[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

P

Pogány

Guest
Éés tulajdonképpen igen.
Màrmint gondolom akkor hirtelen a levegô csupa veszedelem felülrôl is, de nyuszibusznak mekkora felsô védelme van?

Szóval amúgy ha csak taxi kell, akkor bezony belemezelt ural lenne a gazdasàgosan elveszthetô terepjàró két rajt elszàllítva, kirakva..., mert ugyanolyan védtelen jószerével.

Vagy szétpàncélozott, felfegyverzett, aps-sel védett gép kell, de az meg nem taxi. Mégha apc és ifv közti àllapot is.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
748
2 873
93
Játmű kell, de annyi IFV-re nincs pénz amennyi kéne.
Értem szóval a kategória semmit nem ér de "jobb mint gyalog" ... Az ember az érték a gépben abból van igazán kevés... Vegyünk IFV-t és kész. :) Persze az én véleményem nem mérvadó még csak honvédelmi miniszter sem vagyok ( itt jegyezném meg ,hogy igény lenne rá) :oops:

• Vicces
Reactions: Negan

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 021
140 722
113
Értem szóval a kategória semmit nem ér de "jobb mint gyalog" ... Az ember az érték a gépben abból van igazán kevés... Vegyünk IFV-t és kész. :) Persze az én véleményem nem mérvadó még csak honvédelmi miniszter sem vagyok ( itt jegyezném meg ,hogy igény lenne rá) :oops:
Csúnyát mondok, de dudit nem igazán érdemes figyelembe venned ebben a kérdésben mert kizárólag a végletekben tud gondolkodni technikai vonalon.

T

Törölt tag

Guest
Egy dolgot ne felejts el: ha valaki most azt mondja, hogy veszünk még 100-150 Lynx-et akkor APC-t nemhogy 6x6-osat, de semmilyet nem veszünk mert nem marad egy fillérünk sem rá.
Ó azt a 100-150 extra Lynxet nem most kell berendelni. A mostani csomagot is csak 2029-ig kell befejezniük. Addig elmókolgatnak ezekkel.
Az APC program ennél sokkal sürgősebb lenne....meg a kerekes tábori és rakéta tüzérség. Meg végre a török 4x4-es program beröffentése.
Én azt gondolom/remélem, hogy idén talán ebből az utóbbiak végre elindulnak. Az APC meg legkésőbb jövőre.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
748
2 873
93
Csúnyát mondok, de dudit nem igazán érdemes figyelembe venned ebben a kérdésben mert kizárólag a végletekben tud gondolkodni technikai vonalon.
Meggyőzhető vagyok :D Csúnyán mondva a te "szakmád" :) (Igen szerintem is hivatás nem kell belekötni)

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 259
113
Màrmint gondolom akkor hirtelen a levegô csupa veszedelem felülrôl is, de nyuszibusznak mekkora felsô védelme van?

Szóval amúgy ha csak taxi kell, akkor bezony belemezelt ural lenne a gazdasàgosan elveszthetô terepjàró két rajt elszàllítva, kirakva..., mert ugyanolyan védtelen jószerével.

Vagy szétpàncélozott, felfegyverzett, aps-sel védett gép kell, de az meg nem taxi. Mégha apc és ifv közti àllapot is.
Jó az Ural plató, legalabb kirepulsz, nem maradsz benn.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 587
36 165
113

A búrokra mindig számithatsz:D
a38a0fce93947f067952f8bdb287b07f.jpg

Casspir Mk6-ami egy belemezelt Ural

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 402
14 764
113
.

A magyar haderő esetében tragikusan hiányzó "támogató-szerep"re a BTR-jeink a "harcolókat-támogató" szerepben tökéletes lenne:
  • aknavető,
  • drón indító-oprator,
  • drónos-felderítő/drón-elharító,,
  • rakétatüzér/sorozatvető,
  • vontatott-tüzérség,
  • ...

... szerepekben!

A BTR-es dologhoz háttérinfó: az ismét egy utód nélkül kivont harc-eszköz, ami "mások" esetében=>"haza-árulósan kivont" dolog volt
:mad:
!!!
Ez esetben teljes a "lapítás" a szóhoz-jutó szakértők esetében: vajon miért is van ez a "csend" erről???

Visszatérve a meglévő lehetőséghez: Korábban ki lett LEGO-zva a "Hogyan legyen kb. 400 LE-sre, +20(+) tonnásra modernzálva a BTR" téma polgári elemekből 50e$-ból!

