Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha nekem eredeti szovjet KSK-m lenne eszembe nem jutna senkinek odaadni. Sok KSK van a piacon, de nem az eredeti szovjetből.Annyi van belőle mint a retek (amerika kedvenc ranch gunjai közt van a mai napig) gyártotta a fél VSZ meg fél Ázsia. Szóval azért egy egy pár millió van belőle.
Szovjet is 3 millió készült. De tárast csak kína csinált.
Na majd mi!!! Magyar seggbe magyar lóf@szt!Kíváncsi lennék ez mennyivel egyszerűsiti a szerkezetet és csökkenti a tömeget.
Én mondjuk a 7.62-nek egy hosszabb vastagabb csövet adtam volna még.
Megnyitottam a képeket. A belső asztalon "Dina Gestamen vadászkiállítás" felirat felett milyen okból volt kirakva egy FN-FAL, meg csehszlovák VZ26-os, meg talán egy régi Skorpió? Azokat is mi gyártjuk/gyártottuk?Gestamen golyószóró kézben, mg42 mellett.
![]()
![]()
Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium
Szentes, Műszakiak Napja 2024. Ezredsorakozóval vette kezdetét a műszaki katonákat éltető ünnepség. Az alakulótéren a szentesi ezred mellett iskolánk kadétjai is felsorakoztak. A műszakiak napjához...www.facebook.com
A diana fegyverműszerész képző technikum. Minden félre fegyver szerkezetét/szerelését oktatják. Viszonylag nagy (szerintem nagyrészt elavult) repertoárral rendelkeznek.Megnyitottam a képeket. A belső asztalon "Dina Gestamen vadászkiállítás" felirat felett milyen okból volt kirakva egy FN-FAL, meg csehszlovák VZ26-os, meg talán egy régi Skorpió? Azokat is mi gyártjuk/gyártottuk?![]()
Hát, én innen így az mg42re szavaznék....Gestamen golyószóró kézben, mg42 mellett.
![]()
![]()
Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium
Szentes, Műszakiak Napja 2024. Ezredsorakozóval vette kezdetét a műszaki katonákat éltető ünnepség. Az alakulótéren a szentesi ezred mellett iskolánk kadétjai is felsorakoztak. A műszakiak napjához...www.facebook.com
Haver, az mindig “fűrészelni” fog!Hát, én innen így az mg42re szavaznék....
Hát, én innen így az mg42re szavaznék....
Hát, én innen így az mg42re szavaznék....
Én oda jártam, vadászati szemmel nagyon aktuális volt.A diana fegyverműszerész képző technikum. Minden félre fegyver szerkezetét/szerelését oktatják. Viszonylag nagy (szerintem nagyrészt elavult) repertoárral rendelkeznek.
Én csak egy pikirt összehasonlítást mertem tenni...Miért akarsz egy olyan típust rendszeresíteni ami bevált, bizonyított, vagy 50 ország rendszeresítette, csak a szomszédságunkban 4-en 5-en (olaszok, osztrákok, szerbek, németek, talán Svájc is?) és mindenki a mai napig másolja egyes részeit, ráadásul hadigazdaságban, szar anyagokból, fillérekért gyártható bármelyik üzemben, és befosol ha meghallod?
Ne akarjunk már MG42-t 2024-ben!Én csak egy pikirt összehasonlítást mertem tenni...
Egyébként... Emlékeim szerint az mg 42 licenszet megvettük... Szóval akár oda is lehetne adni gestameneknek, hogy ne, tegyél rá optikát meg szerelksint és a markolat ne bakelit legyen....
Mikor? 1944-ben?Egyébként... Emlékeim szerint az mg 42 licenszet megvettük...
Mikor? 1944-ben?
Szem amúgy az a fegyver "szabad préda": bárki másolhatja tetszés szerint.
Danuviának volt licensze 6780 darabra, de az a gyár már megszunt, illetve minden jogot az Intermodul Weapon Shops szerezte meg.Egyébként... Emlékeim szerint az mg 42 licenszet megvettük... Szóval akár oda is lehetne adni gestameneknek, hogy ne, tegyél rá optikát meg szerelksint és a markolat ne bakelit legyen....
Ha az alternatíva a gestamen, akkor se?Ne akarjunk már MG42-t 2024-ben!
Wow. Még a darabszám is megy... respect!Danuviának volt licensze 6780 darabra, de az a gyár már megszunt, illetve minden jogot az Intermodul Weapon Shops szerezte meg.
A fő probléma még mindig az, hogy egy dagadt dögTessék
![]()
Bundeswehr MG3KWS Upgrade Program
Originally developed and manufactured by Rheinmetall (and later parts manufactured by H&K) the Bundeswehr’s MG3 has been in service since the 1960s.Its design is essentially an improved MG42 chambered in 7.62x51mm NATO.It retains that distinctive MG42 aesthetic many gun enthusiasts love, along...www.thefirearmblog.com
A fő probléma, hogy ezt ők tényleg komolyan gondolták.A fő probléma még mindig az, hogy egy dagadt dög![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..