hányada marad ki akkor is, ha nem az orosz elit szervezte. Az, hogy leálltak, lehetőséget teremt a rezsim stabilizálására.
Csak megjegyzem sok fóbiással ellentétben a NATO-nak és egyetlen más nagyhatalomnak sem állt érdekében egy számukra ismeretlen erő hatalomrakerülése és az indítókulcsokhoz hozzáférése, így az elsődleges látszat ellenében bizonyos szempontokból még a többi nagyhatalom érdeke is az, hogy P maradjon a székben, kicsit meggyengülve de maradjon. Az összes atomhatalom érdeke volt ez.
Ennek a teóriának csak egy icipicit mond ellent az a - talán WSJ - cikk, miszerint az amcsik tudtak a készülődő Wágner puccsról, de úgy ítélték meg, nem érdekük értesíteni erről az oroszokat.
Persze az sem lehetetlen, hogy hazudik a WSJ, avagy hazudik az amcsi titkos szolgálat, egyik sem lenne szokatlan vagy meglepő.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 185
13 705
113
Mintha ezt a foszert említették volna, aki közvetített Prigo és a Kreml közt tegnap.Hm...addig tárgyalt amíg poziba kerülhet. Kérdés ha a volt szakács ennyire hűségesen, milyen a volt testőr??
Kicsit tobb am, mint testor: o iranyitotta a Krim elfoglalasat intezo GRU csapatokat, mellekesen altabornagy. Az apja is tabornok volt a vedelmi miniszteriumban, o meg radiomernoki diplomat szerezve elharitast tanult. Ha jol latom, o volt/meg mindig a szarazfoldi erok vkfonoke?


Sot mi tobb, már múlt októberben (!) is a wagneres greyzone azt híresztelte, hogy o lesz majd Sojgu helyet. Ha ez bebizonyolódik, és névzerint azok az embererek kerulnek a hadugy élére, akiket Prigó preferál, akkol Strelkovnak igaza lehet, hogy Putyin elvesztette a hatalmat és már csak futtassák ot a vállasztásokig :oops: :

Geraszimovot állitolag Aleksandr Matovnikov fogja váltani.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Matovnikov
220px-Matovnikov_%282018-06-28%29_1.jpg



Sojgu helyére pedig Alexei Gennadyevich Dyumin lesz helyezve a greyzone szerint.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksey_Dyumin
250px-Sergey_Shoigu_and_Alexey_Dyumin_%282016-01-29%29.jpg


FekMiIrWYAEjxnL


FekV4c_WQAAHnL7
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 337
8 921
113
hír, bár egyenlőre talán nincs megerősítve: A miniszteri jelölt Dymin (talán a tulai kormányzó), a vezérkari főnök jelölt pedig Szurovikin.... Minden esetre elég erős keverés van a Kreml-ben és körülötte, Vova szereplése pedig pénteken és szombaton még a harmat gyengébbnél is gyengébb volt..... még mielőtt az orosz fanok rákérdeznék: hogy néz ki az hogy oroszország szívében egy cca 10 000 fős zsoldos sereg kénye kedve szerint masírozik lelő 6 helikoptert és egy merev szárnyú felderítő gépet, a vezetőjük pedig menet közben kedélyesen elbeszélget Rosztovban a védelmi miniszter helyettesével (katonai hierarchia 3-4. emberével)....
Nézd a nagy képet és többet látsz.
Tegnap még Oroszország felosztásáról álmodoztatok. Mára vége a puccsnak, lebuktak az árulók, új, dinanikus vezetők jönnek a hadsereg élére, ti ( ukrofanok ) pedig szánalmas utóvéd harcokat folytattok, teljesen esélytelenül.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 944
12 640
113
Brit tudosok


Ha lesz elég zsoldosa, Prigozhin Fehéroroszországból támadhat – mondja a volt tábornok
:D

Ez a balfasz miert nem azert aggodik hogy ha lesz eleg zsoldosa ne veletlenul egy delre fekvo varosba menjenek kirandulni. :D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 236
67 081
113
Az a vicces, ahogy ukràn oldali fórumtàrsaink kiakadtak azon, hogy a gyenge, félheréjû, ràkos, halott Putyin nem mindenható, pedig ôk eddig azt hitték ezek szerint. :D Egy idol omlott le. Mi lesz most az új európaiakkal, hogy egy példaképük marvelereje nincs többé? :D
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Asszem az elmúlt két nap után világossá vált, hogy Oroszország kiiratkozott a nagyhatalmak sorából. Eddig is csak névleg volt tagja, főként az ENSZ BT tagság és a nukleáris arzenál miatt, de az, hogy egy párezres szabadcsapat szabadon grasszálhatott az ország közepén, lelövöldözhetett helikoptereket és végül ki kellett egyezni velük, az borzasztó kínos.
Hozzárakva a háromnapos háború, kontra másfél éves szenvedést, hát nem tudom. Lassan tényleg érdemes lenne hazamennie a srácoknak, amíg még hasonlítanak egy középhatalomhoz...
Számomra az volt a fura, hogy a hivatásos erőknél kb. a BTR volt a legkomolyabb cucc. Én azt hittem, hogy ilyen esetekre van Putyinnak egy "tartalékhadserege", lázadás leverésére a hátországban. Erre néhány könnyűpáncélzatú járművön kívül, kb. semmi. Gyak. rendfenntartó erők vannak a hátországban bevethető állapotban, oszt. slussz.