[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Esetleg vegyesen?
Közepes: Boxer, 30-as RC toronnyal (mondjuk szlovén Mangart 300), strikeshield-del
Könnyű: Arma 1, RC géppuskával
Amúgy szerintem az Arma 6x6 vagy Pars 6x6 jobb lett volna a Gidránok többsége helyett is.

Esetleg vegyesen?
Közepes: Boxer, 30-as RC toronnyal (mondjuk szlovén Mangart 300), strikeshield-del
Amúgy szerintem az Arma 6x6 vagy Pars 6x6 jobb lett volna a Gidránok többsége helyett is.
Boxer kb. Lynx árban van...akkor már AMV. Az kb 6-7 millió/ darab

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Esetleg vegyesen?
költségvetés, üzemeltetés és logisztika dislikolja a kommented

kriss leírta, egy olcsó, nagy tömegben üzemeltethető (és én még hozzátenném hogy a körülményekhez képest egyszerűbben karbantartható) típusra van szükség, sokra

Az Arma előnye,hogy úszik.De csak LvL2,könnyű fegyverzettel LvL3 védettségi szinten......A nagyobb Rabdan változatnak van úszóképessége LvL4 páncélozással.
Mint eszközhordozó platform is korlátozottabb,és nehezebben alakitható.
És még mindig ott tartok,hogy vállaszuk ketté a kerekes GYHJ,és a mindenes PSZH kategóriát.Egy jó minőségű kerekes GYHJ sehogy se lesz olcsó.Főleg,hogyha viszonyainkra tekintettel úszóképest szeretnénk.

Miben jobb egy olcsó (tehát jó eséllyel nem nagyon páncélozott, géppuskás), de modern APC mint egy Gidrán?

Miben jobb egy olcsó (tehát jó eséllyel nem nagyon páncélozott, géppuskás), de modern APC mint egy Gidrán?
Mert nem APC,csak egy járör jármű.

Ez valójában a Paramout Mbombe 4 egy újabb változata-Oo-ban legyártva,szaudi rendelésre,egy emirátusi orosz-arab-búr cég emblémája alatt.
Ez alkalmas APC feladatokra,mert már alapbol úgy lett megtervezve,hogy APC legyen.Az alapváltozat a saudi sereggel mint lövészszállitó be lett vetve Jemenbe
Al_Masmak_MRAP_Mine_Resistant_wheeled_Armoured_Personnel_carrier_vehicle_Saudi_Arabia_Defence_Industry_640.jpg

Ha nem is tágasan,de ebbe belefér egy lövészraj plusz személyzet.És befoglaló méretre kb ugyan akkora,mint a Gidrán
De nekünk ez APC szerepre nem lenne ideális,mert jobb fegyverzet,több hely,és jobb terepjáró képesség,elsősorban árokáthidaló képességre is szükségünk van,ami egy 4x4 járgánynak nincs.A 3. világban nem túl gyakori sem az útmenti,sem a lövészárok,de Európában alapvető terepakadály az árok.

költségvetés, üzemeltetés és logisztika dislikolja a kommented

kriss leírta, egy olcsó, nagy tömegben üzemeltethető (és én még hozzátenném hogy a körülményekhez képest egyszerűbben karbantartható) típusra van szükség, sokra
Az Rdo Komondort gyártónak van egy 6x6-os páncélozott jármű terve...