[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Ha valakit érdekel, ez a Krivoj Rog melletti légibázison történt, és az oroszok tényleg kb 70 km-re vannak legközelebb hozzá (úgy tudtuk, a Lancet-3 eddig kb 40km-ig volt jó):
9NuJOWyZ_o.jpg


Ami külön érdekes, hogy a Lancet (amennyiben tényleg DDNy irányból közelített kb a fent látható útvonalon) tett egy kört a reptér felett, és végül északról találta meg a MiGet:
B2wFR7jC_o.jpg

De miért nem iráni drónokkal támadják a repülőtereket és a rajta tárolt repülőket.
Vagy épp miért nem SatNav-os rakétatürérséggel (Uragan és Tornado-S)
Azokról semmi videóanyagot nem lehet látni.
 
  • Tetszik
Reactions: Mark1993 and cirqle

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 055
113
De miért nem iráni drónokkal támadják a repülőtereket és a rajta tárolt repülőket.
Vagy épp miért nem SatNav-os rakétatürérséggel (Uragan és Tornado-S)
Azokról semmi videóanyagot nem lehet látni.
Először is egy kis javítás, mert kifutottam a szerkesztési időből: Krivoj Roghoz képest a legközelebbi pont a fronton természetesen D-DK irányban van :)

Az Shahed/Geran pontatlanabb (/zavarhatóbb, mert GNSS rávezetése van), meg pont ilyen könnyen mozdítható eszközökre annyira nem jó eszköz - időben észlelik, odébbtolják a gépeket, stb.
A Lancet viszont olcsó, és most már - úgy tűnik - értelmes hatótávval is bír.
Szerintem az emlegetett nagyobb hatótávú rakétatüzérségnél is olcsóbb.

Azt nem egészen értem, hogy ennyire nehéz zavarni vagy csak szerencséjük volt, mindenesetre egy Orlan is ott repült Krivoj Rognál, ami megint csak felvet kérdéseket (pl lehet, hogy nemsokára egy-két UCASt is odaküldenek az oroszok?).

Az meg szerintem egész jó tulajdonsága a Lancetnek, hogy az oroszok láthatóan lassúcska műveleti felderítését kompenzálja azzal, hogy a kezelő tud saját maga is felderíteni és célt választani magának. Ilyen reptér típusú céloknál ez nagyon jól jön.

Ilyen hatótávval talán végre látunk égő HIMARSokat is.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 643
16 534
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 584
45 648
113
De miért nem iráni drónokkal támadják a repülőtereket és a rajta tárolt repülőket.
Vagy épp miért nem SatNav-os rakétatürérséggel (Uragan és Tornado-S)
Azokról semmi videóanyagot nem lehet látni.
A legtriviálisabb válasz az lehet, hogy a lancet tv kamera alapján vezeti magát célra, így minden egyes találatról azonnal van video, a többi felsoroltnál meg ez nem így van. Illetve ha egy beszivárgó egység indította közelről, nem 70 km-ről, ez tud a levegőben várakozni kellő ideig, míg jön egy ilyen lehetőség, a Tornado-t nem tudják egy pick up csomagtartójában különlegesek közel vinni.

Nekem ezek a tippeim, nem az hogy nincs belőlük.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 789
113
Az orosz hadsereg megkezdte az offenzíva új szakaszát

Számos ukrán forrás arról számol be, hogy az orosz hadsereg egységei új offenzívát indítottak Kupjanszk irányában. Az orosz fegyveres erők különösen Szinkovka és Petropavlovka települések térségében indítottak nagyszabású támadást. Ezen a területen az orosz katonáknak sikerült átvenniük az irányítást a kijevi rezsim fegyvereseinek több mint tíz fellegvára felett.



Azt is közölték, hogy a harkovi régióbeli Kupjanszk városában teljesen megsemmisült az Oszkol folyón átívelő központi híd.
A kupjanszki ukrán igazgatás jelentése szerint egy kupjanszki hidat megsemmisítő irányított bomba megsemmisített egy autót is hat önkéntessel.
Egyes források azt sugallják, hogy új típusú légibombákat használtak a harci érintkezési vonal északi szakaszán lévő hidak támadására. Zaporozsje irányában új nehéz, állítható bombákat is elkezdtek használni.



