[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 233
1 453
113
Egy újabb katonai vereség után az ukránok ismét civileket támadtak.A terrorista rezsim ma Himars-sal lőtte Donyeck kozpontját. 1 halott, 4sebesült.

18+
Az oroszok helyében közé tennék egy felhívást. Ha még egyszer civileket bombáznak az ukránok, azonnal Kiev civil részét viszont rakétázák. Miért kell ezt eltűrni évekig?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
RENDSZERVÁLTÁS JÖN...KIJEVBEN
Zelenszkijt hamarosan kiszoríthatják Avdijivkának köszönhetően
Stephen Bryen -- Weapons and Strategy 2024. febr. 19.

Washington előszeretettel reménykedett abban, hogy Oroszországban rendszerváltást idézhet elő.
Most még valószínűbbnek tűnik, hogy lesz rendszerváltás, de nem Oroszországban - Kijevben.

A kijevi rendszerváltás katalizátora az Avdijivkáért vívott véres és mostanra véget ért csata.

Avdijivka nagyon közel van Donyeck városához, a Donbasz régió fővárosi területéhez. Donyeck körülbelül félúton van az Azovi-tengernél fekvő Mariupol és az északon fekvő Luhanszk között. Mind Donyeck, mind Luhanszk kelet-ukrajnai régió (oblaszty), ahol a lakosság többsége orosz ajkú. Mind Donyeck, mind Luhanszk, valamint Herszon és Zaporizzsja 2022 szeptemberében került az oroszok kezére.



Az Avdijivkáért folyó harc már négy hónapja tart, de január óta az oroszok elkezdték kimeríteni a város ukrán védőit. Az orosz hadművelet során északról támadtak, részben egy hatalmas kokszgyártó üzem ellen; délről pedig többszörös támadással a város oldalai ellen. Február első hetének végére az orosz fegyveres erők kettévágták a várost, és folyamatosan nyomultak előre, miközben tüzérséggel és FAB bombákkal bombázták a várost. Ezek különböző méretű, nagy robbanóerejű bombák (FAB-500, FAB-1500), ahol a szám a bomba méretét jelenti kilogrammban.

Avdijivka erősen megerősített és nehéz célpont volt az orosz hadsereg számára. Az oroszok az oldalirányú támadásokra összpontosítottak, amelyek végül kiszorították a fegyver- és élelmiszern utánpótlást, és megnehezítették az erők rotációját. A csata utolsó hetére a városba vezető és onnan kivezető utak orosz tűzparancsnokság alá kerültek.

Zelenszkij Avdijivkára tette fel a hírnevét, és mindenáron meg akarta tartani. Kirúgta általános parancsnokát, Valerij Zaluzsnyijt, aki Avdijivkát vesztes ügynek tekintette. Zaluzsnyij vissza akarta vonni az ukrán erőket a meglévő érintkezési vonalból, és olyan védhető erődítményekbe akarta őket helyezni, amelyek megvédhetik Kijevet és más fontos városokat.

Szirszkij, aki Zaluzsnyij alatt volt szárazföldi parancsnok, most pedig az összes ukrán katonai erő élére került. Szirszkij ugyanaz a fickó, akinek a taktikája Bahmut összeomlásához és nagyon súlyos veszteségekhez vezetett, ami miatt az a város a "húsdaráló" nevet kapta.

Szirszkij azonnal három vagy négy dandárt hívott össze, hogy megmentse Avdijivkát az összeomlástól. De a tervezett mentőakciója szinte azonnal komoly bajba került.

Szirszkij néhány brigádját egy Avdijivkától mintegy 15 kilométerre fekvő kisvárosban, Selydoveban gyűjtötték össze és szervezték meg. Az oroszok felfedezték az ukrán hadsereg Selydovei műveleteit, és Iskander rakétákkal és kazettás fegyverekkel támadtak. A különböző blogokon (pl. Telegram, X) megjelent orosz források szerint az orosz támadás szinte teljesen kiirtott egy egész dandárt, súlyos ukrán veszteségekkel.

