[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
915
10 411
93
Putyinnal beszéld meg ezt az ukrán dolgot ne velem.
Ez a háború nem az ukránokról szól, őket mindenki leszarja. Ez arról szól, hogy a jelenlegi nyugat vezette világrend megdöntésén dolgoznak azok akiknek nem tetszik az ami most van. Tehát Oroszország Európára nem úgy veszélyes, hogy holnap vagy 2 év múlva megindulnak Párizs felé, hanem úgy, hogy megpróbálja bedönteni a jelenlegi hatalmi viszonyokat ezzel gazdasági, társadalmi stb instabilitás okozna.
Na ebből ezt emelem ki:
"Nyugat vezette világrend"
Vesd össze az állítólagos nyugati értékekkel, mint önrendelkezés, szabadság, satubbi. Miért is nem nyugat vezette nyugatrend, pl.? Miért kell elfogadni egy önjelölt főnököt az állítólagos egyenlősdiben?

Egyébként abban igazad van hogy nem az ukránokról szól. Ebből viszont egyenesen az következik, hogy mind az usa, mind az eu vezetők a képünkbe hazudnak!

Akkor miért hiszel nekik? Ők mondják azt is hogy Putyin egy őrült, hogy az USA a jó, és minden egyebet amit itt propagálsz. Hazugságra építed a hitedet. Tényekre, logikára célszerűbb volna... pl. Gondold át hol van Ukrajna, hol van az usa. Mikor nyilatkozott Nuland az ukrán belpolitikába elköltött dollármilliókról, miért tette ezt - és ehhez képest mikor indult az smo. Még a végén kiderül ki rúgta fel a bilit.

Vagy te meg kérdezd meg Bident, hogy stílszerű legyek. Jobb ha viszel hozzá zsírkrétát, könnyebb lesz ha illusztrálod a kérdéseid.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 069
32 560
113
A probléma azzal van részünkről, hogy az EU ebben a harcban lealacsonyodott az amerikai érdekek kérdés nélküli kiszolgálójává, az EU majdnem félmilliárd állampolgárának érdekeit leszarva. Az EU állampolgárok érdeke egy korrekt üzleti viszony az oroszokkal, kihasználva a földrajzi adottságok előnyeit, nem pedig ez a ruszofób tébolyda, amit látunk. És egyébként ezért is kellene valami komolyan vehető európai haderő (na nem egy központosított EU hadsereg, hanem egy amolyan EU-s országok katonai szövetsége), hogy ne tudjanak itt zsarolni az amerikaiak azzal, hogy ők védenek meg az orosztól.

Az alapvető probléma ezzel az, hogy az EU nem fog tudni függetlenedni az Amerikai Birodalomtól, az elitje oda van bekötve, nem tud senki az atlantizmussal szemben alternatívát nyújtani. Az alternatíva lehetett volna az oroszokkal és a kínaiakkal való együttműködés, gazdasági érdekek alapján, de ez sikeresen meg lett akadályozva. A belső ellentétek is megakadályozzák ezt, a franciák és a németek érdeke lett volna ez, de a kelet-európaiak, a baltiak, lengyelek, csehek, románok számára ez anatéma volt, ők a ruszo- és részben germanofóbiájuk miatt mindig is a nagy amerikai védelmezőt óhajtották Európa feje fölé. Illetve kecsegtethette őket az USA beruházásokkal, ha jól viselkednek. Egyébként 2010 előtt a Fidesz is full atlantista volt, csak rájött, hogy egyoldalú ez a szerelem. Elég sokáig tartott, amíg Orbán lemondott az amerikai barátságról és kikoptak a Fidesz élvonalából az atlantisták, mint Németh Zsolt, de végül megtörtént. Egy Blinken, egy Goodfriend, egy kitiltási ügy stb. kellett hozzá (sőt már az első Orbán-kormány idejéről emlékezhetünk az akkori nagykövetek kavarására Orbánék megbuktatása érdekében, Nancy Goodman Brinkerre - sok a névhasonlóság Brinker-Blinken, Goodman-Goodfriend, hehe). Most meg ugye Pressman. Trump idején volt esély a viszony normalizálására. Kérdés lesz-e ismét Trump-elnökség, és akkor mi lesz.

letolt gatyával, a kisantant ölelésében, ellenséges és részint harcedzett ukrán szomszédokkal, nyitott gazdasággal, csökkenő népességgel, nyersanyagok nélkül, stb... Nos, valószínűleg nem lenne egy leányálom, még most kezdett csak el megszilárdulni a helyzetünk ebben a rendben.

