[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 477
17 961
113
Mondjuk a mentőautók használata muníció vagy katonák szállítására pont háborús bűncselekmény, de ilyenkor valamiért csöndben van a bucsai nyivákolókommandó.
Biztos ez is megfelel az EU konformitásnak, meg az EU normáknak. Csúnya vége lesz a kijevi vezetésnek, csak idő kérdése.....
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 780
113
Nincsenek csodák, nem az oroszok fújják a passzátszelet, hanem aki erősebb globálisan összesítve.

Így Putyin csak másodhegedűs ebben a kottaolvasó mutatványban, ő a kontrás, mint a brácsás a magyar népi zenekarban, aki a főszólamot időnként megkontrázza..

Tehát nem őket kell megkérdezni hanem a Nagy Fehér Főnökünket, milyen "meglepetéseket" tervez még a jövőben, hol kezdődnek először még újabb és újabb helyi konfliktusok.

Az ukrán események szálait is konkrétabban már 1993 óta szövögették, most tart a kivitelezésen. Ez a project kissé félrecsúszni látszik (Ukrajna felvásárlása politikai és gazdasági téren proxi gyarmattá tétele, majd szembefordítva saját testvérnépével, harci darálóba küldéssel).
Ha eddig minden flottul lezajlott - volna, az ott szövetséges haderő már a Mézes bödönt, Medvesonkát és a Medvebundát próbálnák megszerezni..
Ezt a konfliktust nézhetjük akár a hidegháborúval befagyasztott II. Vh továbbfolytatásának, vagy a III. Vh ra való felkészítő gyakorlásnak is.
Én úgy látom hogy mégse az USA szállt meg egy másik országot a nemzetközi jogot felrúgva. Csak megsúgom hogy még a Krím elcsatolását sem ismerte el kb senki Észak-Koreán meg pár el nem ismert államon kívül.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az orosz hadsereg megsemmisített két páncélozott járművet az AFU parancsnoki állományával együtt

Az orosz Zapad katonai csoport aknavető egysége megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) parancsnoki állományának két páncélozott járművét Kupjanszk térségében. Erről az orosz védelmi minisztérium honlapján számoltak be pénteken, december 22-én.

A minisztérium megjegyezte, hogy az AFU parancsnokságnak az egyik ellenséges egységének pozícióihoz való megérkezését jelentették az Orosz Föderáció fegyveres erőinek felderítői, és ezt megerősítették a drónok adatai. A célpontok megsemmisítésére a nyugati csoportosulás egyik felderítő egységének lőfegyvereit vették igénybe.

"A 2B11 "nomád" (кочующего) 120 mm-es aknavető azonnal megérkezett a lőállásba, és megsemmisítette a páncélozott járműveket, amelyekben AFU katonák voltak" - közölte a Védelmi Minisztérium.
A célzott tüzelés befejezése után a lehető leghamarabb leállította a munkáját és megváltoztatta a pozícióját. A minisztérium megjegyezte, hogy ilyen harci munkát rendszeresen végeznek ebben az irányban.

Egy Altan hívójelű katona szerint, akit a védelmi minisztérium idézett, több egység folyamatosan felderítést végez megfigyelési pontokról pilóta nélküli légi járművek (UAV) segítségével. A célpontok megtalálása után a tüzérek utasításokat és koordinátákat kapnak, majd a csapatok a helyszínre mennek, hogy dolgozzanak rajtuk - mondta a katona.

Korábban a nap folyamán az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a Nyugati Erők Csoportjának Uragan többszörös rakétakilövő rendszerének (MLRS) egy ütege megsemmisítette az ukrán páncélozott járművek koncentrációját. A tüzérek akcióit drónok segítségével koordinálták, amelyek kezelői rögzítették a találatokat és az ellenséges eszközök megsemmisítését.



Nem sokkal korábban jelentették, hogy az orosz csapatok keleti csoportjának egységei csapást mértek az AFU két brigádjára Katerinovka és Novomihajlovka térségében, Donyeck déli irányában. Ennek következtében egy harckocsi és több mint tíz ukrán harci gép megsemmisült.

