A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A köztársasági elnök 277/2024. (X. 22.) KE határozata dandártábornok rendfokozatba történő kinevezésről

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés e) pontja, valamint a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény 5. § (1a) bekezdés a) pontja alapján – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – Hajnik László ezredest 2024. október 23-ai hatállyal dandártábornok rendfokozatba kinevezem.

Budapest, 2024. október 21.

Az MH Lahner György 2. Ellátóezred személyi állománya rászolgált arra, hogy a Honvéd Vezérkar főnöke zászlószalagot adományozzon az alakulatnak – fogalmazott Szabó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke...

... az MH Lahner György 2. Ellátóezred a MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának közvetlen alárendeltségében működik, jogelődjeinek története 1961-re nyúlik vissza, amikor megalakult a 64. Gépkocsi-szállítózászlóalj Kiskunfélegyházán és a 68. Szállítózászlóalj Kaposváron. A zászlóaljak jelentős szervezeti átalakulásokon mentek keresztül, mígnem 1995-ben megalakult az akkori 64. Logisztikai Ezred. A jelenlegi alakulat 2023-ban vette fel Lahner György honvéd vezérőrnagy, aradi vértanú nevét. A dandártábornok hozzátette: bár az ezred feladatrendszere többször megváltozott az évek során, a siker garanciáját az állomány kiemelkedő munkája szüntelenül biztosította.

...az ellátóezrednek a Magyar Honvédség feladatrendszerének megváltoztatása és kibővítése miatt számos kihívással kellett szembenéznie az elmúlt években, köztük a 2015-ös európai migrációs válsággal, a 2020-ban kirobbant koronavírus-világjárvánnyal, a két és fél éve zajló orosz-ukrán háború következményeivel, néhány hete pedig a dunai és lajtai árvízi védekezésben kellett megóvniuk hazánkat.

• Tetszik
Reactions: Loken
Konferencia a láthatatlan műveleti tartomány védelméért...

A fő kérdések között az általános információbiztonság, a civil-katonai együttműködési lehetőségek, illetve a beszállítói láncok biztonsága voltak.

2024-ben immár hatodik éve indult Acélkocka altisztképző tanfolyam. A polgári életből bevonult, az alapkiképzést sikeresen teljesítő 138 katona október 25-én, pénteken ünnepélyes honvéd esküt tett a szentendrei Görgey Laktanya alakulóterén...

Egy új mesefilm, ami tovább erősíti a civil társadalomban, hogy a haderőnél minden rendben. Megvédeni nem tudja az országot, a felmérések szerint ez a társadalmi vélemény, de egyébként minden rendben.
Gyorsan meg kell adni magunkat és akkor nem lesz baj!!!
Nagytudású Orbán Balázs is megmondta és akkor az megvan mondva.

A top-prioritásnak mondott és baromira elkészített, a nyáron majdnem aláírt PULS-projekt az indikátor szerintem: ha abból nem lesz idén semmi, akkor sztem évekig nem lesz semmilyen új beszerzés!
Miért lenne belőle bármi is. Milyen, még év végéig bekövetkező esemény lehet az, aminek a hatására majd aláírják. Én nem látok ilyet.

Miért lenne belőle bármi is. Milyen, még év végéig bekövetkező esemény lehet az, aminek a hatására majd aláírják. Én nem látok ilyet.
Trump győzelmére várnak állítólag szinte minden téren - ami vagy bekövetkezik vagy nem...azt még mindig nem értem miért lesz nekünk jobb pénzügyileg ha a Trump nyer, de sokat várnak tőle valamiért.
Meg állítólag év végéig él még a PULS-ajánlat. Utána kuka aztán lehet újra tárgyalni még drágább árakkal. Ha olcsóbban nem vettük meg akkor drágábban sem fogjuk! Ezen kívül csomó másik ajánlat is lejár(t) idén a pletykák szerint, szóval ha hirtelen lenne pénz, akkor sem lenne évekig semmi, mert nincs (vagy alig van) aláírásra kész beszerzés...