[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 188
5 065
113
Itt én vagyok az aki következetesen elítél minden agressziót és ti vagytok azok akiknek van jó agresszió és rossz agresszió.
Hát Te konkrétan azt írtad hogy az USA nem szállt meg más országokat a nemzetközi joggal ellentétes módon.

Ezt a magas labdát csapatuk le néhányan.
Nem volt szó semmiféle erkölcsi megítélésről, sőt én még oda is írtam hogy ha annak ellenére hogy az USA 2003-ban lerohanta Irakot az nem jogosítja fel az oroszokat hogy hasonlóan járjanak el.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
920
10 529
93
Nem kutatok. 10-100 ezer számra ölik az embereke most és teszik milliószámra földönfutóvá. Megéri, tényleg.
Szíved joga hinni.

Akkor szerinted az USA nem avatkozott be az ukrán belpolitikába, aminek az eredménye meglepő módon egy oroszellenes kormány lett. Igaz, ezt az amerikaiak sem titkolják, de biztos ők az oroszoknak dolgoztak.
Akkor az új ukrán kormány nem egy neonáci csürhe lett, igaz, ennek ellenkezőjét még a hazai balos sajtó is részletesen megírta, amíg nem jött ki a parancs hogy most ez az új europér sztenderd.
Akkor az új ukrán kormány által elrendelt orosz kisebbség gyilkolását dokumentáló felvételek egytől egyig hamisak. A romok is, a hullák, a szétlőtt buszról folyó vér, minden csak megrendezett gaz orosz színház, ami csak véletlenül esik egybe az előzőekkel.

VAGY...

akkor az első bűn ebben a sztoriban hogy az orosz nem hagyta ezt annyiban. Nem várta meg amíg kiírtanak mondjuk 1-2M oroszt, pár ezer után betelt a pohár, mégis mit képzel, ugye?

Melyik a te hited?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 152
42 478
113
Egy gép biztos, személyzet kimentve / ha minden igaz egy élve egy halott / patriot kilőve.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
KÉT AMERIKÁNUS NÉPMESE:

Az United States – Navy Boeing P-8A Poseidon megjött az Al-Dunánál cirkál.
Most lesz megint krími partraszállásosdi?



E-4B National Airborne Operations Center "NAOC" Transmits Emergency Action Message (EAM) to US Submarines from over Gulf of Mexico!

21 December 2023

Az Egyesült Államok légierejének E-4B típusú repülőgépe, amely a Nemzeti Légi Műveleti Központ (NAOC) kijelölt repülőgépe, ma délután felszállt az Offutt Légibázisról, a Mexikói-öböl fölé vette az irányt, és vészhelyzeti cselekvési üzenetet (EAM) küldött a Amerikai atomrakéta tengeralattjárónak, amelyek nagyon alacsony frekvenciájú (VLF) kommunikációs eszközöket használnak.

Van valami idegesítő abban, hogy egy E-4B NAOC (GORDO16) és egy E-6B TACAMO (FULL02) egy időben indul az Offutt AFB-ről. Ahogy az alábbi FlightRadar24 térképképen látható, ez történt.

Az E-4B a Nemzeti Légi Műveleti Központként szolgál, és az elnök, a védelmi miniszter és az egyesített vezérkari főnökök számára a Nemzeti Katonai Parancsnoki Rendszer kulcsfontosságú eleme.
Nemzeti vészhelyzet vagy a földi parancsnoki és irányító központok megsemmisülése esetén a repülőgép egy rendkívül túlélőképes parancsnoki, irányító és kommunikációs központot biztosít az amerikai erők irányítására, a vészhelyzeti hadparancsok végrehajtására és a polgári hatóságok intézkedéseinek koordinálására.
Az E-4B műveleteinek végrehajtása a fenyegetettségi spektrum minden fázisára kiterjed. Ezenkívül az E-4B biztosítja a védelmi miniszter és személyzete számára az Egyesült Államok kontinensén kívüli utazási támogatást a 10. cím szerinti parancsnoki és irányítási összeköttetés biztosítása érdekében.

Az E-6B Mercury egy kommunikációs átjátszó és stratégiai légi parancsnoki repülőgép. Túlélőképes, megbízható és tartós légi nukleáris parancsnoklási, irányítási és kommunikációs (NC3) szolgálatot biztosít az elnök, a védelmi miniszter és az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnoksága számára.