Az ukrán propagandamalom nagy sebességre kapcsolt, azt állítva, hogy az orosz támadás egy selydovi kórház szülészeti osztálya ellen irányult. A valóság azonban az volt, hogy Ukrajna körülbelül 1000-1500 katonát vesztett. A legtöbb nyugati hírforrás az ukrán álláspontot ismételgette.

Zelenszkij a müncheni biztonsági konferenciára tartott, ahol álló ováció fogadta. Mielőtt elhagyta Kijevet, utasította Szirszkijt, hogy akadályozza meg az oroszokat Avdijivka elfoglalásában.

Szirszkij a 3. dandárt a városért folytatott harcra kötelezte. A 3. Különleges rohamdandárt, amely valójában a megreformált Azov-dandár. Az Azov-dandár a gerince Zelenszkij ultranacionalista támogatásának Ukrajnában. Ha Ukrajnában bármely szervezet megfelel Putyin ukrán nácikra vonatkozó leírásának, akkor a 3. brigád az első számú példa. Zelenszkij politikai hatalma az ukrán hadseregtől, és különösen az ultranacionalistáktól függ.

A 3. dandár nem a meghirdetett módon teljesített. Amikor egységei észak felől Avdijivkába értek, szörnyű helyzetet találtak. Ekkor már mintegy 4500 ukrán katona volt a város északi részén, akik többnyire a kokszgyárban húzták meg magukat. További 3500-an a város központjában, a déli városrészek és egy régi elhagyatott repülőtér határán tartózkodtak.

A 3. dandár nem engedelmeskedett a parancsnak, és kirohant a városból, ellenszegülve Szirszkij és Zelenszkij kifejezett parancsának. Zelenszkij mindenekelőtt nem akarta, hogy zavarba hozzák, miközben a müncheni konferencián volt, pontosan akkor, amikor rohangált, hogy újabb muníciót szerezzen az "ügyhöz". A 3. dandárból néhányan megadták magukat az oroszoknak.

Ez késztette Szirszkijt arra, hogy visszavonulást jelezzen és elhagyja Avdijivkát. Ez a visszavonulás jelentős csapás volt Zelenszkij presztízsére, és a jelek szerint Münchenből dühös telefonhívások érkeztek Szirszkijnek. Szirszkijnek azonban nem volt más választása, mint a nyílt megadás. Ehelyett "új" stratégiát jelentett be, pontosan azt, amit Zaluzsnyij korábban ajánlott.

Avdijivka elvesztése rossz helyzetbe hozza Zelenszkijt. A hadseregben szinte teljesen elvesztette leglelkesebb támogatóit, megalázta korábbi parancsnokát, Zaluzsnyijt, és helyére a vesztes hírében álló Szirszkijt ültette. Elvesztette az arcát az európaiak és valószínűleg az Egyesült Államok előtt is, bár ezt nehéz biztosan megmondani.

Zelenszkij azzal kontrázik, hogy Ukrajna "feltétlenül" vissza fogja kapni Avdijivkát.

Washington nem akar alkut kötni az oroszokkal. Minden figyelmét arra összpontosítja, hogy többszörös vereséget mérjen Oroszországra, kiszorítsa az oroszokat, és leváltsa vezetőjüket, Putyint.

Biden "csapata" azt a gondolatot sem tudja megemészteni, hogy az ukránok esetleg alkut kötnének Oroszországgal, és aláásnák "a politikát".

A washingtoni politika központi elemeinek többsége kudarcot vallott.

A túlzott szankciók nem törték meg az orosz gazdaságot, de sikerült az oroszokat teljesen új irányba terelni, Kína, India és a BRICS-országok felkarolásával.

Az amerikai technológia nem fordította Ukrajna javára a háború menetét.

Az oroszokkal való nem beszélgetés segített megszilárdítani az oroszok azon nézetét, hogy Washington és a NATO az ellenség, felerősítve az amúgy is feszült nézetüket, hogy az évek során hazudtak nekik a NATO terjeszkedésével kapcsolatban.

