Ezek konkrétan valós árak.Szerintem ezek az arak almodozasok, nem valosag.
A szlovákok AMV-je 6,4 milla pl.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek konkrétan valós árak.Szerintem ezek az arak almodozasok, nem valosag.
Ha nem akarnak gyártani akkor meg meg kell venni készen a török cuccot!Apct nem akarunk gyártani így tudom. A gidranos szarakodas rontott valamin tudom hogy a fórumról terjed. De ott semmi olyan szarakodas nincs ami érintené a torokoket. Ott mi szarakodunk az integrációval a törökök az 20adrangu ami az üzlet rajukeso részét érinti úgy megy minden ahogy le volt tárgyalva. Elszállítják a elrendelt mennyiséget onnettol hogy mi szarakodunk őket nem erinti
Hogy mire várnak azt én sem tudom.Ha nem akarnak gyártani akkor meg meg kell venni készen a török cuccot!
6x6 ARMA az észteknek 1 millió EUR körül jött ki...
Nurol Makina will supply 112 NSM 4x4 light armored vehicles (above) to the Estonian army at a cost of €90 million, while another Turkish company, Otokar, will supply 112 ARMA 6x6 armored personnel carriers
at a cost of €130 million. Together, the two contracts are worth over €220 million, including adapting to Estonian requirement, training and spares. Deliveries are due to begin in late 2024.
Ez annyira olcsó hogy nem is értem mire várnak!
Évi 40-50 ilyen járműre még szűkös büdzsé mellett is bármikor lenne pénz...
Ja, torony nelkul.Ezek konkrétan valós árak.
A szlovákok AMV-je 6,4 milla pl.
Ezek az utóbbi idők (1-2 év) ismertté vált beszerzési és ajánlati árai...
majd @krisss vagy @fedett_mókus talán megerősíti, hogy mennyire valósak. Ők ismerhetnek kevésbé publikált, de azért nem titkos árakat amik más országok kaptak...
A török árak amiket szoktam írni teljesen kurrensek. Mivel nekik se munkaerő se nyersanyagproblémáik nincsenek így nem emelnek drasztikus árakat és le akarják dömpingelni a piacot ahol csak tehetik.Az az "utobbi 2 ev" eleg gyokeresen atirta az arcedulakat.
Azt nem akarod megerteni, hogy a direct peer opponentek kozul mindegyiknek van mar IFVje (jo, a romanok BMPjet csak nemi joindulattal szamolom ide), azaz teljesen irrelevans ha mashol, masvalakinek, 40-50 eve volt-e vagy sem.Sok hülyeség van meghgyökeresedve a fórumon,pl ez a valóságban soha nem létező IFV vs APC harcászat.
Mennyi IFVje volt Saronnak,Guderiannak,vagy Talnak?Egy megveszekedett db se.IDFnek máig nincs egy db IFVnek nevezhető harcjárműve rendszerben (mert mintapéldány szinten van Eitan és Namer is Samson toronnyal,de nincsnek megrendelve).Franciáknak nincs láncos lövészszállitójuk.SADF csak kerekes lövészszállitókat használt,és együtt a hk-kal.És Angolában utak se voltak,közhiedelemmel ellentétben meg egy kifejezetten nehéz,erdős terep volt (SADFnek volt MAN HX 8x8 tehrautója,és MAN hk szállitói,amik nem birták a gyűrődést a hadműveleti zónában,nem birták a nehéz terepet)
![]()
Angola-Namibia sik határvidéke esős évszakban.Fél Mo-nyi területek kerűltek viz alá,mert árterek.Ugyan ez a térség száraz évszakban
![]()
Kicst beljebb,vagyis északabra,Dél Angolában (Ratel90 vs T54-no ezért volt 80 méter az átlag hk lőtávolság)
![]()
IDF a régi M113 APCket meg kerekes Eitanra váltja le.És egyenlőre csak a Samson torony nélküli verziót rendelik meg.És a közhiedelemmel ellentétben Izrael sem csak sivastag.Golan fennsikon telente rendszeresen hó esik
![]()
![]()
És hóolvadás után bizony ott is van sár.
