eddig az volt,hogy a Kurszki támadásra azért volt szükség,mert :Ezt amit állítasz, számtalan helyen láttam, hallottam hogy tagadja. Összességében nem mondja gigaszarnak az ukrán támadást, persze hogy nem hallottál tőle ilyet, mert nem mondhatja ennyire nyersen, úgy szokott fogalmazni hogy taktikai siker, stratégiai kudarc, meg hogy pusztán politikai haszna van Ukrajnának, nekik katonailag hátrány a kevesebb tartalék miatt a széthúzott még hosszabb arcvonal, és hogy az elitjeik nem a jobban védhető otthoni erődített helyen lassítják a KULCS helyeken stratégiai célért kűzdő oroszokat a Donbasszban, hanem egy stratégiailag értéktelen nyílt terepen szopnak ahol még sorosokat és ÉKoreaiakat is kapnak az arcukba, meg jobban létszám hátrányos helyzetbe kerülve így, plusz az oroszok védd meg az anyaföldet narratíváját is megsegítik.
Szerintem ez így együtt szopacs az ukiknak, de végre együtt örülünk mi ketten valaminek - kurszki kaland - sose gondoltam volna korábban!
- az atmoerőmű elfoglalásával kilehet zsarolni a zaporizsjai atomerőművet
- az atomerőmű elfoglalásával elűnyösebb tárgyalási pozícióba kerülhetnek
- a kurszki támadással majd elvonnak orosz egységeket a déli frontszakaszról
- a kurszki támadás sikerességével majd ujabb támogatást szereznek a nyugatiaktól,amivel megfordul a dolgok menete.
melyik jött be ezekből ?
én (meg rajtam kívül többen is) leírtuk itt,hogy kurva nagy hiba volt elpazarolni azt az élőerőt és technikát amit ott el fognak veszíteni,mert arra máshol nagyobb szükségük lett volna. .. ez bejött .. a fentiekből meg egyik sem ..pedig sem én,sem a többiek nem a Frunzén vagy a West Pointon végeztünk.
az ember meg nem lép bele kétszer ugyanabba a folyóba ..
bár ha az a cél.hogy minél jobban felőröljék a saját haditechnikájukat,meg minél több katonát veszítsenek .. akkor Zelenszkij a legjobb ügynöke Putyinnak.
@Flamand :
-engedd el .."igaza van" .. mert lehet a katona csak 99.99 kg-volt, vagy éppen 100,001 .. mit ragaszkodsz a 100 kg-hoz ?

(még szerencse hogy ezt is jobban tudja,mint az aki ott volt,megtette,és lenyilatkozta hogy mi is történt !!)