mivel van műszaki szakképzésem igen tudom a választ. nem új dolog már az 1 vagy a 2. világháborús szakutasításokban szerepel hogy az árokrendszer fedésére törekedni kell a légiveszély én a meredek röppályás lövedékek hatásaival szemben...Szittya te talán tudod a választ:
Jól emlékszem én arra, hogy talán a Lynxnek van olyan lőszere vagy a Carl Gustaf m4-nek, amelyet lövészárokrendszer (párhuzamosan több soros árokrendszer volt a videón) fölé lőtt amelyben embert imitáló bábuk álltak és felette szétrobbant és az árkokban az összes bábut lesebezte, szétszaggatta, ledöntötte???
Tehát van hatékony megoldás az árokvédők ellen?
a teljes fedésnek nem az a legfontosabb szerepe hogy megfoja a reprszhatást (terémésztesen törekedni kell arra hogy minél nagyobb mértékbean csökkentse annak hatásait.) de a fő szempont a takarás. lőhetsz te bármilyen eszközzel bármilyen pontosan ha fogalmad nincs arról hogy hol is van az ellenség abba a védműrendszerbe. lásd az oroszok 1. vonalát fedett. a vietnámiak támpontokban színtén sikeresen alkalmazták a fedett árokrendszert