Csak egy feladat:
Az E-4B-nek és az E-6B-nek végső soron csak egy feladata van: az üzenet (nukleáris indítókódok) eljuttatása az NCA (Nemzeti Parancsnoki Hatóság) által az Egyesült Államok nukleáris triádjának, bármilyen szükséges eszközzel.
Ezek az eszközök magukban foglalják a különböző hullámformákat, beleértve a VLF, HF, UHF, SHF és azon túl.
Egy B-52-es, B-2-es, ICBM siló vagy tengeralattjáró dekódolja ezeket a titkosított üzeneteket, és vagy kilövi nukleáris fegyvereit a kívánt célpontra - vagy nem - a választott közjogi tisztségviselőink döntései alapján.

Képzeljék el tehát megdöbbenésemet, amikor ma délután a Mexikói-öböl fölött a megfigyelőrendszer az E-4B-ről vételezte a vészhelyzeti akcióüzenetet (EMERGENCY ACTION MESSAGE, EAM)! Pontosabban, a repülőgép a nukleáris rakétákkal felszerelt tengeralattjáróinknak küldött üzenetet, mivel a kódolt üzenet küldéséhez VLF-et, azaz nagyon alacsony frekvenciát használt. A VLF az a sáv, amely kellő mélységig behatol az óceánba, hogy elérje a víz alá merült atomrakéta tengeralattjáróinkat.

Valamit elbaszarintottak?



MEG MÉG EGY MUSZKA IS:


Orosz "különleges repülőszázad" szállt le Washingtonban - véget ér az ukrajnai háború; Oroszország lefektette a megadás feltételeit


World Hal Turner 22 december 2023
Orosz tisztviselők érkeztek Washingtonba csütörtök reggel, hogy megvitassák Ukrajna MEGADÁSÁNAK feltételeit.

A "Különleges repülőszázad mozgatja a Kreml fontos ügyekben utazó tisztviselőit.


A Washington DC-nek adott feltételek Ukrajna számára a következők:

Ukrajna teljes megadása.

Az összes katonai felszerelés teljes átadása.
Az orosz terület Karkhovtól Odesszáig fog terjedni, és Oroszországnak teljes ellenőrzést ad a Fekete-tenger partvidékén.
Nyugat-Ukrajna nem csatlakozhat a NATO-hoz, és nem kaphat milyen katonai segítséget.

Oroszországot nem érdekli, hogy ki irányítja Nyugat-Ukrajnát, és nyíltan felajánlotta azt Lengyelországnak.

Egyszerűen fogalmazva, az ukrajnai háborúnak vége, és Ukrajna vesztett. Teljesen.

Már nem tudják magukat érdemben megvédeni. Ha nem állítják le az ellenségeskedést, Ukrajnát egyszerűen lemészárolják, és akár hiszik, akár nem, Oroszország ezt NEM akarja.

Észrevettétek, hogy ez az információ sehol sincs a tömegmédia hírei között?
Észrevettétek, hogy a Washington Post MEGSZŰNT nyomtatni az "Ukrajna Háborús aktualitások rovatát"?

Nem tudósítanak arról, hogy Ukrajna vesztett - - - és egy szót sem szólnak Oroszország győzelméről.

EZ megtestesíti azt, amivé az úgynevezett "fősodratú" média vált: A kormány szócsöve.

A tömegtájékoztatási eszközök gyorsíróként adják át, amit a kormány azt akarja, hogy tudjunk. A "narratívát" közlik, nem pedig a "híreket".

SZERKESZTŐI VÉLEMÉNY
Oroszország győzött a dollármilliárdokba kerülő legjobb felszereléssel és NATO-kiképzett csapatokkal szemben, pontosan azt a termőföldet kapta, amit akart.
Elvesztett kb. 30k katonát és megölt 300K+ ukrán katonát plusz NATO "tanácsadókat".

Oroszország hadiipari kapacitása megháromszorozódott. A NATO tartalék felszerelése és fegyverzete ma már nem létezik.
Az általuk meghódított Ukrajna 20 százaléka orosz és oroszul beszélő; tehát ezek az emberek nemhogy NEM gyűlölik Oroszországot, hanem támogatják őket!

Az energiaárak megháromszorozódtak Európában, és a dolgok jelenlegi állása szerint Európa a gazdasági összeomlás szélén áll.

A NATO és az USA bebizonyosodott, hogy "papírtigris".