Míg az USA és Európa vagy nem tudta, vagy nem akarta újjáéleszteni védelmi ipari bázisát, az oroszok ezt tették, méghozzá nagy lendülettel. Eközben az USA és Európa tétlenül várja, hogy a háború véget érjen, és százmilliárdokat süllyesztenek Ukrajna újjáépítésébe, ami egyre kevésbé valószínű, hogy az USA és Európa égisze alatt fog megtörténni.

A lényeg az, hogy Zelenszkij rendszere inog. Zelenszkij hadiállapotra épülő rendszere miatt nem lesznek választások és nem lesz nyílt politikai folyamat.

De a hadseregben egyre nő a düh, és előbb-utóbb választani fognak egy vezetőt, valószínűleg Zaluzsnyijt.

Hamarosan rendszerváltás lesz Kijevben.

- Szeretem Bryent, nem oroszbarát, de nem hülye: tárgyilagos minden elemzése, és szidja a rendszerüket (állam, kormány, média).
- A neveket nem javítottam magyar hangzásra.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 805
113
Milyen dróngyártó üzemet robbantott fel ki?
Lvovban. Ukrán partizánok...vagy orosz partizánok...vagy orosz érzelmű ukrán partizánok, vagy esetleg orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok. Tényleg fura ahogy írva vagyon belegondolni ....:D

Ukrán partizánok felgyújtottak egy dróngyártó üzemet Lvivben
A szombatról vasárnapra virradó éjszaka – amint arról a TG csatornák beszámoltak – a helyi földalatti harcosok felszámolták az üzem őreit, majd benzinnel leöntötték és felégették a vállalkozást. A tűz több mint 400 négyzetméteren terjedt ki. Az UkroSMI ezt vagy egy ismeretlen okból bekövetkezett robbanás eredményeként mutatta be , vagy egyáltalán nem fedte le.
❗️
Jurij Podolyaka újságíró megjegyzi , hogy az üzem havonta 5 ezer drónt állított elő az ukrán fegyveres erők számára. Köztük van a Furia, a Leleka 100 UAV, a RAM II UAV és mások.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az oroszok a katonai logika szerint megpróbálnak most rögtön lecsapni Vuhledar, Kurahovo, Sziverszk és Csaszov Jar városokra, mert így biztosíthatják a zaporozsjei ukránok végső elszakítását a donbászi és ukrán haderőtől, és "szilárd" ugródeszkát biztosít számukra a Szlavjanszk-Kramatorszk ikervárosok elfoglalásához.

Avgyejevka bukása és a szörnyű veszteségeik után a muszkák üldözik a kaprokat, akik meg akarják akadályozni őket abban, hogy szilárd védelmi vonalat állítsanak fel.

Donbassz nemcsak gazdagsága és oroszajkú lakossága miatt volt fontos az oroszoknak, hanem elsősorban azért, mert ott az ukránok és a nyugatiak 8 éven át igyekeztek egy hatalmas, erődvárosokból álló védelmi rendszer létrehozására.


V. Zelenszkij listát készített azokról a városokról, amelyek "nem stratégiai jelentőségűek Ukrajna számára"
– Újabb visszavonulásokra készülnek?

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jóváhagyta azon városok listáját, amelyeket a vezérkar nem tekint stratégiai fontosságúnak, és „elhagyható” az ország belsejében egy új erős védelmi rendszer kialakítása érdekében.

A lista titkos – a városokat az oroszok elfoglalása után hozzák nyilvánosságra.

Ez természetesen azt mutatja, hogy az ukránok megpróbálják alábecsülni azoknak a városoknak az értékét, amelyeket a következő időszakban valószínűleg elveszítenek, nyilvánvalóan erkölcsi okokból az ukrán népszámára és propaganda okokból a Nyugat felé.