Ez így van, nekünk csak az jelentett volna lehetőséget, ha az SMO gyors sikert arat, a célok elérésével. Csak ez nem volt reális 2022-ben már semmiképpen, lehet korábban sem.
Sajna a külpolitikai mozgásteret végletesen leszűkíti az új hidegháború, jöhet még cifrább helyzet is. Legutóbb is csak mi vétóztuk egy sor kínai cég megszankcionálását. Eljöhet még az, hogy kötelezően megszakítja Európa a gazdasági kapcsolatot Kínával is, de legalábbis durván korlátozva lesz. Természetesen erre magasröptű morális indokok lesznek adva, nem az, hogy Amerika ezt akarja.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 904
12 502
113
A NATO admirálisa váratlanul megszólalt az ukrán fegyveres erők Avdejevkából való kivonásáról

"Katonailag ez egy kis veszteség.
Az összes infrastruktúrát tönkretették. Ezért nincs város. Van még pár száz méter" - A tiszt ezt a Foreign Policynek adott megjegyzésében mondta.

- Ez egy Admirális!!!!!!!!!
Lehet ez az admiralis javasolta hibbanteknak hogy az orosz hajok elpusztitasa nem potcselekves, hanem hogy ezzel fogjak megnyerni a haborut. :p :D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 045
54 154
113
Fogalmunk sincs milyen tárgyalások voltak milyen követelésekkel. Annyit tudunk hogy az oroszok azzal kezdték hogy három irányból betámadták Ukrajnát. Zelenszkijt pedig vagy el akarták kapni vagy ki akarták végezni. Nyilván lehet azt gondolni hogy várost nézni mentek Kijevbe, de ez inkább a kudarc szánalmas magyarázata...

A történtekre sokkal racionálisabb magyarázatnak tűnik hogy egyszerűen az oroszok is felmérték hogy az eredeti tervek köszönő viszonyban sem voltak a realitásokkal. Ezért reálisabb tervekkel álltak elő.

Az a baj hogy értelme sincs tárgyalni anélkül hogy valós biztonsági garanciákat kapna Ukrajna. Az nem garancia hogy az oroszok megígérik hogy többet nem támadnak. Ugye nem kell megmagyaráznom hogy miért nem?



Én már annak a biztonsági garanciának is örülnék,ha nem tolnátok ide ezt a szart naponta 3x.
1.napja sincs,hogy linkelve voltaknaz amerikai tenderek,amin a krími haditengerészeti bázisokat akartak felújíttatni,hogy a us navy birtokba vehesse,és telepíthessen pár középhatótávolságú hordozóeszközt os,hamár betonozgatnak úgyis, ami megvédhessen az iráni rakéták tól,aztán majd szentpétervárra,aztán a.moszkvai körgyűrűre,majd a.kínai határra,aztán a.pekingi körgyűrűre,meg a f szom tudja hová is.
Persze.
De lesznek biztonsági garanciák,megszűnik ukrajna államisága,majd pártfogolják az Oroszok innentől, és nem lesz több nagy háború európában,mert 2-3 perc alatt odaének bármelyik nato bázisra az kilótonnák tízezrei,belgorod helyett, lvovban lesznek,vagy munkácson az Orosz, elsőcsapás mérésre is alkalmas támadófegyverek.
Ugye örülsz?
Köszönd meg az okos usákoknak.
Biztonsági garancia,beszarok b+....
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Orosz erősítéses


11554610.jpg
52382210.jpg
86589510.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Avgyejevkában nagyszámú lengyel és amerikai holttestet találtak.