Nagyon sokan a Nyugaton, a médiában és a kormányokban azt hitték, hogy Ukrajna egy ellentámadásra van a győzelemtől. Ez mind hazugság volt. Szándékos hazugságok.
Elgondolkodtató, hogy ezek az emberek hogyan fogják feldolgozni Ukrajna vereségét.

 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 812
113
A Washington DC-nek adott feltételek Ukrajna számára a következők:

Ukrajna teljes megadása.

Az összes katonai felszerelés teljes átadása.
Az orosz terület Karkhovtól Odesszáig fog terjedni, és Oroszországnak teljes ellenőrzést ad a Fekete-tenger partvidékén.
Nyugat-Ukrajna nem csatlakozhat a NATO-hoz, és nem kaphat milyen katonai segítséget.
Ez nem tom honnan van, de ilyet én sem hiszek el... :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Franc tudja, valami leesett az biztos.
Először 3 Szu-35-öst mondtak.
Utána lett 3 Szu-34 mikor kikerült a fotó a kiengedett fékernyőről és a fedélzeti wc-ről.

Itt elválik a történet, egyik szerint félresikerült vészleszállás történt amiből végül katapultálás lett.

Másik szerint kitoltak egy Patriot-ot a frontvonalba, amit utána telibe is vert egy őrjáratozó Mig-31 Kinzhal-lal (elvileg Fekete-tenger fölött az izraeli balhé óta folyamatosan van egy géppár).
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 619
113
Egy teljes F-16-os század már az úgynevezett Ukrajna területén található : legfeljebb 12 harci és 3 kiképző repülőgép . Tavasz közepére újabb század áthelyezését tervezik. Egész decemberben ezekhez a repülőgépekhez nagy pontosságú alkatrészeket szállítanak Lvovon

keresztül . Ezért ütik el Starokonstantinovot , Dnyipropetrovszkot és Krivoj Rogot . Ugyancsak megfigyelhető az ukrán F-16-osok kiképzőrepülése Románia és Nyugat-Ukrajna felett, valamint Ivano-Frankivszk és Ungvár repülőtereinek ilyen célra történő felhasználása . Az orosz vezérkar jelentései megjegyzik, hogy az északi katonai körzet övezetében első alkalommal indították el a radarellenes rakétákat.

Az ukrán fegyveres erők először kezdték meg a Patriot légvédelmi rendszerek telepítését a Herson régióban
Az ukrán hadsereg megkezdte az amerikai Patriot PAC-2 légvédelmi rendszerek ideiglenes telepítését a Herson régióban. Ezeket a rendszereket rövid időre telepítik, és nincsenek felszerelve saját radarral, hogy észlelhetetlenek maradjanak. Ehelyett a radarérzékelés amerikai és NATO-repülőgépeket használ, amelyek a szomszédos országok légteréből indulnak ki.

Ukrán források szerint a közelmúltban legalább három rakétakilövést rögzítettek a Patriot rendszerből, amelyek után a komplexumot azonnal leszerelték és új helyre költöztették. Feltételezések szerint a Patriot rendszerek jelentős hatótávolsága miatt hatékonyan irányítják a helyzetet a Fekete-tenger északnyugati része és a Kherson régió bal partja feletti légtérben.

A légvédelmi rendszerek ideiglenes bevetésének taktikája lehetővé teszi az ukrán hadsereg számára a légtér ellenőrzését, miközben minimalizálja felderítésük és megsemmisítésük kockázatát.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vsu-vpervye-nachali-razvyortyvat-zrk-patriot-v-hersonskoy-oblasti


Akár 80 milliárd dollárt utalhat át az EU Ukrajnának, Magyarország megkerülésével

A Finn Központi Bank vezetője, Olli Rehn azt javasolta, hogy az Európai Unió aktiválja az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM), hogy segítséget nyújtson Ukrajnának. Az alap 80 milliárd eurót tartalmaz, amely „B-tervként” használható fel a nyugati országokból Kijevbe irányuló pénzforgalom csökkenése fényében. Rehn javaslata annak hátterében született, hogy Magyarország blokkolja az új források Ukrajnának juttatását – írja a Bloomberg.

Rehn aggodalmát fejezte ki az uniós egység hiánya és Magyarország vétójoga miatt, és felszólította a blokk többi 26 országát, hogy lépjenek fel közösen, és gyorsan készítsenek alternatív tervet Ukrajna támogatására. A 2012-ben az euróövezeti országok támogatására létrehozott ESM-et Ukrajna újjáépítésének lehetséges forrásaként tekintik.

