Akkor ha nem lesz végül lassan kell a btr helyére valamiNa attól nem tartok.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor ha nem lesz végül lassan kell a btr helyére valamiNa attól nem tartok.
@krisss számaiból kiindulva:Pontosan. Errol beszelek @pöcshuszár - te valamiert $7M kore tetted a torokot is, a tornyot emlitve, de az mar eleve 30-as es eleve van ra integralva mindenfele szenzor, es $5M korul all meg, lasd a kazak rendelest.
Ha az az elso ARMA, akkor dobj ra $1M es ott az ARMA II, es van egy siman nyugati szinvonalu, legujabb torok 8x8 IFVd, Cat motorral stb. Ha a Gidranhoz hasonloan el tudod hozni a licenszet is, akkor meg pont megoldottuk az osszes letezo harcjarmu-igenyt a kovetkezo 30-40 evre hazai gyartassal. Mindez persze akkor, ha a Hitron valamiert nem hozna, amit varnak tole., mert akkor meg licenszdij sem lesz, sot, inkabb licenszelheto lesz.riss
miért ne lehetne Patria?Itt vagy nemet lesz, vagy török, Patria fix hogy nem szerintem.
Ez a dög nagy rács az oldalán eléggé gyenge pontnak tűnik...
Azok eljatszottak mar a becsuletuket Sanna Marinnal es a Nokiaval.miért ne lehetne Patria?
Német és török esélyesebb szerintem, de a finneket sem zárnám ki...
A svédek is "vérig sértettek" állítólag, aztán mégis CG, Barracuda meg Gripen...Azok eljatszottak mar a becsuletuket Sanna Marinnal es a Nokiaval.
Egy dolgot ne felejts el: ha valaki most azt mondja, hogy veszünk még 100-150 Lynx-et akkor APC-t nemhogy 6x6-osat, de semmilyet nem veszünk mert nem marad egy fillérünk sem rá.@krisss számaiból kiindulva:
Egy Boxer mostanában 10+M USD 30mm-es Lance 2 toronnyal. Ha azt olcsósítod a kb.: 40%-kal akkor 6 és 7M közé fog esni egy fullos török 8x8 30mm-es ágyúval felcicomázva.
Na ehhez képest kell egy 6x6-os CAVS-ot figyelembe venni, ahol az alapjármű 1M és erre egy távirányított M230LF gépágyúval felszerelt RC tornyot ha felteszel 1-2 ATGM-mel, akkor is meg kell hogy álljon az egész 3-3,5M USD-ből. És ebbe már egy APS is bele kell férjen!
Ott pl. egy sokkal egyszerűbb kiépítésű StrikeShieldet kell csak feltenni a gépre. Valahogy úgy, mint ahogy a Fuchs-ra is felszerelték:
Abban @dudinak igaza van, hogy a harcot megvívni nincs értelme nekünk másik kerekes platformot bevezetni. Arra ott a Lynx. Tessék szépen utánrendelni 100-150db-ot. Pláne ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a hasonló felszereltségű Lance tornyos Boxer és a Lynx között nincs hatalmas árkülönbözet.
Ezel a "csupaszseggű APC" nem azért vannak, hogy ők menjenek elől.
Tudod, hogy nekem nem a török származással van a bajom, hanem a kemény 8x8-as gépek még keményebb árával.
Korábban nem volt hatalmas különbség. Azonban a gyártók felismerték a piaci rést, és elkezdték kihozni az olcsó STANAG 3-4-es szintű 6x6-okat.
Ott a Guarani, ott a CAVS, ott a vannak a PARS 6x6, ott a Hanwha Tigon, vagy a szintén koreai K806, amelyiket most fognak megrendelni a lengyelek.
Az ukránok nem tudnak pl. elég páncélozott járművet kapni, mert olyan nagyok a veszteségeik. Egyszerűen egy ilyen jellegű tüzérségi túlsúlyos anyagháborúban ha biztosítani kell a katonák túlélését, akkor minél több ilyen páncélozott járművet kell megvenni, mert fogyóeszközök, amellett, hogy megvédik a szállított katonákat.
Szerintem török lesz,azon a vonalon van a ner...A svédek is "vérig sértettek" állítólag, aztán mégis CG, Barracuda meg Gripen...
Ha kormánynak az javasolják a szakik, hogy a Patria adja a legjobb árérték arányú csomagot, akkor az lesz!
(Nem azt mondom hogy Patriaé lesz a legjobb ajánlat, de ha igen akkor lehet még nálunk 6x6 meg AMV - annyira nagy feszültség nincs velük, hogy ki legyenek zárva.)
...es mivel te kozismerten jol ertesult vagy, ez sokat jelent.Szerintem az már nem lesz nálunk...
Azok eljatszottak mar a becsuletuket Sanna Marinnal es a Nokiaval.\\
Még egy keresztkérdés (a gazdasági részét szárójelbe helyezve )Nem.
A kerekes IFV és a láncos közt minimális az árkülönbség.
