A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Srácok!
Annyira vicces ez, amikor rácsodálkoztok a közbeszerzési árakon!
:oops:
Évtizedek óta mindig, és mindenhol ez megy. Sokadszorra hozom fel, hogy annak idején a számtech disztribúcióknal, ahol ment az országos pályázati lebonyolítás (sulinet vagy mi a picsa volt), ott a pályázati matrica felkerülése dobott a nagyker áron vagy 20-40%-ot.
Ugyan az a termék elérhető volt simán, meg a Sulinetes részen is ilyen árkülönbözetekkel.
Nem csodálkozom rá.

Csak hányok tőle.

Meg az olyan emberektől akik előadják ezek után, hogy nekik a haza a első.

Az a baj, hogy amíg ez az ember ül a HM élén, addig soha nem lesz érdemi működés. Ahogy az már megtörtént ennek az embernek a saját gazdagodásán kívül minden vagy akadály ahhoz, vagy eszköz hogy még gazdagabb legyen. Persze ezzel nem is lenne baj, ha nem egy adófizetők pénzét céltalanul elhuszárkodó meg hagyományőrzés fétises miniszter lenne. Az LN-39NG is azért került megrendelésre hogy azok a bizonyos érdekek meg haverok még 3 jachttal többet tudjanak venni. És amíg ez az ember marad a miniszter, addig pontosan odajutunk, mint ahonnan elindultunk Benkővel.
Egyébként ez pont fordítva volt. Már 2016-ban szerepelt a Zrínyiben a kiképzőgép vétele, amikor Bob még nem is volt a HM környékén. Azért vették meg a céget, mert akartunk ilyen gépet venni és éppen áron alul eladó volt,

Egyébként ez pont fordítva volt. Már 2016-ban szerepelt a Zrínyiben a kiképzőgép vétele, amikor Bob még nem is volt a HM környékén. Azért vették meg a céget, mert akartunk ilyen gépet venni és éppen áron alul eladó volt,
De Kaszinós Bob már akkor is erősen a NER környékén volt, ne terelj.

Enyhén off de 750 millió csak egy terv kidolgozására ami majd segít egy későbbi döntést? https://www.mnv.hu/palyazatok/Kieme...0-09-11-2012-0020/KOZOP-5_5_0-09-11-2012-0020 nem honvédség vagyonkezelő de komolyan ilyen faszsagokra megy el a pénz???
Ha ezt jól kidolgozzák, szerintem van értelme, mert ez egy nagyon összetett kérdés, és nincs minden második házban egy szakember, aki ért hozzá. Ha viszont a végeredmény egy borítókkal
együtt 15 oldalas iromány tele evidenciákkal, akkor nyilván csak klientúraépítés.

Ha ezt jól kidolgozzák, szerintem van értelme, mert ez egy nagyon összetett kérdés, és nincs minden második házban egy szakember, aki ért hozzá. Ha viszont a végeredmény egy borítókkal
együtt 15 oldalas iromány tele evidenciákkal, akkor nyilván csak klientúraépítés.
Ha 1500 oldal se ér ennyit ez akkoriban 10 ember egy élet fizetése munkabaallastol nyugdíjig.

• Tetszik
Reactions: fip7
Sürgészek – központban a katona-egészségügy...

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) idei Országos Sürgősségi Konferenciájának egyik kiemelt témája volt a katona-egészségügy, melyet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állománya mutatott be civil kollégáiknak május 31-én.

665ae7a94bd87389902233.jpg
665ae7ac20be1544532571.jpg

HadERŐ: nemzetközi gyakorlatok, külföldi szolgálat...

A pápai bázisrepülőtér katonáinak kiváló értékelése egy holland ezredes részéről, a világ legnagyobb NATO egészségügyi gyakorlata a Bakonyban, katasztrófavédelmi krízishelyzetek szimulációja nemzetközi környezetben, a katonai híradás kulcsfontosságú szerepe a hadseregben és az EUFOR-ban – ezek az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom” magazinműsorának aktuális témái.

HadERŐ „Hazámat szolgálom!” - 2024.06.04-i adás

Ezek szerint minden a legnagyobb rendben nálunk, és nem állt le a haderőfejlesztés?
Hát én erre nem tudok neked válaszolni, aki meg tudna az nem fog. De mivel bobo színre lépésével 0 lett a tájékoztatás ezért nekem az a gyanum, hogy a tervezés/tárgyalások mennek a háttérben, de a kilencedikei választásokig szerintem biztos nem lesz semmilyen bejelentés, mert akkor visszaüt a kormány propija, de utánna ősszel/télen szerintem lesz valamilyen bejelentés. Legalábbis én ezt vettem ki azoknak a szavaiból akiknek van rálátásuk....

• Tetszik
Reactions: fishbed and Blitz97
Hát én erre nem tudok neked válaszolni, aki meg tudna az nem fog. De mivel bobo színre lépésével 0 lett a tájékoztatás ezért nekem az a gyanum, hogy a tervezés/tárgyalások mennek a háttérben, de a kilencedikei választásokig szerintem biztos nem lesz semmilyen bejelentés, mert akkor visszaüt a kormány propija, de utánna ősszel/télen szerintem lesz valamilyen bejelentés. Legalábbis én ezt vettem ki azoknak a szavaiból akiknek van rálátásuk....
Legyen igazad. Amit én látok és hallok, abból nem ez következik. De remélem tévedek én is és minden ismerősöm akiknek adok a szavára.

• Tetszik
Reactions: Catles and bel
Magyar-finn védelempolitikai igazgatói találkozó

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára május 16-17-én hivatalos látogatást tett Helsinkiben. A találkozó célja a tavaly megkezdett védelempolitikai konzultáció folytatása.

A magyar delegáció tárgyalást folytatott Janne Kuusela finn védelempolitikai igazgatóval. A felek áttekintették a kétoldalú együttműködés új lehetséges területeit, továbbá a NATO-EU együttműködés aktuális kérdéseit, beleértve a magyar EU elnökség prioritásait és az orosz-ukrán háború fejleményeit. Finn kérésre Hajnik László bemutatta a 2016-ban elindított Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot. A finn fél az első előadásban a sorkatonai szolgálat és a tartalékos rendszerüket, a másodikban pedig az átfogó finn biztonsági modellt ismertette.