Folytatódik a Donbasz védelmét célzó különleges művelet, amelynek megkezdését Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. február 24-én jelentette be. Az erről szóló döntést a térségben romló helyzetre való tekintettel hozták meg.

Látható a cikkben egy ki nem emelhető videó térképekkel




Moszkva nem hagyja magát provokálni


Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes figyelmeztette a nyugati államokat az Oroszországgal való konfrontáció következtében elkövethető „végzetes hibákra”. Az Izvesztyijában megjelent interjúban a diplomata hangsúlyozza, hogy mennyire megkeményedett a két fél közötti viszony, és milyen veszélyeket rejt ez magában.

Nem zárható ki egy fegyveres konfliktus Oroszország és a NATO között. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nemrég az Izvesztyija című orosz lapnak nyilatkozott. Szerinte egy esetleges eszkaláció teljes mértékben az északatlanti szövetségtől függ. Az interjúban Rjabkov hangsúlyozta, hogy Moszkva kész minden rendelkezésre álló eszközzel megvédeni nemzeti érdekeit.

„Véleménye szerint a NATO expanziós politikája megrögzötté vált, és nem fog változni. Ezért nem tartja valószínűnek, hogy az Oroszország és a NATO közötti kapcsolatok a közeljövőben helyreállnak”

Rjabkov az euroatlanti térség jelenlegi „mélységes biztonsági válságának“ okát a NATO destruktív politikájában látja.

„Nem hiszem, hogy belátható időn belül valamilyen formában helyreállnak a kapcsolatok Oroszország és a NATO között” – mondta a diplomata, s hozzátette:
„Ha valaki Nyugaton azt hiszi, hogy nekünk szükségünk van ezekre a kapcsolatokra, és egyszer majd követelni fogjuk a helyreállításukat, akkor ez egy nagy illúzió.”

A külügyminiszter-helyettes lehetségesnek tartja az Egyesült Államokkal fennálló „felhígult” diplomáciai kapcsolatok teljes megszakítását.

Moszkva nem fogja hagyni, hogy Washington a tőle megszokott parancsolgatós hangon kioktassa, és lekezelően bánjon vele” – hangsúlyozta Rjabkov. „A rendelkezésünkre álló eszközök teljes arzenálját be fogjuk vetni érdekeink védelmére.”
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
916
10 437
93
Ha ebbe Putyint így egyszerűen bele tudták ugratni, akkor Putyin síkhülye idióta. Már boccs, de mivel tudnának rávenni, hogy megöld a szomszédodat, ha te nem akarod?
Mivel az ukránok állami szinten terrorizálták, gyilkolták az oroszokat (és teljesen mindegy hogy ez épp az akkori ukrán területeken történt), sok választási lehetősége nem volt, már belpolitikai okokból sem. Ez egy jól kiépített csapda volt, a legjobb esetben taccsra menthet az orosz, és úgy tűnik ez sikerülhet is.

Arról, hogy állami szinten történt-e ez: 2015 táján még a youtube-on is elég egyértelmű felvételek jöttek szembe pl. a légierő tevékenységeiről, a célpont nézőpontjából is. Akkor ez szó szerint szembe jött a neten, amikor én eredetileg szíriai felvételeket böngésztem.
Azóta, amikor vissza akartam keresni, már nem találtam meg ezeket a yt-n. Gondolom az internet bugyraiban valahol megvannak, de már nem jönnek csak úgy szembe. Ez "furcsa mód" egybe esik azzal a médiahengerrel, ami azt sulykolja, hogy ez a háborúszerűség kiprovokálatlan, illetve megjelent az ellenérdekelt médiák korlátozása. Csakis a mi érdekünkben :)

Aki tehát VALÓBAN az igazságot keresi, és nem egy számára szimpatikus oldal narratíváját fogadja el kényelmesen, annak szó szerint kutatnia kell, méghozzá a "maszek" posztok, videók világában.

Ha belegondolunk, hogy az igazságra esetleg nagyobb rálátással rendelkező nyugat-európai választók milyen-mekkora, Ukrajnával kapcsolatos pénzmozgásokat akadályoznának meg, érthetővé válik az, hogy miért történik a szemünk előtt egy brutális történelemhamisítás - értsd ukránmosdatás.