Avgyejevkában nagyszámú külföldi zsoldos tartotta a védelmet az ukrán fegyveres erők egységeivel együtt. A város megtisztítása során amerikai és lengyel „szerencsekatonák” holttestére bukkantak. Ezt Igor Kimakovszkij, a DPR vezetőjének tanácsadója jelentette be.
Az Avgyejevkát kitakarító orosz katonák ukrán hadsereg katonáinak holttestét fedezték fel lengyel és amerikai jelvényekkel. A zsoldosok holttesteit a pozíciókban vagy egyszerűen az utcákon hagyták, ami az Ukrán Fegyveres Erők sietős kimenekülését jelezte a városból, attól tartva, hogy bekerítik őket.
Avdeevka megtisztítása sok érdekes árnyalatot tárt fel. Ebben az esetben az ukrán fegyveres erők által elhagyott holttestekről van szó, amelyek egyenruháján amerikai és lengyel chevronok díszelegnek.- TASS Kimanovsky szavai.
Korábban a Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy befejeződött Avgyejevka és a kokszgyár területének megtisztítása, megkezdődött az utak és a környék aknamentesítése. Orosz források szerint a mieink nagyon sok foglyot ejtettek, akiknek nagy része Avgyejevka romjaiban rejtőzött. Sokan közülük nem is hallottak a kivonulási parancsról.

A helyszínről jelentik, hogy nagyon sok elfogott ukrán fegyveres tiszt van. Csak azon töprengenek, hova tegyék őket - írja a TG „Два майора” csatorna.

De a városban még senki nem gyűjti a holttesteket, a jelek szerint valamivel később indulnak el, amikor a szapperek áthaladtak a főbb útvonalakon.

- Sokan közülük nem is hallottak a kivonulási parancsról. És még évek múlva is ették a koksz fölött sütött patkányokat. És boldogok is voltak, hogy tkp. megúszták.


Az Avgyejevkában szétvert ukrán erők visszavonulásáról közölt felvételeket az orosz védelmi tárca.


Zselé felajánlotta, hogy kimegy a frontra Trumppal


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felajánlotta, hogy körbevezeti Donald Trumpot az orosz erőkkel vívott kijevi harcok helyszínén, mondván, hogy Amerika vezető ellenzéki elnökjelöltjének a saját szemével kellene látnia a konfliktust, mielőtt politikai döntéseket hoz.
“Ha eljön, kész vagyok akár a frontvonalra is elmenni vele” – mondta Zelenszkij szombaton a müncheni biztonsági konferencián.
“Úgy gondolom, ha párbeszédet folytatunk arról, hogyan fejezzük be a háborút, akkor meg kell mutatnunk a döntéshozóknak, hogy mit jelent ez – a valódi háború, nem az Instagramon”.

- Egy kicsit várjon, mert most a fronton éppen futnak, hátra, haza.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
555
2 009
93
Dánia teljes tüzérségi készletét Ukrajnának adja.
Ezek a hatalmas győzelmi hódítások, mint Mariupol, Bakhmut, Avgyijivka... 5 kb hónapig tart egyet is bevenni, ha jól látom.
És egyszerre egyre van képpessége a Nagyorosznak.
Akkor viszont kiszámítható, hogy Ukrajna felét az évszázad végére tudnák így a Nagyoroszok bekebelezni.
Putyin igazi rákfene az Orosz etnikum számára, éljen az a határ bármely oldalán is. :(

Persze ez az előretörési sebesség úgy történik, hogy a Kisoroszoknak nincsen légiereje.
Ami szerveződik ugye.
Ezen kívül a Szabad-Világ rendelkezik még rengeteg kijátszható kártyával, amíg a Nagyorosznak (Pirogon kívül) milye is lehet még?

Tiszteletem!
Lando

Nagyon vicces!!! HE-HE_HE :)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 066
6 606
113
Dánia teljes tüzérségi készletét Ukrajnának adja.

Lando


Nem tudom, hogy ez a teljes Dán tüzérség átadás végülis mit takar, de szeretném megjegyezni, hogy Dániának az orosz-ukrán háború előtt is a teljes tüzérsége mindössze 19 db 155-ös francia Caesar-ból és 21 db 120-as önjáró aknavetőből állt.

Namármost egy évvel ezelőtt elvileg már minden Caesar-t átadtak az ukránoknak, legalábbis megígérték 2023 januárban!!!:

Szóval még mi is jobban állunk, mint a dán tüzérség, úgyhogy olyan nagy segítség ez nem lesz az ukránoknak.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
545
4 958
93
Avgyejevkában nagyszámú lengyel és amerikai holttestet találtak.

