[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Zelenszkij szerint jelek vannak az orosz védelmi ipar lassulásáról

Az ukrán elnök legutóbbi esti beszéde újabb bizonyítéka annak, hogy a kijevi rezsim feje egy párhuzamos valóságban él, és/vagy ezt a „tükörképet” próbálja ráerőltetni az ukrán népre.
Zelenszkij beszédében kijelentette, hogy vannak „jelek” az „orosz védelmi ipar lassulásáról”.

Zelenszkij:
Vannak ilyen jelek. Ezen a lassuláson csak segítünk. A karácsony előtti időszakban hazánkban mindenkinek emlékeznie kell arra, hogy ez a munka és a koncentráció ideje. Később majd pihenünk.

Érdekes, hogy Zelenszkij szavaira az orosz hadiipari szektor munkatempójának „lassulásáról” még az ukrán média is meglepetten reagált. Azokról van szó, akik nem a kijevi rezsim feje hivatalainak klipjében vannak.

Így megjegyezték, hogy 2021-hez képest az orosz vállalatok katonai termékek gyártásának volumene számos nomenklatúra-elem esetében jelentősen megnőtt. 2023 eleje óta jelentősen nőtt a drónok, a lőszerek, a páncélozott járművek, a tüzérségi ágyúk és a légvédelmi berendezések gyártása.

Maga a kijevi rezsim vezetője nem pontosította, hogy milyen "jeleket" és főleg, hogy kitől kapta azokat.

Ezek a "jelek" nem azok után jönnek, hogy bevették azokat a civilizált közösségekben általában titkolt/elhallgatott anyagokat...?
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 704
3 972
113
Legyen csak nyugodtan egy önálló ruszin állam.
Az ukránokat persze deportálni kell a Kárpátokon túlra, menjenek Isten hírével. Attól kezdve rendbe jönnek majd a dolgok és egy baráti országgal leszünk mi is határosak. :)
HŰŰHAA...:oops:
o_O
Jönnek a " Valkűrök"...
A lehető legokosabb dolog, amit tehetnek. Önként akarnak menni meghalni. Minél többet X-elnek ki a zoroszok, annál kevesebb kis ukrán lesz a későbbiekben. Minél kevesebb ukrán van, annál jobb hely lesz a Föld. :)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 494
19 610
113
Igen, mert a "nyugat" tevőlegesen is kiáll Ukrajna mellett az elmúlt majd 2 évben, a sokat emlegetett BRICS meg kb megmaradt a szavak szintjén Oroszország mellett. Az oroszok mindent vesznek Kínától piaci áron, India rúpiáért veszi az orosz olajat és földgázt. Ezek nem nevezhetőek szolidáris viselkedésnek, ezek kőkeményen kapitalista logikák. Persze mondhatjuk, hogy a hitelt a nyugat sem ingyen adja az ukránoknak, de a hitel mellett nagyon komoly segélyeket is kap Ukrajna amiket nem kell megtéríteniük.
Igazad van. De akkor felmerül a kérdés, hogy ha a nyugat tevőlegesen segítette Ukrajnát, a BRICS meg megmaradt a a szavak szintjén, akkor bizony Oroszrszág egyedül tudta felvenni a versenyt a nyugattal, hiszen a harcok még mindig Ukrajnában zajlanak, és nem is nagyon tűnik úgy, hogy áttérnének Oroszország területére...
Megint öngólt rúgtál? :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Ukrajna kudarca és az Orosz Föderáció újrafegyverzése. Geraszimov összefoglalta az orosz hadsereg évét
© Dmitry Yagodkin/ TASS

Az orosz csapatok a különleges katonai műveleti övezetben aktívan védekeznek, és folyamatosan bővítik ellenőrzési zónáikat minden irányban. Ezt Valerij Geraszimov, az Orosz Föderáció Fegyveres Erők vezérkarának főnöke mondta a külföldi katonai attaséknak tartott tájékoztatón.

A katonai vezető beszélt arról, hogy Kijev a hatalmas nyugati támogatás ellenére megbukott az úgynevezett ellentámadásban, és az orosz védelmi minisztérium számára is összegezte az év eredményeit. A TASzSz összegyűjtötte Geraszimov fő téziseit.