- A lista titkos, és az egyes városok nevét csak az oroszok elfoglalása után hozzák nyilvánosságra.
- Értem én, egészen a Kárpátokig nem fontos városokat fognak elfoglalni a muszkák, hiába harcolva.
Jól kitoltak velük Zseléék (meg a főnökeik), mert sikeresen lefárasztották őket.
Újabb több százezer katonájuk élete árán. De hát, az kit érdekel ott.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 434
10 337
113
Lvovban. Ukrán partizánok...vagy orosz partizánok...vagy orosz érzelmű ukrán partizánok, vagy esetleg orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok. Tényleg fura ahogy írva vagyon belegondolni ....:D

Ukrán partizánok felgyújtottak egy dróngyártó üzemet Lvivben
A szombatról vasárnapra virradó éjszaka – amint arról a TG csatornák beszámoltak – a helyi földalatti harcosok felszámolták az üzem őreit, majd benzinnel leöntötték és felégették a vállalkozást. A tűz több mint 400 négyzetméteren terjedt ki. Az UkroSMI ezt vagy egy ismeretlen okból bekövetkezett robbanás eredményeként mutatta be , vagy egyáltalán nem fedte le.
❗️
Jurij Podolyaka újságíró megjegyzi , hogy az üzem havonta 5 ezer drónt állított elő az ukrán fegyveres erők számára. Köztük van a Furia, a Leleka 100 UAV, a RAM II UAV és mások.
Köszi! Ez nekem kimaradt.

A dezertált pilóta Spanyolországban, célzott robbantásos merénylet Odesszában, aztán ez.... érdekes.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 312
84 445
113
Köszi! Ez nekem kimaradt.

A dezertált pilóta Spanyolországban, célzott robbantásos merénylet Odesszában, aztán ez.... érdekes.
Mintha tényleg elkezdenék visszafizetni az adósságot!

Anno írtam, hogy a ruszki az olyan, hogy akkor kel át a hídon, ha odaért, nem pedig gondolatban már a Krímben jár, mégha éppen több száz kmre van tőle.

A végén még Navalníjról is kiderül, hogy tényleg elintézték? :)

Nagy kapkodást eddig se láttunk a muszkától, most pláne nem fogunk.

Veszek popcornt, kávé van.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 908
13 805
113
Köszi! Ez nekem kimaradt.

A dezertált pilóta Spanyolországban, célzott robbantásos merénylet Odesszában, aztán ez.... érdekes.
A dezertált pilótával kapcsolatban bennem az ötlött fel, hogy bár minden okuk, és joguk meg volt hozzá az oroszoknak, de mi van akkor, ha az ukránok voltak, mert kezdett terhessé válni vmiért a srác, vagy ismét az oroszokra tereljék a haragot (bár ez abszolút nem szorzott vagy osztott), de a 3. kiváló ötletem az az, hogy ugye vannak eltérések-állítólag-a halott és a pilóta srác közt...kor stb. Azt már bejelentették hogy hamis UKRÁN útlevéllel élt Spanyolban. Abban akár adhattak is meg 29 helyett 33 évet, a más név stb mellett. Viszont... mi van akkor ha a sráccal megegyeztek, hogy megrendezik a halálát! Eltesznek láb alól az ukránok valakit, akinek beledugnak a zsebébe egy ukri útlevelet, és a srác innentől szabad. Bár ehhez mi érdekük fűződne? Tudom...ezek már Hóbagolyi magasságban szárnyaló konteók, de hát ki tudja mi az igazság???? :)
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
533
1 687
93
Lvovban. Ukrán partizánok...vagy orosz partizánok...vagy orosz érzelmű ukrán partizánok, vagy esetleg orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok. Tényleg fura ahogy írva vagyon belegondolni ....:D

Ukrán partizánok felgyújtottak egy dróngyártó üzemet Lvivben
A szombatról vasárnapra virradó éjszaka – amint arról a TG csatornák beszámoltak – a helyi földalatti harcosok felszámolták az üzem őreit, majd benzinnel leöntötték és felégették a vállalkozást. A tűz több mint 400 négyzetméteren terjedt ki. Az UkroSMI ezt vagy egy ismeretlen okból bekövetkezett robbanás eredményeként mutatta be , vagy egyáltalán nem fedte le.
❗️
Jurij Podolyaka újságíró megjegyzi , hogy az üzem havonta 5 ezer drónt állított elő az ukrán fegyveres erők számára. Köztük van a Furia, a Leleka 100 UAV, a RAM II UAV és mások.
Jelenleg 64 fajta drónt gyártanak Ukrajnában, különböző üzemekben és bővül a lista.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
"Polgárháború" tört ki az oroszellenes táborban, amikor a lengyel gazdák blokkolták az ukrajnai határt, hogy leállítsák az ukrán termékek európai népszerűsítését.