Magamat ismétlem: aki nem hiszi, kutasson, az előítéleteit levetkőzve - nem sok embernek lesz erre igénye. Nekem elég volt amit láttam, hogy a jövőben egy szavát se higgyem el semmilyen nyugati (vagy bármilyen) sajtónak. A 2014-15-ös kussolása se lehetett véletlen.
Itt semmilyen tájékoztatásról nincs már szó, csak rendelésre végzett befolyásolásról, ami elég sikeres is.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 097
113
Mivel az ukránok állami szinten terrorizálták, gyilkolták az oroszokat (és teljesen mindegy hogy ez épp az akkori ukrán területeken történt), sok választási lehetősége nem volt, már belpolitikai okokból sem. Ez egy jól kiépített csapda volt, a legjobb esetben taccsra menthet az orosz, és úgy tűnik ez sikerülhet is.

Arról, hogy állami szinten történt-e ez: 2015 táján még a youtube-on is elég egyértelmű felvételek jöttek szembe pl. a légierő tevékenységeiről, a célpont nézőpontjából is. Akkor ez szó szerint szembe jött a neten, amikor én eredetileg szíriai felvételeket böngésztem.
Azóta, amikor vissza akartam keresni, már nem találtam meg ezeket a yt-n. Gondolom az internet bugyraiban valahol megvannak, de már nem jönnek csak úgy szembe. Ez "furcsa mód" egybe esik azzal a médiahengerrel, ami azt sulykolja, hogy ez a háborúszerűség kiprovokálatlan, illetve megjelent az ellenérdekelt médiák korlátozása. Csakis a mi érdekünkben :)

Aki tehát VALÓBAN az igazságot keresi, és nem egy számára szimpatikus oldal narratíváját fogadja el kényelmesen, annak szó szerint kutatnia kell, méghozzá a "maszek" posztok, videók világában.

Ha belegondolunk, hogy az igazságra esetleg nagyobb rálátással rendelkező nyugat-európai választók milyen-mekkora, Ukrajnával kapcsolatos pénzmozgásokat akadályoznának meg, érthetővé válik az, hogy miért történik a szemünk előtt egy brutális történelemhamisítás - értsd ukránmosdatás.

Magamat ismétlem: aki nem hiszi, kutasson, az előítéleteit levetkőzve - nem sok embernek lesz erre igénye. Nekem elég volt amit láttam, hogy a jövőben egy szavát se higgyem el semmilyen nyugati (vagy bármilyen) sajtónak. A 2014-15-ös kussolása se lehetett véletlen.
Itt semmilyen tájékoztatásról nincs már szó, csak rendelésre végzett befolyásolásról, ami elég sikeres is.
Nem kutatok. 10-100 ezer számra ölik az embereke most és teszik milliószámra földönfutóvá. Megéri, tényleg.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 238
61 659
113
Az orosz agresszióval riogatás már kicsit a farkast kiáltás esete. A nyugati befektetőknek oly kedves MIC etetése érdekében a kietlen afgán sivatag elleni War on Terror, az alaptalan iraki WMD-vád utáni iraki megszállás, Kadhafi váratlan megpuccsolása egy évvel az ország elleni szankciók feloldása után, csak mert állítólag diktátor és a tömegbe lövetett (tehát a terroristákat támogatja), majd a majdani "diáktüntetés", előregyártott nullkm-es katonai sátrakkal és Kiev belváros-idegen barikádanyagokkal, merthogy Janukovics egy "diktátor". Mindenki diktátor, akinek arany vécéje és giccses kerti szoborgyűjteménye van a "palotájában".

Szóval ezek a "Szabad Világot" és a "Nemzetközi Közösséget" veszélyeztető "fenyegetések" után nyilvánvaló, hogy az oroszok a születésük óta a Nyugatot akarják megagressziózni. Azt a Nyugatot, ahová nyaralni járnak, meg a gazdagjaik a pénzüket fektették be, illetve, akiktől a Merciket vették és akiknek a földgázt adták el jóáron.
Teljesen egyértelmű ezek alapján, hogy az angolszász propaganda valós, hiszen mindig is az volt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 166
83 860
113
Emlékeztek még a legelejéről a kreténekre akik felhívták a halott orosz anyját?
Na, ez nem olyan ...