Előző nap légicsapások segítségével megsemmisítették a Zserebet folyón átvezető átkelőhelyeket Nyevszkoje és Makejevka településeken, amelyek az ukrán hadsereg tartalékainak Kupjanszk és Szvatovszk irányába történő átszállítására szolgáltak.

Korábban arról számoltak be, hogy az ukrán hatóságok megtagadták tíz Leopard 1A5 tank átvételét, melyek használhatatlan műszaki állapotban voltak.

Mint a Der Spiegel német kiadvány beszámolt róla, az ukrán fél értesítette a német védelmi minisztérium képviselőit, hogy a Lengyelországba érkezett német harcjárművek javításra szorulnak, amelyhez Kijevnek nincs képzett műszaki személyzete és kellő számú alkatrésze.



Lengyel elnök üzeni: Ha az ukrán hatóságok be akarnak perelni minket, ne felejtsék el, hogy a katonai segélyek fő tranzitja Lengyelországon keresztül történik.




Szörnyű felvételek: Az ukrán CAESAR 8x8-as löveget Sikeresen megsemmisíti a kamikaze Lancet.



Irán által szállított orosz kamikaze drón "Shahed-136" felrobbantja Ukrajna radarállomását.



Boeing P-8A Poseidon a román tengerparton gyártja a hurkokat, lesz támadásocska a Krím ellen.
Simplicius elég jól elmagyarázza, hogy mi várható. Érdemes olvasgatni.

A ruszkik havi 40k önkéntessel számolnak, tehát, ha most van nekik 310k, ki lehet számolni hogy mikor lesz meg a haderő egy áttöréshez. Egyértelmű, hogy a legkevesebb veszteséggel akarnak nyerni. Ehhez egy tél még biztos kell. Tehát legkorábban is jövő késő tavasz.

Egyébként, ennek ellenére szeptember végére is jósolnak vmi orosz támadást, persze kimondottan csak előkészítő jelleggel. Meglátjuk.
Megláttuk. :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 491
46 795
113

Ukrajna „kompromisszumot” kínál Lengyelországnak, Magyarországnak és Szlovákiának a gabonaexportot illetően​

Miután a WTO-hoz keresetet nyújtott be Lengyelországgal, Magyarországgal és Szlovákiával szemben a gabonaexport miatt, Ukrajna „kompromisszumot” kínál nekik – mondta Shmygal miniszterelnök.
Kijev átadta az Európai Bizottságnak azt a cselekvési tervet, amely a gazdasági minisztérium ellenőrzésére irányul 4 mezőgazdasági termékcsoport 5 szomszédos EU-országba irányuló exportja felett.
Ezzel párhuzamosan „a 2023-as statisztikák alapján ezen országok barátságtalan fellépése ellen a kereskedelmi szférában diszkriminációellenes vizsgálat” indul, amelynek eredménye alapján Ukrajna dönthet a Lengyelországgal és Magyarországgal szembeni megtorló szankciókról.
Korábban arról szóltak, hogy megtilthatják a hagyma és az alma Lengyelországból, valamint az autók behozatalát Magyarországról.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695129327

Az amerikai vezérkar vezetője bejelentette az ukrán fegyveres erők téli offenzíváját​

Mark Milley, az Egyesült Államok Vezérkari Vezérkarának vezetője bejelentette az ukrán fegyveres erők „téli offenzíváját”.
„Az ukrán fegyveres erők nagyon lassan és nagyon céltudatosan haladnak előre, megőrizve a munkaerőt.
Minden kritikusnak elmondom, hogy még sok idő van addig, amíg az időjárás megfelelő marad a harci műveletekhez, sok harcképes erő van még.
Az ukránoknak pedig egyáltalán nem áll szándékukban megállni. Addig mennek, amíg el nem érik a végső célt.
Az ukránoknak nem áll szándékukban leállítani az ellenségeskedést télen” – mondta.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695148403

