Az azerieknek tök jól működött távirányított AN-2-vel is, akkor menni fog ez L-39-el is.Ellenséges légvédelem túlterhelése mint légicél
Emelkedés a radarhorizont fölé (Patriot vagy hasonszőrű légvédelem esetén az ország másik felén

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az azerieknek tök jól működött távirányított AN-2-vel is, akkor menni fog ez L-39-el is.Ellenséges légvédelem túlterhelése mint légicél
Hát azért bízzunk benne, hogy ez nem a "hatalmas" üzlet. 99% hogy többről van szó, ha meg mégis, akkor én is a homlokomra csapok.Ha 4 db ért csinálta V ezt az egészet.... Hát azért az elég gáz lenne.
Egy normális költségvetés mellett teljesen reális az ezrednyi légierő egy ekkora országban.Aztán majd úgy járunk, mint 10-15 éve, elvisz minden pénzt a légierő, szárazföldnek meg nem jut majd semmi. Hiába kapod meg olcsón magát a gépeket, az üzemeltetés viszi majd a súlyos milliárdokat.
Inkább Protárt kellene rájuk küldeni. Szerintem megoldható visszaverőkkel hogy vadászgépnek tűnjön a radaron...bár kicsit lassú, de L-39-est el tudna játszni 500km/h sebességével.Az azerieknek tök jól működött távirányított AN-2-vel is, akkor menni fog ez L-39-el is.
Emelkedés a radarhorizont fölé (Patriot vagy hasonszőrű légvédelem esetén az ország másik felén, aztán gyors süllyedés. Csak végstádiumban lévő csimpánzokat kell kiképezni pilótának a gépekre, akiknek a családja örökre kap banánt cserébe.
ezt jobb ha radarral oldja meg kamu célt imitálva az ellenségnek minthogy saját magát lövesse le.Inkább Protárt kellene rájuk küldeni. Szerintem megoldható visszaverőkkel hogy vadászgépnek tűnjön a radaron...bár kicsit lassú, de L-39-est el tudna játszni 500km/h sebességével.
Szerintem kb mindnenki elképedve, azt meglehetősen nehéz lenne eladni.Hát azért bízzunk benne, hogy ez nem a "hatalmas" üzlet. 99% hogy többről van szó, ha meg mégis, akkor én is a homlokomra csapok.
Egy normális költségvetés mellett teljesen reális az ezrednyi légierő egy ekkora országban.
Az L39 túl drága ahhoz hogy légicélként legyen elpocsékolva.Az azerieknek tök jól működött távirányított AN-2-vel is, akkor menni fog ez L-39-el is.
Emelkedés a radarhorizont fölé (Patriot vagy hasonszőrű légvédelem esetén az ország másik felén, aztán gyors süllyedés. Csak végstádiumban lévő csimpánzokat kell kiképezni pilótának a gépekre, akiknek a családja örökre kap banánt cserébe.
elméletileg jóval távolabbról biztonságos mélységből tevékenydnek majd.
állítólag a drónok nem képesek kiváltani mert nem termelnek annyi áramot ami a felderítő rendszerek működtetéséhez szükséges lenne.
a albák meg a sugárhajtóműnek köszönhetően rendelkeznek azzal az elektromos teljseítménnyel ami ezen rendszerek üzemeltetésére alkalmassá teszik.
persze a sugárhajtású drón is egy megoldás lenne csak azok drágák más szerepkörre vannak szánva és kevés van belőllük azt sem adják el.
háááát asszem i ve got some bad news 4 uAz L39 túl drága ahhoz hogy légicélként legyen elpocsékolva.
Standoff fegyverzet nélkül a Gripen is ugyanez. Lovat veszünk, abrakot nem.Ellenséges légvédelem túlterhelése mint légicél
Ezt felejtsd el.állítólag a drónok nem képesek kiváltani mert nem termelnek annyi áramot ami a felderítő rendszerek működtetéséhez szükséges lenne.
a albák meg a sugárhajtóműnek köszönhetően rendelkeznek azzal az elektromos teljseítménnyel ami ezen rendszerek üzemeltetésére alkalmassá teszik.
persze a sugárhajtású drón is egy megoldás lenne csak azok drágák más szerepkörre vannak szánva és kevés van belőllük azt sem adják el.
nem nem az . minden eszköznek van egy bizonyos elektromos teljesítmény amit fel kell vennie. ha ez nem áll rendelkezésre az az eszköz nem használható. tehát ha nagy teljesítményt akarnak elérni az sok energiába fog kerülni. és a dronok ezt nem képesek biztosítani mig az alba igen.Ez hülyeség.
elfelejteném de a fizika az fizika. bizonyos teljesítményhez bizonyos energiára van szükség.Standoff fegyverzet nélkül a Gripen is ugyanez. Lovat veszünk, abrakot nem.
Ezt felejtsd el.
Minden további nélkül biztosítható nagyobb drónokon az a 4-5 kW 28VDC.elfelejteném de a fizika az fizika. bizonyos teljesítményhez bizonyos energiára van szükség.
Tavaly egy interjúban vagy előadásban Böröndi bedobta, hogy lesz véve standoff fegyverzet a Gripenhez. Első körben letárgyalják a Gripen-flotta bővítését, aztán ahhoz méretezve vesznek standoff-fegyverket.Standoff fegyverzet nélkül a Gripen is ugyanez. Lovat veszünk, abrakot nem.
lehet de én mégis ezt a választ kaptam a miért kérdésre.Minden további nélkül biztosítható nagyobb drónokon az a 4-5 kW 28VDC.
Mert meg kellett magyarázni a bizonyítványt valahogy...lehet de én mégis ezt a választ kaptam a miért kérdésre.
meg annyit tudok hogy a dronok problémát jelentettek volna az elektromos teljesítményük miatt
Ez komolytalan.elméletileg jóval távolabbról biztonságos mélységből tevékenydnek majd.
állítólag a drónok nem képesek kiváltani mert nem termelnek annyi áramot ami a felderítő rendszerek működtetéséhez szükséges lenne.
Az F35-nek megvan az a hátránya, hogy egy NATOn belüli konfliktus esetén ( ez az amerikaiaknak sosem érdeke!) pillanatokon belül leállítható.Azért én nem arra lapoznám az ország védelmét, hogy úgysem támadnak meg minket.
állítólag csak akkor képes ilyenre amikor vitorlázik. azt meg nem teheti folyton mert lepottyanEz komolytalan.
Hermes,Heron,vagy a Kaszás simán kiváltaná.PT6 vagy Garrett turbina érdekes mód elég áramot tud termelni rajtuk igen komoly felderitő,célmegjelölő,fegyverkezelő,kommunikációs és önvédelmi rendszerek egyidejű áramellátására........
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..