[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 966
5 365
113
Esetleg nézd meg azt a függőleges vezérsíkot jobban, meg a kép jobb alsó sarkát is...
Esetleg nézd meg azt a függőleges vezérsíkot jobban, meg a kép jobb alsó sarkát is...
Benéztem a képet.Nem nagyítottam ki telefonon.Tömören összefoglalva 3 Su 34 lelövését állítják az Ukránok egy frissen átadott Német patriot komplexummal.Oroszok azt állitják már meg is semmisítették.Ezekből egy lelövést ismertek el az Oroszok másik két gépre meg a patriotra mért válaszcsapásról semmi konkrét bizonyíték.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 195
67 652
113
Na akkor ez innét kamu, köszönjük ukrán hirszerzes...
Ha tényleg ez a bizonyíték akkor ez biztosan kamu.
A korábban betétett bizonyítékoknal látható volt hogy nincs hó a területen, itt meg van, de a valóságban meg jelenleg nincs dél Ukrajnában hó, sár van eső meg enyhülés.
Az utóbbi két hétben tényleg az utolsokat rúgja minden ami a művelet elején hónapokig szárnyalt a nyugati sajtóban. Rengeteg alhirt dobtak be 22-ben, most kétségbeesve kitaraznak szerintem hátha a harmadik oldalra felfernek. Nagyon visszaeshetett a kattintás minden támogatás ellenére.
Ezt a videót is meg akartam nézni az előbb még 14&-bol ahogy a pravij szektorosokat kibaxtak Harkovbol, de már nem lehet megnezni.
Meg az emlékét is eltorlik az ilyeneknek.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Benéztem a képet.Nem nagyítottam ki telefonon.Tömören összefoglalva 3 Su 34 lelövését állítják az Ukránok egy frissen átadott Német patriot komplexummal.Oroszok azt állitják már meg is semmisítették.Ezekből egy lelövést ismertek el az Oroszok másik két gépre meg a patriotra mért válaszcsapásról semmi konkrét bizonyíték.
Rengeteg kamut tolnak ismét az ukránok, szedtek már elő 2015-ös milicia btr mészárlást is, mint friss csapás az oroszokra.
Ez általában azt jelenti náluk, hogy katasztrofális a helyzet a fronton.


Zsaluzsnij zseniális terve: mozgósítani kell a 2. kategóriás fogyatékosokat is (végtaghiányos, önmagát ellátni képtelen értelmi fogyatékos...)
iBHEt9w.jpg



6 perc Kremennaja


Sérült lengyel zsoldos begyüjtése


Meglepetés


Éjszakai csendélet Doritóval


FAB-1500 Herszonnál


Nyugalom, éjszaka nem látnak minket


Újabb leopard 2a6, ásít


Üdv a fronton


Kínai nép ajándéka a frontnak
FzmH6Pm.jpg



A begyüjtőbrigád mal 50 fővel fésülte át az utcákat Kijevben, hogy az embereknek ne legyen esélyük elmenekülni
cV204RA.jpg



Eközben Oroszországban a halott katona utolsó üzenetét szó szerint elvitték az édesanyjának


Észtország nem hajlandó kiadni az ukrán menekülteket


chQ3XBk.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 575
47 717
113

Németország új köteg fegyvert küldött Ukrajnának​

Németország egy héten belül három Gepard légvédelmi önjáró önjáró löveget (ZSU), két Wisent páncélozott járművet aknamentesítésre és több tízezer lőszert szállított Ukrajnának a német kormány honlapján olvasható frissített lista szerint.

A lista a Kijevnek nyújtott német katonai segítségről közöl adatokat.

A pénteken frissített lista három Gepard önjáró löveg beszerzését és a hozzájuk tartozó több mint 30 ezer lövedéket jelzi. Szállítottak még két aknamentesítésre szánt Wisent páncélozott járművet, nem közölt mennyiségű lőszert Leopard 2 A6-os harckocsikhoz, 2,5 ezer 155 mm-es tüzérségi lövedéket, több mint 25 ezer 40 mm-es lőszert, 10 darab Vector felderítő UAV-t és ezek alkatrészeit, két páncélozott járművet, nyolc teherautó Zetro, két HX81 nyerges vontató félpótkocsival és orvosi kellékekkel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703275288


Az ukrán csapatok Krasznolimanszkij, Bahmutszkij és Szeverszkij irányban vonulnak vissza.
Erről számolnak be az ukrán források.
Úgy tűnik, tényleg nincs elég ember vagy lőszer.