Duda lemondta Zelenszkijvel tervezett találkozóját az ENSZ-ben​

Lemondták a mai napra tervezett találkozót Duda és Zelensky elnökök között, akik New Yorkba utaztak az ENSZ Közgyűlésére.
Erről a lengyel Rzeczpospolita lap számolt be.
A cikkben a lengyel média igyekszik jó arcot adni egy rossz játékhoz, elmagyarázva a lemondás okait.
„Az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésén találkozót kellett volna tartani Vlagyimir Zelenszkij és Andrej Duda között. A lengyel elnök azonban azt mondta, hogy a többi találkozó ütemtervének változása miatt az esemény lekerült a napirendről” – áll a cikkben.
A kiadvány megjegyezte, hogy ezt a találkozót a Kijev és Varsó közötti feszültség miatt tartották fontosnak, miközben Lengyelország meghosszabbította az ukrán gabonára vonatkozó embargót.
Amint az Orosz Tavasz beszámolt , Duda korábban New Yorkban bírálta az ukrán hatóságok viselkedését, Ukrajnát egy vízbe fulladt emberhez hasonlítva, „aki a mélybe fogja rántani a segítőjét” .
Источник: https://rusvesna.su/news/1695182151

A helyzet a Rabotino-Verbovoye vonalon egy ejtőernyős naplójából

Tegnap az ellenség megtámadta az Orosz Fegyveres Erők parancsnoki állásait, és tüzérség, tarack és MLRS fedezékében támadásba lendült, valamint nagyszámú nyugati páncélozott járművet használt.
Az ukrán fegyveres erők Novoprokopovkából Verbovoj irányába küldték főerőiket, mivel a rabotinói oldali áttörést az orosz fegyveres erők ellentámadása állította meg.
Az offenzíva során az ellenség kis rohamcsoportokban próbálta áttörni az ejtőernyősök állásait.
Az előrenyomuló ellenséges erőket tüzérség, aknavető és páncéltörő rendszerek heves tüze fogadta.
Tegnap az ejtőernyősök körülbelül 7 felszerelést semmisítettek meg ezen a területen, beleértve a tankokat és a Bradley gyalogsági harcjárműveket.
Külön szeretnénk megjegyezni, hogy az ellenség harci erőinek felkészültsége lényegesen alacsonyabb. Valószínűleg a munkaerő sürgős feltöltése kevésbé tapasztalt harcosokkal van hatással.
A támadást visszaverték, helyi harcok folynak⚡️
Hamarosan BOLDOG VÉGE lesz a Kárpátoknak...Tudtad, hogy az egész Kárpát-ERDŐ, még a növekvő is, elkelt...A fő vásárlók Svédország és Ausztria...

Nem szoktam csúnyán beszélni, de most kedvem lenne hozzá!
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 939
12 611
113
Még a végén ebből is kihozzák hogy direkt az oroszoknak akarunk segíteni vele.
Gusztustalan ez a vezetői réteg, ezek nem maguktól ekkora nyomorékok tuti segítenek nekik.... mondjuk szerintem elsőre tiltsák meg a dizelolaj behozatalát magyarországról.... annyira várom hogy a lengyeleknek mikor lesz velük tele a tökük!! :)
De ezek eppen maguktol ekkora nyomorekok, es a nyugat jovoltabol megvannak a feltetelek hogy kimutassak a foguk feherjet.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Korábban arról szóltak, hogy megtilthatják a hagyma és az alma Lengyelországból, valamint az autók behozatalát Magyarországról.
Hmm, erről eszembe jut, amikor a cigány nyakig véresen, kék zöld foltosan de büszkén meséli: képzeljétek: megvertem egy skeanhadet!
Hogy történt?
Hát előbb gyomorral térden vertem, aztán hatszor lefejeltem a bakancsát.
Avagy ha nem veszitek meg a búzánkat, mi nem veszünk tőletek autót. Igaz eddig is évi kettőt vettünk, de ez nagyon fog fájni nektek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 501
18 082
113

Ukrajna „kompromisszumot” kínál Lengyelországnak, Magyarországnak és Szlovákiának a gabonaexportot illetően​