Az USA-val és a NATO-val való konfrontációról
Az Egyesült Államok és szövetségesei hegemóniája elmúlttá válik, de Washington mindenáron arra törekszik, hogy megőrizze „a világrend felépítésének Nyugat-központú struktúráját”.
Évente mintegy 40 nagy gyakorlatot tartanak Oroszország nyugati határai közelében, amelyek forgatókönyvei az Orosz Föderáció elleni harcon alapulnak.
„Svédország és Finnország felgyorsult integrációja a szövetségbe, a NATO-csapatok katonai jelenlétének növekedése Kelet-Európában, a Balti- és a Fekete-tenger térségében, valamint az Északi-sarkvidéken negatív hatással van az európai helyzetre, kilátások a fokozott konfrontációra.”
"Ahogy a Nyugat folytatja Oroszország stratégiai veresége felé vezető pályáját, az európai biztonság terén a bizalomépítő intézkedések végrehajtása elvesztette jelentőségét."

Kijevnek nyújtott nyugati támogatásról
Az ukrajnai események „ az Egyesült Államok és szövetségesei hibrid proxyháborúja az Orosz Föderáció ellen”. 2022 februárja óta Kijev több mint 5,2 ezer harckocsit és páncélozott járművet, körülbelül 1,5 ezer löveget és többszörös kilövő rakétarendszert, 1,2 ezer légvédelmi rakétarendszert és -berendezést, valamint több mint 23 ezer páncéltörő rakétarendszert, több mint 100 repülőgépet és helikopterek, 23 ezer drón.
Mintegy 100 ezer ukrán katonai személyzetet képeztek ki Nyugaton. Emellett Ukrajna több mint 200 nagy hatótávolságú cirkálórakétát kapott.

Az ukrán „ellenoffenzíva” kudarcáról
Az orosz hadsereg idei fő feladata az volt, hogy visszaverjék az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) úgynevezett ellenoffenzíváját, amely megpróbálta megfosztani Oroszországot a Krím felé vezető szárazföldi folyosótól.
„Június elejére az ellenség Zaporozsje irányába egy kb. 50 zászlóaljból, több mint 230 harckocsiból és több mint 1000 páncélozott harcjárműből álló támadócsoportot koncentrált, melynek fele modern külföldi gyártású modell volt. Később a csoportosulást 80 zászlóaljra növelték".
"Az ellenség terve az volt, hogy az offenzíva 15. napjának végére blokkolja Melitopolt, majd az Azovi-tenger partjaihoz, Mariupol városához és a krími határhoz való hozzáféréssel támadjon."
Kolosszális veszteségek árán az ukrán csapatok csak kis mértékben tudtak előrenyomulni, és még az orosz védelem taktikai övezetét sem tudták leküzdeni. Hat hónap alatt minden irányban mintegy 160 ezer embert, több mint 3000 harckocsit és páncélozott járművet, csaknem 150 repülőgépet és helikoptert veszítettek.
"Ukrajna és NATO-szövetségesei széles körben nyilvánosságra hozott ellenoffenzívája kudarcot vallott."

Az NWO (CBO) zóna helyzetéről
"Az orosz csapatok sikeresen hajtanak végre aktív védelmet, magabiztosan tartják a pozíciókat a teljes harci érintkezési vonalon, és folyamatosan bővítik az ellenőrzési zónákat minden irányban. Az ellenséget folyamatosan tűz éri, ami megakadályozza, hogy előrehaladjon."
Az év eleje óta a légvédelmi erők több mint 6,3 ezer légi célpontot semmisítettek meg, köztük több mint 4,6 ezer drónt.
Az orosz hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csapott le körülbelül 1500 célpontra, köztük védelmi üzemekre és kritikus katonai létesítményekre. "A nagy pontosságú fegyverek használatának egyik eredménye az volt, hogy jelentősen csökkent az ukrán hadiipari komplexum termékeinek termelése."

Kijev terrorista módszereiről
Az ukrán hatóságok úgy látják, hogy az ukrán fegyveres erők nem tudják elérni céljaikat a harctéren, és továbbra is terrorista harci módszereket alkalmaznak. Csak a DPR-ben 2022 februárja óta több mint 4,7 ezer civil halt meg, köztük 140 gyermek, több mint 16 ezer lakóépület és csaknem 3,5 ezer polgári infrastruktúra pusztult el és sérült meg.
„Ukrajna nem adja fel a nukleáris terrorcselekmények elkövetésére irányuló kísérleteket, szisztematikusan pilóta nélküli, robbanószerkezetekkel felszerelt légi járműveket küld a Zaporozsjei Atomerőműbe és Energodar városába.”

