Szerintem dudi sem gondolja azt, hogy teljes mértékben le lehet szimulálni.
Talán azt az 1-2-x%-ot lehet hozzátenni, közelebb hozni. De nem kiváltani.
És az orosz test mellett puffogtatós, stresszes gyakorlatok mennyire vannak közel szerinted?
Tábori körülmények kiképzésen abban segítenek hogy beidegződjön minden. Hogy pakolja a zsákot, személy szerint mire van szüksége a katonának.
Megsül,fagyoskodik,ázik,stb...tanul, békében. Hol hogyan tárolja a dolgait. Hogyan tartsa magát tisztán,stb Parancsnokok is jobban látják az emberek kapacitását. Kijönnek az egészségügyi problémák,pl vizesedő izületek, térlátás korlátozottsága, koncentráció deficit,stb
A zaj nagyon durva dolgokra képes. Harc után nekem sok problémám volt az alvással.
Nem rémálom, hanem a körülöttem becsapódó töltetek, robbanásai újra és újra ismétlődtek a fejemben, elborítva adrenalinnal...Ki kellett tapasztalni mi segít olyankor. ( Rumos tea + sok cigi. )
Belek, állati vér, szagok pedig a mindennapi élet velejárója.
A laktanyában még fanatista, harcos állomány rendszerint megzuhan a rotációt követő első napfelkelténél.
Mikor tudatosul benne hogy mi az a ragacs amibe belenyúlt hajnal 3-kor....szagok, szemét,zaj...majd a fáradság.
Az állandó feszültség, éberség nagyon tud nyomni. Alvásmegvonás, és minden ami vele jár.
Bekattant társad lefegyverezni, őrizni, bereccsent újoncot tutujgatni, sebesülteket ellátni, halottaid ponchozni...
Ebben enni, inni, aludni.
Ezt szerintem a fent említett tábori kiképzés adja meg valamilyen szinten. Aztán lehet szimózni ott is. Franciáknak is voltak konténerek, épületek ilyen foglalkozásoknak....este megentél a homokzsákos sátradba...