Miután a WTO-hoz keresetet nyújtott be Lengyelországgal, Magyarországgal és Szlovákiával szemben a gabonaexport miatt, Ukrajna „kompromisszumot” kínál nekik – mondta Shmygal miniszterelnök.
Kijev átadta az Európai Bizottságnak azt a cselekvési tervet, amely a gazdasági minisztérium ellenőrzésére irányul 4 mezőgazdasági termékcsoport 5 szomszédos EU-országba irányuló exportja felett.
Ezzel párhuzamosan „a 2023-as statisztikák alapján ezen országok barátságtalan fellépése ellen a kereskedelmi szférában diszkriminációellenes vizsgálat” indul, amelynek eredménye alapján Ukrajna dönthet a Lengyelországgal és Magyarországgal szembeni megtorló szankciókról.
Korábban arról szóltak, hogy megtilthatják a hagyma és az alma Lengyelországból, valamint az autók behozatalát Magyarországról.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695129327

Na és akkor ezek még nem is EU tagok. Mit művelnének ha bent lennének az unóban. Isten óvjon minket attól, hogy ezeket is felvegyék. Európa egyik legagresszívebb, legpofátlanabb nemzete. :hadonaszos::mad:
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
776
7 790
93
Nahát nahát. Szovjet gyártmànyú akna ... mik nincsenek. Hogy ezek merre el tudnak sodródni ... Aztán majd felbukkanak ezek mindenhol. Az oroszok helyében párat már elengedtem volna a bolgár meg román partok közelében. Aztán sűrűn pingvineznék hogy hát ehhez nekünk mi közünk, hiszen az ukránok aknásítottak. A hajósok meg vennék a lapot....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 036
23 748
113
1. mennyivel ment mellé az a rakéta?
2. az hogy mozgásképes maradt, még nem garantáljam hogy működőképes is és folytatta a munkáját.
3. mi igazolja, hogy HIMARS volt?
1, lényegtelen mennyivel ment mellé ,mert nem 50 méterre robbant fel
2. forog a radar,és elment a jármű olyan nagy baja nem lehet
3. mi igazolja hogy nem az volt ? :D

nekem inkább az a fura hogy a TOR- nem látta a rakétát.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 055
113
1, lényegtelen mennyivel ment mellé ,mert nem 50 méterre robbant fel
2. forog a radar,és elment a jármű olyan nagy baja nem lehet
3. mi igazolja hogy nem az volt ? :D

nekem inkább az a fura hogy a TOR- nem látta a rakétát.
Ez nekem airburst repeszfejnek tűnik, és mit ad Isten, van ilyen a HIMARShoz.
Pont az elmúlt hetekben büszkélkedtek vele az ukránok, hogy sZáZhAtVaNeZEr wolfram repeszt tartalmaz.
Volt már másik videó is, valami orosz önjáró tarackot találtak telibe ugyanígy, azt se nagyon érdekelte.

(Szerk: Ha valakit érdekel a Wagner dokumentumfilm, a Zone of Redemption, itt nézheti)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 369
84 789
113
Simplicius fejtegetése a mi/mennyi/hogyan témakörben + ukrán veszteségek, zsoldosok, Krím, Lancet M3 és a Mig-29, Szojgu, Észak-Korea, német Leok, Örmény-Azeri konfliktus, Mali és a Wagner Szíriában, Maliban stb.:



Tehát még ezt is megszervezték a "bénák":
"Since the launch of the Volga project, where the Armed Forces of Ukraine are invited to go to the frequency of 149.200 for surrender, just over 3,500 enemy soldiers and officers have voluntarily surrendered. In fact, a whole brigade of "counter-offensive"."


Aknák:
"During the entire Battle of Kursk, the Soviet side used 400 thousand mines. Now, only between Pyatikhatki and Gulyai - Pole - this is mainly the site of Rabochino - Verbovoe-our team has put 480 thousand mines and this figure continues to grow! It is noted that even in their deep rear, the APU, when advancing to the front line, often run into our mines, in which they made passages back in June."

