BMP -1, -2, -3

De ez az M jelző óta amúgy is megvolt nem ? És igazából a tizenéve kész M változatot gyártják akkor most?
Volt vagy 3 fajta M változat, ez a Tesco gazdaságos az egyik amit 2015-ben mutattak be és eddig nem gyártották, hisz nem nagyon látott még senki a fronton rácsos BMP-3-at.

• Tetszik
Reactions: Pogány
De ez az M jelző óta amúgy is megvolt nem ? És igazából a tizenéve kész M változatot gyártják akkor most?

A hőkamera más, ez a két lencsés csukható fedelű. Be is mitatják.
Ez a fajta acélpáncél+rács nem volt gyártásban így egyben, tudtommal.
Az emirátusok BMP-i úszódobozos+rácsos megoldást kaptak.
A motor+váltó viszont alap M tartozék.
Lényegében ez egy olcsó, gyorsan gyártható M modifikáció.
Szerintem az alap hibákat orvosolja. Én csak azt nem értem, hogy eddig miért nem ezt gyártották/rendelték.
Sőt, miért nem az Emirátusi verziót. Az is az ő munkájuk. Vagyis már 1 éve nyomhatnák azt a verziót a frontra ha akarnák.

Ugyan úgy nem értem, miért tartott eddig, hogy a BMP-2 oldalvédelmet kapjon. Ott van a D csomag 30+ éve.
Most kapott kicsit csinosabb, úszódobozost ráccsal. Persze, jobb ez, de minek vártunk rá 1 évet...

Én azért örülök neki, hogy így bele lendültek. Tetszett a videó, meg, hogy végre olyan verziót gyártanak, ami életképesebb.

BMP-2 és BMP-3 összevetése a Bradleyvel...a BMP-3 oldalát 12,7mm-es Browning is átlövi...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: fip7
BMP-2 és BMP-3 összevetése a Bradleyvel...a BMP-3 oldalát 12,7mm-es Browning is átlövi...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha 4-5-ször annyi van/lehet belőle --az ára miatt bőven--, akkor hogy a *X@+-ba kerül az oldalába??? :oops:

Tudod, az az olasz "Monte-kukori": Pénz, +pénz, +pénz...

Ha 4-5-ször annyi van/lehet belőle --az ára miatt bőven--, akkor hogy a *X@+-ba kerül az oldalába??? :oops:

Tudod, az az olasz "Monte-kukori": Pénz, +pénz, +pénz...

Most afölött elegánsan lépjünk át, hogy látván hogy támadják az orosz haditechnikát szükségét érezted, hogy rohanj és megvédd őket...

Na... Ha az árat felhozod, akkor nyilván globálisabban nézed a dolgot, nem leszűkítve az ukrajnai konfliktusra. Az alábbi dolgok azért eszébe jutnak az embernek:

• Ha 4-5-ször annyi pénzed van, akkor a 4-5-szörös ár nem feltétlenül gond.
  • Lokálisan nem tudsz tetszőleges túlerőt képezni.
  • Az egész koncepciót kell nézni, a többi fegyverrel együtt alkalmazva.

Egyébként a BMP-3-ból az oroszoknak valami 600-800 db-juk lehet. Az amerikaiaknak Bradley-ből 6000-6500 db. Persze jön akkor, hogy van ám BMP-2 is. Igen, 4000-5000 db max. És gyengébb mint a BMP-3-as. Az erősen kérdéses állapotú és amúgy is még gyengébb képességű 7000-8000 db BMP-1-et is hozzáad még mindig csak kétszer annyi BMP-je van az oroszoknak, mint Bradley az USA-nak. A minőség meg...

Ha egy kicsit visszalapozol könnyen meg tudod mi ez ügyben a helyzet.
A BMP-2/3-hoz van kiegészítő páncélzat erre az esetre az 1980-as évek óta!
40 éve van rá technika, használják is, jelenleg is 12.7 mm-s lőszerek elleni védelemmel gyártják a harcjárműveket.
Remélem egyszer majd eljut nyugatra is az infó, meg hozzátok is. 40 év ehhez nem volt elég. :rolleyes:

Egyébként a BMP-3-ból az oroszoknak valami 600-800 db-juk lehet. Az amerikaiaknak Bradley-ből 6000-6500 db. Persze jön akkor, hogy van ám BMP-2 is. Igen, 4000-5000 db max. És gyengébb mint a BMP-3-as. Az erősen kérdéses állapotú és amúgy is még gyengébb képességű 7000-8000 db BMP-1-et is hozzáad még mindig csak kétszer annyi BMP-je van az oroszoknak, mint Bradley az USA-nak. A minőség meg...

Hol van az USA-nak 6000 db bevethető Bradley-e? o_O
Ilyen alapon az oroszoknak van 11000 db bevethető BMP-2-ese XD
A szándékosan hazug számisztikád helyet, a valóság:
USA: 2023 Augusztusában 1420 db M2 Bradley-vel rendelkezett.
Oroszok: Háború előtt szolgálatban volt 1800+ db BMP-2-es.
Mind két típusnál folyamatos a beszerzés. Lásd.
Kurgan gyári videót, ahol az elfekvő (papíron) 6000+ db-ból építenek új gépeket a régi BMP-2-őkből.
És az USA-ban is 473 db M2A4-es modifikációt rendeltek 2018-ban. Ezek beszállítása is folyamatos. Gondolom ezért tudtak ilyen számban adakozni ukrajnának.

Csak, hogy az oroszoknak e mellet volt még 700+ db BMP-3-asuk is. A BMP-3-as gyártása is folyamatos!
Senki sem tudja mennyi BMP-2/3 lehet jelenleg rendszerben, de nem úgy néz ki, hogy elfogynának...

.

A BMP-t még mindig, mindenki a születése-kori (valóban) papír-tigrisként emlegeti, holott maguk az oroszok is vagy fél tucat 20t körülire modernizálást mutattak be! Ezek a jóval kisebb teknő és nem sokkal rosszabb ergonómia/kényelem rovására jóval nagyobb biztonságot adnak, mint az agyonhallgatott gyerekbetegségekkel határidő-csúszkálós LYNX-eink. Mindezt a jobb passzív védelmet tudják GOMBOKÉRT a 20(+9t körüli BMP-k, alig rosszabb mobilitással, sokszoros Mennyiséggel!

U.I.: Az egy másik tény, hogy ezek árát is ellopták orosz-hagyományosan! Mi Uniós/Jóindulatosan ez ki(német-)pénz-szivattyúzzúk! Mennyiben vagyunk a jobbak??? :confused: :eek: :oops:

Még észrevenni sem meri venni a 12+ év alatt "struccosított" magyar társadalom!

U.I. 2.0: Mialatt írtam, @fip7 is reagált a finoman kategorizálok: óvodás szintű, ritka nagy "tsatsiságok" sokadik ismétlésére.

.

.

A BMP-t még mindig, mindenki a születése-kori (valóban) papír-tigrisként emlegeti, holott maguk az oroszok is vagy fél tucat 20t körülire modernizálást mutattak be! Ezek a jóval kisebb teknő és nem sokkal rosszabb ergonómia/kényelem rovására jóval nagyobb biztonságot adnak, mint az agyonhallgatott gyerekbetegségekkel határidő-csúszkálós LYNX-eink. Mindezt a jobb passzív védelmet tudják GOMBOKÉRT a 20(+9t körüli BMP-k, alig rosszabb mobilitással, sokszoros Mennyiséggel!

U.I.: Az egy másik tény, hogy ezek árát is ellopták orosz-hagyományosan! Mi Uniós/Jóindulatosan ez ki(német-)pénz-szivattyúzzúk! Mennyiben vagyunk a jobbak??? :confused: :eek: :oops:

Még észrevenni sem meri venni a 12+ év alatt "struccosított" magyar társadalom!

U.I. 2.0: Mialatt írtam, @fip7 is reagált a finoman kategorizálok: óvodás szintű, ritka nagy "tsatsiságok" sokadik ismétlésére.

.
Hol vannak ezek a 20 tonnás páncélos szörnyetegek?

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Hol vannak ezek a 20 tonnás páncélos szörnyetegek?

A fronton ;)
A BMP-3 alapból 18.7 tonna :rolleyes:
4 tonnányi plusz páncélt bír el a futómű.
Magyarán a BMP-3 üres tömege 18.7-22.7 tonnáig terjedhet.
iu

Csak a BMP-3 nem BMP-2...

Sosincs benned annyi elegancia, hogy beismerd: "Ezt most benéztem! "
Helyette mindig jön ez a mismásolás....

Jah és csak a fronton nem angyon láttunk még ebből túl sokat. Így hirtelen én egyre sem emlékszem.

És mióta vagy az ukrán fronton? :D

De inkább ne is válaszolj semmire. Egyre nívótlanabb vagy, sajnos :(

Sosincs benned annyi elegancia, hogy beismerd: "Ezt most benéztem! "
Helyette mindig jön ez a mismásolás....

És mióta vagy az ukrán fronton? :D

De inkább ne is válaszolj semmire. Egyre nívótlanabb vagy, sajnos :(
Semmit nem néztem de, te beszélsz teljesen másról.

Nem vagyok ott és te sem, de az elmúlt másfél év megmutatatta, hogy az oroszoknak semmit nem lehete elhinni, bemondásra!

Ez milyen formában ellenérv az állításomra?
Olyan ellenérv amit már már mindenki un itt a fórumon! A :hadonaszos: kirohanásaidat, meg a másik oldal lekicsinylése, ócsárlása. Ez megváltoztat szerinted valamit? Nem a témának megfelelően előre mozdítod a fórumot, hanem szétvagdalod a magad ízlése szerint! No csak ez a baja mindenkinek veled. Nem bántalak, csak próbáltam tükröt tartani. Próbáld előre mozdítani a fórumot, te hogyan oldanád meg a gépek védelmét? Nagy a tudásod tessék, mutass példát! Engem a gépek érdekelnek!

Egy kis érdekesség hogy a témánál maradjunk.

3ioNzug.png

zpb1NtW.png

jZoUWtN.png

bSFyWYp.png

- Nos vannak még hiányosságok amit én másképpen oldanék meg, ám haladunk.