Szóval egykori pedagógusként mondom, hogy a gyermekek nagyon könnyen befolyásolhatók. Nem véletlen, hogy sokszor pedofil ügyben pszichológus közreműködésével próbálják kideríteni az igazságot. A gyermekek nem "felnőtt" módjára hazudnak, hanem az érzelmi azonosulás miatt átveszik a befolyásoló személy álláspontját. Ezek a gyerekek ott Bicskén nagyon érzelemhiányos állapotban voltak, ugyanakkor iszonyú feszültséget éltek át. Én nem hiszem, hogy 10 évig ezt titokban lehetett csinálni. Csak volt ott egy gyáva nevelőtestület. Akik hallgattak.
K. Endre írása: egy ember sem csak fekete! Sőt, lehet, hogy sok jó dolgot tett, de ez nem jelenti azt, hogy egy esetben nem járt el helytelenül. Nem tudjuk. Egyébként ezek a pedofil ügyek a lehető legrosszabb esetek, annyi kétértelmű lépés és közlés övezi az ilyen jellegű bűncselekményeket és a környezetét.
És ez minden "ügyben" így van.
Nem tudom az igazságot, csak találgatok némi logika, pszichológiai ismeret és saját nevelői tapasztalatom alapján.
Nem nyilatkoznék, hogy miért és hogyan, de láttam már olyat, aki hallott a nénikéje keresztfiának bérmakeresztapjától pedofil ügyről, szóval "némi sejtésem" van a témáról.

A gyerekeket sokszor felnőttek befolyásolják felnőttek ellen, ami meg a pszichológus szakértőket illeti, hát... Vannak kétségeim néha. Szóval a gyerekekkel kapcsolatos sztorik a legrosszabbak.
Persze, simán lehetséges, hogy amúgy tök rendes ember, enni ad a kutyájának és nem veri a feleségét, de (szerintem - nem ismerem részleteiben az ügyet) ezt elcseszte, és ez nem hiba, hanem bűn. Persze, van még számos más tényező is szinte minden esetben, nyilván itt is.
Nagyon nehéz bizonyítani a gyerekekkel szembeni sexuális bűncselekményeket. A pályfutásom során volt ilyen "eseményben" részem. Először az anya és a fiú jegyzőkönyvbe mondta az elkövetés tényét, de a bírósági tárgyalás során visszavonták a vallomásukat. Elbuktam a pert.
Az illető tanárnő elment betegállományba, a pszichógusa segített neki ebben. A tanuló, amint 18 éves lett (15 volt a történetkor), elvette feleségül a pedagógust, született egy közös gyermekük. Majd, amikor 20-on éves lett elváltak.
A pedofília, szerintem, betegség és nem gyógyítható. Ezért rendkívül veszélyes. De, látod, én is tehetetlen voltam az ügyben.
Egyébként a jogász, aki védett, az sem tartotta bűnnek, Neki, mondta, milyen jó lett volna, ha ilyen középiskolai tanárnője lett volna.
Egyébként olyan városban élek, ahol egy volt polgátmesternő is ugyanezt a vétséget követte el. Akkor a baloldal nem rikoltozott, és simán megválasztatták polgármesternek. És a polgárok megválasztották. Pedig az ügy eltussolása még az "átkosban" történt.
Nem tudom, hogy miért van az emberek többsége meggyőződve arról, hogy egy vallomást vissza lehet vonni. Ilyen nincs, ez gigantikus baromság: nem lehet. Lehet módosítani vagy nem fenntartani és újjal előállni, de visszavonni nem: ami egyszer elhangzott, az bizonyíték lesz és marad. Nyilván mindenki ismeri és fejből vágja a Mirandát az amcsi filmekből: nincs olyan kitétele, hogy "amíg vissza nem vonja". Ott sem lehet: ha egyszer elhagyta a száját, akkor variálhat, amennyit akar, késő bánat.
Nem tudom, hogy a pedofília betegség-e, de abban biztos vagyok, hogy mindenképpen tolerálhatatlan.
Ez a "szexi tanárnéni vs. diáksrác" eset azért mókás, mert a "gyerekjogvédők" szerint ez súlyos hatalmi visszaélés, de úgy a férfitársaim többsége, mint a magam nevében is mondhatom talán, hogy egy kanos tinifiú - aki egy krumplit is megd*na, ha el nem gurul - nem így élné meg és kifejezetten ki lenne akadva, ha lerángatnák róla a szexi (ez lényeges, mert a 90 éves Rozi néni nem ez a kategória, azt totál másként élné meg mindenki) tanárnőt. Ami miatt ez bizarr, az az, hogy a "szexi tanárbácsi vs. diáklány" megítélése azért nem ennyire egyértelmű, holott azért hallottam már nőket úgy nyilatkozni, hogy "Uhh, remélem, hogy ez a jóképű nőgyógyász nem a TAJ-számomat kéri el, hanem a telefonszámomat!" - és ez még a szolidabb verzió.
Úgyhogy igen, ezek az esetek azért nem olyan egyszerűek valójában, mint ahogy azt a Blikk kommentelői képzelik egy kétsoros hír alapján, miközben az ügy két adriás.