Avgyejevkában nagyszámú külföldi zsoldos tartotta a védelmet az ukrán fegyveres erők egységeivel együtt. A város megtisztítása során amerikai és lengyel „szerencsekatonák” holttestére bukkantak. Ezt Igor Kimakovszkij, a DPR vezetőjének tanácsadója jelentette be.
Az Avgyejevkát kitakarító orosz katonák ukrán hadsereg katonáinak holttestét fedezték fel lengyel és amerikai jelvényekkel. A zsoldosok holttesteit a pozíciókban vagy egyszerűen az utcákon hagyták, ami az Ukrán Fegyveres Erők sietős kimenekülését jelezte a városból, attól tartva, hogy bekerítik őket.
Avdeevka megtisztítása sok érdekes árnyalatot tárt fel. Ebben az esetben az ukrán fegyveres erők által elhagyott holttestekről van szó, amelyek egyenruháján amerikai és lengyel chevronok díszelegnek.- TASS Kimanovsky szavai.
Korábban a Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy befejeződött Avgyejevka és a kokszgyár területének megtisztítása, megkezdődött az utak és a környék aknamentesítése. Orosz források szerint a mieink nagyon sok foglyot ejtettek, akiknek nagy része Avgyejevka romjaiban rejtőzött. Sokan közülük nem is hallottak a kivonulási parancsról.

A helyszínről jelentik, hogy nagyon sok elfogott ukrán fegyveres tiszt van. Csak azon töprengenek, hova tegyék őket - írja a TG „Два майора” csatorna.

De a városban még senki nem gyűjti a holttesteket, a jelek szerint valamivel később indulnak el, amikor a szapperek áthaladtak a főbb útvonalakon.

- Sokan közülük nem is hallottak a kivonulási parancsról. És még évek múlva is ették a koksz fölött sütött patkányokat. És boldogok is voltak, hogy tkp. megúszták.


Az Avgyejevkában szétvert ukrán erők visszavonulásáról közölt felvételeket az orosz védelmi tárca.


Zselé felajánlotta, hogy kimegy a frontra Trumppal


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felajánlotta, hogy körbevezeti Donald Trumpot az orosz erőkkel vívott kijevi harcok helyszínén, mondván, hogy Amerika vezető ellenzéki elnökjelöltjének a saját szemével kellene látnia a konfliktust, mielőtt politikai döntéseket hoz.
“Ha eljön, kész vagyok akár a frontvonalra is elmenni vele” – mondta Zelenszkij szombaton a müncheni biztonsági konferencián.
“Úgy gondolom, ha párbeszédet folytatunk arról, hogyan fejezzük be a háborút, akkor meg kell mutatnunk a döntéshozóknak, hogy mit jelent ez – a valódi háború, nem az Instagramon”.

- Egy kicsit várjon, mert most a fronton éppen futnak, hátra, haza.
"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felajánlotta, hogy körbevezeti Donald Trumpot az orosz erőkkel vívott kijevi harcok helyszínén, mondván, hogy Amerika vezető ellenzéki elnökjelöltjének a saját szemével kellene látnia a konfliktust, mielőtt politikai döntéseket hoz."

Hú, ez tényleg színész és jól játszik a publikumnak.

Nagyon jól tudja, hogy Trump (illetve a biztonsági emberei) nem mennek bele egy ilyen húzásba. Elvileg lehetséges, akkor menne a szokásos egyeztetés az oroszokkal, Putyin rá is bólintana, hogy az oroszok részéről harasó, de ki garantálná, hogy Trumpot akár zvel együtt nem robbantanák fel???

Z nem úriember, biztosra veheti, hogy ilyen nem fog megtörténni, de eljátszhatja, hogy ő az ukránok érdekében mindent is megpróbált, nem rajta múlott egy ilyen látványos last minute út elmaradása.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Úgy tűnik, valaki megtalálta az áruló Makszim Kuzminovot Spanyolországban. Legalábbis spanyol újságok írnak róla:



(Ő volt az a Mi-8 pilóta, aki társait vélhetően megölve dezertált a helikopterével az ukránokhoz még tavaly)
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nyilván lehet azt gondolni hogy várost nézni mentek Kijevbe, de ez inkább a kudarc szánalmas magyarázata...
Nyilván Te is tudsz az egyeztetett visszavonulásról a békemegállapodás keretében, ez jön minden FOS csapból hetek óta.
Csak 700 nap kellett hozzá, hogy az Atlantisták bevallják a brit tudósokkal karöltve.
A kudarc az volt, hogy az orosz belement a játékba, majd Boris kihátrált és kiadta az ukászt, hogy legyen inkább háború....
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 664
77 657
113
Nyilván Te is tudsz az egyeztetett visszavonulásról a békemegállapodás keretében, ez jön minden FOS csapból hetek óta.
Csak 700 nap kellett hozzá, hogy az Atlantisták bevallják a brit tudósokkal karöltve.
A kudarc az volt, hogy az orosz belement a játékba, majd Boris kihátrált és kiadta az ukászt, hogy legyen inkább háború....
Ez nagyon szépen hangzik, csak az az "egyeztetett visszavonulás" amiről beszélsz keményebb harcokat hozott, mint az oroszok odavonulása. De azt se felejtsük el, hogy a 3 milliós Kijevet még akkor sem tudták volna elfoglalni harccal az oroszok, ha akarják, mert alig 30.000 ember ehhez kevés. Nem volt itt semmi, csak egész egyszerűen alig 30.000 emberrel próbálták meg azt, amihez minimum 300.000 katona kellett volna, most meg mindenfajta maszlaggal magyarázzák a saját hülyeségüket .
 
Last edited by a moderator:

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 400
10 190
113
Nagyon-nagyon jó interjú két, az ukrán katonai hírszerzésnek dolgozó kontraktorral. Rengeteg tapasztalatot foglalnak össze és elég nyíltan is beszélnek.
Akit rosszul érint, hogy az orosz sorkatonák foglyul nem ejtését fejtegetik, az inkább ne nézze meg, mindenki másnak kötelező.

Szó esik benne a specnazról, a Sosna-N mesterlövészek elleni lézeres berendezésről, az orosz tüzérség alkalmazásáról, sok-sok más mellett.


Külön szeretném felhívni a figyelmet arra amit az éjjellátókról, hőkamerákról és az optikákról mondanak :p
 
Last edited:

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 556
13 673
113
Ha megengedsz te is egy kérdést. Milyen ukrán fasiszta? Putyin és vele együtt a teljes orosz hatalmi elit és az őket körülvevő idologisták már nagyon sok alkalommal kifejtették, hogy ukrán nemzet, népcsoport nem is létezik. Vannak emberek akik az orosz egy kissé eltérő dialektusát beszélik, de ennyi.
Tehát ha nincsenek ukránok, akkor ukrán fasiszták sem lehetnek. Márpedig ha nincsenek ukrán fasisztákk, akkor kizárásos alapon az oroszországi oroszok (legalábbis Putyin és a sleppje) az Ukrajnában élő orosz fasiszták ellen háborúznak. Akkor hogyis van ez? Az Ukrajna nevű országban élő orosz fasisztákat egy orosz zsidó (megbeszéltük, hogy ukrán nincs, tehát Zelenszkíj nem lehet más csak orosz) vezeti?

Akármennyire autokrátor Putyin, és a Politbüró, attól még ott is populista, és mediatizált tömegpolitika van, és így kötelező kör a tömegrendezvények szervezése, megtartása, és levezénylése, még a hatalmat birtokló, és gyakorló kisszámú elitcsoportnak is.

A széles néptömegeknek, mindegy, hogy élőben szónokolva a Luzsnyiki Stadionban, vagy a közvetített TV-s beszélgetőműsorban nem fog részletes, sőt tudományos igényességű történészeti és etnográfiai szimpóziumokat tartani Putyin, ellenkezőleg végletekig leegyszerűsített mondókával operál, ezért lesz az ukrán az orosz.

Amúgy az ukránok is oroszok vélemény az nem Putyin / a Politbüró holdkóros véleménye, hanem az átlag nyugat-eus, és amerikai átlagember is hasonló véleménnyel van, mert nekik teljesen irrelevánsak a minimum 1,100 km-re élők viszonyai (a Bécs - Kijev távolság ennyi).

Természetesen ettől függetlenül lehet, és kell is vitázni azon, hogy Vannak-e ukránok, és egyáltalán Kik azok.



Putyinnal beszéld meg ezt az ukrán dolgot ne velem.
Ez a háború nem az ukránokról szól, őket mindenki leszarja. Ez arról szól, hogy a jelenlegi nyugat vezette világrend megdöntésén dolgoznak azok akiknek nem tetszik az ami most van. Tehát Oroszország Európára nem úgy veszélyes, hogy holnap vagy 2 év múlva megindulnak Párizs felé, hanem úgy, hogy megpróbálja bedönteni a jelenlegi hatalmi viszonyokat ezzel gazdasági, társadalmi stb instabilitás okozna.

Én is reagáltam erre a kérdésedre / felvetésedre, de valamiért a válaszaimat és írásaimat rendre ignorálod ebben a topicban ...