Egy különleges katonai művelet krónikája
2023. december 22-én

Az orosz csapatok naponta többször támadtak ukrán infrastruktúrát és katonai célpontokat. Robbanásokról számoltak be Odesszában, Nyikolajevben, Hmelnickijben és Kijevben . Ráadásul tegnap este az Orosz Fegyveres Erők pontos találattal megszakították az ukrán parancsnokság nyugati oktatóival folytatott megbeszélését Mirnogradban .

Az ukrán alakulatok sem tétlenkedtek, és ismét megpróbálták megtámadni az Orosz Föderáció hátsó részeit. Az orosz légvédelem több drónt is elfogott Brjanszk, Kaluga és Moszkva régiókban . Jelenleg az ukrán fegyveres erők rajtaütései nem elterjedtek, és azért hajtják végre, hogy teszteljék a terepet egy hatalmas UAV-támadásra.

Heves harcok folynak a frontokon a teljes érintkezési vonalon. Juzsnodonyeck irányában az orosz csapatok átvehették az irányítást a „Zverinec” erődített terület felett, és folytatták az offenzíva fejlesztését a Pobeda - Novomihailovka vonalon.

Eközben Herszon irányban folytatódnak a harcok Krynokinál , ahol az ukrán parancsnokság aktívan további erőket szállít át. Szomorú események történtek: ma orosz Szu-34-eseket csaptak le Chaplinka térségében . A rendelkezésre álló információk szerint a gép egyik legénységét megmentették, a többiek sorsa egyelőre ismeretlen.

Oroszország elkezdi bombázni az európai repülőtereket, ha az Ukrajnába szállított F-16-osok repülni kezdenek róluk.
Az EurAsian Times forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Oroszország nem hivatalos nyilatkozatban megfenyegette a NATO-tisztviselőket, hogy a Szövetség repülőgépeinek az Orosz Föderáció ellen európai területről történő bevetése „törvényes célpontokká” változtatja azokat az országokat, ahol ezek a vadászgépek állomásoznak.





 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 570
24 765
113
Ezt a humorba kellene, identitászavaros nackó:

BTR 3DA, ritkaság a maga kb 50db-os kivitelével:

Így nyaral egy kőkemény ukri komisszár:

TOS:

Gránátdobás drónról:

Gránátozás drónról, de egy bmp1-ts is van a videón:


Mesterlövész:

120-as aknavető telitalálat:

Bandera látogatók:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 981
16 030
113
Nem kutatok. 10-100 ezer számra ölik az embereke most és teszik milliószámra földönfutóvá. Megéri, tényleg.
Megéri, tényleg.
Egy kicsit körbejárhatnád a témát, kiknek érte meg szinte 'ingyé' Ukrajna felvásárlása, proxi bábállammá való átalakítása.Ez a külföldi politikus oligarcha réteg majdani győzelme után vált teljesen kontrollálhatatlan folyamattá Ukrajnában. Csak a földterületek mintegy 70%-át vásárolták fel, és hasonlóképp a nyersanyag lelőhelyeket ipari létesítményeket is birtokoltak. Azért írom múltidőben mert ezek már erősen kétes befektetésekre minősültek át - az oroszok közreműködésével.

Az egyik legjelentősebb magán befektetőnek Nagy Fehér Főnökünk számít.

Neki két területen van befektetése:

1. Ukrajna teljes , kihasználható területére érvényes szénhidrogén kutatási és kitermelési koncessziós jog, és ehhez tartozó termelőberendezések. Ezt a lehetőséget fia, Hunter segítségével szerezte meg a család. 2014 elején Majdan után minimális befektetéssel megszerzik a Burisma szénhidrogén kitermelő céget, amire az ukrán állam grátiszban a jó barátságért, kitölt egy koncessziós kutatási kitermelési engedélyt a területére.

