Az gondolom a pénz itt másodlagos. A társ cégek valóban kifizetik. Az első 1-2 űrhajó úgyis csak ellátmányt, épületeket és berendezéseket vinne. A gravitáció ott 1/3-a a földének...tök kellemes, és nem kell ugrabugrálni. Viszont még nem a súlytalanság ami miatt ha nem edzel napi 2 órát az űrben, minden színű bajod lesz. A sugárzás kiküszöbölhető egy vékony vízréteggel is akár az űrhajó burkolatában(vizelet, szennyvíz minden idemegy. Légkör...hát az sehun se jó... Viszont az oxigént ki lehet vonni ott is, nem kel vinni, mert tartalmaz egy keveset, bár a nagy része nitrogén, meg CO2.
Viszont ezeken a gondokon már nagyon előrehaladott állapotban dolgoznak. 10 éven belül full kész, és szállítható lesz a megoldás. Csak oda kell üzemanyag. A visszatéréshez vagy előállítják ott, vagy visznek. Továbbá a Space-Jump vagy mi a fene hold körüli bázison tankolnak. Onnantól nem kell sok üzemanyag, hisz nincs szinte gravitáció, amit le kell győzni! Az élelmet is meg tudod ott termelni. Zöldséget, gyümölcsöt mindenképp, bár a mars talaja alkalmatlan rá elvileg, de nyilván van más megoldás.
Nem tudom... én így látom. A legnagyobb gond szerintem a sugárzás nyilván. genetikai elváltozásokat, rákot okoz, de megfelelő űrruha és mondjuk egy bebaxás után nem a padon alszok éjszaka a Marson, az megoldhatja.