A Brüsszel által Ukrajna agrárszektorának adott privilégiumok "megfojtják" az egzisztenciális problémával küzdő uniós gazdálkodókat, miközben a környezeti feltételek betartása érdekében maguk is drágán termelnek!
A lengyel gazdálkodók és az európai gazdálkodók összességében az ukrán termékek tömeges behozatalát tekintik létük veszélyének, amelyek „megtöltik” az európai piacot, mert jóval csökkentett vámok vonatkoznak rájuk, amik bevételeikre is kihatnak, mivel nagyon alacsony áron kerülnek európai otthonokba.

Olekszandr Kubrakov ukrán infrastrukturális miniszter ma Ukrajna "biztonsági fenyegetésének" minősítette a lengyel gazdálkodók blokádját,
„A határzár közvetlen veszélyt jelent a védekező ország biztonságára nézve.
Az ilyen cselekedetek negatív hatással vannak a közös ellenségünkkel, Oroszországgal való szembenézésünkre” – mondta Kubrakov a Facebookon.
A minisztérium szerint jelenleg hat ellenőrzőpont van lezárva a határ lengyel oldalán.

„A legkritikusabb helyzet a Yagodin-Dorohusk határállomáson van, ahol teljesen leállt a kamionforgalom.
A "humanitárius árukat, a romlandó árukat és az üzemanyagot" is blokkolták - magyarázta Serhij Derkac infrastrukturális miniszter-helyettes.

Michal Derus, a lublini (nyugat-lengyelországi) adóigazgatási kamara szóvivője szerint "jelenleg körülbelül 600 teherautó vár arra, hogy elhagyja Lengyelországot" a Dorohusk határállomáson - mondta az AFP-nek.
„Egy kamion sem lépett be Lengyelországba (Ukrajnából). Ezért azt kell feltételezni, hogy ez teljes blokád" - magyarázta.

Az ukrán infrastrukturális miniszter elítélte a személybuszok blokádját.
"Azok a nők és gyermekek, akik a háború elől menekültek, és különböző okok miatt visszatérnek otthonaikba, nem lehetnek kereskedelmi érdekek túszai " - mondta Kubrakov.
"Konkrét lépéseket várunk lengyel kollégáinktól az ilyen helyzetek megelőzése és általában a probléma megoldása érdekében" - tette hozzá.

Tavaly november óta a lengyel gazdák rendszeresen blokkoltak több ukrán határátkelőt, hogy tiltakozzanak a szomszédos ország versenye ellen.
Lengyelország már régen elkezdet differenciálódni Ukrajnával szemben, mivel látta, hogy ez a nyugati támogatás nekik nagyon sokba kezdett kerülni.
Így a közelmúltban folytatta a varsói gabonaimport egyoldalú tilalmát.
Az elmúlt napokban a varsói hatóságok arra utaltak, hogy saját gazdáik védelme érdekében újabb importtilalmakat vezetnek be az ukrán mezőgazdasági termékekre.

- Kissé durva csúsztatás az otthonaikba visszatérni akaró nőkre és gyermekekre hivatkozni.
Még nem láttam egyetlen buszról sem képet nőkkel-gyerekekkel amelyik nem mehet tovább Ukrajnába. Ellenben láttam várakozó hadianyagszállító kamiont.