2. Ukrajna erdőterületeinek jelentős részének felvásárlása 2014 után. Ukrajna erdős területen, 2000 utáni időszaktól, 2014 után rakéta sebességre gyorsulva, mintegy 7% körül tarvágásra formájában mutatkozik meg az erdőga(rá)zdálkodás, mely jelentős részét ezen területen követték el. A tarvágás is mutatja hogy eleve számoltak azzal, nem sokáig fogják ezt a területet kihasználni. Az erdőgyérítés mértéke már műholdról is jól látszik.

Nagy Fehér Főnökünk reakciója természetes a befektetéseit fenyegető veszélyre. Mivel Ő a legfőbb Főnök, így megteheti hogy a rendelkezésére álló országok gazdasági és katonai erejét, így saját országának költségvetését is beveti tulajdonának védelmére. Láthatjuk Szíria hátsó fertályán az illegális olaj kitermeléshez is foggal körömmel ragaszkodnak, az Istenért sem hagynák ott azt a területet.
Hol van már a szép, dicső lovagias múlt, amikor a földesurak, oligarchák a saját pénzükön felállított seregük élén harcoltak a gazdasági javak elosztásáért, sokszor az első sorban fegyverrel a kézben ..

Most az a módi hogy az a menő Főnök, aki mindezen cselekedeteket mások pénzén, fegyvereivel és vérével tudja realizálni.. Ahogy a magyar közmondás is tartja, "Más f@rkával verni a csalánt, mindíg jobban esik.."

Szerinted ez a harc, a foggal körömmel való ragaszkodás a befektetésekhez, és a vele járó véráldozat kinek éri meg?

Itt az ajándékba kapott, szénhidrogén kitermelés koncessziós jog térképe (kicsit nyomi, de a lényeg látszik)


Itt pedig egy Kievi oldal, amely a fakitermelést , tarvágást elemzi , sok térkép és adattal.
Lényege, hogy 1963 - 1993 között az erdőterület 2 millió hektárral nőtt, 2001 - 2020 között ugyanannyival csökkent.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Valamit olvastam egy-két napja. Hír szólt arról, hogy egy orosz utasszállító gép indult az OF-ből az USA-ba. Nam tettem be, mert ezen kívül mást nem tartalmazott. Nem emlékszem, melyik csatornán olvastam.
Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságírót a múltkor egy meg nem nevezett washingtoni tisztviselő egy kissé átverte. Erre Hal Turner nagyszerű pamfletet kanyarított az orosz repülőgépről, bár még most sem lehet tudni, az mit is csinált. Ha csak a diplomaták és a személyzet cseréje történt, azok miért nem álltak készen a hazaindulásra? Van olyan hír is, hogy fogolycsere történik, de hogy kit hoztak és kit visznek, nem lehet tudni.


Ukrajna halott, Kijev nem talál embereket, akik harcolnának érte


Ukrajna nem létezhet monoetnikus és monokulturális államként az 1991-es határain belül, ami a lényege annak, amire Volodimir Zelenszkij elnök kormánya törekszik az Oroszországgal zajló konfliktusban – mondta egy pénteki interjúban volt tanácsadója, Olekszij Aresztovics.
A volt tisztviselő Julija Latinyina újságírónak nyilatkozva „halottnak” nyilvánította a nacionalista ukrán projektet, kijelentve, hogy Kijev nem talál olyan embereket, akik hajlandóak lennének harcolni érte. Azt állította, hogy a fronton lévő katonák 30-70 százaléka nem hajlandó harcba vonulni, és dezertálási lehetőséget keres. Aresztovics szerint a hadmegtagadók „ítéletet mondtak erre a rendszerre, megpecsételték a végét”.
Zelenszkij kijelentése, miszerint az ukrán katonai vezetés akár 500 ezer embert is mozgósítani akar a háborús erőfeszítésekhez, Aresztovics szerint a parancsnokok egyfajta „trollkodásának” tűnik. A cél teljesen irreális – állította.
Mivel Kijev fokozza a nyomást a behívókra, azok hamarosan nem menekülnek tovább a behívók elől, hanem lőni kezdenek rájuk – jósolta az ex-tisztviselő.
Az ukránon kívüli kultúrájú emberek, legyenek oroszok vagy más kultúrájúak, nem akarnak egy monoetnikus Ukrajnáért harcolni, mert Kijev diszkriminálja őket – jegyezte meg a kommentátor. Ugyanez igaz azokra az emberekre is, akik orosz ellenőrzés alatt álló területeken élnek, amelyeket Kijev erőszakkal akar visszavenni.
Ukrajna semmit sem tud ajánlani a Donbassz és a Krím lakóinak, kivéve egy másodrangú állampolgári státuszt” – mondta.
Eközben a monoetnikus projektet támogató ukránoknak más problémáik is lehetnek a kormánnyal, legyen szó akár az igazságtalan gazdasági rendszer vagy a politikai szabadságjogok hiánya miatti haragról.
„A tiltások országában élünk, egy olyan országban, ahol a szabadságjogokat elnyomják… ahol elkapnak és a hadseregbe kényszerítenek. Ki akarna egy ilyen országért harcolni?” – kérdezte Aresztovics.
Azt állította, hogy Ukrajnának csak akkor lehet jövője, ha demokratikus összetételének megfelelően gyökeresen újrakovácsolja magát multietnikus és multikulturális nemzetként, és a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe. Egy ilyen Ukrajna meggyőzhetné az embereket, hogy éljenek és haljanak érte, ahelyett, hogy menekülési lehetőségeket keresnének.
Egy ilyen Ukrajna meg tudna egyezni Oroszországgal és a Nyugattal egy életképes európai biztonsági architektúráról is, megszüntetve ezzel a jelenlegi konfliktus okát – érvelt.