Le kéne már számolni a szterotipiákkal,mert nem igazak.
És tudomásul kéne venni,hogy az országok hadműveleti viszonyai sok okbol különbözőek.Ami jó Izraelnek,az nem jó Dél Afrikának.És ami jó Németországnak,az egyáltalán nem biztos,hogy jó Magyarországnak.
Azokat nem is kerdojeleztem meg sosem, sot, ha emlekszel, en eroltettem a torok 8x8-as vonalat mar tavaly is, mint legjobb opciot.A török árak amiket szoktam írni teljesen kurrensek. Mivel nekik se munkaerő se nyersanyagproblémáik nincsenek így nem emelnek drasztikus árakat és le akarják dömpingelni a piacot ahol csak tehetik.
Ha csak egy RCWS-t akarunk rá az nem drága. fél-egymillió EUR-ért már nagyon jót lehet kapni ezekből.Ja, torony nelkul.![]()
No meg nem ma rendelnek, hanem evekkel ezelott rendeltek.
Az az "utobbi 2 ev" eleg gyokeresen atirta az arcedulakat.
De a patriától a fullra nyomott AMV XP 8 körül van minden földi jóvalAzokat nem is kerdojeleztem meg sosem, sot, ha emlekszel, en eroltettem a torok 8x8-as vonalat mar tavaly is, mint legjobb opciot.
Ez nem igy mukodik.Ha csak egy RCWS-t akarunk rá az nem drága. fél-egymillió EUR-ért már nagyon jót lehet kapni ezekből.
Csak épp AMV-t azóta sem rendelt senki. Úgy nem lehet nagyon árat emelni, ha nem állnak sorba a vevők a cuccért!
Ha drágult is valamennyi, biztos nem jelentőset - tuti nem annyit mint a Boxer. Pappiék konkrétan megőrültek árak terén!![]()
Nem lett annyival drágább.Ez nem igy mukodik.
A nyersanyag, az alkatresz, a beszallitok dragultak ergo a rendszer egesze is dragult.
Szerintem tutira 40-50% korul lett dragabb az AMV XP is.
Háát az igen-igen kellemetlen.Ja és az ARMA 2 elbukta a török belsős kerekes tendert!
DebizonyHáát az igen-igen kellemetlen.
Min bukott?
Csak nem a hodály méret volt a gond?!
És az ebből adódó gyengébb off-road képesség?
1. Csak a steel $1400-1500 korulrol $2200 kore ment fel az elmult ket evben.Nem lett annyival drágább.
Mondjuk azon nem lepodok meg. Emlekszel, hogy ez volt az elso megjegyzesem a temajaban az uj kepek kapcsan, hogy mekkora embertelen hodaly lett az is?Debizony
Szerintem nem lenne ennyi, de ha mégis, akkor is magasan veri a Boxer 20 millió körüli árát!1. Csak a steel $1400-1500 korulrol $2200 kore ment fel az elmult ket evben.
2. A szlovak szerzodes kovetelmenye volt az ~50% koruli szlovak beszallitoi termekfelhasznalas.
3. A szlovakok rendelesben nincs fegyverzet, az egesz torony hazai. (Es nem, ez egyaltalan nem felmillios tetel volt, rament X evuk meg ki tudja, mennyijuk. Egy ujat akkor kapsz meg felmillio kornyeken, ha az mar alapbol van hozza opciokent, de akkor meg mashol huznak le ugyanugy, hehe).
3. Emlekeim szerint a szlovakoke is felment $5M-$6M kore, mire elkezdtek gyartani 2022-ben.
Szerintem realisan ma, ha rendelnenk keszen AMV XP-t, mindennel is, L4-5 kozotti vedelemmel, akkor az vidaman $10-12M korul lenne meg 300-400 darabra is (ebbe mar beleszamolom a Strikeshield csempezest is).
Igaz, azzal letudnank 30 evre a kerdest, szoval nem lenne rossz uzlet.
A 6x6-os ARMA az jó járgány? Arról hallottál valamit?Debizony
Hááát ez azért messziről látszott!Debizony
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..