A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Amúgy az ilyen felderítő harcjárművek miben mások mint a "standard" IFV-k? Miben kell mást/többet tudniuk?

Gyanítóm, hogy hasonló felderítő berendezést kapnak, mint a Gidránok, a deszant helyén pedig a mókamesterek néznek monitorokat.

De szívesen olvasom, hogy ha egy darabig még gyötritek egymást!

Gyanítóm, hogy hasonló felderítő berendezést kapnak, mint a Gidránok, a deszant helyén pedig a mókamesterek néznek monitorokat.

De szívesen olvasom, hogy ha egy darabig még gyötritek egymást!
Nem gondolnám. Amikor felreppent a híre a felderítő huszároknak, akkor már körbejártuk a témát. De megint elhangzott.

"A harcfelderítő az más kávéház.

Az amcsiknál is van recon és van cavalry ami külön szakcsapat."

A harcfelderítő harcolva "felderít", ezért az átlagosnál nagyobb tűzerővel rendelkezik.
Nem tudom a hiúz esetében ez milyen növekedést kellene, hogy jelentsen, sem azt hogy a páncélgránátosokkal megegyező összetételű desszantot visz-e magával.
Talán a hozzánk legközelebb álló koncepció az aussie boxer crv és legénysége lehet.
Szerintem kissebb raj, esetleg dedikált drón operátor, más rádiók, kamerák.
A hiúz tűzereje, páncélvédettsége megegyező lehet a sima ifv-vel, mivel elegendőnek kell lennie és nem gondolom, hogy tovább nehezítenénk a gépet, nagyobb gépágyú integrációját sem fizetjük ki. De több lőszert és rakétát málházhatnak a kissebb desszant miatt felszabadult helyre.

Nem gondolnám. Amikor felreppent a híre a felderítő huszároknak, akkor már körbejártuk a témát. De megint elhangzott.

"A harcfelderítő az más kávéház.

Az amcsiknál is van recon és van cavalry ami külön szakcsapat."

A harcfelderítő harcolva "felderít", ezért az átlagosnál nagyobb tűzerővel rendelkezik.
Nem tudom a hiúz esetében ez milyen növekedést kellene, hogy jelentsen, sem azt hogy a páncélgránátosokkal megegyező összetételű desszantot visz-e magával.
Talán a hozzánk legközelebb álló koncepció az aussie boxer crv és legénysége lehet.
Szerintem kissebb raj, esetleg dedikált drón operátor, más rádiók, kamerák.
A hiúz tűzereje, páncélvédettsége megegyező lehet a sima ifv-vel, mivel elegendőnek kell lennie és nem gondolom, hogy tovább nehezítenénk a gépet, nagyobb gépágyú integrációját sem fizetjük ki. De több lőszert és rakétát málházhatnak a kissebb desszant miatt felszabadult helyre.
Az Ajax-ot is használják a britek ilyen szerepkörben.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Nem csak huszárosztály hanem komplett huszárezred is lesz igazi lovakkal...

Nem értem mi értelme összekötni őket a díszelgőkkel.
Valószínűleg csak a név miatt.

Viszont az érdekelne, hogy mennyire propritás egy ilyen alegység felállítása?
Nem-e előrébb volna a sorban a rakéta tüzérség, további csöves tüzérség, btr váltótípus, hogy a többi már meglévő alegységnek is legyen modern harcjárműve, aknavetők, géppuska, manpads, male drónok felderítéshez...?

Nem értem mi értelme összekötni őket a díszelgőkkel.
Valószínűleg csak a név miatt.
Miből gondolod hogy ló háton lévők nem fognak lóháton harcolni?
Boboból én ezt is kinézem...
Viszont az érdekelne, hogy mennyire propritás egy ilyen alegység felállítása?
Mert Bobo-huszármániás.
Nem-e előrébb volna a sorban a rakéta tüzérség, további csöves tüzérség, btr váltótípus, hogy a többi már meglévő alegységnek is legyen modern harcjárműve, manpads, male drónok felderítéshez...?
Az sokba kerül, ez a bohóckodás meg nem...

Én abban bízom, hogy 2026 után már nem ő lesz a miniszter és akkor elfelejthetjük ezt az egészet....

Ha a 2023-as évet egy mondatban kellene összefoglalni: a haditechnika fejlődött, a humán erőforrások tekintetében csak megállítani sikerült a negatív tendenciákat, miközben csökkent a létszám és az átlagkereset is, a fejezeti elszámolás transzparenciája viszont jelentősen javult.

https://jogalappal.hu/a-magyar-honvedseg-2023-as-eve-szamokban/

HadERŐ: az összetartásban rejlő erő...
HadERŐ „Hazámat szolgálom!” - 2024.10.08-i adás

• Tetszik
Reactions: Venom85