[HUN] Gestamen fegyverek

egyébként lőtem 9mm (parabellum) félautomata puskával is az is nagyon tetszett könnyen kezelhető és meglepően pontos volt 100 m en nem gondoltam volna.

Annyi van belőle mint a retek (amerika kedvenc ranch gunjai közt van a mai napig) gyártotta a fél VSZ meg fél Ázsia. Szóval azért egy egy pár millió van belőle.
Szovjet is 3 millió készült. De tárast csak kína csinált.
Ha nekem eredeti szovjet KSK-m lenne eszembe nem jutna senkinek odaadni. Sok KSK van a piacon, de nem az eredeti szovjetből.

Gestamen golyószóró kézben, mg42 mellett.

4f25ffd6804816c6281b674e14c1620016e16121.jpg

Gestamen golyószóró kézben, mg42 mellett.

4f25ffd6804816c6281b674e14c1620016e16121.jpg

Megnyitottam a képeket. A belső asztalon "Dina Gestamen vadászkiállítás" felirat felett milyen okból volt kirakva egy FN-FAL, meg csehszlovák VZ26-os, meg talán egy régi Skorpió? Azokat is mi gyártjuk/gyártottuk? :D

Megnyitottam a képeket. A belső asztalon "Dina Gestamen vadászkiállítás" felirat felett milyen okból volt kirakva egy FN-FAL, meg csehszlovák VZ26-os, meg talán egy régi Skorpió? Azokat is mi gyártjuk/gyártottuk? :D
A diana fegyverműszerész képző technikum. Minden félre fegyver szerkezetét/szerelését oktatják. Viszonylag nagy (szerintem nagyrészt elavult) repertoárral rendelkeznek.

Hát, én innen így az mg42re szavaznék....

Miért akarsz egy olyan típust rendszeresíteni ami bevált, bizonyított, vagy 50 ország rendszeresítette, csak a szomszédságunkban 4-en 5-en (olaszok, osztrákok, szerbek, németek, talán Svájc is?) és mindenki a mai napig másolja egyes részeit, ráadásul hadigazdaságban, szar anyagokból, fillérekért gyártható bármelyik üzemben, és befosol ha meghallod?

A diana fegyverműszerész képző technikum. Minden félre fegyver szerkezetét/szerelését oktatják. Viszonylag nagy (szerintem nagyrészt elavult) repertoárral rendelkeznek.
Én oda jártam, vadászati szemmel nagyon aktuális volt.
Sportlövőként is (akkor).
Amikor végeztünk akkor kapták meg az első bent meg skorpiókat véleményezésre.
A Diana egyike azoknak a műhelyeknek amik a mai napig qrva jó alapokat adnak.
Mindezt úgy hogy a BME hasonló oktatása nem is kapirgálta 15évvel azelőtt azt a szintet amit egy ilyen 7végi iskola alapból megadott....
Persze azóta biztos minden sokkal jobb lett.

Miért akarsz egy olyan típust rendszeresíteni ami bevált, bizonyított, vagy 50 ország rendszeresítette, csak a szomszédságunkban 4-en 5-en (olaszok, osztrákok, szerbek, németek, talán Svájc is?) és mindenki a mai napig másolja egyes részeit, ráadásul hadigazdaságban, szar anyagokból, fillérekért gyártható bármelyik üzemben, és befosol ha meghallod?
Én csak egy pikirt összehasonlítást mertem tenni...

Egyébként... Emlékeim szerint az mg 42 licenszet megvettük... Szóval akár oda is lehetne adni gestameneknek, hogy ne, tegyél rá optikát meg szerelksint és a markolat ne bakelit legyen....

Én csak egy pikirt összehasonlítást mertem tenni...

Egyébként... Emlékeim szerint az mg 42 licenszet megvettük... Szóval akár oda is lehetne adni gestameneknek, hogy ne, tegyél rá optikát meg szerelksint és a markolat ne bakelit legyen....
Ne akarjunk már MG42-t 2024-ben!

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Mikor? 1944-ben? :D

Szem amúgy az a fegyver "szabad préda": bárki másolhatja tetszés szerint.

Az eredeti lehet, mert a német licenceket szabad prédává nyilvánították a háború után.

Viszont azóta volt egy két apró változtatás, úgy tudom most a Rheinmetallé, indultak is egy modernizált változatával a német géppuska tenderen, de azon végül az MG5-öt választotta a Bundeswehr.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Danuviának volt licensze 6780 darabra, de az a gyár már megszunt, illetve minden jogot az Intermodul Weapon Shops szerezte meg.

Tessék

• Tetszik
Reactions: Nemerson
Tessék
A fő probléma még mindig az, hogy egy dagadt dög :D