A katonai építkezésről
A szárazföldi erők 2 egyesített fegyveres hadsereget és 14 alakulatot alkottak, a légi- és űrerők pedig további 3 alakulatot.
A katonaság több mint 1,5 ezer új és modernizált harckocsit, mintegy 3 ezer páncélozott harcjárművet, több mint 230 repülőgépet és helikoptert, valamint több mint 20 ezer drónt kapott. Az orosz haditengerészet 4 tengeralattjárót és 8 hajót kapott.

A baráti országokkal való partnerségről
"Az orosz védelmi minisztérium a katonai és haditechnikai együttműködés keretében folytatta a külföldi katonai osztályokkal való interakció ütemének növelését – ebben az évben több mint 600 jelentős esemény valósult meg."
Folytatódik „az átfogó stratégiai partnerség kialakítása Kínával és Indiával”, és „aktív, átfogó együttműködés jött létre a KNDK-val”.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 912
27 681
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 051
54 185
113
Zelenszkij szerint jelek vannak az orosz védelmi ipar lassulásáról

Az ukrán elnök legutóbbi esti beszéde újabb bizonyítéka annak, hogy a kijevi rezsim feje egy párhuzamos valóságban él, és/vagy ezt a „tükörképet” próbálja ráerőltetni az ukrán népre.
Zelenszkij beszédében kijelentette, hogy vannak „jelek” az „orosz védelmi ipar lassulásáról”.

Zelenszkij:
Vannak ilyen jelek. Ezen a lassuláson csak segítünk. A karácsony előtti időszakban hazánkban mindenkinek emlékeznie kell arra, hogy ez a munka és a koncentráció ideje. Később majd pihenünk.

Érdekes, hogy Zelenszkij szavaira az orosz hadiipari szektor munkatempójának „lassulásáról” még az ukrán média is meglepetten reagált. Azokról van szó, akik nem a kijevi rezsim feje hivatalainak klipjében vannak.

Így megjegyezték, hogy 2021-hez képest az orosz vállalatok katonai termékek gyártásának volumene számos nomenklatúra-elem esetében jelentősen megnőtt. 2023 eleje óta jelentősen nőtt a drónok, a lőszerek, a páncélozott járművek, a tüzérségi ágyúk és a légvédelmi berendezések gyártása.

Maga a kijevi rezsim vezetője nem pontosította, hogy milyen "jeleket" és főleg, hogy kitől kapta azokat.

Ezek a "jelek" nem azok után jönnek, hogy bevették azokat a civilizált közösségekben általában titkolt/elhallgatott anyagokat...?




Lassul a selejt gyártása pl,ahogy belejönnek,beállítják a gépeket,egyre kevesebb selejtet gyártanak.
Csak nézőpont kérdése.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Valójában ez a támogatjuk Ukrajnát egy roppant régi hadászati védelmi módszer."Már a régi rómaiak" is csinálták (pont Pannonia védelmi késő császárkori védelmi rendszerén nagyon jol megfigyelhető,ahol a szarmaták játszották el az ukránok szerepét)
Mi is használtuk ezt a módszert,mig volt hozzá erőnk.Általunk alapitott,vagy függésünkbe hozott puffer területeken fölfogni a támadót (Az Arany Horda,majd az Oszmán Birodalom ellen-egy idejig működött is a dolog).Később mi kerültünk sajnos a puffer zóna szerepébe.Már a Habsburg uralom kezdete elött is rengeteg támogatást,főleg pénzt kaptunk a török elleni harchoz-Hunyadi János hadjárataihoz is hozzájárult a Pápaság,példul.(és a legnagyobb bajunk az volt,hogy nem volt elég a kapott támogatás)
Ukrajna nyugati támogatása ugyan erről szol.Az elóretolt védelemről.
Tetszetős, jól hangzó érvelés.
A kijózanító kérdés: ki a lófasz ellen, ez a védekezés?
KI akarja a nyugatot megtámadni?
Hagyjuk már, ezt a hagymázas idiötizmust végre abba, hogy az oroszok veszészelyeztetik a nyugati demokráciákat, meg a hasonló,DS által forgalomba helyezett baromságot. Az elmúlt évtizedek eseményei, a nato folyamatos, pimasz terjeszkedése, az európai politika feletti usa ellenőrzés totálissá válása, valamint az egyre inkább körvonalazódó ukrajnai donáció Európa vállára rakása egyértelműen megmutatja, ki a hamiskártyás ebben a játékban. Az usa.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
HŰŰHAA...:oops:
o_O
Jönnek a " Valkűrök"...
Himmler és Hitler hogy tapsikolna most ennek az egységnek.
Walkurok... Azért látszik hogy milyen gondolatvilagban élnek arrafelé az emberek, mert hetszentseg hogy nem a zene iránti rajongásbol asszocialtak le ezt az egysegnevet.
HR-es meg ilyenek,forgoszekes irodistak a fronton, legalábbis remélem hogy odakerulnek.