Emellett Rehn javasolta az Orosz Központi Bank 260 milliárd eurós befagyasztott eszközeinek felhasználását „reális és megbízható hosszú távú stratégiaként” Ukrajna megsegítésére.

Magyarország pedig a brüsszeli csúcstalálkozón blokkolta a 2024-2027 közötti többéves uniós költségvetés emelését, amelyből 50 milliárd eurót adnak Kijevnek makroszintű pénzügyi támogatásra. E döntés eredményeként 2024. február 1-jén új EU-csúcsot tartanak az Ukrajna finanszírozásának megvitatására.
Подробнее на: https://avia.pro/news/es-mozhet-peredat-ukraine-v-obhod-vengrii-do-80-mlrd-dollaro
MEG MÉG EGY MUSZKA IS:

Orosz "különleges repülőszázad" szállt le Washingtonban - véget ér az ukrajnai háború; Oroszország lefektette a megadás feltételeit


World Hal Turner 22 december 2023
Orosz tisztviselők érkeztek Washingtonba csütörtök reggel, hogy megvitassák Ukrajna MEGADÁSÁNAK feltételeit.

A "Különleges repülőszázad mozgatja a Kreml fontos ügyekben utazó tisztviselőit.
Valamit olvastam egy-két napja. Hír szólt arról, hogy egy orosz utasszállító gép indult az OF-ből az USA-ba. Nam tettem be, mert ezen kívül mást nem tartalmazott. Nem emlékszem, melyik csatornán olvastam.
 
Last edited by a moderator:

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
571
1 422
93
Valamit olvastam egy-két napja. Hír szólt arról, hogy egy orosz utasszállító gép indult az OF-ből az USA-ba. Nam tettem be, mert ezen kívül mást nem tartalmazott. Nem emlékszem, melyik csatornán olvastam.
Valamikor a napokban volt posztolva róla kép valamelyik topikban, talán 20*ka körül. Fligthradaros kép mentés volt ha jól emlékszem.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 049
66 598
113
Hm, az egész 22 februárja óta tartó cirkusz alatt lőttek le talán ennyit ebből a típusból. De meglepetést okozhatnak.
Valami kalibralo, gyakorló berepulesek is folyhatnak Kárpátalja meg Csernovitz régió felett F-16 kiképzés során. Gondolom nem csak a román repterekkel és F 16 uzemeltetesehez szükséges technikával számolnak, hanem igénybe veszik a lengyelt és a kiepitesre kerülő szlovákot is.

Orixosok figyelem, - 1 ukrán T 64.

Avdejevka belülről.


Maga a Dronnal történő lőszer - élelem, stb szállítás is figyelemre méltó fejlemény, de az is feltűnt hogy felülről is teljesen alcazzak a godroket agakkal, eddig ez nem volt jellemző, bár eddig szinte kizárólag ukrán godroket láttam.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
Orosz szempontból,stratégiai szinten mindenképpen megéri.
Vannak teóriáim,hogy miért engedték megtörténni a majdant,illetve tavaly februárig azt,amik megtörténtek,de most teljesen jól csinálják,igaz,kifejezetten fehér kesztyűs,úriemberek az Oroszok mind állami,mind személyes,mármint a fronton harcoló kiskatonák szintjéig az ukrán állammal,és a kiskatonákkal is.
Ugyanis nem százezer,hanem 1 millió,vagy 5 millió emberéletet is megér,meg kell érjen Oroszországnak,hogy ukrajna ne legyen nato tag,és ne legyenek ott tomahawkok,vagy amerikai csapatok,haditengerészet,stb.
Nem mellesleg,ez,hogy ne legyenek ott tomahawkok,meg amerikai csapatok,nekünk is kurvára érdekünk.
Még azután,hogy többen,többször is leírtuk már,részletesen,hogy miért gáz a nato terjeszkedése az oroszok felé,ahogy európa számára miért a legrosszabb verzió az,hogy folyton itt vívatná,vívatja meg a brit birodalom a nagy háborúit az Oroszok,és Európa országai között,még mindig ezt a szart toljátok,már bocsánat.
Ez kész b+!
:(
MAD mellett az USA Észak-Koreát sem meri megtámadni, innen tárgytalan ez az egész stratégiai mellébeszélés. Szerintem. Ez a háború meg tömeggyilkosság.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 334
8 859
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 916
21 750
113
Gondolom akkor ezek a december 16-ai dátummal keltezett ukrán felvételek csak stúdióban készült trükkfelvételek… #krtn
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 935
78 196
113