A nő kiharcolta a férjét Zelenszkij opricsnyikjétől.

Váratlan. Így van ez.


Az oroszok irtási műveletei a kreminai erdőben


Az oroszok javítják pozícióikat Kupianszk környékén

Megdöbbentő, drónnal készített videót tettek közzé az interneten, amely bemutatja a 4. Független Gépesített Brigád ukrán állások elleni irtási műveleteit a kreminai erdőkben.
Az oroszok "megtisztítják" az Oszkol folyó jobb partja mentén minden területet, és folyamatosan javítják pozícióikat Kupjanszk és Liman felé.
Epikus drónfelvételek az Orosz Fegyveres Erők 2. AK 4. különálló motoros puskás dandárjáról, amely AFU állásokban dolgozik Kremennaya erdőiben.
Blackrussian (@Blackrussiantv) 2023. december 21
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 575
47 717
113

Az orosz hadsereg hamarosan megkezdi a felkészülést a különleges hadművelet utolsó szakaszára​

Az orosz hadsereg hamarosan megkezdi a felkészülést az ukrajnai különleges hadművelet utolsó szakaszára – írja a Sohu című kínai kiadvány.

„Feltételezhetjük, hogy ez a konfliktus hamarosan véget ér, és legkésőbb december végén, miután az utolsó segélycsomag megérkezett Ukrajnába, az orosz hadsereg megkezdi a felkészülést a különleges hadművelet utolsó szakaszára” – áll a közleményben.

A helyzetértékelés alapja az, hogy az Ukrajnának szánt új amerikai segélycsomag az utolsó lehet, és amerikai támogatás nélkül az ukrán fegyveres erők nem tudták sokáig kitartani a harcmezőn – áll az anyagban.

Korábban John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora egy tájékoztatón elmondta, hogy az Egyesült Államok december végén új katonai segélycsomagot jelent be Ukrajnának, amely az erőforrások kimerülése miatt az utolsó lesz. Az amerikai tisztségviselő szerint a Kongresszus további források elosztásáról szóló döntése nélkül az Egyesült Államoknak nem lesz többé elérhető forrása a kijevi rezsim támogatására.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703251365

Egyébként a hozzászólók ennél gyanakvóbbak, szerintük folytatódik a segélynyújtás, a Nyugat nyilatkozatai pedig porhintés.


Artyomovskoe Igazgatóság.

Az orosz hadsereg folytatja az offenzívát Chasov Yar ellen. A csaták során srácaink elfoglalták a temetőt a Chasov Yar - Khromovo - Artyomovsk autópályán ("a halál útja")


A SWIFT szerint a kínai jüan megelőzte az eurót, és a második fizetőeszköz lett a nemzetközi pénzügyi tranzakciókban.