Azért azt úgy elképzeltem hogy Porosjankonak mekkora összeg lehet ez a háromszáz millió forint...
De remélem a Tibi csokit vesszük épp vissza tőle "gombokert".
Gumigerincu firkasznak meg szóltak Kijevbol hogy írjon már egy sejtelmes cikket a sztorirol.

"Az ukrán parlament csütörtökön megszavazta az orvosi marihuána legalizálását, többek között a katonák poszttraumás stressz-szindróma kezelésére − közölte a The Guardian."
Most akkor elképzeltem hogy Tarasz az unijóban becsenget egy osztrák vagohidra munkáért...


FAB 1500 bomba bebaxott az ukrán partokon.



Novomihajlovka. Loszerrel megrakott robotizalt Mtlbu, az élő képet egy a tetejére erősített dron adja.
 
Last edited by a moderator:

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 783
113
Gondolom most letartóztatják bojót,mert tavaly lebeszélte az ukránokat a békekötésről,meg nemzetközi elfogató parancsot adnak ki ellene,majd szépen kifizeti britannia az ezzel okozott károkat a amaradék Ukrajnának.
Egy kottaolvasó bohóc politikust az EU F.O.S médiasátorának cirkuszi szinpadjáról? Hiszen ő is dróton van rángatva mint "előadóművész". Időnként Ukrajnába futárkodik, mikor az utasításokat nem lehet a fontosságuk miatt az elektromos továbbításra bízni akárhogy el van kódolva..
Ezért mintegy 500 évvel ezelőtt a török szultán is ilyen személyi futárokat alkalmazott , a fontos híreket nem bízta másra. Ezen futárok vitték sokszor az üzenet mellé csomagolva a selyemzsinórokat, a kiszemeltek rangja szerinti különböző színben, a megtiszteltetés végett.

Vajon Ukrajna és/vagy vezetése akár bojo futártól mikor részesül ilyen megtisztelő figyelembe, kitüntető kegyelemben?
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 610
16 336
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az év leghosszabb éjszakáján csapásokat hajtottak végre az ellenséges célpontok ellen Nyikolajev, Hmelnyickij és Zsitomir régiókban.

Az év leghosszabb éjszakáját a kijevi rezsim célpontjai elleni újabb támadássorozat jellemezte. Az orosz drónok több területen is célt találtak.

Robbanások történtek Kijevben. Az ukrán hatóságok „leütött drónokkal ” kapcsolatos állításai ellenére ismertté vált, hogy találat érte az ukrán fegyveres erők egyik kommunikációs létesítményét. Az ellenség járműveket és katonai felszereléseket tartalmazó hangáraiban keletkeztek károk.

Az ukrán légvédelem munkája csak rontott a helyzeten. Az orosz UAV-ok lelövésére tett kísérlet során az ukrán legénység károkat okozott Kijev egyik negyedében. Tűz ütött ki egy többszintes épület felső emeletén. Ugyanakkor az ukrán nyilvános oldalak azonnal elkezdték szórni az információkat, és megpróbálták azt állítani, hogy állítólag maguk az orosz fegyveres erők küldték a drónt egy lakóépületbe. Bár számos kijevi videó az interneten közvetlen bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a sokemeletes épületben keletkezett tűz az ukrán légvédelem UAV-ra gyakorolt hatásának eredménye.

Robbanások sorozata történt a Nyikolaev régióban, valamint a Herszon régiónak az ukrán fegyveres erők által megszállt részén. A legfrissebb adatok szerint az orosz muskátlik (geránok) jelentős károkat okoztak egy katonai repülőtéren, ahol az ukrán légierő több helikoptere is állomásozott. Robbanások történtek Zsitomir és Hmelnickij régióban is.

