Golyószórók / géppuskák

Kiábràndító, hogy pont az afgán tapasztalatok alapjàn készült mk3 se tudta érdemben orvosolni a problémákat.

Én ennek a 7,62-es Mark 3-nak a koncepcióját sem értem.

Mit akartak, géppuskát vagy golyószórót?

Golyószórónak sok a 7,62 és ezzel a rövid csővel nagyon ki se tudja használni a lőszer teljesítményét, cserébe ha bemész vele épületbe mindenki vak és süket körülötted a cipelni való lőszer meg nehéz.

Magam részéről megvenném az MG 3 licencet és azt gyártanán, dögnehéz de legalább kipróbált és működik és bármilyen ipari háttérrel könnyen és olcsón gyártható + osztrákok, olaszok, németek és szerbek is azt használják körülöttünk.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Én ennek a 7,62-es Mark 3-nak a koncepcióját sem értem.

Mit akartak, géppuskát vagy golyószórót?

Golyószórónak sok a 7,62 és ezzel a rövid csővel nagyon ki se tudja használni a lőszer teljesítményét, cserébe ha bemész vele épületbe mindenki vak és süket körülötted a cipelni való lőszer meg nehéz.

Magam részéről megvenném az MG 3 licencet és azt gyártanán, dögnehéz de legalább kipróbált és működik és bármilyen ipari háttérrel könnyen és olcsón gyártható + osztrákok, olaszok, németek és szerbek is azt használják körülöttünk.
Szerbek mg3-mat?

az mg 3 as is bonyolúlt mint a rosseb és a tűzgyorsasága kihasználhatatlan. megvan a pkm license ki kel indulni abbol normális géppuska esetében. a mozgó részeket kell áttervezni ami nem mozog az oké. (a cső csere persze szükséges de az is mozogatható rész ha úgyvesszük nem kell hozzá szerelőcsap.)

embereket őlnek évtizedek óta ezek a fegyverek hatékonyan nem kell spanyolviasz.

Jogos.
De szerintem azt kifuttaták nem?

Passz, a net szerint még hadrendben vannak. Ha kifuttatták az szerintem inkább azért mert egyrészt mára biztos elhasználódtak másrészt annyira trú hogy még mindig 8x57-essel megy. :D

Valamelyik Fehován volt szerencsém megtapizni kicsit, eléggé rendben volt, csak marha nehéz. Egy minimális modernizáció (könnyítés, szerelékek) ráférne de nagyon ki van találva.

Egyébként nekem a zastava pkm modernizációi egészen megtetszettek

A Zastava jó kis gyár, kicsit szlávosan elnagyolt.

nekem a PKM megtartásának is teljesen megfelelne, ha nincsenek szétlőve / nem akarunk a NATO 7,62-re átàllni, mert arra a PKM tudtommal nem igazán alakítható sikeresen, a lengyelek mintha megpróbálták volna de nem volt nagy siker..

• Tetszik
Reactions: Pogány
Passz, a net szerint még hadrendben vannak. Ha kifuttatták az szerintem inkább azért mert egyrészt mára biztos elhasználódtak másrészt annyira trú hogy még mindig 8x57-essel megy. :D

A Zastava jó kis gyár, kicsit szlávosan elnagyolt.

nekem a PKM megtartásának is teljesen megfelelne, ha nincsenek szétlőve / nem akarunk a NATO 7,62-re átàllni, mert arra a PKM tudtommal nem igazán alakítható sikeresen, a lengyelek mintha megpróbálták volna de nem volt nagy siker..
A lengyelek a széteső hevederrel szenvedtek sokat. Ha azzal nem akarsz szenvedni akkor a hüvelyvonót kell àtalakítani és jóvilág. Az ukm projekt végeredménye a pkm és egy m240-es szentségtelen szerelemgyereke.
És 10 év után elmondható hogy végre rendben van és kurva jó lett.

De a szerbekis csináltak egy széteső hevederes verziót is zastava m20 nèven.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
itt a srác maga csinálja
Szerintem az AK gyárban nem így csinálják. :rolleyes: Valószínűleg egy vagy két lépésben kivágják-hajlítják fémszalagból egy böhöm nagy présgépen. Az a szerszám azért nem ennyire egyszerű.

FN EVOLYS

Ha jól értem lespórolták róla az azonnal cserélhető csövet (!!) és egy csavarral kellene szerencsétlenkedni harc közben, hiszen a fejlődés megállithatatlan… :eek:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Luthero
Szerintem az AK gyárban nem így csinálják. :rolleyes: Valószínűleg egy vagy két lépésben kivágják-hajlítják fémszalagból egy böhöm nagy présgépen. Az a szerszám azért nem ennyire egyszerű.
ez is 2 lépés a videon 1 et látsz annyi hogy a gyerek szerencsétlenkedik...
nem kell az akt atomreaktornak nézni. botegysszerű
de akármilyen bonyolult is lenne a fég akkor is gyártja a mai napig... tehát lényegtelen hogy milyen eszközt igényel a gyártása mert megvan nem csak megvan üzembe van

ez is 2 lépés a videon 1 et látsz annyi hogy a gyerek szerencsétlenkedik...
nem kell az akt atomreaktornak nézni. botegysszerű
de akármilyen bonyolult is lenne a fég akkor is gyártja a mai napig... tehát lényegtelen hogy milyen eszközt igényel a gyártása mert megvan nem csak megvan üzembe van
Én elhiszem, hogy gyártja a fég, de a lemezmegmunkálás, amire te gondolsz,hogy fegyvertoknak milyen jó, többszázezres darabszám esetén éri meg. Egy AK-nak, annak idején, frankó volt, mert felszerszámozták a gyártósort, aztán 40 évig fosta ki az AKkat. Attól, hogy egyszerű(nek) tűnik, egy ilyen alkatrész, a présszerszám nem az. Kisebb darabszámok esetén jobban megéri a CNC megmunkálóközpontokon gyártani. Ráadásul nem csak egy cég tudja gyártani, hanem mind, akinek van megfelelő gépe.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: Luthero and dudi
Én elhiszem, hogy gyártja a fég, de a lemezmegmunkálás, amire te gondolsz,hogy fegyvertoknak milyen jó, többszázezres darabszám esetén éri meg. Egy AK-nak, annak idején, frankó volt, mert felszerszámozták a gyártósort, aztán 40 évig fosta ki az AKkat. Attól, hogy egyszerű(nek) tűnik, egy ilyen alkatrész, a présszerszám nem az. Kisebb darabszámok esetén jobban megéri a CNC megmunkálóközpontokon gyártani. Ráadásul nem csak egy cég tudja gyártani, hanem mind, akinek van megfelelő gépe.
értsd már meg hogy semmit nem kell felszerszámozni mert olyan színten vannak szerszámok hogy a mai napig gyártásba van... Érted tök mindegy hogy szerinted megéré e gyártani vagy sem amikor GYÁRTJÁK ITTHON. az 5.56 os verziónak is megvannak a szerszámai a fégnél.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Luthero
értsd már meg hogy semmit nem kell felszerszámozni mert olyan színten vannak szerszámok hogy a mai napig gyártásba van... Érted tök mindegy hogy szerinted megéré e gyártani vagy sem amikor GYÁRTJÁK ITTHON. az 5.56 os verziónak is megvannak a szerszámai a fégnél.
Ja, hogy te az AK gyártásról beszélsz!!
Én meg azt hittem, hogy a gestamenről!