Lloyd George mondta az első VH idején a sár és körülmények kapcsán amikor megjáratták a fronton, hogy: Ide visszük ki harcolni a fiainkat?
Nos, ez van most a fronton:

Önök mennének a frontra?
https://twitter.com/simpatico771/status/1737959325509796321

Zavar a fejekben?
https://twitter.com/aussiecossack/status/1737940182752760011

Doritok Kijevben:
https://twitter.com/simpatico771/status/1737970674105294879
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Én úgy látom hogy mégse az USA szállt meg egy másik országot a nemzetközi jogot felrúgva. Csak megsúgom hogy még a Krím elcsatolását sem ismerte el kb senki Észak-Koreán meg pár el nem ismert államon kívül.

Hát igen, az USA soha nem szállt meg más országokat. 2003-ban is valóban azért mentek hogy megtalálják a vegyi fegyvereket. Olyan nagyon keresték hogy 10+ évig ott is maradtak.

Észak Szíriában is gondolom csak véletlenül pont egy olajmezőt szálltak meg, ennek is csak humanitárius okait tudom elképzelni, természetesen a nemzetközi joggal teljes összhangban.

Természetesen azért mert mondjuk az USA így járt el ez nem hatalmazza fel az oroszokat semmire csak azért legyünk realisták
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az ukrán tengerészgyalogosok partra szállnak a Dnyeper déli partján, és... orosz fogságba esik!

Az ukrán pezovánok újabb kísérlete látható a Dnyeper déli partján való átkelésre, amelyet az orosz erők észrevettek, és elfogták őket, amint kiszállnak a Krinki térségben.

A hírhedt ukrán hídfőt az oroszok már régóta nem tekintik fenyegetésnek.

Október közepén hozták létre, és eleinte Kijevnek voltak olyan törekvései, hogy az ukránok számára valami pozitívat kellene alkotni.

Az orosz erők lesből rajtaütnek és elfogják a Dnyeperben átkelő ukei tengerészgyalogosokat
Az Emberi Alap pct (@TheHumanFund5) 2023. december 21.

A Krinki híd feje , az ukrán tengerészgyalogosok egységei 1 km²-es zónában vonultak vissza.

Les frappes se sont intensifiées sur la zone de repli et les points de débarquements des rotations, approvisionements et megerősítések. Les FAU sont decimées lors des débarquements et des franchissements du Dniepr.

— HERVE CARRESSE (@WALTERLURE75) 2023. december 20.

https://www.youtube.com/watch?v=2zdNBYHwmrY


A Krinki hídfőnél az ukrán tengerészgyalogság egységeit jelenleg egy négyzetkilométeres területre vonják vissza.
Az orosz csapások felerősödtek a partraszállási, ellátási és megerősítési zónában.
Az ukránokat megtizedelték a partraszállás és a Dnyeperen való átkelések során.

A Bazanka, Konka és Krinka folyók, a Dnyeper mellékfolyói jelenleg telítettek orosz kamikaze drónokkal.

Az ukránok ezért kénytelenek feldarabolni és szétszórni logisztikai forgalmukat.

Az orosz erők folytatják stratégiájukat az ukrán egységek lefárasztására, amelyek túl enyhén felfegyverzettek és kicsik ahhoz, hogy veszélyt jelentsenek.

Kijev mégis kitart, mert kétségbeesetten próbál sikert felmutatni Nyugatnak és otthon.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 051
54 188
113
Nem kutatok. 10-100 ezer számra ölik az embereke most és teszik milliószámra földönfutóvá. Megéri, tényleg.