( Lásd a németek új boxer rendelése)
Na ha a törököktől veszed akkor akkor a fullra húzott kerekes 40%-al olcsóbb kb. Ha olcsóbbat akarsz venni meg harmad annyi és egész használható gépet kapsz.
Ezt én értem azt nem tudom hogy az APC egyáltalán kell e nekünkEgy dolgot ne felejts el: ha valaki most azt mondja, hogy veszünk még 100-150 Lynx-et akkor APC-t nemhogy 6x6-osat, de semmilyet nem veszünk mert nem marad egy fillérünk sem rá.
Hol?
Ehhez kepest $5.xM az ARMA 8x8 konkret ara, ehavi kazak uzlet, nincs mit rajta cicomazni, szoval nem.Ha azt olcsósítod a kb.: 40%-kal akkor 6 és 7M közé fog esni egy fullos török 8x8 30mm-es ágyúval felcicomázva.
Ami ugy mar $4-5M lesz, mert ugye akkor egy valag szenzor is kell, ami meg alapbol nincs APCn, viszont a torok IFVken is ott van.Na ehhez képest kell egy 6x6-os CAVS-ot figyelembe venni, ahol az alapjármű 1M és erre egy távirányított M230LF gépágyúval felszerelt RC tornyot ha felteszel 1-2 ATGM-mel, akkor is meg kell hogy álljon az egész 3-3,5M USD-ből. És ebbe már egy APS is bele kell férjen!
Ott pl. egy sokkal egyszerűbb kiépítésű StrikeShieldet kell csak feltenni a gépre. Valahogy úgy, mint ahogy a Fuchs-ra is felszerelték:
Egy ukran jellegu tomeghaboru nekunk eleve nem is opcio, nem is arra keszulunk...Abban @dudinak igaza van, hogy a harcot megvívni nincs értelme nekünk másik kerekes platformot bevezetni. Arra ott a Lynx. Tessék szépen utánrendelni 100-150db-ot. Pláne ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a hasonló felszereltségű Lance tornyos Boxer és a Lynx között nincs hatalmas árkülönbözet.
Ezel a "csupaszseggű APC" nem azért vannak, hogy ők menjenek elől.
Tudod, hogy nekem nem a török származással van a bajom, hanem a kemény 8x8-as gépek még keményebb árával.
Korábban nem volt hatalmas különbség. Azonban a gyártók felismerték a piaci rést, és elkezdték kihozni az olcsó STANAG 3-4-es szintű 6x6-okat.
Ott a Guarani, ott a CAVS, ott a vannak a PARS 6x6, ott a Hanwha Tigon, vagy a szintén koreai K806, amelyiket most fognak megrendelni a lengyelek.
Az ukránok nem tudnak pl. elég páncélozott járművet kapni, mert olyan nagyok a veszteségeik. Egyszerűen egy ilyen jellegű tüzérségi túlsúlyos anyagháborúban ha biztosítani kell a katonák túlélését, akkor minél több ilyen páncélozott járművet kell megvenni, mert fogyóeszközök, amellett, hogy megvédik a szállított katonákat.
A választék egy olcsóbb de értelmezhető APC vagy pedig uralplató.Még egy keresztkérdés (a gazdasági részét szárójelbe helyezve )
Ezt én értem azt nem tudom hogy az APC egyáltalán kell e nekünkHa kell kell nem kötök bele csak nekem elég halandónak tűnik a járgány
![]()
Most vették a németek.
Ha pàncélozzàk az uralplatót meg az ural hasàt akkor el tud vinni két rajt ugyanoda?A választék egy olcsóbb de értelmezhető APC vagy pedig uralplató.
De nem $10M felett, es ugye naluk vagy 25-30% az eddig total elsporolt spare parts es hasonlok. Eddig az elmebeteg nemet miniszterium akkor rendelt mindenhez alkatreszt, amikor leallt valami, egeszen elkepeszto degeneralt sporolas ment mindenen.Most vették a németek.
100 db boxer heavy weapon carrier verzióban.
10 millió kb/ db.
Háááát nem annyira sajnos. 2 éve annyi lett volna...De nem $10M felett, es ugye naluk vagy 25-30% az eddig total elsporolt spare parts es hasonlok. Eddig az elmebeteg nemet miniszterium akkor rendelt mindenhez alkatreszt, amikor leallt valami, egeszen elkepeszto degeneralt sporolas ment mindenen.
A $10M el tudom kepzelni esetleg igy, de normals esetben szerintem supporttal stb ugy $8M korul lehet.
Játmű kell, de annyi IFV-re nincs pénz amennyi kéne.Még egy keresztkérdés (a gazdasági részét szárójelbe helyezve )
Ezt én értem azt nem tudom hogy az APC egyáltalán kell e nekünkHa kell kell nem kötök bele csak nekem elég halandónak tűnik a járgány
![]()
Sőt a felpáncélozott currus buszok még 4-et isHa pàncélozzàk az uralplatót meg az ural hasàt akkor el tud vinni két rajt ugyanoda?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..