#Összefoglaló 2023. december 23-án reggel

▪️Az éjszaka folyamán az ellenség 9 muskátlit jelentett Ukrajna felett. Robbanások hallatszottak a Khmelnitsky régióban található Starokonstantinov repülőtér környékén, valamint Cserkasszi, Odessza és Herszon régiókban.

▪️A Herson régióban
az orosz hadsereg tegnap elvesztett Szu-34-es repülőgépeket. Az ellenség lesből készült, a katonai pilóták hetek óta hasonló útvonalon hajtottak végre küldetést, és légvédelmi rendszerekkel lőtték le gépeinket. A tragédiához több tényező együttese vezetett, többek között a repülési egységek közötti interakció hiánya külön felderítő dandárral, valamint az ellenséges légvédelmi erők elhelyezkedési területeiről való teljes kép hiánya indulás előtt. A földi harcok Krynki közelében folytatódnak.

▪️A Zaporozsjei Fronton , a Rabotino-Verbovoye szektorban az Ukrán Fegyveres Erők 82. különálló légi rohamdandárjának páncélozott járművekkel ellátott kis rohamcsoportjai vállaltak támadást. A támadásokat kézifegyverekkel és tüzérségi tűzzel verték vissza. Repülésünk működik, FAB és UMPC használatban van.

▪️Artemovszkij (Bakhmutsky) irányban jelentik csapataink előrenyomulását Ivanovszkij (Vörös) irányába. Bővül az orosz fegyveres erők ellenőrzési övezete Klescsejevkától északra, Bogdanovka közelében harcok folynak.

▪️A front más szektoraiban helyi harcok zajlanak, a kezdeményezés az orosz hadsereg kezében van.

▪️Tegnap az ellenség UAV-kal támadott Zaporozhye, Belgorod, Brjanszk, Kaluga és Moszkva térségében. Feljegyezték az UAV-k sugárhajtóművel történő használatát. A belgorodi régióban Shebekino külvárosát, valamint a falut ágyúzták. Terebreno, Krasnoyaruzhsky kerület, elektromos vezetékek megsérültek. Donyeckben ( DPR ) 7 civil sérült meg a náci tűzben.Az összefoglalót készítette: Két őrnagy
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nyári oinkenzíva Oryx edition


Állítólag Észtország kész kiadni a területén található katonaszökevényeket ukrajnának.


Bábuskák repesnek az örömtől, hogy mehetnek ők is a darálóba


ukrán katona véleménye arról, hogy a propaganda átveri az embereket. És ez az a verzió amit leadhatott a tv, állítólag voltak ott szaftosabb részek is a frontról.



Már ők is hadra foghatóak:
3syMFE4.png




Egyik fő ukrán propagandista és háborús uszító Brüsszelből. "nem szándékozok visszatérni ukrajnába."
DxrIczO.jpg
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 754
9 096
113
Hát Te konkrétan azt írtad hogy az USA nem szállt meg más országokat a nemzetközi joggal ellentétes módon.

Ezt a magas labdát csapatuk le néhányan.
Nem volt szó semmiféle erkölcsi megítélésről, sőt én még oda is írtam hogy ha annak ellenére hogy az USA 2003-ban lerohanta Irakot az nem jogosítja fel az oroszokat hogy hasonlóan járjanak el.
Valószínűleg erre gondoltál:

Én úgy látom hogy mégse az USA szállt meg egy másik országot a nemzetközi jogot felrúgva.

Ezt Ukrajna kapcsán gondoltam. Más esetben nyilván szált meg másik országot az USA, bár területi hódítás akkor sem történt. Én azokat sem támogattam, igazából még csak az USA se járt jól velük. Pont ahogy most Oroszország se jár jól ezzel a háborúval. Ha nem tudsz hetek alatt lezárni egy konfliktust, akkor csak problémát csinálsz.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 955
32 840
113
Ha nem tudsz hetek alatt lezárni egy konfliktust, akkor csak problémát csinálsz.
Ez nem feltétlen igaz.A kifárasztó,felörlő hadviselési mód pont az elhúzódó háborúra épit.És nem csak gerillák használták.
Az USA pedig tényleg ritkán viselt háborút a nemzetközi joggal ellentétesen.Jogilag,és csak jogilag nézve,az iraki és afgán háborúi is megfelelnek a nemzetközi jognak.