Orosz szempontból,stratégiai szinten mindenképpen megéri.
Vannak teóriáim,hogy miért engedték megtörténni a majdant,illetve tavaly februárig azt,amik megtörténtek,de most teljesen jól csinálják,igaz,kifejezetten fehér kesztyűs,úriemberek az Oroszok mind állami,mind személyes,mármint a fronton harcoló kiskatonák szintjéig az ukrán állammal,és a kiskatonákkal is.
Ugyanis nem százezer,hanem 1 millió,vagy 5 millió emberéletet is megér,meg kell érjen Oroszországnak,hogy ukrajna ne legyen nato tag,és ne legyenek ott tomahawkok,vagy amerikai csapatok,haditengerészet,stb.
Nem mellesleg,ez,hogy ne legyenek ott tomahawkok,meg amerikai csapatok,nekünk is kurvára érdekünk.
Még azután,hogy többen,többször is leírtuk már,részletesen,hogy miért gáz a nato terjeszkedése az oroszok felé,ahogy európa számára miért a legrosszabb verzió az,hogy folyton itt vívatná,vívatja meg a brit birodalom a nagy háborúit az Oroszok,és Európa országai között,még mindig ezt a szart toljátok,már bocsánat.
Ez kész b+!
:(
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
Én úgy látom hogy mégse az USA szállt meg egy másik országot a nemzetközi jogot felrúgva. Csak megsúgom hogy még a Krím elcsatolását sem ismerte el kb senki Észak-Koreán meg pár el nem ismert államon kívül.
Téged biztos nem érdekel, de az USA megszállta pl Irakot, Afganisztánt. Szíria egy részét is megszállva tartja és lopja az olaját. És az miért fáj neked, hogy a Krím elcsotálását nem ismerte el az USA? Ha elismerné, akkor te is elfogadnád?
Mészike mielőtt ismét hülyeséget írjsz. ezt olvasd el!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 021
23 484
113
Te habozás nélkül letagadod az állításaidat, ha kínossá válik. Nem vagy semmi.
most mit kell basztatni a "mestert" ha azt írja nem mondta, akkor nem mondta !!

szóval az igaz,hogy nem mondta, viszont cserébe leírta :

#180 470
Ahogy az oroszok úgy a NATO is képes lenne megemelni a termelés volumenét, de miért is tenné ezt? A NATO nem áll háborúban, az oroszok nem egy NATO tagot támadtak meg, csak egy Ukraknát aki baráti viszonyban van a NATO-val. Ott a tévedés, hogy azt feltételezi az elemzés, hogy ez a maximum amire...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ha valakit érdekel az ukrán gazdaság állapota, hogy mi van a hivatalosan publikált számok mögött, itt egy hallgatható elemzés egy (külföldön élő) ukrán állampolgártól:
(Emberünkkel szegről-végről kapcsolatban vagyok más csatornákon, nem szokott hülyeségeket beszélni, ez az áttekintés is rendesen össze van rakva)

Pár dolgot kiemelnék:
  • az ukrán költségvetés 2024es előirányzott bevételeihez képest kb 2x annyi kiadása lesz - melynek a fele (azaz a bevételüknek megfelelő rész) megy a háború finanszírozására
  • amely azt is jelenti, hogy a komplett ukrán állam működtetése (MINDEN kiadás a háborún kívül) teljesen külföldi pénzből valósulna meg
  • a szerző két utat lát: ukrajna teljesen becsicskul az IMF-nek (meg a többi külföldi hitelezőnek), az orszàgot pedig szétraboltatják, VAGY az oroszokkal mégis békét kötnek, és ők állják a cehhet, de a nyugat nélkül
  • ha az angolszászok komolyan gondolják a befagyasztott orosz vagyon átadásást ukrajnának, a várható orosz válasz az lesz, hogy kb kétszer akkora kárt fognak okozni az ukrán gazdaságnak, mint amennyit átadnak…
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 099
93
Ma 40 valahány jövőt formáló kulcsterületből 30 valahányban kínaiak vezetnek, néhány amerikai terület kivételével.

Az USA a STEM szakmákban csak 1/3-át (vagy 2/3-át ?) tudja saját benszülött jenkikkel feltölteni.
Ma növekvő mértékben indiai-kínai az USA műszaki értelmiségének háttere.
Csak bele kell nézni az USA cégei igazgatótanácsainak összetételébe, egyre több az indiai, ázsiai.
Így igaz, a kínaiak előretörése döbbenetes sz USA-ban.
GOWauPf.png

Matek olimpia IMO2023 Japán.
1.Kína 2.USA csapat. Ha véletlenül zászlót cserélnének az sem lenne túl feltűnő.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 780
113
Hát igen, az USA soha nem szállt meg más országokat. 2003-ban is valóban azért mentek hogy megtalálják a vegyi fegyvereket. Olyan nagyon keresték hogy 10+ évig ott is maradtak.