Ezekre, ennek 10-20(+) szorosáért lehet venni használtat is, újjat meg még+ milliók, még +évek!

Majd amikor a társadalom veszi a fáradságot/merészséget, hogy egy választási-eredményes figyelmeztetést ad a "megint-meg-kell-mentenünk a Mindent-is" hangoztató látszat-politikának, akkor/és-csak-akkor lesz egy valós lépés ezen a téren!

Addig meg rágcsálhatjuk ezt a gumicsontot is! :hadonaszos:

Agytornának ez sem rossz, de a "végén" durva-minuszos a társadalmi, +családi egyenleg az ilyen "struccos-társadalmak/-nemzetek" számára!
... a töri-könyv alapján LMezve/összegezve!

.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 278
13 529
113
Egy dolgot ne felejts el: ha valaki most azt mondja, hogy veszünk még 100-150 Lynx-et akkor APC-t nemhogy 6x6-osat, de semmilyet nem veszünk mert nem marad egy fillérünk sem rá.

Ó azt a 100-150 extra Lynxet nem most kell berendelni. A mostani csomagot is csak 2029-ig kell befejezniük. Addig elmókolgatnak ezekkel.
Az APC program ennél sokkal sürgősebb lenne....meg a kerekes tábori és rakéta tüzérség. Meg végre a török 4x4-es program beröffentése.
Én azt gondolom/remélem, hogy idén talán ebből az utóbbiak végre elindulnak. Az APC meg legkésőbb jövőre.

10 millió $-os darabárral számolva 150 további KF-41 510 mrd forint lenne. Az már tényleg pénz, bakker.
Kb. a teljes stadion-dili.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 402
14 764
113
10 millió $-os darabárral számolva 150 további KF-41 510 mrd forint lenne. Az már tényleg pénz, bakker.
Kb. a teljes stadion-dili.

Amikor a Német Leo 2 került 15m-ba, akkor a frisse(bbe)n LEGO-zott, + az adott területen/feladatnak jobban megfelelő Merkava került a harmadába!
A némethez képest a finnek szintén harmadából kihozták a saját kerekes APC/IFV-jeiket... :oops:

Nekünk ez az "olcsósított" IFV megint háromszoros áron sikeredett, mire megjön!
Az még "hab a tortán", hogy a németesített ár miatt nyomokba (sem) lesz meg mögé az összfegyvernemi támogatás!
Építünk tehát egy V.I.P.-haderőt, önálló alkalmazás lehetősége nélkül!!! Hmmm...
... Don 2.0 ??? @dudi , készülsz ???

U.I.: Ha/Talán/Végre "felhomályosodna" tévedhetetlen Helytartónk Vezérünk, akkor ideje lenne talán/végre megfizetni az elismerten sikeres izraeli LEGO-tudást( : Achzarit, Merkava, + hosszú lista...) és/vagy lemásolni a módszert!

U.I. 2.0: Úgy gondolom, hogy a körvonalazódó történelmi helyzetben az "Óperencián-túli" Partner/+ a "szöveségesei" miatt-- ezúttal nem lesz egy --a Horthy-éhoz hasonló-- békés, családi háttérbe-vonulás!

.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 056
2 232
113
Olvasom itt a sok hozzászólást s hogyan vitatkoztok. Én nem szeretnék vitatkozni senkivel mivel nem látom értelmét! DE Miért nem tudjuk megvenni olcsó pénzért a Bombe 6x6-t. :rolleyes:
toLEbbE.png

- APC-nek tökéletes! 3+8 legénységet tud szállítani! Egy raj kényelmesen el fér benne. Oldalt ott a nagy tároló rekeszek. Akna védelme a legjobb, 30mm-s gépágyú van rajta, RPG ellen véd. S végűl nem drága. Megtudnánk venni!! Ahogy olvastam, ugyan úgy hoznák az üzemet! Kulturált gép.
Az hogy nem német, hanem búr, a rossebet nem érdekli, nem puszílkózni akarunk velük. Nekünk a járgány a mérvadó! Mivel kell!!
- Mire tudjuk használni? Tessék megnézni:

AZvFjV6.png

- Ott az aknavetős, légvédelmi, lehet ambulanciás beteghordó világos környezetben, nem egy zárt sötét dobozba hurcolászod a betegeket, sérűlteket. Több mindenre fel lehetne használni ezt a gépet. A hátsó deszantajtót már mutattam a topikjában hogy a legjobb. Szóval abszolút nem értem meg hogy miért nem vesszük meg. APC-nek tökéletes.
Értem én hogy nem német cég, s nem lehet jó 3x-os áru üzletet kötni esetleg! Na de a katonáinknak meg kellene ám VAZE!! Mivel nincs nekik mivel közlekedni ám. Ott szorongnak a BTR-ben!!
- Németekre nem számíthatunk, nyakig vannak munkával! Ennek az árát nem tudom. Ám biztos hogy a török árak alatt van. Harcban is ki lett próbálva, valósak az állítások, amit írnak róla.
- Tessék elolvasni! :
gUUpkch.png

GnLd9dF.png

- Minden sarkon ilyen érzékelők!
Motor elől, ami elősegíti hogy hátul bőven legyen hely! A GKPK is elől a sofőr mellet kapott helyet így a rádió s navigálás az ő reszortja s a közvetlen irányítás.
- S mint ahogyan - (Negan) - is mondta lehet esetleg kérni 8x8-ban is.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 402
14 764
113
Olvasom itt a sok hozzászólást s hogyan vitatkoztok. Én nem szeretnék vitatkozni senkivel mivel nem látom értelmét! DE Miért nem tudjuk megvenni olcsó pénzért a Bombe 6x6-t. :rolleyes:
toLEbbE.png

- APC-nek tökéletes! 3+8 legénységet tud szállítani! Egy raj kényelmesen el fér benne. Oldalt ott a nagy tároló rekeszek. Akna védelme a legjobb, 30mm-s gépágyú van rajta, RPG ellen véd. S végűl nem drága. Megtudnánk venni!! Ahogy olvastam, ugyan úgy hoznák az üzemet! Kulturált gép.
Az hogy nem német, hanem búr, a rossebet nem érdekli, nem puszílkózni akarunk velük. Nekünk a járgány a mérvadó! Mivel kell!!
- Mire tudjuk használni? Tessék megnézni:

AZvFjV6.png

- Ott az aknavetős, légvédelmi, lehet ambulanciás beteghordó világos környezetben, nem egy zárt sötét dobozba hurcolászod a betegeket, sérűlteket. Több mindenre fel lehetne használni ezt a gépet. A hátsó deszantajtót már mutattam a topikjában hogy a legjobb. Szóval abszolút nem értem meg hogy miért nem vesszük meg. APC-nek tökéletes.
Értem én hogy nem német cég, s nem lehet jó 3x-os áru üzletet kötni esetleg! Na de a katonáinknak meg kellene ám VAZE!! Mivel nincs nekik mivel közlekedni ám. Ott szorongnak a BTR-ben!!
- Németekre nem számíthatunk, nyakig vannak munkával! Ennek az árát nem tudom. Ám biztos hogy a török árak alatt van. Harcban is ki lett próbálva, valósak az állítások, amit írnak róla.
- Tessék elolvasni! :
gUUpkch.png

GnLd9dF.png

- Minden sarkon ilyen érzékelők!
Motor elől, ami elősegíti hogy hátul bőven legyen hely! A GKPK is elől a sofőr mellet kapott helyet így a rádió s navigálás az ő reszortja s a közvetlen irányítás.
- S mint ahogyan - (Negan) - is mondta lehet esetleg kérni 8x8-ban is.

A piac törvényei alapján egy olyan vásárlónak ezen a területen:
  • akinek nincs az alku során felhozható saját fejlesztési képessége,
  • akinek nincs az alku során felhozható saját gyártási képessége,
  • akinek nincs saját, valós politikai akarata...

... annak esélye nincs bármelyik épeszű gyártótól a számára kedvezően beszerezni BÁRMIT is!

A politikai akarat gyorsan meg tudja teremteni az első kettőt!
Ha nincs politikai akarat, akkor pedig megvan a kifogás! Nicsak...

Van hazai példa --kivételt erősítő szabály-- a gyors probléma-megoldásra:
  • az internet-tüntetés után,
  • az erőszakszervezetek fizetés-rendezése --hiba-javítás-- évtizedek után.

... mindkét esetben komoly szavazat-vesztés kockázatát hozták ki az utólag kiszivárgott közvélemény kutatások! :eek:
Nicsak: megoldások 72 órán belül ... :oops:
Kivételesen nem a "vetítős", hanem valódi/igazi probléma-megoldás!!!

Aki ezeken a területen is VALÓS megoldás szeretne: szóljon, "négyszemközt" elárulom a megoldást!!! :oops:

.