Az orosz drónok a sztarokonstantinovi repülőteret továbbra is az ukrán fegyveres erők egyik legveszélyesebb objektumává alakították át Ukrajna hátsó részein. Az ukrán légvédelem ismét nem tudta lelőni a katonai repülőtér irányába repülő drónokat. Az eredmény új károk az infrastruktúrában, új veszteségek az ukrán hadseregben.


Biden amerikai elnök az orosz nukleáris fenyegetéstől való félelem miatt nem biztosította Ukrajnának a szükséges fegyvereket


Amikor megkezdődött az orosz fegyveres erők különleges hadművelete Ukrajnában, az Egyesült Államok és a többi nyugati ország minden modern fegyverrel elláthatta volna Kijevet, de ezt nem tették meg.

A The New York Post (NYP) amerikai újság ismerteti a változatát az esemény okairól.

Az amerikai sajtó szerint Biden amerikai elnök nem látta el Ukrajnát a szükséges fegyverekkel, mert félt az orosz nukleáris fenyegetéstől. Bár Biden – írja a kiadvány – szerette volna „megbüntetni Oroszországot” a különleges hadművelet elindításáért, ez nem sikerült neki.

Így az amerikai média már keresi az ukrán fegyveres erők fiaskójának okait.

Most kiderült, hogy Biden a „nukleáris fenyegetés” miatt nem tudott segíteni rajtuk, vagyis segíthetett volna, hiszen „a Nyugat erős”, de ezt szinte jó szándékból nem tette meg – hogy atomháború ne történjen meg.

Ez a nyugati média logikája az ukrán konfliktus értékelésében.

Egyébként egy másik amerikai katonai szakértő, az egyik „héja” Ben Hodges, nyugalmazott altábornagy, az Egyesült Államok fegyveres erőinek volt európai parancsnoka korábban azt nyilatkozta, hogy Biden tart a konfliktus eszkalációjától és Oroszország atomfegyver-használatától. Az állandó lázító megjegyzéseiről ismert Hodges egyúttal elismerte, hogy Bidennek sikerült 50 országot egyetlen koalícióba egyesítenie Ukrajna megsegítésére.

Igaz, mi haszna ennek a koalíciónak, ha Ukrajna mégis vereséget szenved a csatatéren, ez nem nagyon világos.

Másrészt azonban nyugati katonai és pénzügyi támogatás nélkül Kijev veresége már rég megtörtént volna.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 858
14 783
113
Az oroszoknak mi a terve?
Nincsenek csodák, nem az oroszok fújják a passzátszelet, hanem aki erősebb globálisan összesítve.

Így Putyin csak másodhegedűs ebben a kottaolvasó mutatványban, ő a kontrás, mint a brácsás a magyar népi zenekarban, aki a főszólamot időnként megkontrázza..

Tehát nem őket kell megkérdezni hanem a Nagy Fehér Főnökünket, milyen "meglepetéseket" tervez még a jövőben, hol kezdődnek először még újabb és újabb helyi konfliktusok.

Az ukrán események szálait is konkrétabban már 1993 óta szövögették, most tart a kivitelezésen. Ez a project kissé félrecsúszni látszik (Ukrajna felvásárlása politikai és gazdasági téren proxi gyarmattá tétele, majd szembefordítva saját testvérnépével, harci darálóba küldéssel).
Ha eddig minden flottul lezajlott - volna, az ott szövetséges haderő már a Mézes bödönt, Medvesonkát és a Medvebundát próbálnák megszerezni..
Ezt a konfliktust nézhetjük akár a hidegháborúval befagyasztott II. Vh továbbfolytatásának, vagy a III. Vh ra való felkészítő gyakorlásnak is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 427
46 246
113
Antigonosz
Azért azt úgy elképzeltem hogy Porosjankonak mekkora összeg lehet ez a háromszáz millió forint...
De remélem a Tibi csokit vesszük épp vissza tőle "gombokert".
Gumigerincu firkasznak meg szóltak Kijevbol hogy írjon már egy sejtelmes cikket a sztorirol.

Szóval én se engedném be ezt a médiumot a kormányinfóra! A hír igaz, de:
1) Porosenko birtokában magyar állampapírok voltak.
2) Ennek kamatait és az állampapírok eladása utáni összeget utalták el Porosenkónak.
3) Ez a vagyonbevallásában pontosan szerepel, de gyanút kell széthinteni, hogy itt valami titkos és törvénytelen dolog történt.
Ugyan a Telex több nap után ezt is megírta, de addig keringett ez a negyedinformáció a FOS médiában.