Ukrajna követelheti a sorköteles korú menekültek hazatérését


Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) európai regionális igazgatója, Philippe Leclerc egy genfi tájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajnának joga van követelni a sorozási korú menekültek hazatérését, és elveszíthetik védelmi státuszukat.
Leclerc szerint Ukrajnának teljes joga van arra, hogy lakosságának mozgósítását elvégezze, ami a külföldön tartózkodó hadköteles korú menekültekre is vonatkozik. Rámutatott, hogy ebben az esetben a státuszuk és a védelmük kérdése nyitott lenne.
Az UNHCR regionális igazgatója megjegyezte, a mozgósítás nem minősül üldöztetésnek. Tisztázta, hogy elméletben a lelkiismereti okokból történő szolgálatmegtagadás joga továbbra is létezik, még ha nehéz is érvényesíteni.
Hozzátette, hogy az ukrán Verhovna Rada által tárgyalt mozgósítási törvényről heves vita folyik a menekültek között Európában és belföldön egyaránt.

- Fülöpkének sem volt más dolga, mint a csóró kapor menekültekre ráhúzni a vizes lepedőt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A dezertált pilótával kapcsolatban bennem az ötlött fel, hogy bár minden okuk, és joguk meg volt hozzá az oroszoknak, de mi van akkor, ha az ukránok voltak, mert kezdett terhessé válni vmiért a srác, vagy ismét az oroszokra tereljék a haragot (bár ez abszolút nem szorzott vagy osztott), de a 3. kiváló ötletem az az, hogy ugye vannak eltérések-állítólag-a halott és a pilóta srác közt...kor stb. Azt már bejelentették hogy hamis UKRÁN útlevéllel élt Spanyolban. Abban akár adhattak is meg 29 helyett 33 évet, a más név stb mellett. Viszont... mi van akkor ha a sráccal megegyeztek, hogy megrendezik a halálát! Eltesznek láb alól az ukránok valakit, akinek beledugnak a zsebébe egy ukri útlevelet, és a srác innentől szabad. Bár ehhez mi érdekük fűződne? Tudom...ezek már Hóbagolyi magasságban szárnyaló konteók, de hát ki tudja mi az igazság???? :)
Egy nagy senki volt a srác. 5 perc hírnév a dezertálásért aztán élte az életét ukrán menekültként messze a harcoktól EU-s segélyen.


Lopott T-72-vel húzzák a lopott Bradley-t


rendezett visszavonulás orosz és ukrán szemszögből


Avdivka csöndes


Szibériai felderítők tudjukhol


VDV akciója Bakhmutnál


Ők meg már Bakhmut-tól északra ejtett friss foglyok



Erről tud vki vmit?
US has been pulling money from Operations Funding for the Army and sending it to Ukraine
Operation funding for the US Army is going to run out in May
US pushing ahead on the "migrant army" concept
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 856
5 094
113
Ukrajna követelheti a sorköteles korú menekültek hazatérését

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) európai regionális igazgatója, Philippe Leclerc egy genfi tájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajnának joga van követelni a sorozási korú menekültek hazatérését, és elveszíthetik védelmi státuszukat.
Leclerc szerint Ukrajnának teljes joga van arra, hogy lakosságának mozgósítását elvégezze, ami a külföldön tartózkodó hadköteles korú menekültekre is vonatkozik. Rámutatott, hogy ebben az esetben a státuszuk és a védelmük kérdése nyitott lenne.
Az UNHCR regionális igazgatója megjegyezte, a mozgósítás nem minősül üldöztetésnek. Tisztázta, hogy elméletben a lelkiismereti okokból történő szolgálatmegtagadás joga továbbra is létezik, még ha nehéz is érvényesíteni.


Király!
Akkor haza lehet zsuppolni az afrikai és közel-keleti népséget is ugyebár!:rolleyes:
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 887
4 937
113
Február 23. ünnep Oo-ban, a Haza védőinek napja. Lehet, hogy pénteken nagyobb offenzívát indítanak az oroszok. Sok értelme nem volna ha megvárnák, hogy az ukrik megerősítsék az új védelmi vonalaikat, célszerűbb ha rögtön folytatják az előrenyomulást.