Ez az, a kapa véges. 2035 utánra tudnak új megrendelést felvenni, de igény van dögivel.Te aztán mersz nagyokat álmodni!
Elég sok a "ha..." ebben kommentben. Amúgy az a baj az amcsikkal Orbán szempontjából, hogy ott rendszeresen váltják egymást a kormányok és tuti hogy mire ezek a gépek ideérnének már nem Trump lenne az elnök - valszeg már nem is élne.
Meg k. drága is mind megvenni, mind üzemeltetni. Amíg másnak nincs 5G-s vadászgépe a környéken, addig nem nekünk sem indokolt.
2035 előtt a románoknak sem lehet F-35, mert tele a gyártó sor melóval + még meg sem rendelték.
A cseheknél is a szállítási határidő a kritikus pont a pénz mellett.
Ha már alá van írva mind1, hogy fordul a szél, lásd NASAMS.
Persze drágább lenne minden szempontból mint a Gripen. De sztem hadiipari vonzattal a szándék most mindenre is megvan. Az RM farvizén tudnánk vmi csontot kapni.
Kérdés a Saab hogy látja. Most xar ügy, hogy politikai okokból jegelve van a téma, de ahogy telik az idő változhatnak a körülmények. Én mindenesetre a Saabnál nem lennék nyugodt. Az idő az ő megrendelésükre rizikó. És sztem a franciákra is kell figyelniük. Túl sok szívességet tették meg nekünk, túl nagy lett a katonai öri-bari.

Épülő francia kapcsolatok: kétoldalú vezérkarfőnöki találkozó Párizsban
Thierry Burkhard vezérezredes, francia vezérkari főnök meghívására kétoldalú találkozón vett részt dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke Párizsban, december 13-án.