Ismételten leírom a véleményemet, az 1989 utáni világrendet nem az oroszok bontották le 2022-ben, hanem már 2013-ban lebontották mások.

Szerinted mi történt 2013 / 2014-ben Ukrajnában ?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 457
113
Ez nagyon szépen hangzik, csak az az "egyeztetett visszavonulás" amiről beszélsz keményebb harcokat hozott, mint az oroszok odavonulása. De azt se felejtsük el, hogy a 3 milliós Kijevet még akkor sem tudták volna elfoglalni harccal az oroszok, ha akarják, mert alig 30.000 ember ehhez kevés. Nem volt itt semmi, csak egész egyszerűen alig 30.000 emberrel próbálták meg azt, amihez minimum 300.000 katona kellett volna, most meg mindenfajta maszlaggal magyarázzák a saját hülyeségüket .
:D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nyilván Te is tudsz az egyeztetett visszavonulásról a békemegállapodás keretében, ez jön minden FOS csapból hetek óta.
Csak 700 nap kellett hozzá, hogy az Atlantisták bevallják a brit tudósokkal karöltve.
A kudarc az volt, hogy az orosz belement a játékba, majd Boris kihátrált és kiadta az ukászt, hogy legyen inkább háború....
Azért azt vegyük számításba, hogy az a ~60000 katona északon amúgy se sokáig tudta volna tartani magát...
Persze jó hivatkozási alap utólag, de végül még Harkovból és Herszonból is kivonultak mert túl kevesen voltak.
Tavaly is azért vállalta be végül a nato irányítás az ellentámadást, mert még láttak esélyt, hogy megroppan az orosz védelem.


Az áruló öngyilkos lett. Ötször.
Bcwvodv.png



Hoholinák munkában, nézni is rossz


Reggeli séta Avdivkában


Avdivkai lakos 2 év után újra találkozott a családjával orosz kórházban lábadozása közben. ukránok élő pajzsnak használták...


Avdivka közelében frontra küldött hoholináknál elpattan valami (feliratozva)


Csaszov Jar feat. ODAB-1500


Avdivka retró, a támadás ami után a nemnáci védők felhúzták a nyúlcipőt


A drogos Kupjanszkban "járt", sztem itt már mindenki tudja ez mit jelent
iIJJto6.jpeg





Iráni önkéntesek oroszoknál, alakulatuk zászlóján az amerikaiak által megölt Qasszem Szülejmanival
xVBrR85.jpeg




Csúcsú MFs, a páncélvonat még mindig robog
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 509
113

Az ukrán tévé beszámolt arról, hogy sikeres volt az Avgyejevkai katonai művelet, sikerült kiegyenesíteni a frontot és a katonák jó hangulatban várják a folytatást. Egészen szürreális ezt így látni.
Igen,az ukrán tv-ben ilyen hazugságok terjednek. Hazudnak reggel, délben, este, de már 2014-től.


Az amerikaiak és az angolok háborúzzanak az oroszokkal, ha úgy tartja kedvük
Az amerikaiak meg az angolok háborúzzanak csak egymás ellen.

Más

Iráni önkéntesek

wf0RXc4tLYQ.jpg
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 899
113
Úgy tűnik, valaki megtalálta az áruló Makszim Kuzminovot Spanyolországban. Legalábbis spanyol újságok írnak róla:



(Ő volt az a Mi-8 pilóta, aki társait vélhetően megölve dezertált a helikopterével az ukránokhoz még tavaly)
Ez legalább egy ‘happy end’ story.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 699
8 745
113
Nyilván Te is tudsz az egyeztetett visszavonulásról a békemegállapodás keretében, ez jön minden FOS csapból hetek óta.
Csak 700 nap kellett hozzá, hogy az Atlantisták bevallják a brit tudósokkal karöltve.
A kudarc az volt, hogy az orosz belement a játékba, majd Boris kihátrált és kiadta az ukászt, hogy legyen inkább háború....
Én arról tudok hogy voltak tárgyalások a háború legelején az ukránok és az oroszok között, de erről minden média beszámolt.




Azt elég valószínűtlennek tartom hogy putyin azért vonult vissza mert a nyugat átverte. Ez putyinra nézve is elég kellemetlen volna. Sokkal valószínűbb az hogy a villámháború elbukott és át kellett tervezni az egész offenzívát.