KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

A torony baloldali oldalpáncélján nem spórolhatsz, mert ha spórolsz, akkor a balról jövő találat eléri a jobb oldalon ülő pararancsnokot és irányzót is. Felejtsd el ezt a narhaságot.
akkor edig marhaságot csináltak a németek a leoval hogy egyoldalra ülltették az irányzót és a pkt? vagy az amcsik az m1 el vagy az 55 ösnél ?

Próbálj már gondolkozni egy kicsit.
???
mert? az hogy az emberi töltőt gépire cserélném és az emberi pk-t és irányzót jobban védeném egy zárt dobozba a toronyba?
amit én írok az nem varia csak az töltö lenne géprecserélve ezzel súlyozni lehetne a páncélt.

az hogy az eggyik oldal jobban lenne páncélozva nem azt jelenti hogy a másik oldalra pléhlemezt tennék
Ha nem pléhlemez - és ezalatt értem 100mm RHA - akkor meg kb ugyanott lennénk szerintem.
AbramsX töltője lenne kb ez az analógia (gyak robotizált töltőkezelő puttonyból kihúzés tölt) - lehet hogy ott csökkentették a toronypáncélt robot oldalon, de nem hiszem.
Forgótáras megoldásnál ezt nem látom.
(Hozzáteszem, a robotizált töltőkezelő egyébként annyira nem hülye ötlet, mert a puttonyban tárolt lőszer menyniségét igencsak kimaxolja elvileg.)