A krími haditengerészeti támadásokról:
possibly because the photos “leaked” of the submarine appear to be potentially fake as:"Now they’ve targeted Sevastopol’s shipyards, hitting Russia’s Ropucha class landing ship and possibly Kilo class diesel submarine. I say
  1. they don’t quite match the satellite footage
  2. they were first “leaked” / posted by Ukrainian accounts
  3. they are strangely pixelated/censored when the leaked video footage of the ship right next to the sub was clear and uncensored
  4. there’s no follow-up / subsequent satellite footage to show clearer destruction when there has been such in every other hit, like on the Il-76, etc.
  5. they also claimed Russian patrol ship Sergey Kotov was hit by naval drones and fully sunk, yet it turned out to be fake, indicating a coordinated information campaign from Ukraine"

"Nor are the strikes on Sevastopol’s repair facility necessarily indicative of any newfound capabilities. Just like the strikes on Russia’s distant Pskov airbase, completely unconnected to the SMO, Ukraine is targeting more vulnerable and potentially neglected areas in order to create a splash. For instance, nearby in Sevastopol there are entire berths full of the most powerful, expensive, and advanced Russian ships. Why couldn’t they target and destroy those? Instead they were forced to hit a repair dock housing two already-out-of-service vessels, which were in fact sitting there defunct for months. It’s the same argument I’ve made before about Russia having entire airfields full of its frontline jets, Ka-52 choppers, etc., and Ukraine has not been able to touch them, instead relying on fanfare-producing sneak attacks on neglected and insignificant areas in the rear." :D


Dagisupport:
"North Korea will supply the Russian Armed Forces with about 10 million shells of 122 and 155 mm caliber, — political analyst Yuri Baranchik. A number of sources also report that the DPRK will supply Moscow with such modern and powerful MLRS as the KN-09. Let me remind you that the KN-25 system was introduced by Pyongyang in 2019 and boasts a range of over 400 km. It is a kind of improved version of HIMARS," Baranchik said."


Ez lenne a valóság? :)
"Three major eye-opening admissions in just this one note above:

1. Recall I had reported for months on how Germany was fast-tracking and expediting a small emergency shipment of the Leopard 1s in July in order to plug gaps in the unforeseen destruction of Ukraine’s main armor units during the opening stages of the “counteroffensive”. Apparently, according to the above, even that emergency shipment was defunct and useless.

2. They admit that Ukraine has no abilities to repair or even maintain any of this equipment, so I suppose it’s a one time use disposable sort of thing, like one of those RPGs you throw away after, or perhaps—to be even more apt—like toilet paper.

3. The reason the above is a huger deal than it sounds is because of the next crazy admission: they state that this current batch of tanks is defunct simply from the exertion experienced during the light training they were used for. Put the two ideas together: on one hand the tanks are unusable and break down after only light use, and on the other hand—Ukraine admits they have zero capability to maintain or repair these tanks whatsoever…

What are you left with?

In short, it’s a complete fiasco and just goes to support my assertion that these latest stopgap measures are nothing more than terminal stage propaganda boost attempts of sheer desperation. Same goes for ATACMs, F-16s, etc."


Miért nehéz kiütni a reptereket:
"After another successful raid by Ukrainian Su-24Ms with Storm Shadow missiles, taking off from the Starokonstantinov airbase, they again began to raise the question of “why don’t we destroy enemy missiles, aircraft and their bases?” .
The answer, as always, is quite simple and banal: because we can’t.
This is not a matter of some behind-the-scenes agreements that many invent to explain what is happening. The fact is that the bases of enemy missiles and bombers are well protected by both shelters and air defense systems, and timely receipt of information from NATO satellite reconnaissance allows them to withdraw their aircraft several hours before the strike, which we have also written about several times.
At the same time, we simply do not use cluster warheads for the Kalibr or X-101 cruise missiles, which could immediately cover entire Ukrainian aviation sites (if it were possible to catch them in the open) or landfills of non-flying specimens that are taken away to spare parts for those still flying. And missiles capable of effectively hitting strong reinforced concrete shelters are few in number and extremely expensive.
On the other hand, as practice shows, our attempt to play passive defense ends with the enemy having the initiative and, having accumulated only a few difficult-to-kill missiles, simply breaking through the air defense in one specific place and causing serious damage that cannot be resisted.