Észak Szíriában is gondolom csak véletlenül pont egy olajmezőt szálltak meg, ennek is csak humanitárius okait tudom elképzelni, természetesen a nemzetközi joggal teljes összhangban.

Természetesen azért mert mondjuk az USA így járt el ez nem hatalmazza fel az oroszokat semmire csak azért legyünk realisták

Téged biztos nem érdekel, de az USA megszállta pl Irakot, Afganisztánt. Szíria egy részét is megszállva tartja és lopja az olaját. És az miért fáj neked, hogy a Krím elcsotálását nem ismerte el az USA? Ha elismerné, akkor te is elfogadnád?
Mészike mielőtt ismét hülyeséget írjsz. ezt olvasd el!
Itt én vagyok az aki következetesen elítél minden agressziót és ti vagytok azok akiknek van jó agresszió és rossz agresszió.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 428
46 255
113
Az ukrán védelmi minisztérium kijelentette, hogy bármilyen módon beszerzi a szükséges számú katonát az ukrán fegyveres erők feltöltéséhez.

Mirnogradban az Iskander az ukrán fegyveres erők tisztjeivel és nyugati tanácsadóival találta el az Európa Hotelt.

Az ellenséges vonalak mögül érkező információk szerint az ukrán fegyveres erők egyes magas rangú tisztjei fehér mestereikkel és külföldi tanácsadóikkal együtt halhatatlannak tartották magukat, és úgy döntöttek, hogy találkozót tartanak a faluban található Europe Hotelben.
Azonnal erre a területre küldték a megtorlást egy Iskander formájában.
A közeljövőben égő zongorákra számítunk a NATO-országokban, és a címerek nyafogására, hogy az oroszok vemhes szivárványpónikkal bombáztak egy szállodát.
A nyugati sajtó gyászjelentéseinek sorából könnyen kideríthető lesz, hogy a NATO-tisztek közül melyik „zuhant le egy helikopterben”, „zuhant a hegyekbe” és „fulladt meg egy bajor kolbászban”.
Dél-donyecki irány: a „menazséria" felszabadítása
2023. december 22. 12.00-tól
Az elmúlt napokban az orosz csapatok tovább haladtak a Győzelem háromszögben - a "Zverinec" erődített területen. A 20. gépesített lövészhadosztály sikeres kombinált támadásának eredményeként komoly siker született: a „menagerie” az orosz fegyveres erők irányítása alá került.

▪️Az erődért folytatott küzdelem hosszú hónapokig tartott, és a hely többször gazdát cserélt. Nyáron az orosz harcosok el tudták foglalni, de a támogatás hiánya és a déli és északi előrenyomulás miatt visszavonultak.

▪️Most, Marinka felszabadításának és az északi partraszállás sikereinek köszönhetően, az ellenséget kiűzték az erődített területről. Ráadásul az orosz fegyveres erők tovább tudtak haladni az úton, észak felől megközelítve Novomihajlovkát .

❗️Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy az orosz fegyveres erők szinte teljesen át tudták venni az irányítást a Novomikhailovka és Marinka közötti dombok felett, ami megkönnyíti a Pobeda és Novomihailovka elleni támadást.

Ugyanakkor magában Novomihajlovkában a 68 AK egységei folytatják támadásukat a falu déli külterületén. Harcok zajlanak az ipari övezetben, valamint a temető és a tanya területén. Délen pedig az orosz hadsereg harcosainak sikerült elfoglalniuk a terep egy részét a szivattyúállomás mentén, növelve Novomikhailovka lefedettségi területét.

Ausztrália bejelentette, hogy Boeing E-7A Wedgetail nagy hatótávolságú radaros megfigyelő repülőgépet küld Ukrajna támogatására.

Ukrajna már nem lesz ugyanaz - megszólal a korábbi honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc​


Mit szóltok hozzá. Én úgy láttam, mintha Juhász Ferenc egy másik dimenzióban élne!