Military Informant
Rybar:
"Why can't we take and destroy Ukrainian airfields, ports and railway junctions?"
A good answer to this question was given by the American military theorist Edward Luttwak in his recent article.

According to him, only for one raid of the British Air Force on Germany during the Second World War, aircraft could drop 2560 tons of ammunition.: This is more than the total tonnage delivered by Russian cruise missiles to targets on Ukrainian territory since the beginning of the CDF.
The nature of the fighting has changed dramatically since then. If then 700 (!) bombers could have participated in one attack, now there is not even such a large number of aircraft and flight personnel. Today, this approach, if the enemy has air defense, will lead to the fact that the already scarce boards will simply run out in a month or two.

Both "Kalibry" and X-101 are effective means of pinpoint destruction. But it is certainly not worth waiting for the fact that a salvo of 10 missiles is capable of demolishing some large Soviet factory that Ukraine has inherited, for objective reasons. And this is true for other similar products, be it Tomahawk or Storm Shadow.
This is clearly seen in the example of the US attack on the Syrian Shayrat airbase in 2017: with the launch of 59 missiles and accurate hits, no "moonscape" happened there, and planes from the airfield began to take off the very next day. (Rybar)"
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 491
46 795
113

Lezuhant egy Szu-34-es vadászgép Voronyezs térségében​

Egy Szu-34-es vadászrepülőgép zuhant le szeptember 20-án délelőtt Voronyezs térségében egy gyakorlórepülés közben.
A legénység biztonságosan katapultált, életük és egészségük nem fenyegetett – jelentette az orosz védelmi minisztérium.
A gép lakott területektől távol zuhant le. A földön nincs pusztítás. A repülést lőszer nélkül hajtották végre” – pontosította a katonai osztály, hozzátéve, hogy a baleset oka műszaki hiba is lehetett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1695197025

Német szakértők békés kiutat javasoltak az ukrán konfliktusból

A folyamatosan növekvő ukrajnai konfliktus már több százezer ukrán halálához és hatalmas pusztításhoz vezetett. Ahogy a Berliner Zeitung német tisztségviselőket idézve írja, minél tovább tart a konfliktus, annál több lesz az áldozat, és annál nehezebb lesz tárgyalásokkal igazságos és tartós békét elérni.

Szakértők szerint Ukrajna még nyugati támogatással sem tudja legyőzni Oroszországot a harctéren. A konfliktus azzal fenyeget, hogy teljes körű háborúvá fajul Oroszország és a NATO között, amit egyik fél sem akar.

A szakértők hárompontos tervet javasolnak előfeltételek nélkül. Az első szakasz a tűzszünetet foglalja magában. A második az ENSZ főtitkára és az ENSZ ukrajnai béke- és biztonsági főbiztosa által vezetett béketárgyalások. És végül, az európai biztonsági architektúrán keresztül tartsa fenn a békét, hogy Ukrajna geostratégiai helyzete ne játsszon kulcsszerepet az Egyesült Államok és Oroszország közötti rivalizálásban.⚡️

A helyzet Donyeck déli irányában

▪️A Vremevskij párkányon folytatódik a nyugalom. A tevékenység csak Prijutnojetól északra és Staromayorsky környékén van jelen. Az ellenség továbbra is kis csoportokban próbál fellépni, amelyeket azonnal felfedeznek és megtámadnak, majd ezek a csoportok visszavonulnak. Az orosz fegyveres erők tüzérsége továbbra is ebbe az irányba lő az ukrán fegyveres erőkre.
▪️Az Ugledarsky területén sincsenek változások⚡️

"Hírek" Artemovszk irányából az " Espaniola " önkénteseitől . Heves harcok folynak Kleshcheevka és Andreevka térségében. Csapataink sikeres ellentámadást hajtottak végre Kleshcheevka környékén, és ismét kiszorították az ellenséget a falu egy részéből. Jelenleg a harcok folytatódnak.
 
Last edited by a moderator: